Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Marketing TikTok Influencer: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιούν οι επωνυμίες;

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με πάνω από 1,2 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Επίσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ επιρροής.

Marketing TikTok Influencer: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιούν οι επωνυμίες;

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Έχει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Είναι επίσης μια ισχυρή πλατφόρμα για Μάρκετινγκ επιρροής TikTokκαθώς επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται βίντεο σύντομης μορφής που προβάλλουν τη δημιουργικότητα, την προσωπικότητα και το ταλέντο τους.

Αλλά τι είναι το μάρκετινγκ Influencer TikTok? Επιπλέον, πώς το χρησιμοποιούν οι επωνυμίες για να προωθήσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τα μηνύματά τους; Επομένως, διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα Εκστρατεία επιρροής TikTok.

Τι είναι το TikTok Influencer Marketing;

Το TikTok Influencer Marketing είναι η πρακτική της συνεργασίας με άτομα με επιρροή στο TikTok. Σας βοηθά να προωθήσετε την επωνυμία, το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά σας για να κερδίσετε οπαδούς στο TikTok. Επομένως, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, την απήχηση, την αφοσίωση, τις μετατροπές και τις πωλήσεις σας.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε το Mexican Train

Το μάρκετινγκ Influencer του TikTok διαφέρει από άλλους τύπους πλατφορμών μάρκετινγκ επιρροών, όπως το YouTube, το Instagram ή το μάρκετινγκ με επηρεαστές του Facebook. Αυτό οφείλεται στα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του TikTok, όπως:

1. Το TikTok έχει τεράστιο και αφοσιωμένο κοινό

Το TikTok έχει τεράστιο και αφοσιωμένο κοινό

Αυτό ισχύει, ειδικά για τις νεότερες γενιές. Σύμφωνα με α έκθεση της Statistaτο 41% ​​των χρηστών TikTok είναι μεταξύ 16 και 24 ετών. Επιπλέον, το 90% των χρηστών TikTok έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή πολλές φορές την ημέρα.

Συνεργαζόμενοι με Influencers της TikTok, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή τη μεγάλη και πιστή βάση θαυμαστών και να τους παρουσιάσετε την επωνυμία, το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά σας εγγενώς και οργανικά.

2. Το TikTok έχει υψηλό δυναμικό ιών

Το TikTok έχει υψηλό δυναμικό ιού

Το TikTok μπορεί να σας κάνει viral αφού βασίζεται σε αλγόριθμους και hashtags για να προτείνει και να διανέμει περιεχόμενο στους χρήστες. Σύμφωνα με α μελέτη της MediaDigitalτο TikTok έχει μέσο ποσοστό αφοσίωσης 5,7%, το οποίο είναι υψηλότερο από άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram (1,22%), το Facebook (0,09%) ή το Twitter (0,045%).

Συνεργαζόμενοι με Influencers του TikTok, μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε ελκυστικές και διαδραστικές ιδέες περιεχομένου TikTok, όπως αναρτήσεις, ιστορίες, τροχούς, ζωντανές ροές κ.λπ. Επομένως, θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και την προσοχή του κοινού σας. Επιπλέον, το περιεχόμενό σας μπορεί να γίνει viral και να προσεγγίσει εκατομμύρια χρήστες.

3. Το TikTok έχει χαμηλό εμπόδιο στην είσοδο

Το TikTok έχει χαμηλό εμπόδιο στην είσοδο

Το TikTok επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργεί και να μοιράζεται περιεχόμενο με ελάχιστο εξοπλισμό και δεξιότητες. Σύμφωνα με α έρευνα από την GlobalWebIndex, το 68% των χρηστών του TikTok παρακολουθούν βίντεο άλλων ανθρώπων και το 55% των χρηστών του TikTok ανεβάζουν τα δικά τους βίντεο. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες του TikTok περνούν τον μισό χρόνο τους παρακολουθώντας βίντεο κλιπ διάρκειας 1 λεπτού.

Ανάγνωση:  Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Photoshop

Συνεργαζόμενοι με Influencers της TikTok, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητα, την προσωπικότητα και το ταλέντο τους και να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε αυθεντικό και σχετικό περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό σας και προβάλλει την επωνυμία, το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά σας.

Πώς χρησιμοποιούν οι επωνυμίες το μάρκετινγκ TikTok Influencer;

Για να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ Influencer TikTok για την επωνυμία σας, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα:

1. Καθορίστε τον στόχο και τον προϋπολογισμό σας

Καθορίστε τον στόχο και τον προϋπολογισμό σας

Πρέπει να έχετε σαφή στόχο και προϋπολογισμό για την καμπάνια μάρκετινγκ Influencer του TikTok. Γι’ αυτό, κάντε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

  • Τι θέλετε να πετύχετε με την καμπάνια σας;
  • Ποιο είναι το κοινό-στόχος και οι πελάτες σας;
  • Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για την καμπάνια σας;

2. Επιλέξτε τα TikTok Influencers σας

Πρέπει να επιλέξετε τους Influencers TikTok κατάλληλους για την επωνυμία, το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά σας. Επομένως, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος, τη θέση, το κοινό και το στυλ των επηρεαζόμενων TikTok και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο και τον προϋπολογισμό σας.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την αξιοπιστία, την αυθεντικότητα και την αφοσίωση των επιρροών σας στο TikTok. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς μπορούν να επηρεάσουν το κοινό και τους πελάτες σας.

Ανάγνωση:  Ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε στο TikTok για να μεγιστοποιήσετε την προσέγγιση κοινού το 2024

3. Δημιουργήστε και εκτελέστε την καμπάνια μάρκετινγκ TikTok Influencer

Δημιουργήστε και εκτελέστε την καμπάνια μάρκετινγκ TikTok Influencer

Πρέπει να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε την καμπάνια μάρκετινγκ Influencer TikTok με τους επιλεγμένους Influencers TikTok. Επομένως, επικοινωνήστε τις προσδοκίες, τις κατευθυντήριες γραμμές και τα παραδοτέα σας με τους υπεύθυνους επιρροής του TikTok και παρέχετε τους απαραίτητους πόρους και υποστήριξη.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να συνεργαστείτε και να συνδημιουργήσετε το περιεχόμενο μάρκετινγκ Influencer του TikTok με τους επηρεασμούς του TikTok και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως αναρτήσεις, ιστορίες, τροχούς, ζωντανές ροές κ.λπ., για την αλληλεπίδραση και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρουσιάσετε την επωνυμία, το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά σας.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές λειτουργίες, όπως ετικέτες προϊόντων, αυτοκόλλητα, σάρωση κ.λπ., για να παρέχετε στο κοινό σας περισσότερες πληροφορίες και κοινωνικές αποδείξεις που μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς του. Επομένως, χρησιμοποιήστε το TikTok Creator Marketplace και το TikTok Creative

4. Παρακολουθήστε και μετρήστε την καμπάνια μάρκετινγκ TikTok Influencer

Παρακολουθήστε και μετρήστε την καμπάνια μάρκετινγκ TikTok Influencer

Πρέπει να παρακολουθείτε και να μετράτε την καμπάνια μάρκετινγκ Influencer TikTok με τους επιλεγμένους Influencers TikTok.

Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εργαλεία ανάλυσης και πληροφοριών όπως το SocialBee, το Vista Social και το FeedHive. για να παρακολουθείτε και να μετράτε την απόδοση της καμπάνιας μάρκετινγκ Influencer TikTok και την απόδοση επένδυσης (ROI). Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία, τις ευκαιρίες και τις απειλές, τις τάσεις και τα μοτίβα σας.

Ανάγνωση:  Η Samsung αποκαλύπτει το Exynos W920: το μικρότερο φορετό τσιπ της βιομηχανίας

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε εργαλεία σχολίων και ελέγχου, όπως δημοσκοπήσεις, ερωτήσεις, κουίζ κ.λπ. TikTok. Αυτά θα σας βοηθήσουν να συλλέξετε και να αναλύσετε τα σχόλια και τις κριτικές του κοινού σας και να βελτιώσετε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την εμπειρία των πελατών σας.

συμπέρασμα

Μάρκετινγκ Influencer TikTok είναι μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη τάση που μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας, να αυξήσετε τις μετατροπές και τις πωλήσεις και να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα και την αφοσίωση της επωνυμίας σας.

Ωστόσο, το μάρκετινγκ Influencer του TikTok μπορεί επίσης να είναι περίπλοκο και προκλητικό, ειδικά αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένος επηρεαστής TikTok το 2024.

Επομένως, χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία και τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να απλοποιήσετε και να αυτοματοποιήσετε τις εργασίες μάρκετινγκ Influencer του TikTok και να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα και την απόδοση επένδυσης (ROI).

Αυτό το άρθρο παρέχει έναν περιεκτικό οδηγό για το μάρκετινγκ Influencer του TikTok και σας βοήθησε να κατανοήσετε τι είναι, γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει και πώς να το χρησιμοποιήσετε για την επωνυμία σας.

Ωστόσο, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ σχολιάστε παρακάτω!