Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

SaaS έναντι ηλεκτρονικού καταστήματος ανοιχτού κώδικα – τι πρέπει να επιλέξετε και γιατί

Εάν αγοράζετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ίσως σκεφτείτε το ενδεχόμενο SaaS έναντι λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα. Και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, αλλά ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα αναλύσουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο, ώστε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για την επιχείρησή σας. Μείνετε συντονισμένοι!

Τι είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα SaaS;

Αυτός είναι ένας τύπος ηλεκτρονικού καταστήματος που χρησιμοποιεί λογισμικό που βασίζεται σε cloud για τις δραστηριότητές του. Αυτές οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου βασίζονται συνήθως σε συνδρομές, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν μηνιαία ή ετήσια χρέωση για τη χρήση τους. Δεδομένου ότι οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου SaaS φιλοξενούνται στο cloud, οι εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κατάστημά τους από οποιαδήποτε συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο.

Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου SaaS προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως επεκτασιμότητα, ευελιξία και χαμηλότερο αρχικό κόστος. Επειδή η πλατφόρμα φιλοξενείται στο cloud, οι εταιρείες μπορούν να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στην υποδομή τους. Αυτό καθιστά τα συστήματα SaaS ιδανική λύση για επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή αντιμετωπίζουν εποχιακές διακυμάνσεις στη ζήτηση.

Οι πλατφόρμες SaaS ηλεκτρονικού εμπορίου είναι επίσης αρκετά ευέλικτες, προσφέροντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη σχεδίαση, τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα του καταστήματός τους. Και επειδή οι πλατφόρμες SaaS βασίζονται σε συνδρομές, οι επιχειρήσεις μπορούν συνήθως να ξεκινήσουν με χαμηλότερη αρχική επένδυση σε σχέση με άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ανάγνωση:  5 Συμβουλές για το πώς να βρείτε τον καλύτερο πάροχο υπηρεσιών εμπόρου

Τι είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανοιχτού κώδικα;

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανοιχτού κώδικα είναι ένας τύπος ηλεκτρονικού καταστήματος που χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη βελτίωση των λειτουργιών του. Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, να τροποποιήσει και να μοιραστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει τον κώδικα για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα και να τον τροποποιήσει για τις δικές του ανάγκες.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, είναι δωρεάν στη χρήση. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα εκ των προτέρων επειδή δεν χρειάζεται να πληρώσετε για άδεια ή συνδρομή. Δεύτερον, είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον κώδικα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Τρίτον, σε αντίθεση με μια λύση SaaS ηλεκτρονικού εμπορίου, ο ανοιχτός κώδικας είναι σχετικά εύκολος στην κλίμακα. Καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Πρώτον, η εγκατάσταση και η διαμόρφωση ενός ιστότοπου είναι πιο δύσκολη από τη χρήση μιας λύσης SaaS. Δεύτερον, πρέπει να ξέρετε πώς να εργάζεστε με κώδικα για να κάνετε αλλαγές ή προσθήκες στην πλατφόρμα, κάτι που συνήθως είναι δουλειά των εταιρειών ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου. Τρίτον, επειδή είναι ανοιχτού κώδικα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να εισάγει (σκόπιμα) κενά ασφαλείας στον κώδικα.

Συνολικά, οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη. Αν ψάχνετε για μια οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη λύση για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανοιχτού κώδικα μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Ανάγνωση:  Εικονικές δραστηριότητες δημιουργίας ομάδας για την ομάδα σχεδίασης ιστοσελίδων σας

Ηλεκτρονικό εμπόριο ανοιχτού κώδικα έναντι SaaS: Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα για την επιχείρησή σας

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου για την επιχείρησή σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα ή θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή SaaS; Ας ανακαλύψουμε.

Οι πλατφόρμες SaaS είναι ιδανικές για επιχειρήσεις που:

  • Δεν έχετε τους πόρους IT για να διαχειριστείτε μια τοπική λύση
  • Μην θέλετε την ταλαιπωρία να διατηρήσετε και να διατηρήσετε τη δική σας πλατφόρμα
  • Χρειάζεστε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα είναι μια καλή επιλογή για εταιρείες που:

  • Έχετε τους πόρους πληροφορικής για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τη δική σας πλατφόρμα
  • Θέλετε περισσότερο έλεγχο στην πλατφόρμα σας και επιλογές προσαρμογής
  • Είναι έτοιμοι να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι πλατφόρμες SaaS είναι εξαιρετικές για επιχειρήσεις που θέλουν μια πλατφόρμα all-in-one με πολλές δυνατότητες και υποστήριξη. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ευελιξία ή θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, οι πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Όποια πλατφόρμα κι αν επιλέξετε, φροντίστε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας και να δοκιμάσετε διαφορετικές πλατφόρμες για να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή για την επιχείρησή σας.

συμπέρασμα

Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ του ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα και των πλατφορμών SaaS, προκειμένου να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση. Κάθε τύπος πλατφόρμας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι σημαντικό για τις εταιρείες να αξιολογήσουν τις ανάγκες τους και να επιλέξουν αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα είναι εξαιρετικές για επιχειρήσεις που θέλουν περισσότερο έλεγχο στον ιστότοπό τους, ενώ οι πλατφόρμες SaaS είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν την ευκολία και την ευκολία χρήσης μιας φιλοξενούμενης πλατφόρμας.

Ανάγνωση:  Δείτε πώς μπορεί το GRC να υποστηρίξει τη λειτουργική σταθερότητα

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να είστε πάντα ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις και αλλαγές στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε λειτουργία.

Συχνές ερωτήσεις Saas εναντίον ανοιχτού ηλεκτρονικού καταστήματος

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SaaS και ηλεκτρονικού εμπορίου;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του SaaS και του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι οι εταιρείες SaaS προσφέρουν λογισμικό ως υπηρεσία, ενώ οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες online.

Οι λύσεις SaaS ηλεκτρονικού εμπορίου συνήθως βασίζονται σε συνδρομές, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες πληρώνουν μηνιαία ή ετήσια χρέωση για πρόσβαση στο λογισμικό. Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν είτε να πουλήσουν φυσικά προϊόντα, είτε ψηφιακά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να βασίζονται στους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου και στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους για να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Και οι δύο εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν μια καλή εμπειρία πελάτη και να επικεντρωθούν στη διατήρηση για να πετύχουν.

Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο SaaS;

Το ηλεκτρονικό κατάστημα SaaS είναι ένα λογισμικό ως μοντέλο υπηρεσίας για εταιρείες που θέλουν να πραγματοποιούν πωλήσεις στο διαδίκτυο. Συνήθως περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, την επεξεργασία πληρωμών και την ενοποίηση της αποστολής.

Οι πλατφόρμες SaaS ηλεκτρονικού εμπορίου συχνά βασίζονται σε συνδρομές, που σημαίνει ότι πληρώνετε μια μηνιαία ή ετήσια χρέωση για τη χρήση του λογισμικού. Αυτό τα καθιστά πιο προσιτά από την πρόσληψη ενός προγραμματιστή για την κατασκευή ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου από την αρχή.

Το SaaS θεωρείται ηλεκτρονικό κατάστημα;

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς ο ορισμός των διαδικτυακών αγορών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ποιον ρωτάτε. Ωστόσο, γενικά, το SaaS θα ήταν πιθανώς ένας τύπος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ανάγνωση:  Τι μπορείτε να κάνετε με το Chingu AI; 11+ θήκες χρήσης Chingu AI

Το SaaS αναφέρεται σε λογισμικό που πωλείται ως υπηρεσία αντί για λήψη ή εγκατάσταση σε υπολογιστή. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται συνήθως μέσω διαδικτύου μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή μιας εφαρμογής. Και επειδή παρέχεται ως υπηρεσία, οι χρήστες συνήθως πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή αντί να αγοράσουν το λογισμικό.

Έτσι, ενώ το SaaS μπορεί να μην ταιριάζει με τον ορισμό του καθενός για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τείνει να μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Είναι το SaaS ίδιο με το ανοιχτού κώδικα;

Το SaaS είναι ένας τύπος λογισμικού που παρέχεται στους πελάτες ως υπηρεσία μέσω Διαδικτύου. Είναι ένα νεότερο μοντέλο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τις ανάγκες λογισμικού τους αντί να αγοράζουν άδειες λογισμικού.

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα αναπτύσσεται από εθελοντές και διατίθεται δωρεάν στο κοινό. Συχνά χρησιμοποιείται για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών ή την τροποποίηση υπαρχουσών εφαρμογών για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης.

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσετε μεταξύ SaaS και ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, επειδή κάθε μοντέλο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το SaaS μπορεί να είναι πιο ακριβό μακροπρόθεσμα, αλλά είναι πιο εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί εγκατάσταση ή συντήρηση. Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα μπορεί να είναι φθηνότερο (ή ακόμα και δωρεάν), αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολο στη χρήση του και μπορεί να απαιτεί ορισμένες δεξιότητες κωδικοποίησης.