Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Outbyte – Είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα βελτιστοποίησης υπολογιστή; [Review]

Outbyte – Είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα βελτιστοποίησης υπολογιστή; [Review]

Η βελτιστοποίηση Η/Υ ή τα εργαλεία επισκευής Η/Υ είναι εφαρμογές λογισμικού που δημιουργούνται για το χειρισμό μιας ποικιλίας εργασιών που σχετίζονται με τη συντήρηση του υπολογιστή. Τέτοια προγράμματα χρησιμοποιούνται συνήθως για τους ακόλουθους σκοπούς: αποσυμφόρηση σκληρού δίσκου, βελτίωση της ταχύτητας, διασφάλιση του απορρήτου των χρηστών και σάρωση του συστήματος για σφάλματα, ανεπιθύμητα αρχεία και ζητήματα απόδοσης.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά Βελτιστοποιητές Η/Υ διαθέσιμο για λήψη και καθημερινή χρήση στην αγορά. Ενώ η συνολική λειτουργικότητα των περισσότερων από αυτά τα προγράμματα μπορεί να είναι παρόμοια, μπορεί να υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στη διεπαφή και στις πρόσθετες λειτουργίες, που προσφέρει κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία στους χρήστες του.

Στην τρέχουσα ανασκόπηση, θα ρίξουμε μια ματιά σε ένα από αυτά τα εργαλεία – ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Επισκευή υπολογιστή Outbyte, και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι σε αυτό που κάνει. Επίσης, συνιστούμε να ελέγξετε Thoughtsoncloud εάν αναζητάτε περισσότερο περιεχόμενο που σχετίζεται με την τεχνολογία.

Γνωριμία με το λογισμικό και σάρωση του συστήματος

Κατά την πρώτη εκκίνηση, το Outbyte εκτελεί μια σάρωση συστήματος που καλύπτει διάφορες πτυχές που σχετίζονται με την απόδοση, το απόρρητο και τη σταθερότητα του συστήματός σας. Μετά τη σάρωση, το εργαλείο εμφανίζει μια λίστα με στοιχεία και ζητήματα που μπόρεσε να ανακαλύψει, μαζί με λεπτομέρειες που ενημερώνουν τους χρήστες για το τι μπορεί να προκάλεσε καθένα από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.

Για παράδειγμα, το Outbyte εντόπισε 1,2 G αχρησιμοποίητων αρχείων στον υπολογιστή μου, συμπεριλαμβανομένων: αχρησιμοποίητων αρχείων συστήματος και εφαρμογών, μη χρησιμοποιημένης προσωρινής μνήμης ιστού και ορισμένων προσωρινών αρχείων. Όταν έκανα κλικ στις λεπτομέρειες στην ενότητα “Χώρος στο δίσκο”, το πρόγραμμα μου παρείχε μια λίστα με τα αρχεία που εντόπισε. Εκτίμησα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα, καθώς προτιμώ να έχω την επιλογή να βλέπω τις πραγματικές πληροφορίες πίσω από τα αποτελέσματα.

Κατά τον έλεγχο του τμήματος με απαράδεκτους ιστότοπους, μπόρεσα να δω ποιοι από τους ιστότοπους που επισκέφτηκα στο παρελθόν μπορούσαν να ταξινομηθούν ως μη ασφαλείς ή επικίνδυνοι ή να προσπαθήσουν να κλέψουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες των επισκεπτών τους.

Ανάγνωση:  Ενημερώσεις CSGO 2024 & Άλλες ζωτικές πληροφορίες

Το Outbyte μου επέτρεψε να διαγράψω τα cookie παρακολούθησης από μη ασφαλείς ιστότοπους και να τα αφαιρέσω από το ιστορικό περιήγησης κάνοντας κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση. Το πρόγραμμα σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε τομείς στη λίστα παράβλεψης μέσω του μενού ρυθμίσεων, εάν θέλετε να αποτρέψετε τον εντοπισμό ορισμένων ιστότοπων από τη σάρωση.

Με παρόμοιο τρόπο, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ενότητες που παρουσιάζονται στα αποτελέσματα σάρωσης, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων υπολογιστή, σφαλμάτων εφαρμογών, στοιχείων συστήματος, απειλών απορρήτου και άλλων.

Εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, μπορείτε να επιλύσετε τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κάνοντας κλικ στην Ενεργοποίηση και επιδιόρθωση. Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη και να λάβετε έναν κωδικό ενεργοποίησης για το πρόγραμμα.

Συνολικά, βρήκα τη σάρωση αρκετά περιεκτική και εύκολη στην πλοήγηση και κατανόηση όσον αφορά τα αποτελέσματά της. Επίσης, η δυνατότητα επιλογής των συγκεκριμένων ζητημάτων που ήθελα να λύσω μου έδωσε έναν καλό βαθμό ελέγχου του προγράμματος.

Το μόνο μειονέκτημα ήταν το γεγονός ότι η λειτουργικότητα του προγράμματος μπορεί να περιοριστεί όταν πρόκειται για σάρωση για ιούς. Ωστόσο, το λογισμικό είναι σε θέση να ανιχνεύει ανεπιθύμητα προγράμματα και κακόβουλο λογισμικό και προειδοποιεί τους χρήστες ότι συνιστάται ένα κατάλληλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς για έναν πιο ενδελεχή έλεγχο του συστήματος.

Outbyte Power Tools – Πρόσθετος έλεγχος στη βελτιστοποίηση συστήματος

Μόλις τελείωσε η σάρωση, κατευθύνθηκα στο μενού Ηλεκτρικά Εργαλεία που είχε πέντε διαφορετικές δυνατότητες με κάποιες πρόσθετες λειτουργίες για τη βελτιστοποίηση του συστήματος.

Προηγμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης με επιπλέον δυνατότητες

Το νούμερο ένα στη λίστα Power Tools ήταν το Uninstaller, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι περισσότερο από ένα τυπικό χαρακτηριστικό παρόμοιου είδους. Όχι μόνο καταργεί πλήρως τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε, αλλά σας δείχνει επίσης ποιες εφαρμογές έχουν αφήσει αρχεία στον υπολογιστή σας στο παρελθόν.

Στην περίπτωσή μου, το Outbyte βρήκε περισσότερα από 700 αντικείμενα που είχαν απομείνει στον υπολογιστή μου, με βάρος λίγο περισσότερο από 50 MB. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχώ υπερβολικά, αλλά βρήκα ότι είναι μια ωραία προσθήκη στην αναμενόμενη λειτουργικότητα, καθώς δεν γνώριζα ότι αυτά τα αρχεία ήταν στον υπολογιστή μου πριν δω τη λίστα.

Ανάγνωση:  Τι είναι το Amazon Prime; Ένας πλήρης οδηγός

Επιπλέον, αυτό το εργαλείο ήταν σε θέση να εντοπίσει ορισμένες εφαρμογές στον υπολογιστή μου που δεν μπορούσε να βρει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης των Windows.

Διακοπή αναδυόμενων παραθύρων που δεν χρειάζονται

Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν το εργαλείο Stop Pop-ups που μπορεί, όπως αποδεικνύεται από το όνομά του, να σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα από ιστότοπους που σας στέλνουν ειδοποιήσεις αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, δεν είχα πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα που προέρχονταν από πηγές στις οποίες δεν είχα εγγραφεί, οπότε ακολούθησε το επόμενο χαρακτηριστικό στη λίστα.

Επιτάχυνση του συστήματος

Το επόμενο εργαλείο ήταν η λειτουργία Speed ​​που υποσχέθηκε να ενισχύσει την ταχύτητα των εφαρμογών και την περιήγηση στον Ιστό στον υπολογιστή μου. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πάντα λίγο δύσπιστος σχετικά με χαρακτηριστικά όπως αυτό, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν λειτουργούν πραγματικά ή απλώς προσποιούνται ότι βελτιώνουν την απόδοση. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επισημανθούν τα αποτελέσματα σε νεότερες συσκευές, όπου τα προβλήματα απόδοσης είναι ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο και οποιεσδήποτε βελτιώσεις είναι ελάχιστα αισθητές.

Καθώς χρησιμοποιούσα έναν σχετικά γρήγορο και σύγχρονο υπολογιστή, αποφάσισα να δοκιμάσω αυτήν τη δυνατότητα στον παλιό μου φορητό υπολογιστή για να δω εάν θα υπήρχαν διαφορές στην ταχύτητα που μπορούν να συνεισφέρουν στο εργαλείο Outbyte. Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, άλλαξα τα δύο προτεινόμενα κουμπιά για να ενισχύσω το πρόγραμμα περιήγησής μου (Opera), το Office, το Outlook και το Skype και μετά πάτησα Εφαρμογή.

Πρώτον, άνοιξα το πρόγραμμα περιήγησής μου Opera και προσπάθησα να ανοίξω μερικές ιστοσελίδες. Φόρτωσαν σχετικά γρήγορα χωρίς εμφανείς καθυστερήσεις. Μετά, μπήκα στο YouTube και προσπάθησα να ανοίξω μερικά βίντεο σε ξεχωριστές καρτέλες και μετά τα παρακολούθησα. Κατά την άποψή μου, τα βίντεο έδειξαν μια αξιοπρεπή ταχύτητα φόρτωσης, με την ποιότητα να έχει οριστεί στα 480p. Μόλις άλλαξα την ποιότητα σε 720p, άρχισα να παρατηρώ κάποια καθυστέρηση. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε κακή ποιότητα σύνδεσης, καθώς το Wi-Fi μου μπορεί να είναι αργό μερικές φορές.

Μετά από αυτό, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το Microsoft Office για να δω πώς θα λειτουργούσε με ενεργοποιημένη την ενίσχυση ταχύτητας Outbyte. Θυμάμαι ότι, μερικές φορές, χρειαζόταν λίγος χρόνος για να ανοίξω τα έγγραφά μου καθώς και να τα αποθηκεύσω, έτσι δημιούργησα ένα αρχείο Microsoft Office για να δω αν άλλαξαν τα πράγματα. Ενώ το άνοιγμα του αρχείου χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα, δεν αντιμετώπισα μεγάλες καθυστερήσεις. Στη συνέχεια προσπάθησα να πληκτρολογήσω μερικές προτάσεις στο αρχείο – όλα πήγαν ομαλά. Η αποθήκευση του εγγράφου στη μονάδα δίσκου μου διήρκεσε επίσης μερικά λεπτά, αλλά ένιωσα ότι έγινε πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν

Ανάγνωση:  Πώς να αλλάξετε την ηλικία στο TikTok

Εν κατακλείδι, η εκτέλεση των καθημερινών μου δραστηριοτήτων με τη λειτουργία Ταχύτητα ήταν ομαλή και δεν απαιτούσε να αλλάξω καμία από τις ρυθμίσεις του φορητού υπολογιστή μου, καθώς το πρόγραμμα Outbyte έκανε όλη τη δουλειά για μένα. Κάτι που θα απολάμβανα ως πρόσθετη προσθήκη σε αυτήν τη δυνατότητα θα ήταν να μπορώ να παρακολουθώ τους πόρους του υπολογιστή μου και τη χρήση της CPU σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορώ να δω πώς κατανέμονται μεταξύ των προγραμμάτων που χρησιμοποιώ.

Διασφάλιση του απορρήτου των χρηστών

Το τέταρτο Power Tool στο μενού είναι το Privacy. Η λειτουργία προσφέρει αρκετές επιλογές για να διασφαλίσετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ασφαλή και απρόσιτα για άτομα που μπορεί να θέλουν να τα κλέψουν. Δεν θα υπεισέλθω σε πολλές λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί καθεμία από τις διαθέσιμες επιλογές που σχετίζονται με το απόρρητο, καθώς τα ονόματα αυτών είναι αρκετά αυτονόητα (μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτό το μέρος κάνοντας κλικ στο “Πώς λειτουργεί;” στην οθόνη της δυνατότητας Απορρήτου).

Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πολλοί χρήστες θα εκτιμήσουν, καθώς πολλές φορές μπορεί να μην είναι σίγουροι πόσο ασφαλής είναι ένας νέος ιστότοπος που επισκέπτονται ή τι είδους cookie παρακολούθησης είναι εγκατεστημένα στα προγράμματα περιήγησής τους. Κατά την άποψή μου, αυτή η δυνατότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Outbyte PC Repair.

Ενισχύοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το τελευταίο χαρακτηριστικό Outbyte είχε να προσφέρει στο εργαλείο επισκευής υπολογιστή που είχε σχέση με την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Ενώ φροντίζω πάντα να φέρνω μαζί το φορτιστή του φορητού υπολογιστή μου όταν δεν εργάζομαι στο σπίτι, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχω μια επιλογή να αξιοποιήσετε περισσότερο την μπαταρία σας όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε πρίζα.

Ανάγνωση:  Τι είναι το Mobile Installer; Είναι ασφαλές?

Για τη δοκιμή αυτού του εργαλείου, απλώς έκανα δύο ξεχωριστές συνεδρίες εργασίας χρησιμοποιώντας προγράμματα Microsoft Office και Excel στον φορητό υπολογιστή μου χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή. Κατά την πρώτη συνεδρία, δεν χρησιμοποιούσα το εργαλείο μπαταρίας και μπόρεσα να δουλέψω για σχεδόν 1,5 ώρα προτού ο φορητός μου υπολογιστής εξαντληθεί. Μετά από αυτό, το φόρτισα ξανά και έκανα άλλη μια συνεδρία με όλες τις επιλογές εξοικονόμησης μπαταρίας ενεργοποιημένες.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο μπαταρίας, μπόρεσα να προσθέσω περίπου είκοσι πέντε λεπτά επιπλέον χρόνου εργασίας στο αρχικό μου αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Κατά καιρούς, παρατήρησα μικρές καθυστερήσεις στον χρόνο απόκρισης του υπολογιστή μου, οι οποίες υποθέτω ότι θα μπορούσαν να προκλήθηκαν από τη μειωμένη απόδοση της CPU που ενεργοποίησε η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Εν πάση περιπτώσει, αυτά δεν ήταν τόσο σημαντικά ώστε να παρεμβαίνουν στις δραστηριότητές μου. Όσον αφορά τις πιθανές βελτιώσεις του προγράμματος, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε κάποια δεδομένα ή στατιστικά σχετικά με την τρέχουσα χρήση της μπαταρίας απευθείας στην εφαρμογή για κάποια επιπλέον σχόλια.

Επισκευή υπολογιστή Outbyte – Τελική ετυμηγορία

Το Outbyte PC Repair είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από εργασίες βελτιστοποίησης συστήματος. Είναι διαισθητικό στη διεπαφή του και θα ταιριάζει σε χρήστες που αναζητούν μη περίπλοκες λύσεις για τη συντήρηση του υπολογιστή τους.

Αφού χρησιμοποίησα και δοκίμασα το πρόγραμμα για λίγες μέρες, μπόρεσα να δω ότι εργαλεία όπως αυτό μπορούν πράγματι να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Το πρόγραμμα ενδέχεται να στερείται κάποιας επιπλέον λειτουργικότητας, όπως η εμφάνιση στατιστικών στοιχείων ταχύτητας και μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούσε να υστερεί σε ορισμένες άλλες λύσεις όσον αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας. Το τελευταίο, ωστόσο, αναγνωρίζεται από τους προγραμματιστές εντός του προγράμματος.

Συνοψίζοντας, θα συνιστούσα αυτό το εργαλείο σε άτομα που εκτιμούν το χρόνο τους και προτιμούν λύσεις all-in-one, καθώς η εργαλειοθήκη Outbyte PC Repair είναι αρκετά ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς.