Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

PS5 HDMI δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

PS5 HDMI δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το PS5 είναι η μεγαλύτερη κονσόλα παιχνιδιών της Sony που υπήρξε ποτέ, θέτοντας τα σύγχρονα πρότυπα όσον αφορά την εμπειρία χρήστη και την ικανότητα παιχνιδιού. Ωστόσο, όσο καλό και αν είναι το PS5, δεν είναι τέλειο και αντιμετωπίζει περιστασιακά σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το PS5 HDMI, τις αιτίες του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τι προκαλεί τη μη λειτουργία του PS5 HDMI;

Προβλήματα HDMI μπορεί να προκληθούν από διάφορους λόγους, όπως ενδεικτικά

  • Σπασμένα ή κατεστραμμένα καλώδια HDMI
  • Σκόνη και υπολείμματα μέσα στη θύρα HDMI PS5 που εμποδίζει τη συνδεσιμότητα
  • Ελαττωματικό τσιπ HDMI στο PS5

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τη θύρα HDMI στο PS4;

Πώς να το διορθώσετε;

Εδώ είναι 10 διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ανάγνωση:  Η μηχανή Nespresso δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Επανεκκινήστε την κονσόλα σας

Εκτός από το σφάλμα που προκαλείται από ένα απλό σφάλμα παιχνιδιού, το οποίο μπορείτε να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε επανεκκινώντας το παιχνίδι, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε και την κονσόλα σας. Η επανεκκίνηση σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής μπορεί να διορθώσει ένα σωρό φαινομενικά τυχαία προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού.

Ελέγξτε τη θύρα HDMI στο PS5

Ελέγξτε εάν η θύρα HDMI στο PS5 είναι καθαρή και απαλλαγμένη από σκόνη και υπολείμματα. Η κολλημένη σκόνη μέσα στη θύρα μπορεί να περιορίσει τη συνδεσιμότητα με αποτέλεσμα τη διακοπή της σύνδεσης. Επιθεωρήστε λοιπόν τη θύρα και καθαρίστε την για να αφαιρέσετε τέτοια προβλήματα.

Δοκιμάστε άλλο καλώδιο

Μπορείτε να αποκλείσετε την πιθανότητα ελαττωματικού ή σπασμένου καλωδίου HDMI, ανταλλάσσοντάς το με ένα άλλο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει μια είσοδο HDMI 2.0 που υποστηρίζει HDCP 2.3. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο σας έχει μήκος μικρότερο από έξι πόδια. Εάν χρησιμοποιείτε διακόπτη HDMI, δοκιμάστε να συνδέσετε το PS5 απευθείας στην τηλεόρασή σας.

HDMI vs VGA vs DVI vs Displayport: Ποιο να χρησιμοποιήσετε και πότε;

Χρησιμοποιήστε διαφορετική είσοδο HDMI

Οι περισσότερες τηλεοράσεις και οθόνες υποστηρίζουν πολλαπλές εισόδους HDMI. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλη είσοδο εάν αυτή που είχατε συνδέσει δεν λειτουργούσε. Υπάρχει πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά με την ίδια την είσοδο HDMI να σπάσει.

Ανάγνωση:  Η Intel σταματά την κατασκευή υπολογιστών NUC, οι συνεργάτες θα συνεχίσουν

Ελέγξτε την πηγή εισόδου

Οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν πολλαπλές εισόδους, αλλά η εναλλαγή εισόδου δεν λειτουργεί πάντα άψογα. Ελέγξτε τις πηγές εισόδου σας για να δείτε εάν η τηλεόραση χρησιμοποιεί πραγματικά το PS5 ως πηγή σήματος βίντεο. Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης θα έχουν ένα κουμπί εισόδου ή πηγής για να επιλέξετε τη σωστή πηγή όταν έχετε πολλαπλές συνδέσεις.

Ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας

Η ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Είναι επίσης διαφορετικό από το να κλείνεις και να ανοίγεις απλά την τηλεόρασή σου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας:

  • Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο: πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριό σας μέχρι να σβήσει η τηλεόραση και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε δευτερόλεπτα.
  • Αποσυνδέοντας την τηλεόραση: αποσυνδέστε την τηλεόραση από τον τοίχο και αφήστε την αποσυνδεδεμένη για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν συνδέσετε ξανά την τηλεόραση.

Δοκιμάστε άλλη οθόνη

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το PS5 σας με άλλη οθόνη ή οθόνη για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με την τηλεόρασή σας. Εάν το PS5 λειτουργεί στη δευτερεύουσα οθόνη, είναι ενδεικτικό ενός προβλήματος με την τηλεόρασή σας.

Αλλάξτε τη μορφή σήματος HDMI

Ορισμένες τηλεοράσεις έχουν διαφορετικές μορφές σήματος HDMI. Ενώ το PS5 σας θα πρέπει να λειτουργεί με τα περισσότερα από αυτά, σε περίπτωση που βλέπετε μαύρη οθόνη, είναι καλύτερο να μεταβείτε στην προεπιλεγμένη μορφή σήματος HDMI της τηλεόρασης για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Taco Bell που δεν λειτουργεί το 2024

Αλλάξτε την ανάλυση εξόδου βίντεο PS5

Η αλλαγή της ανάλυσης εξόδου βίντεο PS5 σε HDCP 1.4 μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων μαύρης οθόνης σε παλαιότερες τηλεοράσεις. Σημειώστε ότι το PS5 υποστηρίζει HDCP 2.3 και εναλλάσσεται μεταξύ των εκδόσεων 2.2 και 1.4 όπως και όταν απαιτείται. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να βλέπετε μια μαύρη οθόνη στην τηλεόρασή σας, δοκιμάστε να αναγκάσετε το PS5 να λειτουργεί σε λειτουργία HDCP 1.4 μόνο από την ασφαλή λειτουργία για να δείτε αν λειτουργεί.

Η διαδικασία για να μπείτε στην ασφαλή λειτουργία του PS5 είναι πανομοιότυπη με το PS4, το οποίο έχουμε ήδη καλύψει στο παρελθόν. Μόλις είστε σε ασφαλή λειτουργία, κατευθυνθείτε στο Αλλαγή εξόδου βίντεο μενού, επιλέξτε Αλλαγή ανάλυσης και επιλέξτε Μόνο HDCP 1.4. Η κονσόλα σας θα πρέπει να λειτουργεί καλά μετά από επανεκκίνηση τώρα.

Απευθυνθείτε στην υποστήριξη πελατών της Sony

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει είτε αποτυχία τσιπ HDMI είτε άλλα προβλήματα υλικού στο PS5 σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να έρθετε σε επαφή Υποστήριξη πελατών Playstation της Sony και βάλτε τους να λύσουν το πρόβλημα για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το DisplayPort 2.1 και είναι καλύτερο από το HDMI 2.1;