Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Meta Ads 2024: Αλλαγές και ενημερώσεις

Meta Ads 2022: Αλλαγές και ενημερώσεις

Άλλη μια χρονιά, άλλες ειδήσεις από το Facebook… Ups, Meta. Αφού έκανε τον πιο δραστικό μετασχηματισμό αλλάζοντας το όνομα της εταιρείας σε Meta το 2021, η Meta συνεχίζει να έρχεται με πολλές αλλαγές για τις διαφημίσεις Facebook το 2022.

Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007, το Facebook έχει γίνει ένα ουσιαστικό κανάλι για διαδικτυακή διαφήμιση με διαφημίσεις Facebook και στόχευση, δημογραφικά στοιχεία, ψυχογραφικά χαρακτηριστικά και αναλυτικά στοιχεία.

Με τα χρόνια, έχει ενισχύσει τα εργαλεία και τις λειτουργίες του για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν καλύτερα τους πιθανούς πελάτες. Αλλά, μερικές φορές, μπορεί να είναι και άσχημα νέα.

Ως έμποροι, θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας μακριά για κάθε αλλαγή που μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας ή στην οποία θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας.

Ας παρακολουθούμε τις τελευταίες ενημερώσεις των Meta Ads σε αυτό το άρθρο!

Ποιες αλλαγές έγιναν και έρχονται στις μετα-διαφημίσεις το 2024;

Το Facebook έχει κάνει αλλαγές στις διαφημίσεις Facebook εδώ και αρκετό καιρό, για να είμαι ειλικρινής, και η τεχνολογία Facebook Ads έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Από φέτος, το Facebook μοιράστηκε αρκετές ακόμη ενημερώσεις, όπως αναμενόταν.

Ανακοίνωσαν ότι λανσάρουν τα Small Business Studios, δημιουργώντας ένα κανάλι άμεσης υποστήριξης με τη νέα ομάδα Meta Pro, πραγματοποιώντας ενημερώσεις Reels και δυστυχώς, καταργώντας ορισμένες επιλογές στόχευσης.

Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά; Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε αυτές τις ενημερώσεις.

Τα Reels θα κοινοποιούνται αυτόματα στο Facebook όταν βγαίνουν ζωντανά στο Instagram (+Reels API)

Το Reels ήταν μια πραγματική ανακάλυψη από την πρώτη του κυκλοφορία, και τώρα, βλέπουμε μεγάλη εστίαση σε αυτήν τη λειτουργικότητα στο Facebook.

Από τότε που γεννήθηκε ο τομέας, η διαφήμιση βίντεο ήταν πάντα ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή και να τραβήξετε τους ανθρώπους στο σχετικό θέμα. Επιπλέον, οι διαφημιστές στράφηκαν στις διαφημίσεις βίντεο περισσότερο από ποτέ τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, πολλοί διαφημιστές έχουν πλέον ξεχωριστό τμήμα για διαφήμιση βίντεο.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το Modern Warfare Dev Error 6068 Call of Duty;

Έτσι, οι διαφημίσεις στο Facebook θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη διαφήμιση βίντεο το 2022. Από εδώ και στο εξής, αναμένεται ότι οι διαφημίσεις βίντεο θα αντιπροσωπεύουν 60% όλων των εμφανίσεων διαφημίσεων στον ιστότοπο, με τις διαφημίσεις με κείμενο να αποτελούν το υπόλοιπο 40%.

Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, το Facebook ανακοίνωσε ότι οι τυπικές διαφημίσεις βίντεο θα μετατραπούν σε εμπειρίες πλήρους οθόνης, τα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών θα αναρτώνται αυτόματα ως Καρούλια στο Facebook και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενισχύουν τους κυλίνδρους στις ροές χρηστών Ιστορίες και καρτέλα Κυλινδρικά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Νωρίτερα φέτος, το Facebook εισήγαγε επίσης πρόσβαση API για Reels για να επιτρέψει σε τρίτους να παρέχουν δημοσίευση αναρτήσεων, αντιδράσεις και σχόλια και αναλυτικά στοιχεία.

Ο όγκος της στόχευσης διαφημίσεων στο Facebook συρρικνώνεται

Σε αντίθεση με την εξαφάνιση (το Facebook δεν θα έπαιρνε αυτόν τον κίνδυνο), ορισμένες από τις επιλογές στόχευσης αφαιρούνται από τις διαφημίσεις Facebook.

Μια πλήρως εξατομικευμένη διαφήμιση βρίσκεται στο επίκεντρο της παροχής της καλύτερης εμπειρίας, αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια. Σε αυτό ακριβώς το σημείο περιήλθαν τα δικαιώματα και οι πολιτικές για να γίνει λιγότερο εξατομικευμένη η λειτουργικότητα στόχευσης διαφημίσεων του Facebook.

Αυτό δεν είναι ακριβώς υπό τον έλεγχο του Facebook ούτε ακριβώς είναι μια τεράστια ζημιά στην εύρεση του κοινού-στόχου για τις επιχειρήσεις, έτσι η εταιρεία συμφώνησε με τους τομείς των πολιτικών δικαιωμάτων και της πολιτικής και αποφάσισε να αφαιρέσει ορισμένα ευαίσθητα θέματα όπως εθνότητα, υγεία, θρησκεία, φυλή, σεξουαλικό προσανατολισμόκαι πολιτικές πεποιθήσεις από την επιλογή στόχευσής τους.

Κάποτε αποκαλούνταν εμπειρογνώμονες μάρκετινγκ στο Facebook, τώρα η ομάδα Meta Pro

Το Facebook αποφάσισε να μετονομάσει τους Marketing Experts του ως Meta Pro Team. Μπορεί να λέτε, μόνο αυτό είναι η μετονομασία; Οχι ακριβώς.

Στόχος τους είναι να παρέχουν πιο στοχευμένη και ποιοτική υποστήριξη και να παρέχουν μια διευρυμένη εμπειρία προγράμματος στους πελάτες τους. γι’ αυτό λέγεται PRO.

Το Meta Pro Team σχεδιάζεται να περιλαμβάνει καλύτερη εμπειρία ζωντανής υποστήριξης, καθοδήγηση υψηλής ποιότητας για επιχειρήσεις, ειδικούς ειδικούς λογαριασμού, ταχύτερη τεχνική υποστήριξη και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η εμπειρία των Small Business Studios για τη βελτίωση των διαφημίσεων

Όταν εξετάζουμε τη χρήση των διαφημίσεων, βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της τούρτας ανήκει σε μικρές επιχειρήσεις. Έτσι, η εργασία για την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων παίζει σημαντικό ρόλο στις διαφημίσεις Facebook.

Ανάγνωση:  Πώς να δομήσετε και να θέσετε στόχους [Free marketing plan guide]

Από αυτή την άποψη, το Facebook αποκάλυψε ότι ξεκινούν Small Business Studios ως ενιαία πηγή αλήθειας για τις μικρές επιχειρήσεις για να αποκτήσουν τα επιθυμητά μαθήματα για την ανάπτυξή τους.

Τα Small Business Studios θα παρέχουν σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μαθήματα βίντεο και μια πλούσια βιβλιοθήκη πηγών, από ατομικές συναντήσεις με ειδικούς έως ζωντανές περιηγήσεις σε εκπαιδευτικά κέντρα.

Από το WhatsApp στο Facebook Inbox

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε ενοποιήσεις μεταξύ εργαλείων που χρησιμοποιούμε για τις μικρές επιχειρήσεις μας και να διατηρούμε τις πληροφορίες σε μια ενιαία πλατφόρμα, τις περισσότερες φορές.

Το Facebook, φέτος, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα από WhatsApp στα Meta Inbox τους.

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Facebook Inbox μπορούν να ελέγχουν τα μηνύματά τους σε ένα μόνο μέρος και τώρα θα μπορούν να λαμβάνουν, να απαντούν και να διαχειρίζονται μηνύματα από το WhatsApp στα Εισερχόμενά τους στο Facebook.

Η κυκλοφορία του Meta Advertiser Success Center μπορεί να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις και να αλλάξει το πρόσωπο της Διαφήμισης. Διαβάστε τώρα για να μάθετε περισσότερα!

Πώς είναι το Meta μια σημαντική πλατφόρμα μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις;

Ένας κόσμος ατελείωτης συνδεσιμότητας και παγκόσμιας επικοινωνίας έχει δημιουργήσει μια νέα εποχή άμεσης ικανοποίησης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου μπορούμε να επικοινωνούμε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο πρόσβασης σε πληροφορίες που έχει οδηγήσει σε πολλές απροσδόκητες συνέπειες.

Όταν το Facebook κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2004, από τον Mark Zuckerberg ως «Thefacebook», άνοιξε τις πόρτες σε αυτόν τον κόσμο της ατελείωτης συνδεσιμότητας.

Και έχει έρθει σε άλλο επίπεδο σήμερα με το όραμα της εταιρείας για ευκαιρίες παγκόσμιας επικοινωνίας. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram καθημερινά για να συνδέονται με φίλους, να μοιράζονται ενημερώσεις και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα.

Η βάση χρηστών (αποτελούμενη από εκατομμύρια) βοηθά το Facebook να κάνει μια δραματική ανάπτυξη για τις λειτουργίες διαφήμισης επιχειρήσεων. Σκέψου το; μπορείτε να προσεγγίσετε πολλούς πιθανούς πελάτες με μια ανάρτηση ή ένα κλικ.

Ως εκ τούτου, για τις επιχειρήσεις, από μικρές εταιρείες έως επιχειρήσεις, το Facebook έχει γίνει ένα σημαντικό διαφημιστικό εργαλείο για στοχευμένες διαφημίσεις και προσέγγιση πιθανών πελατών παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας το Facebook, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή κοινότητα ατόμων που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας, να μοιραστείτε ενημερώσεις σχετικά με την επιχείρησή σας και να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Facebook για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να προσεγγίσετε νέους πελάτες.

Ανάγνωση:  5 τακτικές για να βελτιώσετε την παρουσία και την αλληλεπίδρασή σας στα κοινωνικά δίκτυα

Με όλα τα οφέλη του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Facebook είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μάρκετινγκ για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Είτε είστε μια μικρή επιχείρηση που θέλει να συνδεθεί με πιθανούς πελάτες είτε μια μεγάλη εταιρεία που θέλει να αναπτύξει μια υπάρχουσα βάση πελατών, το Facebook μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του Facebook για επαγγελματικούς λόγους είναι η προσβασιμότητά του από οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβό υλικό μάρκετινγκ, όπως έντυπα φυλλάδια και φυλλάδια. Μπορείτε να διατηρήσετε το κόστος σας σε χαμηλά επίπεδα, ενώ εξακολουθείτε να προσεγγίζετε ένα ευρύ φάσμα πιθανών πελατών.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ένα άλλο σημείο που κάνει το Facebook Ads τόσο σημαντικό είναι ο όγκος του. Περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook, επομένως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για έκθεση και ανάπτυξη.

Οι διαφημίσεις Facebook εξακολουθούν να ισχύουν το 2024;

Από το 2018, υπάρχουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Facebook. Για αυτόν τον λόγο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές εταιρείες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν διαφημίσεις Facebook για να προσεγγίσουν νέους πελάτες. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, οι διαφημίσεις Facebook δεν είναι τέλειες. Μπορεί να είναι αναποτελεσματικές εάν η διαφήμισή σας δεν έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας. Και μπορεί να μην λειτουργούν εάν έχετε οι ίδιοι μια κακή διαφημιστική εμπειρία (όπως να βλέπετε πάρα πολλές “ανεπιθύμητες” διαφημίσεις).

Είναι όμως αυτή η τάση ακόμα αποτελεσματική το 2022; Πρέπει να πούμε ναι μέχρι να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τις διαφημίσεις Facebook για να προσεγγίσουμε περισσότερο κοινό.

Εργαλείο διαχείρισης εξυπηρέτησης πελατών Meta: HypoChat

Ακόμα κι αν όλα είναι καλά με τις διαφημίσεις σας στο Facebook και στο Instagram και έχετε προσαρμόσει τις στρατηγικές σας στις αλλαγές το 2022, εξακολουθείτε να χρειάζεστε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών για τις επιχειρήσεις σας. Σε εκείνο το σημείο, το HypoChat σάς παρέχει πολλές λειτουργίες για να διαχειριστείτε την επιχείρηση και τις διαφημίσεις σας στο Facebook πιο αποτελεσματικά και να δημιουργήσετε συνδέσεις με το κοινό σας.

Ο HypoChat σας βοηθά να,

  1. Δημιουργήστε κανόνες αυτοματισμού και χρησιμοποιήστε κονσέρβες απαντήσεις για να διαχειριστείτε τα μηνύματά σας και τα σχόλιά σας στο Facebook και στο Instagram. Μπορείτε να δημιουργήσετε έτοιμες προς χρήση απαντήσεις σε κονσέρβες για συχνές ερωτήσεις και να κατηγοριοποιήσετε τα μηνύματά σας με παρόμοιο περιεχόμενο.

    Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα των μηνυμάτων σας στο Facebook και στο Instagram, να παρέχετε ταχύτερες απαντήσεις στα σχόλια και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πιθανών πελατών σας.

  2. Κατηγοριοποιήστε, οργανώστε και ιεραρχήστε τα μηνύματα και τα σχόλια που προέρχονται από το Facebook με ισχυρό λειτουργία έκδοσης εισιτηρίων. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε Σχόλια διαφημίσεων στο Facebook και δημιουργήστε εισιτήρια για αυτούς ειδικά.

    Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εκχωρήστε εισιτήρια σε ένα σχετικό μέλος της ομάδαςπαρακολουθήστε ανοιχτά εισιτήρια και μειώστε τον χρόνο και την προσπάθειά σας σε θέματα πελατών.

  3. Μετρήστε την απόδοσή σας στο Facebook και στο Instagram με το HypoChat’s δυνατότητα αναφοράς. Σας επιτρέπει να λαμβάνετε πληροφορίες για τις προσεγγίσεις, τις αφοσιώσεις και την απόδοση των διαφημίσεών σας.

    Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εργαστείτε για την απόδοση υποστήριξης πελατών στις Meta Ads και να εντοπίσετε σημεία βελτίωσης με βάση τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες σας.

Ανάγνωση:  Stockouts: 5 κοινές αιτίες και λύσεις

Long Story Short

Το Meta είναι μια σημαντική πλατφόρμα μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις και είναι έτσι εδώ και αρκετό καιρό.

Επιπλέον, οι λειτουργίες των διαφημίσεων Facebook και Instagram βελτιώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, παραμένοντας αφοσιωμένοι στην παροχή λεπτομερών και συναφών δεδομένων στους διαφημιστές σχετικά με το κοινό-στόχο τους και στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τους χρήστες.

Με όλες αυτές τις ενημερώσεις, το Meta Ads το 2022 θα είναι καλύτερο από ποτέ. Άλλη μια χρονιά, άλλη μια είδηση ​​από το Meta, και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.
Η Meta εργάζεται συνεχώς για νέες και βελτιώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες, ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη από τις διαφημίσεις Facebook και Instagram.

Και αν νιώθετε ότι κάτι λείπει σε αυτό το ταξίδι, μπορεί να είναι οι υπηρεσίες πελατών που παρέχετε ως επιχείρηση.

Το HypoChat σάς βοηθά να βελτιστοποιήσετε τις υπηρεσίες πελατών σας όσο το Facebook για τις διαφημίσεις σας. Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών τώρα!

Σχετικό άρθρο – Meta Business Suite aka. Οδηγός Facebook Business Manager