Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Millennium Marketing Statistics

Εξ ορισμού, οι millennials είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1980 και των μέσων της δεκαετίας του 1990. Γνωστοί ως η πρώτη γενιά ψηφιακών ιθαγενών, οι millennials, τώρα μεταξύ 25 και 39 ετών, έχουν μπερδέψει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ εδώ και χρόνια με τις αλλαγές τους στην αφοσίωση στην επωνυμία και στην εκτίμηση της εμπειρίας έναντι της θέσης. Καθώς η αγοραστική τους δύναμη συνεχίζει να αυξάνεται, ψωνίζουν και ξοδεύουν διαφορετικά από τις προηγούμενες γενιές. Ακολουθούν ορισμένα βασικά στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ χιλιετίας που θα αλλάξουν το μάρκετινγκ σας καθώς προσπαθείτε να στοχεύσετε τα πιο ισχυρά δημογραφικά στοιχεία του κόσμου.

Millennium Marketing Statistics (Επιλογή εκδότη)

  • Ο χιλιετής πληθυσμός των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια.
  • Περισσότεροι από τους μισούς millennials θεωρούν ότι το επώνυμο περιεχόμενο είναι σύντομο.
  • Το 93% των millennials έχουν smartphone.
  • Το 47% των millennials χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν για τις νέες τάσεις.
  • Το ένα τρίτο των millennials κάνουν μια αγορά αφού δουν μια διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Το 84% των millennials βρίσκεται στο Facebook.
  • Οι Millennials δίνουν προσοχή στο ψηφιακό περιεχόμενο για περίπου 12 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

Στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση της χιλιετίας

1. Υπάρχουν περίπου 72 εκατομμύρια millennials στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ, υπάρχουν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια millennials, περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες γενιές στο εργατικό δυναμικό της χώρας, καθιστώντας τους millennial πελάτες εξαιρετικά πολύτιμους λόγω της αγοραστικής τους δύναμης και των καταναλωτικών συνηθειών τους.

(Pew Research, Brookings)

2. Οι επενδύσεις σε μετοχές των Millennials αυξήθηκαν κατά 36% σε ένα χρόνο στη Βόρεια Αμερική.

Αν και θεωρείται συχνά μια γενιά με οικονομικά προβλήματα και μειονεκτική θέση, οι τάσεις των δαπανών της χιλιετίας αποκαλύπτουν ότι η ομάδα είναι η πιο πιθανή από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα να έχει κάποια μορφή αποταμίευσης ή επενδύσεων (87%). Η αγοραστική δύναμη της χιλιετίας ομαδοποιείται αρκετά ομοιόμορφα σε τρεις κατηγορίες εισοδήματος: χαμηλό (33%), μεσαίο (33%) και υψηλό (29%).

Πίνακας περιεχομένων

(Παγκόσμια ευρετήριο Ιστού)

3. Το 60% των Millennials δεν ξοδεύουν χρήματα σε γυμναστήρια ή εξοπλισμό άσκησης κάθε μήνα.

Η έρευνα αγοράς Millennial συνεχίζει να δείχνει ότι για όσους το κάνουν, η μέση μηνιαία δαπάνη είναι 23 $. Ωστόσο, το 11% αυτής της γενιάς ξοδεύει περισσότερα χρήματα για γυμναστήρια και άσκηση από όσα εξοικονομεί για τη συνταξιοδότηση.

(LendEdu)

4. Το 86% των millennials ξοδεύουν υπερβολικά τα δώρα των γιορτών.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις αγορές της Χιλιετίας για το 2020 δείχνουν επίσης ότι περισσότερο από το ένα πέμπτο όσων ξόδεψαν υπερβολικά τις δαπάνες των διακοπών τους το έκαναν περισσότερο από 500 $. Η πώληση σε millennials δεν είναι δύσκολη κατά τη διάρκεια των διακοπών, και ενώ αυτό είναι αξιοθαύμαστο, η υπερβολική δαπάνη μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση των αποταμιεύσεων και το αυξανόμενο χρέος γίνεται εμφανές μετά το τέλος της περιόδου των διακοπών.

(CNBC)

5. Το 64% των millennials κάνει παρορμητικές αγορές.

Σύμφωνα με την Έκθεση Consumer Culture Report 2020, οι millennials είναι πιο επιρρεπείς σε παρορμητικές αγορές. Παρόλα αυτά, οι στατιστικές των millennial καταναλωτών συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ότι οι millennials είναι επίσης πιο πιθανό να κοιτάξουν τις πωλήσεις πριν αγοράσουν ένα προϊόν που θέλουν (90%) σε σύγκριση με Gen-Xers (85%) ή baby boomers (36%).

(αλυσίδα αποθήκης)

6. Οι Millennials αποτελούσαν το μεγαλύτερο μερίδιο των αγοραστών κατοικιών με 38%.

Η ιδιοκτησία σπιτιού αυξάνεται μεταξύ των millennials, καθώς αποτελούν πλέον τις κορυφαίες ηλικιακές ομάδες για την αγορά σπιτιού. Αν και μια σύγκριση γενεών αποκαλύπτει ότι υστερούν σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές: το 42% των Millennials έχουν σπίτι μέχρι την ηλικία των 30 ετών, σε σύγκριση με το 48% της Gen X και το 51% των Baby Boomers.

(Εθνική Ένωση Μεσιτών, GlobeSt)

7. Το 49% των millennials ξοδεύουν περισσότερα για φαγητό εστιατορίου από όσα εξοικονομούν για το μέλλον.

Οι τάσεις στον τρόπο ζωής της χιλιετίας έχουν κάνει την κατανάλωση εστιατορίων αρκετά συνηθισμένη για αυτήν την πολυάσχολη γενιά που δεν έχει τρόπο ή χρόνο να μαγειρέψει. Οι Millennials ξοδεύουν κατά μέσο όρο 163 $ το μήνα σε εστιατόρια ή άλλες επιλογές για φαγητό, ενώ μόνο το 6% δεν έχει μηνιαία έξοδα εστιατορίου. Το 27% των millennials ξοδεύει περισσότερα χρήματα για καφέ, ενώ το 32% ξοδεύει περισσότερα για ρούχα παρά για μελλοντική συνταξιοδότηση. Παρόλα αυτά, τα δεδομένα συμπεριφοράς των καταναλωτών της χιλιετίας δείχνουν ότι το 59% των millennials αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς.

(LendEdu)

8. Οι Millennials ξοδεύουν κατά μέσο όρο 281 $ το μήνα σε είδη παντοπωλείου.

Οι τάσεις των αγορών της χιλιετίας δείχνουν ότι το 3% των millennials δεν ψωνίζει καθόλου είδη παντοπωλείου κάθε μήνα. Προφανώς προτιμούν να τρώνε έξω από το μαγείρεμα, ωστόσο οι περισσότεροι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε είδη παντοπωλείου παρά για φαγητό έξω.

(LendEdu)

9. Το 80% των millennials θέλουν οι μάρκες να τους διασκεδάζουν.

Οι εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ αναμένεται να είναι αφηγητές. πρέπει να σχεδιάζουν ουσιαστικές και διασκεδαστικές αλληλεπιδράσεις που δεν διαταράσσουν την διαδικτυακή εμπειρία του χρήστη, αλλά την ακολουθούν διακριτικά. Οι τάσεις μάρκετινγκ της χιλιετίας δείχνουν επίσης ότι οι ηλικιακές ομάδες είναι φωνές για το τι περιμένουν, καθώς το 70% αισθάνεται ευθύνη να παρέχει ανατροφοδότηση και το 40% θέλει να συμμετάσχει στη δημιουργία εμπορικών σημάτων/προϊόντων.

Ανάγνωση:  Eventige Media Group Marketing & Digital Agency: Η καλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify

(Millennial Marketing)

10. Το σύντομο επώνυμο περιεχόμενο λειτουργεί καλύτερα για τους millennials στο 54%.

Η διαφήμιση στους Millennials είναι συνώνυμη με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς είναι η πρώτη γενιά που απολαμβάνει να ασχολείται και να μοιράζεται περιεχόμενο επωνυμίας και όχι απλώς να το λαμβάνει. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία για τους millennials και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν ότι το 45% δεν βρίσκει το επώνυμο περιεχόμενο αρκετά ελκυστικό για να το μοιραστεί.

(Ψεκαστήρας)

Millennials και στατιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης

11. Το 93% των millennials διαθέτουν smartphone.

Οι Millennials βασίζονται κάπως στο smartphone ως πύλη για διαδικτυακές υπηρεσίες και πληροφορίες, γι’ αυτό και τα smartphones είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα για να αποκτήσουν κοινό οι έμποροι. Η έντονη χρήση smartphone μεταξύ χιλιετιών καταναλωτών είναι εκπληκτική – τέσσερις στους δέκα millennials χρησιμοποιούν τα smartphone τους περισσότερο από τους πραγματικούς ανθρώπους και περισσότερα από τα τρία τέταρτα ξοδεύουν περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα στα smartphone τους κατά μέσο όρο.

(Pew Research)

12. Το 68% των millennials χρειάζονται μια ολοκληρωμένη, απρόσκοπτη εμπειρία ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

Ένα από τα πιο γνωστά στοιχεία για το μάρκετινγκ της χιλιετίας είναι ότι αυτή η γενιά δεν αντέχει την προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να μετακινούνται ομαλά από smartphone σε υπολογιστή ακόμα και σε φυσικό κατάστημα αναζητώντας τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα. Η προσέγγιση των millennials επιτυγχάνεται παρέχοντας μια εμπειρία αγορών με επίκεντρο τον πελάτη και αντιμετωπίζοντάς τους ως πολύτιμους πελάτες. Εκτιμούν επίσης τις εμπειρίες αγορών «παλιού σχολείου» μέσω της πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίας.

(αλυσίδα αποθήκης)

13. Το 47% των millennials χρησιμοποιούν τα social media για να μάθουν για τις νέες τάσεις.

Οι στατιστικές των χιλιετιών κοινωνικών μέσων προσδιορίζουν μερικούς λόγους για τους οποίους ο πληθυσμός ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από την παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για επικοινωνία με φίλους και συγγενείς (61%), για να περνάτε την ώρα σας (51%) και να μαθαίνετε νέα (43%).

Η δημοφιλής χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνει ότι οι millennials αναζητούν επωνυμίες που είναι ελκυστικές και ενημερωτικές στο διαδίκτυο. Τις περισσότερες φορές, οι επωνυμίες αναζητούν πρακτορεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν ακραία σημεία συζήτησης για να δημιουργήσουν το περιεχόμενο με την καλύτερη απόδοση.

(Sprout Social)

14. Το 70% των millennials εμπιστεύονται τα βίντεο προϊόντων περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Το βίντεο συνεχίζει να είναι ο πιο επιτυχημένος τύπος περιεχομένου χρόνο με τον χρόνο και οι millennials το απολαμβάνουν περισσότερο. Οι στατιστικές των Millennials και της τεχνολογίας αποκαλύπτουν ότι η ηλικιακή ομάδα ξεχωρίζει στη σκέψη, τις αναρτήσεις βίντεο που προτείνουν αξιοπιστία, ακολουθούμενη από τη Generation Z και τη Generation X (και οι δύο 52%) και τους baby boomers (38%).

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

15. Το 84% των millennials βρίσκεται στο Facebook.

Το μερίδιο των millennials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ήδη αρκετά υψηλό και το Facebook είναι πυκνοκατοικημένο. Το Facebook είναι μια τεράστια αγορά για τη χιλιετή διαφήμιση και μια πλατφόρμα που περιέχει τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων για κάθε χρήστη. Έχει το εκπαιδευτικό μας υπόβαθρο, παλαιότερα και σημερινά επαγγέλματα, γεγονότα ζωής, γεωγραφική θέση και πολλά άλλα. Οι Millennials και τα στατιστικά στοιχεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με αυτήν τη γενιά δείχνουν ότι αυτοί οι καταναλωτές αισθάνονται πιο άνετα με τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο και θέλουν διαφημίσεις που ταιριάζουν με τις ανάγκες και τα πάθη τους.

Ανάγνωση:  Το μοντέλο Ansoff [Marketing strategy matrix] |

(Ευχάριστος)

16. Το 48% των millennials θεωρεί το μάρκετινγκ με επηρεασμό πιο αυθεντικό από τα παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ επιρροής αποτελεί σημαντικό μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ της χιλιετίας, καθώς σχεδόν οι μισοί από αυτούς (49%) αναφέρουν ότι εκτιμούν τις εγκρίσεις των επιρροών περισσότερο από τις εγκρίσεις επωνυμίας. Οι Millennials και οι στατιστικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν επίσης ότι το 44% των καταναλωτών αισθάνεται πιο θετικά για μια επωνυμία που χρησιμοποιεί influencers.

(Μέσα θεραπείας)

17. Το Snapchat είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τους millennials και το Gen Z για σύνδεση με άλλους.

Παρά τη σημαντική αύξηση της δημοτικότητας του Instagram, το Snapchat κυριαρχεί στις νεότερες γενιές όσον αφορά την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια. Στην πραγματικότητα, το Instagram δεν μπαίνει καν στην πρώτη τριάδα: οι Millennials και Gen-Z αναφέρουν το TikTok (91%) και το YouTube (87%) μετά το Snapchat, με το Instagram στην τέταρτη θέση (83%). Το Twitter και το Facebook συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με 71 τοις εκατό το καθένα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των millennials και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

(Στατιστική)

18. Το 72% των millennials προτιμά να βλέπει εξατομικευμένες διαφημίσεις παρά γενικές διαφημίσεις.

Παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις που αμφισβητούν το απόρρητο των δεδομένων και τις εξατομικευμένες διαφημίσεις, το 60% των ψηφιακών millennials είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν. Ένα ιδιαίτερο ζήτημα είναι η αντικατάσταση διαφημίσεων – οι επωνυμίες τείνουν να αντιμετωπίζουν αντιδράσεις όταν οι διαφημίσεις τους τοποθετούνται κοντά σε ένα μήνυμα, συμπεριλαμβανομένου του ακατάλληλου περιεχομένου. Το 54% των millennials παραδέχτηκε ότι θα συσχετίσει διαφημίσεις με δημοσιεύσεις που περιέχουν ρητορική μίσους.

(Delotte)

Πιο ενδιαφέροντα στατιστικά μάρκετινγκ χιλιετίας

19. Το 80% των millennials σχεδιάζει να ψωνίσει περισσότερα από μικρές και τοπικές επιχειρήσεις.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η αγορά έδειξε για άλλη μια φορά την ευπάθεια των μικρών και τοπικών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα νοικοκυριά και τις μεγάλες εταιρείες. Τα δεδομένα μάρκετινγκ για αυτήν τη γενιά συνεχίζουν να υποδηλώνουν ότι είναι πλέον πιο διατεθειμένοι να αγοράζουν μικρές επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουν να επιβιώσουν τόσο μετά την κρίση όσο και μακροπρόθεσμα.

(Delotte)

20. Το 73% των millennials χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να ψωνίσουν online.

Η προβολή διαφημίσεων βελτιστοποιημένης για κινητά που απευθύνεται στους millennials είναι κρίσιμης σημασίας για τις επωνυμίες δεδομένων των τελευταίων δημογραφικών τάσεων. Τα στατιστικά στοιχεία για τις διαδικτυακές αγορές της Millennial αποκαλύπτουν επίσης ότι το 48% των Millennials προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές από τις αγορές στο κατάστημα επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο (58%), πιο γρήγορο (58%) και πιο αποτελεσματικό (57%).

(AdWeek)

21. Το 33% των millennials χρησιμοποιεί προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Το ένα τρίτο των millennials έχει τουλάχιστον ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων σε κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ το 14 τοις εκατό έχει ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και στα δύο. Ενώ στους millennials μπορεί να μην αρέσουν οι διαφημίσεις αυτές καθαυτές, εκτιμούν την αυθεντικότητα. Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές μάρκετινγκ της χιλιετίας είναι ότι οι εξαιρετικά επιθετικές μέθοδοι διαφήμισης είναι δυσάρεστες για αυτήν την ηλικιακή ομάδα και μπορούν να σαμποτάρουν τις επωνυμίες μακροπρόθεσμα, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία δαπανών της χιλιετίας.

(Στατιστική)

22. Οι Millennials δίνουν προσοχή στο περιεχόμενο για περίπου 12 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

Αυτό δεν ακούγεται πολύ, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από το διάστημα προσοχής οκτώ δευτερολέπτων του Gen Z για ψηφιακό περιεχόμενο. Φυσικά, το μάρκετινγκ στους millennials είναι διαφορετικό από το μάρκετινγκ στη Generation Z, ενώ η τελευταία προτιμά περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής, περιεχόμενο μεγαλύτερης μορφής millennials, όπως λεπτομερή βίντεο ή podcast.

(Hubspot)

23. Το 38% των millennials προτιμά εταιρείες των οποίων τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι στατιστικές μάρκετινγκ Millennial υποδηλώνουν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των millennials έχουν ξεκινήσει ή εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με εταιρείες που έχουν κάποιου είδους θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ένα τρίτο έκανε το ίδιο για εταιρείες που βρήκαν μια ισορροπία μεταξύ κερδών και καλής συμπεριφοράς, ενώ περίπου ο ίδιος αριθμός ευνόησε επωνυμίες που είναι διαφανείς και αξιόπιστες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Ανάγνωση:  Πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το Instagram Marketing σας;

(Delotte)

24. Περισσότεροι από τους μισούς millennials χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να βρουν προϊόντα.

Η παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων στις μηχανές αναζήτησης είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές μάρκετινγκ της χιλιετίας, με το 51% των millennials να αναζητούν ένα προϊόν στο διαδίκτυο και το 33% να βρίσκουν επωνυμίες με αυτόν τον τρόπο. Οι τάσεις της χιλιετίας των καταναλωτών αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι το 48% χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την έρευνα νέων προϊόντων, ακολουθούμενα από κριτικές καταναλωτών (39%), ιστότοπους επωνυμίας (36%) και εφαρμογές για κινητά (31%).

(Παγκόσμια ευρετήριο Ιστού)

25. Το 48% των Millennials αναφέρουν τη δωρεάν αποστολή ως κορυφαία αγορά.

Παρόλο που το 33% προτιμά να παραγγείλει μέσω Διαδικτύου και να παραλάβει από το κατάστημα, η δωρεάν αποστολή αναγκάζει σχεδόν τους μισούς διαδικτυακούς αγοραστές της χιλιετίας. Ευνοούν επίσης κουπόνια, κριτικές πελατών, εύκολες επιστροφές και γρήγορες διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς.

(Παγκόσμια ευρετήριο Ιστού)

26. Το 73% των millennials πιστεύει ότι το Διαδίκτυο είναι θετικό πράγμα.

Οι τάσεις της χιλιετίας στην ψυχαγωγία δείχνουν πόσο αλληλένδετες είναι οι ζωές τους στο διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψωνίζουν στο διαδίκτυο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά, αναζητούν ουσιαστική αλληλεπίδραση και είναι σε μεγάλο βαθμό πρόθυμοι να παρέχουν σχόλια σχετικά με τις προτιμήσεις τους. Αυτές οι ιδέες δείχνουν ότι οι millennials απολαμβάνουν τα οφέλη του Διαδικτύου και προσπαθούν ενεργά να το κάνουν ένα καλύτερο μέρος για τον εαυτό τους.

(Μέσα θεραπείας)

Συχνές ερωτήσεις μάρκετινγκ Millennial

Πώς ψωνίζουν οι millennials;

Μελέτες και έρευνες υπογραμμίζουν συνεχώς την αυξανόμενη δημοτικότητα των διαδικτυακών αγορών μεταξύ των millennials. Ενώ οι προτιμήσεις για παράδοση ή παραλαβή ποικίλλουν, οι περισσότεροι millennials βρίσκουν τις ηλεκτρονικές αγορές ταχύτερες, ευκολότερες και πιο αποτελεσματικές.

Πώς να προσεγγίσετε τους millennials;

Οι Millennials είναι γνωστοί για την γρήγορη προσαρμογή τους στην τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης για να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και μάρκες και να ψωνίσουν στο διαδίκτυο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ Millennial υποδηλώνουν ότι η δημιουργία πρωτότυπου και ελκυστικού περιεχομένου που αγγίζει θέματα που ενδιαφέρουν τα δημογραφικά στοιχεία, παρέχει μια αποτελεσματική και απρόσκοπτη εμπειρία και μια σταθερή στρατηγική προβολής είναι τα τελικά βήματα για την προσέγγιση των millennials.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μάρκετινγκ στους millennials;

Οι αποδεδειγμένες τακτικές του millennial marketing είναι η επίδειξη ταυτότητας επωνυμίας, η συνεργασία με πελάτες, η υποστήριξη ενός καλού σκοπού και η εξατομίκευση της εμπειρίας του χρήστη.

συμπέρασμα

Όπως δείχνει η λίστα μας με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ χιλιετίας, αυτό το δημογραφικό στοιχείο αυξάνεται και εξελίσσεται καθημερινά. Τα τεχνολογικά θαύματα της εποχής μας τους έχουν κάνει έξυπνους αγοραστές και, ενώ μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τους ευχαριστήσουν, είναι πιστοί και γενναιόδωροι καταναλωτές. Έτσι, αν αναρωτιέστε πώς να κάνετε μάρκετινγκ στους millennials, αλλάξτε και προσαρμόστε τη στρατηγική σας για να τους κάνετε να πιστέψουν στην εταιρεία σας και την αποστολή της και θα κερδίσετε την πίστη της μεγαλύτερης ζωντανής γενιάς της εποχής μας.