Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Recordcast Review: Δωρεάν Online Screen Recorder and Video Editor

Recordcast Review: Δωρεάν Online Screen Recorder and Video Editor

Σε αυτήν την κριτική του Recordcast, θα γνωρίζετε Ποιες δυνατότητες προσφέρει το Recordcast; Επιτρέπει την εγγραφή webcam; Μπορείτε να ηχογραφήσετε το μικρόφωνό σας; Μπορείς να κάνεις φωνές με αυτό; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βίντεο στο Youtube; Κι αλλα.

Προφανώς έχω χρησιμοποιήσει το εργαλείο μερικές φορές. Με βάση την εμπειρία μου, θα έλεγα ότι προσφέρει μερικά από τα πιο premium χαρακτηριστικά, για μια “όχι και τόσο premium” τιμή (0,00 $).

Αλλά, γεια. Μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό. Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, σωστά; Περάστε από αυτό το κομμάτι, και μετά το εργαλείο, και αποφασίστε μόνοι σας.

Τι είναι το Recordcast;

Το όνομα προσφέρει μερικές συμβουλές. Λοιπον ναι. Είναι μια λύση εγγραφής οθόνης. Αλλά, είναι επίσης πολύ περισσότερα.

Είναι επίσης μια κάμερα εγγραφής web. Μου επιτρέπει ακόμη και να καταγράφω ταυτόχρονα την οθόνη και την κάμερα web.

Ηχογράφηση έχει επίσης ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο! Δεν απαιτεί λήψεις και είναι 100% δωρεάν (χωρίς υδατογραφήματα!).

Εφαρμογή που βασίζεται στο Web

Το πρώτο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Recordcast είναι ότι δεν απαιτεί λήψεις.

Λοιπον ναι. Είναι εντελώς web-based. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης και μια σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει. (Δεν απαιτούνται ούτε επεκτάσεις/προσθήκες προγράμματος περιήγησης.)

Σημαίνει επίσης ότι δεν θα καταναλώσει τους πόρους του συστήματός σας.

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή είναι “online”, δεν θα το χρησιμοποιούσα για άκρως εμπιστευτικές ηχογραφήσεις. Αλλά, πάλι, δεν είμαστε RAW πράκτορες ή μυστικοί κατάσκοποι. Οπότε, αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα είχαμε ούτως ή άλλως αυτά τα εθνικά μυστικά.

Συνολικά, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Recordcast σε δευτερόλεπτα και είμαι ευχαριστημένος με αυτό προς το παρόν.

3 λειτουργίες εγγραφής

Με τον όρο τρόποι εγγραφής, εννοώ τις περιοχές της οθόνης μου που μπορώ να καταγράψω.

Ανάγνωση:  ONLYOFFICE 7.3, τι νέο υπάρχει στην τελευταία έκδοση

Το Recordcast μου προσφέρει τρεις επιλογές για να διαλέξω.

Πρώτον, μου επιτρέπει να ηχογραφήσω την “Ολόκληρη την οθόνη” μου. Αυτό θα καταγράψει ό,τι υπάρχει στην οθόνη μου χωρίς εξαιρέσεις!

Στη συνέχεια, έχει αυτήν την επιλογή “καρτέλα προγράμματος περιήγησης”. Τι γίνεται αν θέλω απλώς να δείξω τι υπάρχει σε μια συγκεκριμένη καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, αλλά όχι στην επιφάνεια εργασίας μου, ή ακόμα και σε άλλες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης, σωστά; Αυτή η επιλογή μου επιτρέπει να επιλέξω συγκεκριμένες καρτέλες για λήψη. Όλα τα άλλα αγνοούνται.

Και, τέλος, έχει οθόνες «συγκεκριμένης εφαρμογής». Αυτό μου επιτρέπει να καταγράφω παράθυρα εφαρμογών/λογισμικού. Έτσι, μπορεί να αποτυπώσω ένα παιχνίδι αλλά τίποτα άλλο. Ή, μπορεί να το χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω επεξηγηματικά βίντεο για ένα συγκεκριμένο λογισμικό.

Θα έλεγα ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ειδικά η λειτουργία της οθόνης της εφαρμογής. Δεν το προσφέρουν πολλές δωρεάν συσκευές εγγραφής οθόνης.

Προηγμένη λήψη ήχου

Αυτό πάλι είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει από τις περισσότερες συσκευές εγγραφής οθόνης και webcam. Δεν προσφέρουν σωστές ρυθμίσεις ήχου. Ευτυχώς, το Recordcast το κάνει.

Με το Recordcast, βρήκα τις επιλογές:

Εγγραφή του μικροφώνου μου. Αυτό είναι τέλειο για τη δημιουργία βίντεο, εκμάθησης ή ακόμα και απλώς φωνητικών εκπομπών, σωστά; (Οι Youtubers μαζεύονται!)

Μπορώ επίσης να ηχογραφήσω “System Audio”. Αυτό πάλι είναι κάτι που γενικά βρίσκεται μόνο με εργαλεία επί πληρωμή. Όταν ηχογραφείτε ένα gameplay ή απλώς κάτι που χρειάζεται τον ήχο του συστήματος, αυτό ακριβώς χρειάζεστε, σωστά;

Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια επιλογή εγγραφής ήχου μικροφώνου + συστήματος. Και πάλι, οι παίκτες θα ήταν χαρούμενοι! Χρειάζεστε ήχο συστήματος, αλλά και το σχόλιό σας, σωστά; Ειδικά αν είσαι ως Youtuber (ποιος δεν είναι αυτές τις μέρες;)

Ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Μόλις ολοκληρώσω την εγγραφή ενός βίντεο, μου προσφέρει δύο απλές επιλογές. Μπορώ είτε να κατεβάσω το βίντεο είτε να το επεξεργαστώ!

Ακολουθεί μια κλεφτή ματιά για το πώς φαίνεται το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο:

Εγγραφή σε ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Λαμβάνοντας υπόψη πώς το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο φαίνεται να είναι αρκετά προηγμένο, επιτρέψτε μου να το χωρίσω;

Δυναμικό/Κινούμενο κείμενο

Η πρώτη επιλογή που παρατήρησα ήταν το δυναμικό “Κείμενο” στην κορυφή. Αυτά είναι πολύ επαγγελματική εμφάνιση, “κινούμενα” κείμενα.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το OnlyFans

Εγγραφή δυναμικού κειμένου

Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κείμενο μου επιτρέπει να κάνω προεπισκόπηση της κινούμενης εικόνας. Στη συνέχεια, αυτά μπορούν να προστεθούν με ένα μόνο κλικ στο βίντεο. Η τοποθέτηση είναι εύκολη γιατί είναι εντελώς drag & drop. Ομοίως, το κείμενο μπορεί να επεξεργαστεί όπως ακριβώς επεξεργάζεστε οποιοδήποτε άλλο κείμενο.

Από τώρα, προσφέρει 28 τέτοιες κινούμενες τοποθετήσεις κειμένου για το βίντεο. Αυτό με εκπλήσσει, δεδομένου του πώς χρησιμοποίησα εργαλεία που προσφέρουν λιγότερα κινούμενα σχέδια και με χρεώνουν!

Επιλογή φόντου

Εντάξει, θα είμαι ειλικρινής. Αυτό δεν μου έκανε εντύπωση. Η επιλογή “φόντο” προσφέρει απλώς ένα κενό, μονοχρωματικό παράδειγμα.

Θα ήθελα να ανεβάσω το δικό μου περιεχόμενο/μέσα ως φόντο. Ή, τουλάχιστον διαβαθμίσεις αντί για συμπαγές χρώμα.

Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που προσφέρει, δεν παραπονιέμαι.

Χρονολόγιο βίντεο

Πάντα ήμουν λάτρης των timelines. Απλώς φαίνεται να προσφέρουν περισσότερο έλεγχο και ευελιξία από τους συντάκτες που δεν είναι χρονοδιαγράμματα.

Χρονολόγιο εγγραφής βίντεο

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το χρονοδιάγραμμα για να τεντώσω/μικρύνω μπλοκ βίντεο, να εφαρμόσω περικοπές, να μετακινήσω συγκεκριμένες παρουσίες προς τα εμπρός και προς τα πίσω κ.λπ.

Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα “διαίρεσης”. Για να μην μπερδεύεστε, αυτό δεν σας επιτρέπει να χωρίσετε το βίντεο σε δύο μέρη για λήψη.

Αντίθετα, αυτό σας επιτρέπει μόνο να χωρίσετε τα μπλοκ βίντεο για ανεξάρτητη επεξεργασία.

Άλλες βασικές λειτουργίες στη γραμμή χρόνου περιλαμβάνουν αντιγραφή/επικόλληση, διαγραφή μπλοκ κ.λπ.

Τοπική επεξεργασία βίντεο και μουσική υπόκρουση

Αυτά είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά που δεν περίμενα να δω με το Recordcast.

Έτσι, μου επιτρέπει να επεξεργάζομαι τοπικά βίντεο. Όπως και στα βίντεο στον σκληρό μου δίσκο. Δηλαδή, δεν είναι υποχρεωτικό να εγγράψετε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας το Recordcast για να το επεξεργαστείτε.

Δεδομένων όλων των χαρακτηριστικών, υποθέτω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε οποιοδήποτε σπιτικό βίντεο να φαίνεται επαγγελματικό ή μη σπιτικό.

Στη συνέχεια, το χρονοδιάγραμμα έχει επίσης μια λειτουργία “μουσική φόντου”. Έτσι, το εργαλείο δεν περιορίζεται μόνο στο μικρόφωνό σας ή στον ήχο του συστήματός σας.

Συνολικά, πιστεύω ότι ο επεξεργαστής είναι αρκετά προχωρημένος. Προφανώς, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τους επόμενους Avengers με αυτό. Ωστόσο, όσον αφορά την καθημερινή χρήση, είναι αποδεκτό.

Ανάγνωση:  Πώς να παρακολουθήσετε δωρεάν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε Smart TV

Ανεξάρτητη συσκευή εγγραφής webcam

Πιθανότατα έχω αναφέρει νωρίτερα σε αυτήν την κριτική του Recordcast ότι μπορεί επίσης να εγγράψει κάμερα web.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και ως συσκευή εγγραφής webcam. Η εγγραφή οθόνης είναι εντελώς προαιρετική.

Η συσκευή εγγραφής webcam δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες. Απλώς μου επιτρέπει να επιλέξω μια πηγή ήχου ή να τραβήξω στιγμιότυπα οθόνης μεταξύ της εγγραφής.

Διεπαφή χρήστη

Χρειάζεστε διδακτορικό στην επεξεργασία βίντεο για να χρησιμοποιήσετε το Recordcast; Απαιτούνται ειδικές δεξιότητες; Ακριβώς οι ερωτήσεις μου πριν το δοκιμάσω επίσης.

Ευτυχώς, δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες ή εμπειρία για τη χρήση του Recordcast. Είναι αρκετά αυτονόητο.

Μόλις συνδέθηκα, με ρωτάει αν θέλω να εγγράψω την οθόνη μου, την κάμερα web ή και τα δύο.

Στη συνέχεια, μου ζητά να ορίσω μια πηγή ήχου. Δεν έχω παρά να κάνω «κλικ» στις επιλογές. Δεν απαιτείται πραγματική «ρύθμιση».

Και, τέλος, μου δίνει αυτές τις πηγές-επιλογές. Επιλέγω με τι να ηχογραφήσω. Αυτό είναι όλο. Αρχίζει αμέσως η εγγραφή!

Τρεις απλές επιλογές (Παύση/συνέχιση/διακοπή) είναι διαθέσιμα κατά την εγγραφή. Μόλις κάνω κλικ στο stop, μπορώ είτε να το κατεβάσω είτε να μετακινηθώ στο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.

Συνολικά, θα έλεγα ότι κάθε μαθητής της 5ης δημοτικού με βασικές γνώσεις υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιήσει το Recordcast με ευκολία.

100% δωρεάν (χωρίς πληρωμένα σχέδια)

Είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης εξαιρετικά ακριβό; Δεν είναι.

Στην πραγματικότητα, καθώς τραγουδάω σε όλη αυτή την κριτική του Recordcast, είναι 100% δωρεάν! Και, εννοώ το “100%”. Το Recordcast δεν έχει κανένα πρόγραμμα επί πληρωμή! Σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους πληρώσετε ακόμα κι αν το θέλετε.

Για να εγγραφείτε, δεν χρειάζεστε πιστωτική κάρτα. Χρειάζεστε μόνο ένα αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακόμη και αυτό δεν χρειάζεται επαλήθευση!

Συνέχισε, πες το. Σκέφτεστε ότι ένα δωρεάν εργαλείο θα έχει πιθανώς υδατογραφήματα και πολύ μικρό χρόνο εγγραφής. Το ξέρω, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ.

Κάναμε λάθος και οι δύο. Παρόλο που είναι δωρεάν για πάντα, εξακολουθεί να μην εισάγει υδατογραφήματα στο βίντεό σας!

Ανάγνωση:  Κορυφαίοι 15 ιστότοποι όπως το Animesuge.io για να παρακολουθήσετε δωρεάν online Anime

Η διάρκεια του βίντεο; Είναι και αυτό εντυπωσιακό. Επιτρέπει εγγραφές/βίντεο διάρκειας 30 λεπτών. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των βίντεο που μπορείτε να εγγράψετε. Το όριο είναι μόνο “ανά βίντεο”.

Σίγουρα πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα επί πληρωμή μπορεί να εισαχθεί στο μέλλον. Ωστόσο, είτε στρατηγική μάρκετινγκ είτε όχι, προς το παρόν, είναι 100% δωρεάν.

Recordcast υπέρ και κατά

Τι είναι αυτό που κάνει το Recordcast να αξίζει μια δοκιμή και τι μένει να επιθυμητό; Ας δούμε:

Πλεονεκτήματα:

  • Εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχουν πληρωμένα σχέδια.
  • Εύχρηστος
  • Εγγραφή οθόνης
  • Καταγραφική κάμερα web
  • Σύστημα + λήψη ήχου από μικρόφωνο
  • Επεξεργαστής βίντεο

Μειονεκτήματα:

Δεν πιστεύω να αναφέρω ένα “κατά” μόνο για χάρη του. Λαμβάνοντας υπόψη το πώς είναι 100% δωρεάν και εξακολουθεί να προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα προς το παρόν.

Recordcast review- Η γνώμη μου

Είναι η καλύτερη συσκευή εγγραφής οθόνης + webcam που υπάρχει;

Ας δούμε λοιπόν. Προσφέρει εγγραφή οθόνης + εγγραφή κάμερας web + όλες τις πιθανές εισόδους ήχου και ένα πολύ αποδεκτό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο.

Και, δεν χρεώνει απολύτως τίποτα για όλα αυτά. Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο μου επιτρέπει να προσθέσω επαγγελματισμό σε οποιοδήποτε βίντεο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο για να μην του δώσω 5 αστέρια. Προφανώς, μπορούν να προστεθούν μερικά χαρακτηριστικά. Αλλά, αυτός είναι ένας αρκετά ασαφής λόγος, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά τις βασικές απαιτήσεις, προσφέρει τα πάντα. Δεν υπάρχει ζωντανή συνομιλία. Αλλά, μόλις χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, θα συμφωνήσετε ότι δεν χρειάζεστε ένα, είναι απλά τόσο απλό στη χρήση.

Λοιπόν, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω για αυτήν την κριτική του Recordcast. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, γι’ αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Είναι εντελώς δωρεάν, δεν χάνεις ούτε σεντ!