Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

LinkedIn Open to Work

Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, το LinkedIn θα πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση. Δεν είναι μόνο η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες, αλλά είναι επίσης το τέλειο μέρος για να επιδείξετε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας. Στο LinkedIn, μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις εργασίας, να συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες και, επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά. Ναι, σωστά καταλάβατε! Με την εκπληκτική λειτουργία LinkedIn Open to Work, μπορείτε να υποδείξετε στους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες ή ακόμα και σε μια αλλαγή καριέρας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το #opentowork στο προφίλ σας στο LinkedIn.

Τι σημαίνει Open to Work στο LinkedIn;

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Open to Work, είναι μια σχετικά πρόσφατη λειτουργία του LinkedIn που σας επιτρέπει να ενημερώσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι αναζητάτε ενεργά νέες ευκαιρίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε το προφίλ σας και να προσθέσετε την κορνίζα #opentowork. Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης μαζί με το πλαίσιο, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να δουν ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες.

Ποιος μπορεί να δει ότι είστε ανοιχτοί στη δουλειά;

Το καλύτερο μέρος της χρήσης Open to Work στο LinkedIn είναι ότι σας επιτρέπει να ελέγχετε την ορατότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε εάν όλα τα μέλη του LinkedIn μπορούν να δουν ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες ή μόνο σε στρατολόγους. Επιλέγοντας λοιπόν:

 • Όλα τα μέλη του LinkedIn, θα ενημερώσετε όλους ότι ψάχνετε για μια νέα δουλειά. Η κορνίζα #opentowork θα εμφανιστεί γύρω από την εικόνα προφίλ σας στο LinkedIn που σημαίνει ότι το προφίλ σας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στις δεξιότητες και την τεχνογνωσία σας.
 • Μόνο για υπεύθυνους προσλήψεων, το LinkedIn θα περιορίσει την προβολή του κυνηγιού εργασίας σας μόνο σε υπαλλήλους προσλήψεων. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν είστε έτοιμοι να ενημερώσετε τον τρέχοντα εργοδότη σας ότι ψάχνετε για μια νέα δουλειά. Αυτή η επιλογή θα κρύψει την ειδοποίηση από άτομα που εργάζονται για τον τρέχοντα εργοδότη σας.
Ανάγνωση:  Πώς να προωθήσετε το ηλεκτρονικό εμπόριο σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σημειώστε, ωστόσο, ότι ενώ το LinkedIn προστατεύει το απόρρητό σας εμποδίζοντας την εταιρεία στην οποία εργάζεστε αυτήν τη στιγμή και τους χρήστες που εργάζονται εκεί να δουν ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, αλλά δεν εγγυάται το πλήρες απόρρητο.

Πώς να ενημερώσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί στο LinkedIn

Τώρα που καταλάβαμε τι σημαίνει Open to Work στο LinkedIn και ποιος μπορεί να δει ότι είστε ανοιχτοί σε νέες προσφορές εργασίας, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να το ρυθμίσετε. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μερικά λεπτά για να την ολοκληρώσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε τη δουλειά στο LinkedIn:

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο LinkedIn και μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο “Εγώ” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας σας.
 3. Μεταβείτε στην “Προβολή προφίλ”, επιλέξτε “Άνοιγμα σε” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εύρεση νέας εργασίας”.
 4. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε το κυνήγι εργασίας σας μόνο με όλα τα μέλη ή τους υπεύθυνους προσλήψεων του LinkedIn.
  α) Η επιλογή όλων των μελών του LinkedIn θα προσθέσει μια κορνίζα #OpenToWork στη φωτογραφία του προφίλ σας.
  β) Εάν θέλετε να διατηρήσετε την αναζήτηση εργασίας σας ιδιωτική και να την μοιραστείτε μόνο με υπαλλήλους προσλήψεων, επιλέξτε “Μόνο για προσλήψεις”.
 5. Ολοκληρώστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο «Προσθήκη στο προφίλ».
Ανάγνωση:  Οι καλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για B2B

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα είναι να επιλέξετε την επιλογή “Ξεκινήστε” στο πλαίσιο “Εμφάνιση συνεργατών προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί στη δουλειά” που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από την εικόνα του προφίλ σας.

Και τέλος, ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε να γίνετε διαθέσιμοι σε ολόκληρη την πλατφόρμα του LinkedIn ή απλώς σε εργοδότες, να ξέρετε ότι 3 εκατομμύρια μέλη χρησιμοποιούν τη δυνατότητα OpentoWork στο LinkedIn και πολλοί έχουν επωφεληθεί από αυτήν. Επίσης, αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με τη χρήση του #opentowork, μπορείτε πάντα να το επεξεργαστείτε ή να το απενεργοποιήσετε.

Πώς να αφαιρέσετε το Open to Work στο LinkedIn

Όταν έχετε βρει τη δουλειά των ονείρων σας ή δεν σας ενδιαφέρει πλέον να λαμβάνετε προσφορές εργασίας, μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Open to Work στο LinkedIn:

 1. Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και πατήστε το εικονίδιο “Εγώ” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
 2. Επιλέξτε “Προβολή προφίλ” και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο “Επεξεργασία” που βρίσκεται στο πλαίσιο “Άνοιγμα στην εργασία”.
 3. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες για να καταργήσετε τη δυνατότητα Open to Work LinkedIn.
 4. Αφού κάνετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”.

Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία είναι η ίδια εάν επιλέξετε να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του κυνηγιού εργασίας σας και να τις αλλάξετε από “Όλα τα μέλη του LinkedIn” σε “Μόνο Recruiters” ή αντίστροφα.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την πτώση FPS του Warzone 2 στην 4η σεζόν

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του LinkedIn Open to Work

Όπως και με οτιδήποτε άλλο, η χρήση του Open to Work στο LinkedIn έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επομένως, προτού προσθέσετε την κορνίζα στο προφίλ σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα.

Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης Open to Work στο LinkedIn:

 • Θα είστε πιο ορατοί στους υπεύθυνους προσλήψεων.
 • Το προφίλ σας θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στις δεξιότητες και την εμπειρία σας.
 • Εάν είστε ένας από τους 1,1 δισεκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους, αυτή η δυνατότητα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε νέα έργα ή συναυλίες.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn Open to Work για να δημιουργήσετε την επαγγελματική σας επωνυμία και να επεκτείνετε το δίκτυό σας ακόμα κι αν δεν αναζητάτε ενεργά δουλειά.
 • Αυτή η δυνατότητα διατηρεί τις επιλογές σας ανοιχτές σε περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή καριέρας.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα, καθώς η κορνίζα #opentowork μπορεί επίσης να λειτουργήσει εναντίον σας:

 • Ο τρέχων εργοδότης σας μπορεί να ανακαλύψει ότι ψάχνετε για μια νέα δουλειά. Επίσης, διατρέχετε τον κίνδυνο τα μέλη του LinkedIn και οι χρήστες που εργάζονται στην εταιρεία σας να δουν ότι σχεδιάζετε να αποχωρήσετε.
 • Μπορεί να λάβετε περισσότερα LinkedIn InMail, μηνύματα και αιτήματα από υπεύθυνους προσλήψεων, τα οποία μπορεί να είναι συντριπτικά.
 • Μπορεί να προσκληθείτε σε άσχετες εκδηλώσεις ή να βομβαρδιστείτε με μηνύματα και αιτήματα από πιθανούς απατεώνες και αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Επομένως, προσπαθήστε να επιβεβαιώσετε τη νομιμότητα των μελών που επικοινωνούν μαζί σας με προσφορές εργασίας.
 • Εάν το προφίλ σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί ανάλογα, μπορεί να τραβήξει την προσοχή των λανθασμένων προσλήψεων.
Ανάγνωση:  Πώς να προσθέσετε ένα βιογραφικό στο LinkedIn

Τελική ετυμηγορία

Το LinkedIn Open to Work μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε νέες ευκαιρίες εργασίας, αλλά μόνο εάν το χρησιμοποιήσετε με σύνεση. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα προτού προσθέσετε αυτή τη συγκεκριμένη λειτουργία στο προφίλ σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας στο LinkedIn είναι ενημερωμένο και βελτιστοποιημένο ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη δυνατότητα.

Συνήθεις ερωτήσεις LinkedIn #OpentoWork

Ποιες πληροφορίες περιλαμβάνονται σε ένα προφίλ Open to Work;

Ένα προφίλ Open to Work περιλαμβάνει το όνομά σας, την επικεφαλίδα, την τρέχουσα θέση και τον κλάδο σας.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το LinkedIn Open to Work για να βρω δουλειά;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να βρείτε μια εργασία αναζητώντας εταιρείες που προσλαμβάνουν, συνδέεστε με υπεύθυνους προσλήψεων και υποβάλλοντας αίτηση για θέσεις εργασίας.

Ποια είναι τα οφέλη του LinkedIn Open to Work;

Τα προνόμια του LinkedIn Open to Work περιλαμβάνουν το να ενημερώνετε τους υπεύθυνους προσλήψεων ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να ενημερώνετε το προφίλ ή την κατάστασή σας κάθε φορά. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει περαιτέρω να στέλνετε προσωπικά μηνύματα σε συνεργάτες προσλήψεων που έχουν δει το προφίλ σας. Επίσης, η σελίδα σας θα εμφανιστεί σε αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας.