Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Twitter για εξυπηρέτηση πελατών: Παραδείγματα από 6 μεγάλες επωνυμίες

Twitter για εξυπηρέτηση πελατών: Παραδείγματα από 6 μεγάλες επωνυμίες

Είτε είστε ενεργός χρήστης είτε παραμονεύει, είναι δύσκολο να αγνοήσετε το buzz που έχει δημιουργήσει το Twitter τα τελευταία χρόνια. Κάποτε, προοριζόταν για ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα να πουν. Τώρα, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και να προσεγγίσει εκατομμύρια άτομα ταυτόχρονα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Twitter ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών για πολλούς λόγους. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να είστε παρόντες και να αλληλεπιδράτε με τους τρέχοντες και τους πιθανούς πελάτες σας.

Η χρήση του Twitter για την εξυπηρέτηση πελατών σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σχέση με τους πελάτες σας και τους δίνει έναν βολικό τρόπο να έρθουν σε επαφή μαζί σας εάν έχουν ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Γιατί το Twitter είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών;

Το Twitter είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν ένα τεράστιο κοινό δυνητικών πελατών. Δεύτερον, είναι προσβάσιμο όλο το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή. Και τέλος, είναι εύκολο στη χρήση: το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone και η εφαρμογή Twitter.

Οι εταιρείες που διαθέτουν λογαριασμό Twitter έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν υποστήριξη πελατών μέσω της εφαρμογής από το 2015. Η χρήση του Twitter για την παροχή εξυπηρέτησης πελατών έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επωνυμίες αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους και τελικά γίνονται πιο ανθρώπινες.

Αλλά ο πιο κρίσιμος λόγος για τον οποίο η επωνυμία σας πρέπει να λάβει στα σοβαρά την εξυπηρέτηση πελατών του Twitter είναι ότι το κοινό σας ήδη μιλάει για την επωνυμία σας στο Twitter και πρέπει να μπορείτε να το βρείτε και να απαντήσετε σε αυτά σε κάθε ευκαιρία για να βελτιώσετε την ποιότητα της επικοινωνίας των χρηστών σας .

Ανάγνωση:  7 Σημαντικές τάσεις στο κοινωνικό εμπόριο για το 2024

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα εξυπηρέτησης πελατών Twitter των μεγάλων εταιρειών. Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν τις δυνατότητες που μπορείτε να συναντήσετε όταν εκμεταλλεύεστε την παρουσία της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανταπόκριση στα σχόλια των πελατών προληπτικά αντί να περιμένεις να γίνουν γνωστά παράπονα όπως συνήθως είναι ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του Twitter για την εξυπηρέτηση πελατών.

6 εξαιρετικά παραδείγματα εξυπηρέτησης πελατών Twitter

1. Amazon

Η εξυπηρέτηση πελατών της Amazon στο Twitter είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς πρέπει να γίνει. Πριν από όλα, η Amazon προσφέρει πολύγλωσση υποστήριξη πελατών στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η πολύγλωσση εξυπηρέτηση πελατών απαιτεί από την Amazon να κατηγοριοποιεί τα tweets σε κουβάδες χρησιμοποιώντας λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών που παρέχει προσαρμοσμένα φίλτρα όπως επείγουσα ανάγκη, γλώσσα και άλλα. Αντίστοιχα, επιτυγχάνουν γρήγορο χρόνο απόκρισης και ωφελούν τόσο τον χρήστη όσο και την εταιρεία.

Όταν ελέγχετε τον λογαριασμό τους στο Twitter, μπορείτε να δείτε διαφορετικές απαντήσεις, η μία μετά την άλλη, σε πολλές γλώσσες.

2. Coca-Cola

Η Coca-Cola είναι μια από τις μάρκες που είναι πολύ ενεργές στα social media. Στο Twitter, η Coca-Cola αλληλεπιδρά με τους πελάτες με πολλούς τρόπους, όπως απαντώντας στις ερωτήσεις τους και απαντώντας σε τυχόν tweets που αναφέρουν την Coca-Cola.

Περίεργες ερωτήσεις του πελάτη όπως αυτές.

Καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες όπως αυτό.

Φαίνεται ότι η ομάδα υποστήριξης της Coca-Cola στο Twitter προσπαθεί σκληρά να μην χάσει καμία αναφορά από τους πελάτες της! Αυτό το είδος φροντίδας δημιουργεί εμπιστοσύνη και συμπάθεια για τους πελάτες, και η Coca-Cola θεωρείται μια από τις μάρκες που τις αξίζουν!

3. Xbox

Ο λογαριασμός υποστήριξης Twitter του Microsoft Xbox, που ονομάζεται Υποστήριξη Xbox, είναι ένας από τους πιο διαδραστικούς λογαριασμούς υποστήριξης στο Twitter. Αν και λαμβάνει τόνους αναφορών καθημερινά, η ομάδα υποστήριξης του Xbox είναι έτοιμη να απαντήσει γρήγορα σε αυτές τις αναφορές.

Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις της επιτυχίας τους.

Το 2010, κατέκτησαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες του «Ο πιο ανταποκρινόμενος εταιρικός λογαριασμός στο Twitter»!

Η Υποστήριξη Xbox έχει καθιερωθεί ως βασικός πυλώνας της βοήθειας του Xbox και λαμβάνει σταθερά τις κορυφαίες βαθμολογίες ικανοποίησης πελατών σε όλα τα κανάλια υποστήριξης εντός ενός έτους από την έναρξη!

Ανάγνωση:  Πώς να διαμορφώσετε μια πολιτική μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Βοηθούν τα προβλήματα των πελατών τους μέσω DM επικοινωνώντας προσωπικά με τον χρήστη. Αυτή η σχολαστικότητα έχει ως αποτέλεσμα την εμπιστοσύνη των πελατών, ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση πελατών. Προσφέρουν βοήθεια μέσω DM για την αποφυγή προβλημάτων απορρήτου ζητώντας από τον πελάτη τους να ακολουθήσει τον λογαριασμό Υποστήριξης Xbox.

4. JetBlue

Η JetBlue είναι μια εταιρεία που έρχεται στο μυαλό όταν συζητάμε για την εξυπηρέτηση πελατών στο Twitter. Ένας από τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους οι πελάτες εξοργίζονται είναι οι καθυστερήσεις των αεροπορικών εταιρειών. Οι καθυστερήσεις συμβαίνουν συχνά και οι επιβάτες τείνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους όταν μια πτήση καθυστερεί.

Όπως φαίνεται από την αναφερόμενη ώρα, έχουν μια ομάδα υποστήριξης πελατών που ανταποκρίνεται γρήγορα. Αυτός ο γρήγορος χρόνος απόκρισης είναι η πηγή της επιτυχίας τους στην εξυπηρέτηση πελατών. Φανταστείτε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα στο αεροδρόμιο και χρειάζεστε γρήγορες λύσεις. είναι εδώ για να βοηθήσουν!

5. Spotify

Με τον λογαριασμό υποστήριξής τους που ονομάζεται Spotify Cares, το Spotify βρίσκεται στην κορυφαία λίστα «10 παρόχων εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Ο μέσος χρόνος απόκρισής τους είναι γνωστό ότι είναι λιγότερο από μία ώρα στο Twitter! Ο μέσος ισχυρίζεται ότι Ο χρόνος απόκρισής τους είναι 11 λεπτά κατά μέσο όρο!

Επιπλέον, ακριβώς όπως το Amazon, το Spotify απαντά σε πολλές γλώσσες.

Επίσης, οι αναφορές τους δεν δημιουργούνται αυτόματα. Οι εξατομικευμένες αναφορές τους δημιουργούν την αίσθηση της προσωπικής φροντίδας.

6. Domino’s Pizza

Αν και είναι εταιρεία πίτσας, η Domino’s προσφέρει γρήγορη απάντηση στο Twitter. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών τους συμβουλεύει τους χρήστες να στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω DM εάν επικοινωνήσουν μαζί τους στο Twitter. Ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών που είναι υπεύθυνος για κάθε ερώτηση μπορεί στη συνέχεια να εντοπίσει τα δεδομένα που χρειάζονται για να δώσει μια χρήσιμη και ακριβή απάντηση.

Επίσης, αν και απαντούν γρήγορα, περιλαμβάνουν τον κατάλληλο σύνδεσμο ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη!

Στο παραπάνω παράδειγμα, απάντησαν σε έξι λεπτά, αλλά και πάλι δεν χρησιμοποίησαν μηνύματα που δημιουργήθηκαν αυτόματα και συμπεριέλαβαν τον σύνδεσμο βοήθειας βάσει τοποθεσίας.

Δεδομένου ότι παραδίδουν πίτσες, η Domino’s θα πρέπει να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα – μερικές φορές αρκετά σύντομη για να κρατήσει την πίτσα ζεστή – σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και φαίνεται να το πετυχαίνουν με επιτυχία. Η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών τους κάνει τους πελάτες τους να νιώθουν ότι τους φροντίζουν.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα κινούμενο GIF στο Microsoft PowerPoint;

HypoChat: Καλύτερο εργαλείο για τη διαχείριση καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το HypoChat είναι ένα κοινωνικό φάκελο εισερχομένων που σας δίνει τη δυνατότητα να συλλέγετε και να αντιμετωπίζετε όλα τα ερωτήματα των πελατών από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ιστότοπους ελέγχου. Όλες οι ερωτήσεις, είτε σχόλια διαφημίσεων, αναφορές ή άμεσα μηνύματα, ομαδοποιούνται προσεκτικά στα εισερχόμενά σας.

Η λειτουργία “Αναφορές” παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της ομάδας σας. Με το HypoChat, ενδέχεται να δείτε συνομιλίες, χρόνους απόκρισης, εισιτήρια και ζητήματα που έχουν επιλυθεί. Είναι δυνατό να φιλτράρετε κατά ημερομηνία, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε τα αποτελέσματά σας εάν χρειάζεστε απλώς ακριβή δεδομένα από ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Το HypoChat είναι η καλύτερη λύση μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει τις εταιρείες να παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών σε πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το HypoChat σάς δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώνετε όλες τις συνομιλίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αιτήματα υποστήριξης σε ένα κοινό, κοινόχρηστο φάκελο εισερχομένων.

Πώς η HypoChat σάς βοηθά να διαχειριστείτε την Εξυπηρέτηση Πελατών του Twitter

Το Twitter είναι μία από τις πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να διαχειριστεί μέσω του HypoChat. Η ενσωμάτωση και οι δυνατότητες του HypoChat στο Twitter το καθιστούν το #1 εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του HypoChat είναι:

  • Ρύθμιση ειδοποιήσεων λέξεων-κλειδιών: Μπορείτε να προσθέσετε τους λογαριασμούς σας στο Twitter στην ενότητα “Κανάλια” και να προσθέσετε όλες τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να παρακολουθήσετε. Το HypoChat σας ειδοποιεί για tweets που περιέχουν τις λέξεις που προτιμάτε.
  • Λεπτομερείς αναφορές: Η λειτουργία λεπτομερών αναφορών του HypoChat διευκολύνει τη διατήρηση της ενημέρωσης για το τι συμβαίνει. Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση της ομάδας σας παρακολουθώντας τις απαντήσεις, τους χρόνους απόκρισης, τα εκχωρημένα εισιτήρια και άλλα.
  • Δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων: Αναθέστε εργασίες στα μέλη της ομάδας σας και παρακολουθήστε την πρόοδό τους στα κοινόχρηστα εισερχόμενά σας.
  • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο: Όταν λαμβάνετε μια αναφορά στο Twitter ή ένα άμεσο μήνυμα, λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο που σας ειδοποιούν ότι έχετε έναν πελάτη να παρακολουθήσετε και μπορείτε να απαντήσετε απευθείας από το HypoChat. Έτσι πετυχαίνεις τον ιδανικό χρόνο απόκρισης!
  • Συνεργασία σε πραγματικό χρόνο: Μπορείτε πάντα να λάβετε μια δεύτερη γνώμη από την ομάδα σας ή τρίτα μέρη. Οι ομάδες και τα άμεσα μηνύματα σάς δίνουν τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με την ομάδα σας και να παρέχετε τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις σε δύσκολες καταστάσεις.
Ανάγνωση:  8 τάσεις εμπειρίας email marketing για το 2024 |

Μιγκέλ Π

Διευθύνων Σύμβουλος Πολυμέσων και Ψηφιακής Στρατηγικής

«Είμαι ενθουσιασμένος με τον χρόνο που εξοικονομώ καθημερινά για να επανέλθω σε σχόλια, ερωτήσεις και αιτήματα στα κανάλια μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαχειρίζομαι αρκετά από αυτά. Τέρμα το άλμα από το ένα κανάλι στο άλλο, η είσοδος, η αποσύνδεση… ήταν πολύ επώδυνο να διαχειρίζομαι όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο HypoChat έχει αλλάξει το παιχνίδι. Μπράβο, υπέροχο εργαλείο. Τι να μην αγαπάς;! Συνιστάται.”

✓ Επαληθευμένη κριτική για το κυνήγι προϊόντος

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας τώρα και απολαύστε την ευκολία του HypoChat στη διαχείριση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

συμπέρασμα

Έχοντας υπόψη αυτά τα πλεονεκτήματα, δεν είναι περίεργο που το Twitter έχει γίνει η πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών για πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στο κοινωνικό δίκτυο και αρχίζουν να τα χρησιμοποιούν ως κύρια πηγή επικοινωνίας με τους πελάτες.

Η διαχείριση του λογαριασμού σας στο Twitter, εκτός από όλους τους άλλους, γίνεται εύκολη με τον HypoChat, τον #1 βοηθό σας στη διαχείριση των πλατφορμών κοινωνικών μέσων σε ένα μέρος. Οι μοναδικές δυνατότητες του HypoChat σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε και να διαχειρίζεστε το Twitter σαν επαγγελματίας, να επιτυγχάνετε τους στόχους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εφαρμόζετε τις στρατηγικές σας.

Σχετικό άρθρο – Οι 5 καλύτεροι τρόποι για την παροχή εξυπηρέτησης πελατών στο Twitter

Η παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών στο Twitter μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική για την επιχείρησή σας. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις πρακτικές; Διαβάστε περισσότερα τώρα!