Εάν η περιγραφή/το πάθος ή το ενδιαφέρον σας σχετίζεται έστω και εξ αποστάσεως με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ιστού, έχετε φτάσει ακριβώς εκεί που θα έπρεπε. Αυτή η αναθεώρηση LambdaTest έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω παρουσιάζοντάς σας το LambdaTest.
Ανασκόπηση LambdaTest: Τι είναι το LambdaTest;
Το LambdaTest είναι μια πλατφόρμα cloud δοκιμών μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης που σας επιτρέπει να δοκιμάζετε τους ιστότοπούς σας σε περισσότερα από 2000 προγράμματα περιήγησης, λειτουργικό σύστημα, ανάλυση και συνδυασμούς συσκευών.
Με άλλα λόγια, εξαλείφει την ανάγκη να έχετε χιλιάδες ρυθμίσεις φυσικού υλικού για να δοκιμάσετε τη λειτουργία του ιστότοπού σας.
Η βιβλιοθήκη της συσκευής σας επίσης δεν είναι υπερπληθυσμένη, καθώς δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εκτελέσετε αυτά τα χιλιάδες προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα στο σύστημά σας, αλλά μπορείτε να τα εκτελέσετε όλα χρησιμοποιώντας το LambdaTest χωρίς να κάνετε λήψη.
Και με μια βάση πελατών όπως η Capgemeni, η Amazon, η Accenture και η Virtusa κ.λπ., δεν υπάρχουν πολλά αμφιβολίες όσον αφορά τις δυνατότητες ή την αποτελεσματικότητά της.
Γιατί είναι σημαντικό το Cross Browser Testing;
Ας υποθέσουμε ότι ζούσατε κάτω από έναν βράχο και δεν γνωρίζετε γιατί το Cross Browser Testing είναι ακόμη σημαντικό.
Λοιπόν, για αρχή ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα περιήγησης ιστού σήμερα; (Πηγή: Βικιπαίδεια)με περισσότερα από 100 άλλα να διακόπηκαν.
Τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι μοιραία παραπλανητικά αν κοιτάξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης, για μια συγκεκριμένη περιοχή, σε μια συγκεκριμένη συσκευή.
Για παράδειγμα, αν κοιτάξετε τα δεδομένα του Statcounter για το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης παγκοσμίως, σε όλες τις συσκευές, τα τελευταία 5 χρόνια, είναι το Google Chrome (προφανώς).
(Ο άξονας Υ υποδηλώνει το % των χρηστών).
Σημειώστε ότι το Google Chrome, παρόλο που είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 60% των χρηστών. Έτσι, ουσιαστικά χάνετε το 40% της επισκεψιμότητάς σας, εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι συμβατός με προγράμματα περιήγησης.
Και αν αλλάξω απλώς τη χώρα, θα δείτε το παραπάνω γράφημα και τα δεδομένα καθίστανται εντελώς άχρηστα.
Για παράδειγμα, στη Γερμανία είναι ο Firefox που είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος browser και όχι ο Chrome. Ενώ στον Καναδά είναι και πάλι το Google Chrome. Και πάλι όμως στην Ωκεανία παρόλο που το Google Chrome προηγείται, το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης είναι το Safari και όχι ο Firefox!
Και αυτό βασίζεται απλώς στις διαφορετικές «χώρες». Αν εμβαθύνω και αναλύσω τις προτιμήσεις των χρηστών με βάση τις «συσκευές» για την ίδια χώρα, τα αποτελέσματα ανατρέπονται.
Για παράδειγμα, στην Ωκεανία, το 47,15% των χρηστών χρησιμοποίησε το Chrome σε επιτραπέζιες συσκευές, ακολουθούμενο από τον Internet Explorer στη δεύτερη θέση με 28,08% (πηγή: Statcounter).
Ωστόσο, στα Tablet το 80,33% των χρηστών προτιμούσε το Safari και το Chrome αντιπροσώπευε μόνο το 16,42% της χρήσης. (Πηγή: Statcounter).
Αυτό που προσπάθησα να δημιουργήσω είναι, αν λάβετε υπόψη όλες τις χώρες του πλανήτη και όλες τις δημοφιλείς συσκευές (κινητά, tablet, επιτραπέζιους υπολογιστές κλπ). η παραλλαγή είναι αδιανόητη.
Γιατί να σας νοιάζει αν χάσετε επισκέπτες από προγράμματα περιήγησης για κινητά; Λοιπόν, επειδή χάνετε πάνω από το 50% από αυτά.
Σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης από το StoneTemple, εδώ είναι η αναλογία Desktop vs. Επισκέπτες από κινητές συσκευές (με βάση δεδομένα από 0,9 τρισεκατομμύρια τοποθεσίες) τα τελευταία 3 χρόνια:
Επομένως, δεν μπορείτε να αναπτύξετε το έργο σας με βάση τη συμβατότητα οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ή συσκευής. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ή το Safari σε επιτραπέζιο υπολογιστή, δεν σημαίνει ότι το κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος.
Τι συμβαίνει όταν το έργο σας δεν είναι συμβατό με προγράμματα περιήγησης;
Κάθε πρόγραμμα περιήγησης είναι κωδικοποιημένο σε διαφορετική γλώσσα και, ως εκ τούτου, ο τρόπος ερμηνείας μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας διαφέρει επίσης.
Στην πραγματικότητα, κάθε πρόγραμμα περιήγησης και η μεμονωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει επίσης διαφορετική ερμηνεία του ιστότοπου ή της εφαρμογής Ιστού.
Στη συνέχεια, το CSS και άλλα στοιχεία σε μια ιστοσελίδα αντιμετωπίζονται διαφορετικά για κάθε πρόγραμμα περιήγησης.
Εάν και όταν το έργο δεν είναι συμβατό με διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και συσκευές, θα φορτωθεί τέλεια μόνο στο ένα πρόγραμμα περιήγησης για το οποίο το δοκιμάσατε, για όλα τα άλλα η διάταξη, οι αναλογίες και άλλα στοιχεία μπορεί να είναι εντελώς ανακατωτά.
Η μπερδεμένη διάταξη θα αυξήσει το ποσοστό εγκατάλειψης και θα μειώσει τη μέτρηση “χρόνος στον ιστότοπο”, που είναι και οι δύο κύριοι παράγοντες όσον αφορά τις μετρήσεις κατάταξης SEO της Google.
Συμπέρασμα, δεν θα χάσετε μόνο επισκέπτες καθώς θα πατήσουν το κουμπί πίσω και θα βρουν έναν άλλο ιστότοπο για χρήση (ονομάζεται Piggybacking)και η κατάταξή σας θα υποχωρήσει καθώς το Piggybacking θεωρείται αρνητική μέτρηση SEO από την Google.
Με λίγα λόγια, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνετε τον ιστότοπο/την εφαρμογή σας χωρίς σφάλματα, ομαλή και τέλεια για όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συσκευές και λειτουργικά συστήματα και σε αυτό μας βοηθά το Lambda Test.
Λειτουργίες LambdaTest
Πριν βουτήξετε βαθύτερα σε αυτήν την ανασκόπηση LambdaTest, ακολουθεί μια επισκόπηση των παρεχόμενων λειτουργιών για να ορίσετε μια περίληψη του τι είναι δυνατό:
- Δικτυακός τόπος: https://www.lambdtest.com/
- Real Machines και πραγματικό πρόγραμμα περιήγησης στο cloud.
- Ζωντανή δοκιμή διαδραστικότητας.
- Σελήνιο – Powered.
- Αυτοματοποιημένα στιγμιότυπα οθόνης.
- Δοκιμάστε τοπικά φιλοξενούμενες ιστοσελίδες.
- Προεγκατεστημένα εργαλεία RIA.
- Δοκιμή ανταπόκρισης σε πολλά μεγέθη.
- Δοκιμή οπτικής παλινδρόμησης
- Δημιουργήστε ομάδες και αναθέστε εργασίες.
- Προεγκατεστημένα εργαλεία προγραμματιστών.
- Δοκιμή γεωγραφικής θέσης!
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που φέρνει το LambdaTest. Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά σε μερικά από αυτά.
Διεπαφή χρήστη
Σε όλες τις κριτικές μας, το UI είναι κάτι στο οποίο δίνω ιδιαίτερη προσοχή. Απλά επειδή, οι δυνατότητες και οι υπερδυνάμεις που προσφέρει οποιοδήποτε εργαλείο δεν αξίζουν ούτε μια δεκάρα εάν οι χρήστες μπερδευτούν και δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν εξαρχής, σωστά;
Ευτυχώς, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα με το LambdaTest. Δείτε πώς φαίνεται η οθόνη καλωσορίσματος όταν συνδέεστε για πρώτη φορά:
Όπως είναι προφανές, υπάρχει η ενότητα “Επισκόπηση” που δείχνει τον συνολικό αριθμό των δοκιμών που εκτελούνται για όλους τους διαφορετικούς τύπους δοκιμών που διατίθενται.
Η ενότητα Concurrent test δείχνει τον αριθμό των δοκιμών που εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο. Και τέλος, η δεξιά πλευρική γραμμή δείχνει τη δραστηριότητα του σχεδίου σας, τα λεπτά που σας απομένουν, τα λεπτά αυτοματισμού και οτιδήποτε άλλο.
Η αριστερή πλευρική γραμμή είναι το παράθυρο πλοήγησης για το εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν εύκολα διάφορες δοκιμές και να ελέγχουν τα αποτελέσματα για προηγούμενες δοκιμές.
Μέχρι στιγμής όλα καλά, οποιοσδήποτε με τις πολύ βασικές γνώσεις υπολογιστών μπορεί επίσης να κάνει τα κεφάλια και τις ουρές από αυτά που προσπαθεί να μεταδώσει η οθόνη, έτσι δεν είναι;
Εκτέλεση ενός τεστ
Ειλικρινά, μια από τις πιο εύκολες διεπαφές δοκιμών μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης ποτέ. Δείτε πώς φαίνεται:
Απλώς τοποθετήστε τη διεύθυνση URL σας στο πλαίσιο URL, επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να δοκιμάσετε μαζί με την ακριβή έκδοσή του, επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα και την ανάλυση. Εγινε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εικονίδια συσκευής για να επιλέξετε τη συσκευή για την οποία θέλετε να δοκιμάσετε. Ανακατέψτε και συνδυάστε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές με οποιαδήποτε άλλη για να δημιουργήσετε το ακριβές περιβάλλον σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.
Δείτε πώς φαίνεται η σελίδα αποτελεσμάτων:
Όπως είναι προφανές, ένας πίνακας ελέγχου εμφανίζεται στα αριστερά της οθόνης. Χρησιμοποιώντας τις επιλογές μπορείτε:
- Αλλάξτε το περιβάλλον δοκιμής (ΛΣ/ Ανάλυση/ Συσκευή κλπ).
- Επισήμανση ως σφάλμα
- Καταγράψτε το τεστ σε βίντεο. (Η εγγραφή γίνεται διαθέσιμη στην επιλογή “Gallery”).
- Όνομα/Ομαδικό έργο.
Εάν εντοπίσετε ένα σφάλμα και κάνετε κλικ στο κουμπί “Επισήμανση ως σφάλμα”, εμφανίζεται ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που μας επιτρέπει να επισημάνουμε την ακριβή περιοχή που προκαλείται από το σφάλμα.
Μπορείτε ακόμη να κατεβάσετε το στιγμιότυπο για μελλοντικές αναφορές.
Καταγραφή σφαλμάτων
Ένα από τα χαρακτηριστικά του που με εντυπωσίασε ήταν η καταγραφή σφαλμάτων. Όπως μόλις ανέφερα, μπορείτε να επισημάνετε σφάλματα σε πραγματικό χρόνο από τη δοκιμαστική σελίδα και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.
Επιπλέον, μόλις κάνετε κλικ στο “Σήμανση ως σφάλμα” στο πρόγραμμα επεξεργασίας στιγμιοτύπων, η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να προωθήσετε την αναφορά σφαλμάτων σε δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης εργασιών, όπως Asana, Github, Trello κ.λπ.
Έτσι, η ομάδα σας ενημερώνεται για το σφάλμα και μπορεί να ασχοληθεί με αυτό.
Εναλλακτικά, μπορείτε να εκχωρήσετε το σφάλμα σε συγκεκριμένα μέλη της ομάδας και στη δοκιμή Lambda.
Μπορούν να εργαστούν πάνω στο σφάλμα από τον πίνακα ελέγχου Lambda Test και να επισημάνουν την κατάσταση, να δουν τις προτεραιότητες και να εργαστούν στο σφάλμα.
25+ Στιγμιότυπα οθόνης-Μονό κλικ.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σε αυτήν την κριτική LambdaTest είναι η ικανότητά του να σας επιτρέπει να τραβάτε έως και 25 Στιγμιότυπα οθόνης, σε διάφορες συσκευές, προγράμματα περιήγησης και ανάλυση με ένα μόνο κλικ!
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν όλα τα διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, ακόμη και μεμονωμένες εκδόσεις για το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης, διαφορετικές συσκευές και αναλύσεις για να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο οθόνης ταυτόχρονα.
Μας επιτρέπει επίσης να δοκιμάσουμε την ανταπόκριση του ιστότοπου σε 46 διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα, απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση URL και κάντε κλικ στο “Έναρξη”.
Έξυπνες δοκιμές
Αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που μας επιτρέπει να προσθέσουμε μια εικόνα βάσης στο έργο. Αυτή η βασική εικόνα μπορεί στη συνέχεια να συγκριθεί με μεταγενέστερες εικόνες του έργου για την πρόοδο, τα σφάλματα και άλλες τέτοιες πτυχές.
Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα βασικό έξυπνο τεστ που έκανα για τον ιστότοπό μας:
Συγγνώμη για το ακατάστατο στιγμιότυπο οθόνης, αλλά έτσι λειτουργεί. Το Lambda τοποθετεί τη γραμμή βάσης πάνω από τη δοκιμαστική εικόνα, βοηθώντας σας να αναγνωρίζετε εύκολα τις διάφορες αλλαγές στις εικόνες.
Διαδραστικά τεστ
Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια εργαλεία, το LambdaTest δεν μας παρέχει μόνο «στιγμιότυπα οθόνης», αλλά οι δοκιμές γίνονται σε ένα ζωντανό, διαδραστικό περιβάλλον.
Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα αποτελεσμάτων εμφανίζει τον ιστότοπο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο σαν να είχατε πραγματικά πρόσβαση σε αυτόν από ένα πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κύλιση, επιλέξτε κείμενο, κάντε κλικ σε συνδέσμους και οτιδήποτε άλλο.
Δοκιμάστε τοπικά φιλοξενούμενους ιστότοπους
Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να δοκιμάσετε τον τοπικά φιλοξενούμενο ιστότοπό σας εκτός σύνδεσης σε αυτούς τους 2000+ συνδυασμούς προγραμμάτων περιήγησης, συσκευών και λειτουργικών συστημάτων χωρίς να χρειάζεται να τον κάνετε online;
Αυτό καλύπτουμε σε αυτήν την ενότητα ανασκόπησης LambdaTest. Το Lambda Tunnel σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα τούνελ μεταξύ του ίδιου και των τοπικά φιλοξενούμενων έργων σας.
Τα βήματα μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτοματοποιημένα, αν και έχουν ένα εξαιρετικά λεπτομερές, βήμα προς βήμα άρθρο που το εξηγεί με στιγμιότυπα οθόνης και αυτό με βοήθησε να το κάνω την πρώτη φορά.
Σημειώστε ότι η δοκιμή μπορεί να γίνει για φορητές συσκευές (Android και iOS) επισης.
Πλέγμα Αυτοματισμού Σεληνίου
Εντάξει, αυτό είναι για προχωρημένους χρήστες ή για όσους έχουν μαζικά έργα ή/και αυστηρές προθεσμίες.
Αν δεν ξέρετε τι είναι ο αυτοματισμός σεληνίου, είναι βασικά μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να εκτελέσετε δεκάδες δοκιμές, σε αυτοματισμό, παράλληλα μεταξύ τους, μειώνοντας κατά συνέπεια τον συνολικό χρόνο ή τις χειροκίνητες ώρες εργασίας που απαιτούνται εκτενώς.
Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με κορυφαία εργαλεία CI όπως τα Jenkins, Bamboo, Continua και δώδεκα άλλα. Υποστηρίζεται επίσης ένας εξίσου εντυπωσιακός αριθμός γλωσσών όπως Java, Perl, Python, PHP και πολλές άλλες.
Το LambdaTest παρέχει ακόμη και ένα αυτοματοποιημένο API για την πλήρη και 100% αυτοματοποίηση της εργασίας.
Προγράμματα τιμολόγησης LambdaTest
Το LambdaTest είναι μια πλατφόρμα Freemium. Αυτό σημαίνει ότι έχει τόσο δωρεάν όσο και πληρωμένη έκδοση.
Η δωρεάν έκδοση δεν κοστίζει τίποτα, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς, όπως:
- Μέγιστη διάρκεια δοκιμαστικής συνεδρίας: 10 λεπτά.
- Σύνολο 60 λεπτά/μήνα.
- 10 τεστ στιγμιότυπων/μήνα.
- 1 Ταυτόχρονη συνεδρία/5 χρήστες: Προσθέστε 5 μέλη ομάδας (μόνο 1 δοκιμή σε πραγματικό χρόνο τη φορά που επιτρέπεται).
Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο προγράμματα επί πληρωμή:
- Ζωντανά: 15,00 USD/μήνα χρεώνεται ετησίως.
- Αυτοματοποίηση Ιστού: 59,00 USD/μήνα χρεώνεται ετησίως.
Υπάρχει επίσης ένα πάσο κατ’ απαίτηση που κοστίζει 15,00 USD μία φορά για 10 ημέρες δοκιμής.
Υποστήριξη
Μια από τις πτυχές που λάτρεψα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας! Για αρχή, υπάρχει μια πολύ διαδραστική ζωντανή συνομιλία στην πλατφόρμα. Το δοκίμασα και είναι πραγματικά ζωντανό.
Οι εκπρόσωποι υποστήριξης είναι επίσης εξαιρετικά εξυπηρετικοί και υπομονετικοί (ανέχτηκαν τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου για πάνω από 1 ώρα).
Σε περίπτωση που η συνομιλία δεν είναι διαθέσιμη (Μεταξύ 4 π.μ. και 9 π.μ. IST), έχουν ένα εξαιρετικά λεπτομερές FAQ που καλύπτει σχεδόν όλες τις δυνατότητες και τα σεμινάρια τους μαζί με στιγμιότυπα οθόνης.
Έπειτα, υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή Γνωσιακή Βάση, η οποία παρέχει επίσης λεπτομερή, γεμάτα στιγμιότυπα εκμάθησης σχετικά με τη χρήση του Lambda Test.
Προφανώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω e-mail ή να δημιουργήσετε ένα εισιτήριο. Έχουν ακόμη και έναν αριθμό κλήσης στον οποίο μπορείτε να τους καλέσετε.
Τελικές λέξεις για την αναθεώρηση LambdaTest
Ποια είναι λοιπόν η ετυμηγορία μου στην πλατφόρμα; Ειλικρινά, δεν είχα δοκιμάσει ποτέ το Cross-browser πριν χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα.
Ήξερα τι ήταν ή τη σημασία του, απλά δεν το έκανα. Είτε οι λύσεις ήταν πολύ ακριβές, είτε περίπλοκες.
Αλλά αν περάσετε από αυτήν την κριτική LambdaTest, θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο. Έχει το δωρεάν σχέδιο και η ευκολία χρήσης και κατανόησης της πλατφόρμας είναι επίσης ορατή, έτσι δεν είναι;
Τελικά; Εάν είστε σοβαροί για την καριέρα σας στο Web-Dev, ακόμα κι αν δεν είναι μια μόνιμη δέσμευση, πιστεύω ότι αξίζει σίγουρα μια δοκιμή και με βάση τη δική σας προσωπική εμπειρία μπορείτε να πάρετε μελλοντικές αποφάσεις.
Λοιπόν, εγώ υπογράφω αυτήν την κριτική LambdaTest, ρίξτε τα δύο σεντ σας για τη γνώμη σας για την πλατφόρμα καθώς και για αυτήν την κριτική LambdaTest.