Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Z Fold 3; Αξίζει το νεότερο πάσο;

 Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Z Fold 3;  Αξίζει το νεότερο πάσο;

Αυτή ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για τους θαυμαστές της Samsung όσον αφορά τις νέες εκδόσεις. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε μια εντελώς νέα γενιά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των δύο ναυαρχίδων της, το νέο Galaxy Z Fold 4, το Galaxy Z Flip 4, την επόμενη έκδοση του Galaxy Watch — Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro και μερικά νέα ακουστικά σε τη μορφή του Galaxy Buds 2 Pro.

Τα νέα πτυσσόμενα, συγκεκριμένα, αποτελούν μια ισχυρή θήκη για έναν νεοφερμένο στα πτυσσόμενα τηλέφωνα. Έχουν κορυφαίους επεξεργαστές, καλύτερες κάμερες, είναι πιο ανθεκτικές από τους προκατόχους τους και συνολικά έχουν πολλές μικρές βελτιώσεις που η Samsung ισχυρίζεται ότι τις κάνουν καλύτερες.

Τούτου λεχθέντος, το Galaxy Z Fold 3, παρά το γεγονός ότι είναι ενός έτους εξακολουθεί να είναι ένας ισχυρός υποψήφιος. Εάν σκέφτεστε ποιο να διαλέξετε, συγκρίνουμε και τα δύο πτυσσόμενα εδώ για να πάρετε μια καλύτερη απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Z Flip 4 vs Z Flip 3: Ποιο ξεχωρίζει;

Ενώ και τα δύο τηλέφωνα έχουν σχεδόν τον ίδιο παράγοντα μορφής, υπάρχουν μικρές διαφορές που έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Για αρχή, η οθόνη του καλύμματος είναι πλέον ευρύτερη, γεγονός που κάνει τη χρήση της πολύ καλύτερη εμπειρία και την πληκτρολόγηση πολύ πιο εύκολη.

Το Fold 4 είναι επίσης ελαφρώς μεγαλύτερο και ελαφρύτερο από το Fold 3, αλλά η διαφορά δεν είναι αισθητή αν δεν μετρήσετε αυτές τις μετρήσεις. Η εσωτερική οθόνη, παρόλο που εξακολουθεί να είναι 7,6 ιντσών, είναι πλέον πιο τετράγωνη, πράγμα που σημαίνει ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο και η εκτέλεση καθημερινών εργασιών είναι ελαφρώς καλύτερη. Σημαίνει επίσης ότι έχετε ελαφρώς μεγαλύτερες μαύρες γραμμές όταν παρακολουθείτε βίντεο.

Ανάγνωση:  Snapdragon 888 vs Snapdragon 865+ Πόσο μακριά έχει φτάσει η Qualcomm;

Η εσωτερική κάμερα, ωστόσο, έχει βελτιωθεί αρκετά. Είναι πολύ λιγότερο αισθητή από την κάμερα στην οθόνη του Fold 3 και έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η βαθμολογία αντοχής στο νερό IPX8. Δεν υπάρχει ακόμα αντίσταση στη σκόνη στο Fold 4, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων εξακολουθεί να είναι ενσωματωμένος στο πλάι στο κουμπί λειτουργίας και εξακολουθεί να είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξει η οθόνη με το ένα χέρι.

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη αναβάθμιση στο Fold 4 σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι η κάμερα. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς από το εξωτερικό, καθώς και τα δύο τηλέφωνα εξακολουθούν να έχουν την ίδια διάταξη κάμερας που μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη, αλλά οι κάμερες στο Flip 4 έχουν την ίδια θέση.

Το Fold 4 διαθέτει αισθητήρα 50MP για την κύρια κάμερά του, μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την κάμερα 12MP του Fold 3. Υπάρχει επίσης ένας τηλεφακός 3x σε σύγκριση με έναν τηλεφακό 2x στο Fold 4 και ο αλγόριθμος της κάμερας έχει δει επίσης σημαντική ενημέρωση.

Οι φωτογραφίες έχουν πλέον πιο απαλές λεπτομέρειες και είναι συνολικά πιο ευχάριστες. Το εύρος Dynamic έχει επίσης βελτιωθεί και τα highlights δεν είναι τόσο εκρηκτικά όσο ήταν στο προηγούμενο τηλέφωνο. Χάρη στον αναβαθμισμένο τηλεφακό, οι λήψεις με ζουμ είναι επίσης πολύ πιο καθαρές.

Ανάγνωση:  23 Εργαλεία ακρόασης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αξίζει να δείτε το 2024

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η κάμερα κάτω από την οθόνη έχει αναβαθμιστεί. Είναι λιγότερο αισθητή, μόνο 4MP και καλύτερη από την κάμερα του Fold 3, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από τις άλλες τέσσερις κάμερες στο Fold 4.

Παρά το γεγονός ότι η οθόνη του καλύμματος είναι ελαφρώς ευρύτερη και η εσωτερική οθόνη φαίνεται πιο τετράγωνη, οι διαστάσεις και για τα δύο παραμένουν ίδιες με το Flip 3. Η οθόνη του καλύμματος είναι η ίδια Dynamic AMOLED 2x 6,2 ιντσών με LTPO που σημαίνει ότι ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να μεταπηδήσει μεταξύ 1-120 Hz και είναι η ίδια ιστορία με την εσωτερική οθόνη 7,6 ιντσών.

Είναι υπέροχες οθόνες, οπότε δεν έχουμε κανένα παράπονο. Μπορείτε ακόμα να δείτε το τσάκισμα όσο μπορείτε στο Fold 3, επομένως η ποιότητα της οθόνης δεν θα είναι ο παράγοντας διαφοροποίησης για κανέναν.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το “Com.Samsung.Android.Messaging”;

Η δεύτερη πιο προφανής αναβάθμιση που το Fold 4 ξεπερνά το Fold 3 είναι η αναβάθμιση στην απόδοση. Το νέο πτυσσόμενο της Samsung έρχεται με Snapdragon Plus 8 Gen 1, ενώ το Fold 3 χρησιμοποιεί τον Snapdragon 888. Είναι και οι δύο υπέροχοι επεξεργαστές το 2022, αλλά ο νεότερος επεξεργαστής του Fold 4 σημαίνει καλύτερη απόδοση και ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ανάγνωση:  Κουπόνια Razer και εκπτωτικούς κωδικούς

Και τα δύο τηλέφωνα εξακολουθούν να έχουν την ίδια μνήμη RAM 12 GB και επιλογές αποθήκευσης στα 256 και 512 GB. Ωστόσο, το Fold 4 αποκτά μια νέα επιλογή αποθήκευσης 1 TB που είναι ωραίο να το βλέπουμε.

Όσον αφορά το λογισμικό, η Samsung έχει κάνει το άλμα στο Android 12L όταν πρόκειται για το Fold 4. Αυτό σημαίνει ότι το Fold 4 έχει καλύτερες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών και ένα ειδικό συρτάρι εφαρμογών στο κάτω μέρος, όπως μια γραμμή εργασιών των Windows. Τούτου λεχθέντος, η Samsung έχει επίσης υποσχεθεί ότι το Fold 3 θα αναβαθμιστεί επίσης σε Android 12L, αλλά δεν έχει καθορίσει ακόμη ημερομηνία.

Η μπαταρία και η φόρτιση είναι σχεδόν ίδια και στις δύο συσκευές. Και τα δύο Fold διαθέτουν μπαταρία 4.400 mAh που φορτίζει στα 25 W, κάτι που είναι λίγο απογοητευτικό. Η Samsung ισχυρίζεται ότι μπορείτε να φορτίσετε το Fold 4 έως και 50% σε περίπου 30 λεπτά, όπως και στο Fold 3. Η ασύρματη φόρτιση είναι επίσης ίδια μεταξύ των δύο τηλεφώνων, με 10W.

Ακολουθούν οι προδιαγραφές υλικού και για τα δύο τηλέφωνα.

Προδιαγραφές Galaxy Z Fold 4 Galaxy Z Fold 3
Επεξεργαστής Snapdragon 8 Plus Gen 1 Snapdragon 888
Μνήμη 12 GB LPDDR5 RAM 12 GB LPDDR5 RAM
Αποθήκευση 256 GB, 512 GB, 1 TB UFS3.1 256 GB, 512 GB UFS3.1
Εμφάνιση (Εξώφυλλο) Dynamic AMOLED 6,2 ιντσών
LTPO (1-120 Hz)
2316 x 904
Gorilla Glass Victus
Dynamic AMOLED 6,2 ιντσών
LTPO (10-120Hz)
2268 x 823
Gorilla Glass Victus
Απεικόνιση
(Κύριος)
Dynamic AMOLED 7,6 ιντσών
LTPO (1-120 Hz)
2176 x 1812
Υποστήριξη στυλό S
Gorilla Glass Victus
Dynamic AMOLED 7,6 ιντσών
LTPO (10-120Hz)
2208 x 1768
Υποστήριξη στυλό S
Gorilla Glass Victus
Πίσω Κάμερες Ευρύτητα 50MP, F/1,8
12MP Εξαιρετικά ευρεία, F/2.2
Ζουμ 10MP 3x, F/2,4
Ευρύτητα 12 MP, F/1,8
12MP Εξαιρετικά ευρεία, F/2.2
Ζουμ 12MP 2X, F/2.4
Μπροστινές κάμερες Τρύπα διάτρησης 10MP, F/2.2
4MP κάτω από την οθόνη
Τρύπα διάτρησης 10MP, F/2.2
4MP κάτω από την οθόνη
Μπαταρία και φόρτιση 4.400 mAh
25W ενσύρματο
10W ασύρματη
4.400 mAh
25W ενσύρματο
10W ασύρματη
Λογισμικό Android 12L με One UI 4.1.1
Τέσσερα χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος
Android 12 με One UI 4,1 (κυκλοφόρησε με Android 11)
Τέσσερα χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος.

Η απάντηση εξαρτάται πραγματικά από το τι πραγματικά θέλετε. Και τα δύο τηλέφωνα αποτελούν μια εξαιρετική θήκη για ένα νέο πτυσσόμενο. Να τι προτείνουμε.

Ανάγνωση:  Οι καλύτερες γεννήτριες φωνής AI | Χρησιμοποιήστε το πιο αποτελεσματικό!

Θα πρέπει να πάρετε το Fold 4 αν

  • Θέλετε το πιο πρόσφατο και το καλύτερο από άποψη απόδοσης
  • Η ποιότητα της κάμερας είναι σημαντική για εσάς.
  • Η οθόνη του καλύμματος στο Fold 3 είναι πολύ στενή για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, το Fold 3 κάνει επίσης εξαιρετική περίπτωση

  • Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ίδια αναδιπλούμενη εμπειρία. Με την κυκλοφορία του Fold 4, οι λίστες Fold 3 έπεσαν σε τιμές με τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα να πέφτουν ακόμη πιο χαμηλά.
  • Δεν θέλετε ακριβώς έναν κορυφαίο επεξεργαστή ή προδιαγραφές μνήμης.
  • Είστε εντάξει, περιμένετε τη Samsung να προωθήσει την ενημέρωση Android 12L. Εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας στο Fold 3.

Το Fold 4 είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο συνολικά, αλλά η κάμερα και η αναβάθμιση του επεξεργαστή από μόνα τους δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά. Ναι, είναι ωραίο να έχεις ένα ελαφρώς πιο γρήγορο τηλέφωνο με καλύτερες κάμερες, αλλά βγαίνει στα 1.799 $ (περισσότερο αν θέλεις το S-Pen) πραγματικά δεν κάνει πολύ θήκη μπροστά στο ήδη υπέροχο Fold 3 που τώρα πουλάει 300 $ φθηνότερα στα 1.499 $.

Εάν τα χρήματα δεν είναι αντικείμενο για εσάς, σίγουρα θα συνιστούσαμε την αναβάθμιση. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να βιώσετε τον ίδιο τρόπο ζωής αναδιπλούμενου τηλεφώνου σε φθηνότερη τιμή τώρα χωρίς να θυσιάσετε πολλά.

Διαβάστε επίσης? Galaxy Z Fold 3 vs Fold 2: Βασικές διαφορές