Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

EngageBay εναντίον ActiveCampaign: Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό CRM;

EngageBay εναντίον ActiveCampaign: Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό CRM;

Σύγκριση EngageBay εναντίον ActiveCampaign: Ποιο από τα δύο εργαλεία προσφέρει καλύτερες δυνατότητες σε πιο λογική τιμολόγηση; Αυτό είναι που θα συζητήσω σε όλο αυτό το κομμάτι.

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως προκατάληψη για οποιοδήποτε εργαλείο εδώ. Λατρεύω τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν και τα δύο.

Ωστόσο, ανάλογα με τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και τους στόχους σας, είμαι βέβαιος ότι το ένα θα είναι καλύτερη επιλογή για εσάς από το άλλο.

Βασικά, αν είστε κάποιος που ασχολείται με δυνητικούς πελάτες, μετατροπές ή ψηφιακό μάρκετινγκ με οποιονδήποτε τρόπο, αυτή η μάχη EngageBay εναντίον ActiveCampaign είναι μόνο για εσάς!

Ας ξεκινήσουμε τότε;

Η Διαδικασία Εγγραφής

Αυτό είναι σημαντικό! Πολύ!

Τώρα, στο EngageBay, οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί τον ιστότοπο και να αποκτήσει τους δωρεάν λογαριασμούς του για πάντα ή έναν λογαριασμό επί πληρωμή.

Στην ActiveCampaign, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή περιορισμένου χρόνου. Ωστόσο, κανένας Tom Dick και Harry δεν έχουν πρόσβαση μόνο με την εγγραφή.

Αφού εισαγάγετε το e-mail σας, ο λογαριασμός σας τίθεται “υπό έλεγχο” από προεπιλογή. Στη συνέχεια λαμβάνετε ένα e-mail από την ομάδα. Γενικά περιλαμβάνει πολύ λογικές και αντι-spam ερωτήσεις.

Δείτε πώς μοιάζουν γενικά οι ερωτήσεις:

Μόνο εάν η ομάδα ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις σας, έχετε πρόσβαση.

Τώρα, είναι πρόβλημα; Οπωσδηποτε. Αλλά, από την άλλη πλευρά, βοηθάει μαζικά να διατηρείται η πλατφόρμα χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα! Μόνο επαγγελματίες ή τουλάχιστον σοβαροί άνθρωποι γίνονται δεκτοί. Πιστεύω ότι απαιτείται τέτοιου είδους φύλαξη, παρόλο που αρχικά είναι λίγο πόνος.

Νικητής: EngageBay αν ψάχνετε για άμεση εγγραφή και πρόσβαση. ActiveCampaign αν ψάχνετε για ένα περιβάλλον πιο anti-spam.

Διεπαφή χρήστη

Μου αρέσει να συγκρίνω το UI πριν από οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι βασικά η αίσθηση των εργαλείων, πώς είναι η διάταξη, πόσο εύκολη/δύσκολη είναι η χρήση τους.

Έτσι, ορίστε πώς φαίνεται ο πίνακας εργαλείων καλωσορίσματος ActiveCampaign:

Διεπαφή χρήστη ActiveCampaign

Και να σε τι σας καλωσορίζει το EngageBay όταν συνδέεστε για πρώτη φορά:

Διεπαφή χρήστη EngageBay

Όπως θα παρατηρήσετε, υπάρχουν έντονες διαφορές. Με την ActiveCampaign, οι κύριοι σύνδεσμοι και οι λειτουργίες βρίσκονται στην αριστερή πλευρική γραμμή. Με το EngageBay, αυτά βρίσκονται στην επάνω γραμμή. Και οι δύο διατάξεις είναι εύκολα κατανοητές χωρίς αμφιβολία.

Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι η λίστα ελέγχου εργασιών του EngageBay. Όπως μπορείτε να δείτε, το EngageBay μου δείχνει μια λίστα εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσω. Όταν τα ολοκληρώνω, είναι «τικαρισμένα» υποδεικνύοντας την ολοκλήρωση.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το EngageBay, θα ξέρω τι πρέπει να κάνω πρώτα, δεύτερο και θα συνεχίσω το ίδιο.

Η ActiveCampaign έχει επίσης μια παρόμοια λίστα ελέγχου εργασιών. Όμως, δεν είμαι τόσο εντυπωσιασμένος. Πρώτον επειδή η λίστα δεν βρίσκεται ακριβώς εκεί στο ταμπλό. Πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα “Ξεκινώντας” για να εμφανιστεί η λίστα ελέγχου.

Και δεύτερον, οι εργασίες στο ActiveCampaign φαίνονται μπερδεμένες. Με άλλα λόγια, κατά κάποιο τρόπο τους λείπει η βελτιωμένη, ρευστή εξέλιξη που βρήκα στο EngageBay.

Επιπλέον, το EngageBay κατηγοριοποιεί τις δυνατότητές του σε διαφορετικές ενότητες. Αυτό με επιτρέπει να βρίσκω εύκολα αυτό που ψάχνω.

Ενότητες EngageBay

Νικητής: EngageBay. Και οι δύο προσφέρουν πραγματικά εύχρηστο UI. Με ένα πολύ μικρό περιθώριο, πιστεύω ότι το EngageBay προσφέρει ένα απλούστερο και πιο βελτιωμένο καλωσόρισμα για νέους χρήστες.

Καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τόσο το EngageBay όσο και η ActiveCampaign μου επιτρέπουν να δημιουργήσω εκπομπές/καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Και τα δύο προσφέρουν προσχεδιασμένα πρότυπα για να ξεκινήσετε. Όσον αφορά την ποσότητα, το ActiveCampaign προσφέρει περισσότερα προσχεδιασμένα πρότυπα από το EngageBay. Ωστόσο, τα πρότυπα του EngageBay είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακά.

Και οι δύο προσφέρουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας προτύπων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταφοράς και απόθεσης. Δείτε τι προσφέρει το EngageBay:

Ανάγνωση:  Ο απόλυτος οδηγός για το μάρκετινγκ ενημερωτικών δελτίων για επωνυμίες ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρόγραμμα επεξεργασίας προτύπων email EngageBay

Και εδώ είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας προτύπων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ActiveCampaign:

Πρόγραμμα επεξεργασίας email ActiveCampaign

Το περιεχόμενο που μπορείτε επίσης να προσθέσετε ανεξάρτητα είναι ως επί το πλείστον παρόμοιο. Χρησιμοποιώντας και τα δύο εργαλεία, μπορείτε να προσθέσετε:

 • Κουμπιά
 • Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (εικόνες/βίντεο)
 • Τροφοδοσίες RSS
 • Κοινωνικοί σύνδεσμοι
 • Προσαρμοσμένο HTML
 • Διαχωριστικά/Αποκοπή γραμμών
 • Και υπογραφή* (αυτό είναι αποκλειστικά για το EngageBay).

Η εξατομίκευση γραμμής θέματος υποστηρίζεται και στα δύο εργαλεία. Χρησιμοποιώντας και τα δύο εργαλεία, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε εάν μια επαφή έκανε κλικ σε κάποιον από τους συνδέσμους στα e-mail σας! Και τέλος, αυτά τα e-mail μπορούν είτε να σταλούν άμεσα είτε να προγραμματιστούν για αργότερα. Ακόμη και τα “δοκιμαστικά email” μπορούν να σταλούν χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εργαλείο.

Επιπλέον, το EngageBay προσφέρει αυτήν τη ρύθμιση “δέσμης e-mail”. Μου επιτρέπει να καθορίσω πόσα email θέλω να στέλνω ανά ώρα και την καθυστέρηση μεταξύ των μηνυμάτων. Βοηθά στη διατήρηση του επαγγελματισμού και στην αποφυγή επισκέψεων ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Δεν βρήκα τη ρύθμιση στο ActiveCampaign. Ακόμα κι αν υπάρχει σε κάποια άλλη σελίδα, πιστεύω ότι το EngageBay το τοποθετεί εκεί που μπορώ πραγματικά να το χρησιμοποιήσω (ακριβώς πριν στείλετε ένα e-mail).

Νικητής: EngageBay εάν χρειάζεστε περισσότερο έλεγχο, ActiveCampaign εάν χρειάζεστε περισσότερα προσχεδιασμένα πρότυπα.

Οπτικός Αυτοματισμός

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά και στα δύο εργαλεία. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους οπτικούς αυτοματισμούς, μου επιτρέπουν να δημιουργήσω συμβάντα που ενεργοποιούν το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα.

Π.χ. μπορώ να υποβάλω αυτόματα μια συμφωνία σε κάποιον που συμμετέχει στη φόρμα μου και, στη συνέχεια, ανάλογα με την απάντησή του (θετικό αρνητικό)μπορώ να τους στείλω σε μια διαφορετική συμφωνία, να προσθέσω βαθμολογία στην επαφή, να τους προσθέσω ετικέτα και να κάνω πολλά άλλα πράγματα.

Το “Visual” σημαίνει ότι η δημιουργία αυτών των αυτοματισμών είναι απλώς μεταφορά και απόθεση, δεν χρειάζεται καμία κωδικοποίηση ή ειδικές δεξιότητες!

Για αρχή, το EngageBay προσφέρει μερικές προσχεδιασμένες ροές εργασίας αυτοματισμού.

Αυτοματισμός EngageBay

Ομοίως, η ActiveCampaign προσφέρει επίσης μια αρκετά αξιοπρεπή λίστα προσχεδιασμένων ροών εργασίας αυτοματισμού. Στην πραγματικότητα, η προσχεδιασμένη λίστα ActiveCampaign είναι μεγαλύτερη από αυτή που προσφέρει το EngageBay.

Προφανώς, όλα όσα προσφέρει η ActiveCampaign προσχεδιασμένα μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας και το EngageBay.

Όταν συγκρίνουμε το EngageBay με το ActiveCampaign, πρέπει πρώτα να συγκρίνουμε τους διαθέσιμους κανόνες ετικέτας.

Εδώ είναι κάθε έναυσμα που μπορείτε να προσθέσετε χρησιμοποιώντας το EngageBay:

Αυτοματισμός EngageBay εναντίον ActiveCampaign

Και εδώ είναι τι προσφέρει η ActiveCampaign:

Ενεργοποιητές ActiveCampaign έναντι EngageBay

Μετά από προσεκτική επιθεώρηση, θα παρατηρήσετε ότι η ActiveCampaign χάνει οποιονδήποτε και όλους τους κανόνες που σχετίζονται με τις κλήσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ActiveCampaign δεν προσφέρει καμία λειτουργική μονάδα/λειτουργία διαχείρισης κλήσεων.

Οι διαθέσιμες «συνθήκες/δράσεις» (που κάνει ο χρήστης) είναι συνήθως παρόμοια και στις δύο πλατφόρμες.

Νικητής: Θα πω EngageBay απλώς και μόνο επειδή προσφέρει περισσότερα βασικά χαρακτηριστικά και, ως εκ τούτου, περισσότερες ενεργοποιήσεις/συνθήκες από ό ActiveCampaign. Ωστόσο, το AC προσφέρει επίσης μερικές αρκετά προηγμένες επιλογές, οπότε είναι (σχεδόν) στο ίδιο πρωτάθλημα.

EngageBay Sequences έναντι “αυτοματοποιημένων” καμπανιών ActiveCampaign

Το EngageBay προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό που ονομάζεται “sequences”. Αυτό είναι παρόμοιο με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σταγόνας εάν έχετε ακούσει τον όρο. Με πιο απλά λόγια, πρόκειται για μια σειρά από email που αποστέλλονται το ένα μετά το άλλο.

Π.χ. ένας συνδρομητής μπαίνει στη φόρμα σας, του στέλνετε ένα email καλωσορίσματος, μετά από Χ ώρες καθυστέρησης, του στέλνετε μια προσφορά/άλλο email και συνεχίζετε να το κάνετε.

Τώρα, στο EngageBay, γράφετε απλώς τα e-mail και ορίζετε μια καθυστέρηση. Μπορείτε να ρυθμίσετε την καθυστέρηση είτε με όρους “ημέρες”, “ώρες” ή “λεπτά”.

Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες πρέπει ή δεν πρέπει να αποστέλλεται κάθε email.

EngageBay εναντίον ActiveCampaign

Στην ActiveCampaign, το κάνετε αυτό μέσω του εργαλείου οπτικού αυτοματισμού.

Αυτοματοποίηση ActiveCampaign

Τώρα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αυτοματισμού στο EngageBay για να δημιουργήσετε τις ακολουθίες όπως ακριβώς κάνετε στο ActiveCampaign.

Νικητής: EngageBay. Κατά τη γνώμη μου, όταν δημιουργείτε απλώς ακολουθίες, είναι πολύ πιο απλό στο EngageBay. Ενώ οι οπτικοί αυτοματισμοί είναι επίσης απλοί, δεν είναι τόσο απλοί όσο ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό μόνο για ακολουθίες.

Ανάγνωση:  Το καλώδιο LAN Ps4 δεν είναι συνδεδεμένο: Γρήγορη επιδιόρθωση

Συμφωνίες

Επειδή συγκρίνω το EngageBay με το ActiveCampaign, εστιάζω πρώτα σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται και από τα δύο εργαλεία. Οι προσφορές είναι σίγουρα ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Το EngageBay προσφέρει προσφορές στο πλαίσιο της ενότητας “Πωλήσεις”. Με το ActiveCampaign, είναι απλώς μια άλλη δυνατότητα στην αριστερή πλευρική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι στην πραγματικότητα πιο απλό από το να χρειάζεται να πλοηγηθείτε σε μια διαφορετική ενότητα όπως στο EngageBay.

Τέλος πάντων, στο EngageBay, μπορώ απλά να δημιουργήσω μια συμφωνία, να την προσθέσω σε ένα κομμάτι (παρόμοια με έναν αγωγό)και προσθέστε ορόσημα (νέος/κερδισμένος/ χαμένος/ υποψήφιος κ.λπ.) για τη συμφωνία.

Ανάλογα με τη δυνατότητα μετατροπής της συμφωνίας, το ορόσημο, το τρέχον στάδιο και άλλους παράγοντες, μπορεί να ενεργοποιηθεί η αυτοματοποίηση, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης ή εκπομπές με έκπτωση.ActiveCampaign εναντίον EngageBay

Μεμονωμένες επαφές μπορούν να ανατεθούν σε συμφωνίες, προσφορές μπορούν να προστεθούν στις ροές εργασιών, ακόμη και μεμονωμένα προϊόντα μπορούν να επισυναφθούν σε προσφορές.

Από την άλλη πλευρά, δείτε πώς φαίνεται ο διαχειριστής συμφωνιών της ActiveCampaign:

Σύγκριση αυτοματισμού CRM

Με την πρώτη ματιά? Φαίνεται λίγο πιο περίπλοκο, έτσι δεν είναι;

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, το EngageBay είναι ξεκάθαρος νικητής. Μπορείτε να προσθέσετε προσφορές EngageBay απευθείας στις ροές εργασίας, τις εκδηλώσεις και τις εταιρείες σας.

Η ActiveCampaign δεν προσφέρει τέτοιες δυνατότητες στο deal manager. Ωστόσο, επιτρέπει επίσης την προσθήκη εργασιών και σημειώσεων σε προσφορές που κάνει και το EngageBay.

Αν προχωρήσω ακόμη πιο βαθιά, η ActiveCampaign μου επιτρέπει να προσθέσω προσαρμοσμένα πεδία στις προσφορές. Μπορώ να προσθέσω οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου/πεδίο και μετά να ζητήσω ή να εισαγάγω προσαρμοσμένα δεδομένα εκεί. Αυτό δεν είναι κάτι που προσφέρει το EngageBay, ούτε ότι είναι ούτως ή άλλως σημαντικός παράγοντας διακοπής της συμφωνίας.

Νικητής: EngageBay. Προσφέρει μια απλούστερη διεπαφή συμφωνιών και πιο βελτιωμένη ενοποίηση των συμφωνιών με ροές εργασιών και συμβάντα.

Σελίδες προορισμού EngageBay έναντι Ιστότοποι ActiveCampaign

Ξόδευα μερικά καλά δολάρια για τη δημιουργία σελίδων προορισμού πριν βρω το EngageBay.

Τόσο το EngageBay όσο και η ActiveCampaign μου προσφέρουν ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων προορισμού. Επειδή τα εργαλεία είναι πλήρη CRM, καθιστά τη λήψη, τη διαχείριση, τη διοχέτευση και, τέλος, τη μετατροπή νέων εγγραφών πολύ ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη.

Προφανώς, και τα δύο εργαλεία φέρνουν έναν τόνο προσχεδιασμένων προτύπων σελίδας προορισμού.

Όσον αφορά την ποσότητα, το EngageBay προσφέρει πάνω από 230 πρότυπα ενώ το ActiveCampaign προσφέρει μόλις 60. Το EngageBay είναι ξεκάθαρος νικητής μέχρι στιγμής, έτσι δεν είναι;

Και τα δύο εργαλεία προσφέρουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδας προορισμού εντελώς drag & drop. Χρειάζεται μόνο να επεξεργαστείτε το κείμενο, να το μετακινήσετε και να προσθέσετε τις δικές σας εικόνες/λογότυπα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδας προορισμού EngageBay:

Πρόγραμμα επεξεργασίας προτύπων email EngageBay

Και εδώ είναι αυτό που προσφέρει η ActiveCampaign:

Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδας προορισμού ActiveCampaign έναντι EngageBay

Τα στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε είναι σχεδόν ίδια και στα δύο εργαλεία. Και οι δύο μου επιτρέπουν να προσθέσω φόρμες, αναδυόμενα παράθυρα, μέσα, κείμενο και πολλά άλλα.

Ωστόσο, το EngageBay έχει επίσης αυτά τα προσχεδιασμένα “μπλοκ” περιεχομένου (ανατρέξτε στο στιγμιότυπο οθόνης του EngageBay παραπάνω). Αυτά μπορεί να είναι ενότητες τιμολόγησης, γραφήματα σύγκρισης, μπλοκ κριτικής, μπλοκ εισαγωγής και πολλά άλλα.

Αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρει η ActiveCampaign.

Στο EngageBay, υπάρχει μια ειδική σελίδα “ρυθμίσεων” μετά τη δημιουργία της σελίδας προορισμού. Μου επιτρέπει να προσθέσω το λογότυπό μου, να βελτιστοποιήσω τη σελίδα για SEO, να ορίσω ευχαριστήρια μηνύματα για τις υποβολές φορμών και πολλά άλλα.

Αυτή η σελίδα δεν βρίσκεται τόσο εύκολα στην ActiveCampaign. Φυσικά, μπορείτε να ορίσετε το δικό σας λογότυπο και να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις φόρμας. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές βρίσκονται στις γενικές ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Νικητής: EngageBay. Προσφέρει περισσότερα προσχεδιασμένα πρότυπα. Προσφέρει επίσης πιο απλές ρυθμίσεις για την προσαρμογή σελίδας από ό,τι ActiveCampaign.

Μονάδα ζωντανής συνομιλίας

Η ζωντανή συνομιλία είναι πιθανώς το εργαλείο με τη μέγιστη πιθανότητα μετατροπής όταν χρησιμοποιείται σωστά, έτσι δεν είναι;

Και τα δύο εργαλεία μου επιτρέπουν να δημιουργήσω μια ενότητα ζωντανής συνομιλίας, προσαρμοσμένης για τον ιστότοπό μου. Με λίγα κλικ (χωρίς καμία απολύτως κωδικοποίηση)λαμβάνω ένα γραφικό στοιχείο ζωντανής συνομιλίας που έχει το λογότυπό μου, μηνύματα καλωσορίσματος και άλλες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.

Ανάγνωση:  Αναθεώρηση MotoCMS: Πρέπει να αγοράσετε αυτό το εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων;

Ωστόσο, ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι το πού θα τα βρείτε. Αυτό σημαίνει ότι στο EngageBay, υπάρχει αυτή η ανεξάρτητη ενότητα που ονομάζεται «livechat».

Εκεί, μπορώ να προσαρμόσω το γραφικό στοιχείο συνομιλίας μου. Οι ρυθμίσεις για τη φόρμα μπορούν επίσης να βρεθούν εξίσου εύκολα.

Σύγκριση CRM

Μπορώ να ορίσω έναν τίτλο, ένα μήνυμα που θα εμφανίζεται προτού κάποιος μου στείλει ένα μήνυμα, ένα διαφορετικό μήνυμα χαιρετισμού, ακόμη και να αλλάξω το κείμενο στο κουμπί συνομιλίας.

Στην ActiveCampaign, είναι δύσκολο, πραγματικά δύσκολο να βρείτε τις ρυθμίσεις εάν είστε νέος εκεί! Υπάρχει αυτή η καρτέλα “συνομιλίες”. Εδώ βρίσκετε τις ρυθμίσεις του γραφικού στοιχείου ζωντανής συνομιλίας την πρώτη φορά.

Ωστόσο, μόλις έστησα το widget μου, τότε ήταν που απογοητεύτηκα. Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις/αναζήτηση για το ρομπότ συνομιλίας σας, δεν θα τις βρείτε αν επιστρέψετε σε αυτήν την καρτέλα “συνομιλίες”.

Αντίθετα, πρέπει να μεταβείτε στις γενικές ρυθμίσεις σας> συνομιλία Ιστού > εμφάνιση και μόνο τότε θα λάβετε τις ρυθμίσεις.

Όσο για τη δυνατότητα συνομιλίας, είναι αρκετά εντυπωσιακή. Μου επιτρέπει να ορίσω ένα μήνυμα καλωσορίσματος/χαιρετισμού.

Σύγκριση CRM

Όμως, δεν με αφήνει να επεξεργαστώ το “θέσιο κράτησης μηνύματος καλωσορίσματος” όπως το κάνει το EngageBay. (Π.χ. το κείμενο με γκρι χρώμα, που εμφανίζεται στους χρήστες όπου υποτίθεται ότι πρέπει να εισάγουν το κείμενό τους, όπως “πληκτρολογήστε το μήνυμά σας” ή “ποιο είναι το πρόβλημά σας;” και ούτω καθεξής).

Ομοίως, δεν μπορώ να προσαρμόσω το κείμενο του κουμπιού έναρξης ή το κείμενο για το πλαίσιο “προηγούμενες συνομιλίες”.

Από την άλλη πλευρά, η ActiveCampaign προσφέρει καλύτερο αυτοματισμό ζωντανής συνομιλίας από το EngageBay, περίοδος. Μπορείτε να προσθέσετε αυτοματοποιημένες ερωτήσεις/μηνύματα και ανάλογα με τις απαντήσεις να εμφανίσετε άλλα μηνύματα.

Προφανώς, και τα δύο εργαλεία μου επιτρέπουν να ορίσω συγκεκριμένους χρήστες/μέλη ομάδας για κάθε μεμονωμένο πελάτη.

Νικητής: EngageBay. Είναι πιο απλό στη χρήση και προσφέρει περισσότερες βασικές προσαρμογές από ό ActiveCampaign. Αλλά αν η “αυτοματοποίηση chatbot” είναι η μοναδική σας προτεραιότητα, αξίζει μια ματιά στο ActiveCampaign.

Επικοινωνήστε με τη Διαχείριση

Μια βασική λειτουργία και για τα δύο εργαλεία είναι οι ικανότητες διαχείρισης επαφών τους. Έτσι, και οι δύο με αφήνουν να προσθέσω μια επαφή και μετά να προσθέσω προσφορές, ετικέτες, κλήσεις, σημειώσεις, εργασίες κ.λπ.

Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια με το ActiveCampaign επίσης. Μου επιτρέπει επίσης να προσθέσω προσφορές, λίστες, ετικέτες, σημειώσεις και ούτω καθεξής.

Έντυπα EngageBay

Πιστεύω ότι οι φόρμες είναι ένα σημαντικό εργαλείο σύλληψης μολύβδου που υπάρχει σήμερα, έτσι δεν είναι; Έτσι, το EngageBay προσφέρει δεκάδες προσχεδιασμένα πρότυπα φόρμας από τα οποία μπορώ να επιλέξω.

Έντυπα EngageBay

Προφανώς, μπορώ να αλλάξω το κείμενο, την περιγραφή, το μήνυμα υποσέλιδου και οτιδήποτε άλλο για αυτές τις φόρμες. Μπορώ ακόμη και να ορίσω κανόνες εμφάνισης (κύλιση %/ exit-intent) και επιλέξτε ποιες συσκευές μπορούν να δουν αυτές τις φόρμες.

Τώρα, η ActiveCampaign δεν φαίνεται να προσφέρει καθόλου φόρμες! Σίγουρα το έκαναν νωρίτερα. Ωστόσο, δεν κατάφερα να βρω την επιλογή ακόμα και αφού έψαχνα ενεργά για αρκετές ημέρες.

Ακόμα κι αν βρω την επιλογή κάποια μέρα, είναι το ίδιο με το να μην υπάρχει. Τι νόημα έχει αν χρειάζομαι μέρες για να το βρω ούτως ή άλλως, σωστά;

Νικητής: EngageBay, προφανώς.

Μηνύματα ιστότοπου EngageBay

Και πάλι, αυτό είναι κάτι που βοηθά στην ενίσχυση των μετατροπών και μόνο το EngageBay φαίνεται να το προσφέρει με όλα τα σχέδιά του.

Η ActiveCampaign προσφέρει τη δυνατότητα, αλλά μόνο με το τρίτο πιο ακριβό πρόγραμμα.

Είναι μια απλή ρύθμιση που σας επιτρέπει να εμφανίζετε μηνύματα στον ιστότοπό σας. Επιλέγεις θέση, μήνυμα, παίζεις με το χρώμα και το branding και τελειώνεις!

Μπορώ να προσθέσω και πολύ προηγμένα φίλτρα. Πρώτα, μπορώ να επιλέξω την ακριβή συσκευή (κινητό/επιτραπέζιος υπολογιστής) για αυτά τα μηνύματα καθώς και κανόνες εμφάνισης.

EngageBay Push Notifications και Sticky Bars

Αυτά τα δύο είναι αρκετά αυτονόητα, αλλά και πάλι λείπουν στην ActiveCampaign αλλά προσφέρονται από το EngageBay.

Στο EngageBay, μπορώ να ρυθμίσω την ειδοποίηση push ώστε να εμφανίζει προσαρμοσμένα μηνύματα ή συνδέσμους. Στη συνέχεια, αυτά μπορούν να σταλούν άμεσα στους χρήστες απευθείας στις συσκευές τους ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στον ιστότοπό μου!

Ανάγνωση:  Κυκλοφόρησαν οι οριστικές προδιαγραφές του PCIe 6.0: Διπλασιάστηκε το εύρος ζώνης και η απόδοση ισχύος

Η ActiveCampaign προσφέρει τη δυνατότητα, ωστόσο, είναι δυνατή μόνο μετά την ενσωμάτωση με το Pushover. Αυτή είναι μια υπηρεσία ειδοποίησης push τρίτων.

Δεν απαιτούνται τέτοιες ενσωματώσεις με το EngageBay.

Όσον αφορά τα Stickybars, η λειτουργία απουσιάζει εντελώς από την ActiveCampaign. Αυτές είναι βασικά γραμμές ειδοποιήσεων που μπορώ να δημιουργήσω και να επισυνάψω στον ιστότοπό μου.

Κολλητικές ράβδοι EngageBay

Πλήρως προσαρμόσιμο και με διεπαφή επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης. Προφανώς, μπορώ επίσης να ρυθμίσω τις συσκευές στις οποίες θέλω να εμφανίζονται ή να αποκλείονται.

Υποστήριξη EngaegeBay εναντίον ActiveCampaign

Λοιπόν, ποια από τις δύο εταιρείες προσφέρει καλύτερη υποστήριξη; Θα το κρατήσω σύντομο.

Τώρα, και οι δύο εταιρείες προσφέρουν μια δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας.

Με το EngageBay, λαμβάνω απάντηση μέσα σε 5-10 λεπτά. Δεν είναι ο καλύτερος χρόνος απόκρισης, το ξέρω, ακόμα, αποδεκτός.

Ειδικά αν θεωρείτε ότι η ActiveCampaign χρειάζεται 30 λεπτά+ για να απαντήσει στα περισσότερα μηνύματα. Δεν βρήκα ποτέ την υποστήριξή τους «διαδικτυακά». Πάντα ανακατευθύνομαι στη “φόρμα” στο widget ζωντανής συνομιλίας.

Τώρα, ας είμαστε δίκαιοι. Όλα τα μηνύματά μου προς την ActiveCampaign ήταν τις Παρασκευές ή τα Σαββατοκύριακα. Σίγουρα αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που βρήκα τη συνομιλία αργή.

Νικητής: EngageBay, είναι πιο γρήγοροι.

Σχέδια τιμολόγησης EngageBay εναντίον ActiveCampaign

Προφανώς, ας απευθυνθούμε στον Ελέφαντα στο δωμάτιο;

Το EngageBay προσφέρει α δωρεάν σχέδιο για πάντα. Λοιπόν, ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του εντελώς δωρεάν.

Η ActiveCampaign προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Δεν υπάρχουν δωρεάν λογαριασμοί για πάντα.

Μπορείτε να εγγραφείτε και στις δύο πλατφόρμες μόνο με ένα e-mail. Δεν απαιτούνται καθόλου πιστωτικές κάρτες.

Όσο για τα σχέδια τιμολόγησης, δείτε πόσο κοστίζει το EngageBay:

Σχέδια τιμολόγησης EngageBay εναντίον ActiveCampaign

 • Δωρεάν για πάντα: 500 επαφές (προσφέρει τις περισσότερες λειτουργίες επί πληρωμή)
 • Βασικά: 8,99 $/χρήστης/μήνα-1000 επαφές
 • Ανάπτυξη: 29,99 $/χρήστης/μήνα- 50.000 επαφές!
 • Pro: 47,99 $/χρήστης/μήνα- Απεριόριστες επαφές.

Επισκεφθείτε το EngageBay.com

Η τιμή ActiveCampaign έχει ως εξής:

 • Lite: 9,00 $/μήνα
 • Plus: 49,00 $/μήνα
 • Επαγγελματικό: 129,00 $/μήνα
 • Και Enterprise: 229,00 $/μήνα.

Επισκεφτείτε το ActiveCampaign.com

Συγκριτικά; Δυνατότητες όπως “Βαθμολογία δυνάμεων”, μάρκετινγκ SMS κ.λπ. είναι διαθέσιμες στο φθηνότερο EngageBay (πρόγραμμα 8,99 $/μήνα). Ωστόσο, μόνο το δεύτερο πιο ακριβό πρόγραμμα – πρόγραμμα 49,00 $/μήνα στο ActiveCampaign προσφέρει αυτές τις δυνατότητες.

Νικητής: EngageBay. Είναι σαφώς φθηνότερο και τα φθηνότερα πακέτα του προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από τα πιο ακριβά προγράμματα στην ActiveCampaign.

EngageBay εναντίον ActiveCampaign- Ποιο είναι καλύτερο;

Και τα δύο εργαλεία προσφέρουν μια πολύ προηγμένη λύση CRM! Από την προσωπική μου εμπειρία, βρήκα EngageBay να είναι λίγο καλύτερο από ActiveCampaignειδικά όταν πρόκειται για εύκολη τοποθέτηση χαρακτηριστικών.

Η ActiveCampaign είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε δυνατότητες, αλλά πρέπει να βελτιώσει τη διεπαφή χρήστη της. Καθαρά από πλευράς δυνατοτήτων, μπορείτε να κάνετε ό,τι προσφέρει η ActiveCampaign χρησιμοποιώντας το EngageBay. Ωστόσο, το αντίστροφο δεν ισχύει. Αυτός είναι ο λόγος που πείτε ότι μου αρέσει περισσότερο το EngageBay.

Τώρα, η ActiveCampaign προσφέρει επίσης μερικές αποκλειστικές δυνατότητες! Οι λειτουργίες Προγνωστικού Περιεχομένου και Προγνωστικής Αποστολής είναι πέρα ​​από εντυπωσιακές. (Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου σχετικά με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις GetResponse για επεξηγήσεις). Ωστόσο, είναι αρκετά για να μειωθούν οι τιμές και τα χαρακτηριστικά του EngageBay; Οχι ακριβώς!

Σημειώστε ότι υπάρχουν ακόμα χαρακτηριστικά που μπορεί να μου έχουν διαφύγει σε αυτό το κομμάτι. Τόσο προσφέρουν και τα δύο αυτά εργαλεία. Γι’ αυτό σας προτρέπω να εγγραφείτε και να δείτε μόνοι σας!

Προφανώς, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από τα δύο. Και οι δύο κάνουν τη δουλειά. Αλλά αν συγκρίνετε την ευκολία χρήσης, την τιμολόγηση και τα συνολικά χαρακτηριστικά, EngageBay βγαίνει νικητής.

Επισκεφτείτε το EngageBay.com