Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Edureka Review: Είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης;

Edureka Review: Είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης;

Αν έχετε κάνει ποτέ ερωτήσεις όπως ποιες είναι οι καλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης, αυτή η κριτική Edureka είναι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεστε.

Με απλά λόγια, θα αναφερθώ αν το Edureka είναι η απόλυτη καλύτερη πλατφόρμα εκμάθησης ή ακόμα και μία από τις καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης ή μήπως όχι;

Ας αρχίσουμε.

Edureka Review

Ας ορίσουμε Εντουρέκα για αρχαριους. Είναι μια πλατφόρμα που παρέχει ζωντανά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο σε διάφορα διαδικτυακά μαθήματα που σχετίζονται με την πληροφορική.

Σταδιοδρομία-αποφασιστικά μαθήματα

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων που μπορεί να χρειάζονται Edureka. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να μάθουν και να επιτύχουν αφού το μάθουν.

Αυτοί οι τύποι μαθητών έχουν ήδη έναν στόχο, μια επιθυμητή επαγγελματική επιλογή και χρειάζονται απλώς το πτυχίο, τις δεξιότητες και την πιστοποίηση. Αυτός ο τύπος είναι που εξυπηρετούν οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης.

Αλλά είναι πραγματικά η ικανότητα του Edureka να καλύψει τις ανάγκες ενός άλλου είδους μαθητών που με εντυπωσίασε. Η Edureka φαίνεται επαρκής και ικανή να χειριστεί και έναν «μπερδεμένο» μαθητή.

Οι μαθητές που δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν ή δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο και απλώς ερευνούν την αγορά για να δουν ποιες σταδιοδρομίες μπορεί να τους ταιριάζουν και έχουν καλό πεδίο δράσης στο μέλλον.

Πόσο χρήσιμο είναι το Edureka;

Εάν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεστε στον ιστότοπο και κάνετε κλικ σε ένα μεμονωμένο μάθημα, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, το Edureka σας δείχνει την αγοραία αξία για αυτό το μάθημα.

Δείχνει δεδομένα όπως ο μέσος αριθμός ευκαιριών σταδιοδρομίας, οι τάσεις των μισθών, οι κορυφαίοι κλάδοι στους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πτυχίο/πιστοποίηση, οι τίτλοι εργασίας, η ετήσια ανάπτυξη κ.λπ.

Όταν πηγαίνετε στις σελίδες των μαθημάτων, προσφέρει ακόμη και πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα, το πρακτικό του πεδίο εφαρμογής, τις επαγγελματικές διαδρομές που είναι διαθέσιμες σε αυτό, τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εγγραφείτε στο μάθημα και οτιδήποτε άλλο.

Ανάγνωση:  Τι είναι το Monitor Ghosting; Γρήγορο φτιάξιμο
πληροφορίες μαθημάτων

Αυτό σας βοηθά να περάσετε από μια σειρά μαθημάτων και να καταλήξετε σε κάτι που ταιριάζει στις δεξιότητες, την καριέρα και τις προσδοκίες μισθού σας.

Διαφάνεια μαθημάτων

Η διαφάνεια είναι το μέτρο του πόσα δεδομένα σχετικά με το μάθημα αποκαλύπτονται πριν ένας μαθητής εγγραφεί σε ένα μάθημα.

Είναι σημαντικό γιατί έχω πάει με πλατφόρμες που δεν είναι διαφανείς και ως εκ τούτου οι προσδοκίες δεν ταιριάζουν με αυτό που πραγματικά παρέχεται στο μάθημα.

Η Edureka, από την άλλη, υπερέχει όσον αφορά τη διαφάνεια. Φροντίζει να παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Η πρώτη κιόλας εντύπωση των μαθημάτων στην αρχική σελίδα δείχνει λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών, οι ώρες των μαθημάτων, οι κριτικές και ούτω καθεξής.

λεπτομέρειες μαθημάτων

Μόλις φτάσει σε μια συγκεκριμένη σελίδα μαθήματος, εμφανίζει άλλες βασικές πληροφορίες σχετικά με το μάθημα, όπως:

 • Αριθμός μαθημάτων στο Πρόγραμμα.
 • Συνολικός αριθμός ωρών.
 • Αριθμός εργασιών.
 • Αριθμός έργων κ.λπ.

Η πλατφόρμα εμφανίζει επίσης με διαφάνεια ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα του προγράμματος, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι θα καλυφθεί στα μαθήματα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος είναι τόσο λεπτομερές που όχι μόνο σας δείχνει τι θα καλυφθεί στο μάθημα αλλά και τα τελικά έργα που θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε για να λάβετε την πιστοποίησή σας.

πρόγραμμα σπουδών

Η σελίδα μαθημάτων μας δείχνει επίσης το ποσοστό ολοκλήρωσης του μαθήματος. Είναι μια ουσιαστική μέτρηση που δείχνει πόσοι άνθρωποι τελειώνουν πραγματικά το μάθημα και πόσοι όχι.

Στη συνέχεια εμφανίζονται και οι κριτικές άλλων μαθητών για κάθε μεμονωμένο μάθημα.

Κριτικές Edureka

(Στις επόμενες ενότητες έχω επίσης καλύψει τρίτες, ανεξάρτητες κριτικές σε άλλες πλατφόρμες σχετικά με το Edureka).

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν κουρτίνες. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε αν αυτό που αναζητάτε θα καλυφθεί ή όχι σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα/μάθημα.

Ποιότητα Εκπαιδευτικών

Όλοι έχουμε βρεθεί σε παρόμοιες πλατφόρμες με ελεύθερους επαγγελματίες να παρουσιάζονται ως δάσκαλοι, ευτυχώς, η Edureka προσφέρει πολλά περισσότερα από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης των μεντόρων στο πρόγραμμα PG της Edureka για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση:

Ανάγνωση:  [] Ποσοστό αφοσίωσης στο LinkedIn: 108.026 επαγγελματικές αναρτήσεις Δείξτε ποιος είναι ο πιο ελκυστικός τύπος ανάρτησης στο LinkedIn
Edureka Mentors

Όπως είναι προφανές, αυτοί δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μάλλον, έχουν εξαιρετικά αξιόπιστες δουλειές τις οποίες μόνο οι πιο καταρτισμένοι εγκέφαλοι στη χώρα θεωρούνται ικανοί.

Επίσης, οι δάσκαλοι βαθμολογούνται και αξιολογούνται από κάθε παρτίδα μαθητών. Απαιτείται να διατηρούν σταθερά μια συγκεκριμένη βαθμολογία για να είναι εκπαιδευτές στο Edureka.

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο εκείνοι οι δάσκαλοι που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα και ανταποκρίνονται σε όλες τις προσδοκίες των μαθητών θα συνεχίσουν στην πλατφόρμα.

Αυτοί οι δάσκαλοι μαζί με τα εκπαιδευτικά τους προσόντα και το ταλέντο τους εκπαιδεύονται επίσης από την Edureka για να ταιριάζουν στις ανάγκες ενός μαθητή Edureka. Αυτό διασφαλίζει ότι η μαθησιακή εμπειρία είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε και όχι η παλιά, βαρετή εμπειρία στην τάξη.

Ευελιξία με χρονοδιαγράμματα μαθημάτων

Το Edureka ως ψηφιακό σχολείο μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερη ελευθερία από τα παραδοσιακά σχολεία από τούβλα και κονίαμα.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι φοιτητές πηγαίνουν με το Edureka είναι η ευελιξία του με τους χρόνους μαθημάτων.

Μπορεί να έχετε ήδη δουλειά ή πιθανώς παρακολουθείτε ένα άλλο μάθημα εκτός σύνδεσης; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Edureka σάς επιτρέπει να επιλέξετε τους δικούς σας χρονισμούς αντί να συμμορφώνεστε με έναν που έχει οριστεί από την πλατφόρμα ή τους δασκάλους.

Μπορείτε να επιλέξετε από μαθήματα 6 εβδομάδων ή δύο μαθήματα/εβδομάδα, εάν αισθάνεστε άνετα μόνο με τα Σαββατοκύριακα. Μπορούν να επιλεγούν ακόμη και διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας που ταιριάζουν καλύτερα στο πρόγραμμά σας.

Οι χρονισμοί Edureka

Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να βρείτε την ιδανική στιγμή για τον εαυτό σας; Το Edureka επιτρέπει στους μαθητές να ζητήσουν μια προσαρμοσμένη παρτίδα που ταιριάζει με την ημερομηνία και την ώρα τους και όχι της πλατφόρμας!

Διαθέσιμο μάθημα

Μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις που πιθανώς ρωτάτε σε όλη αυτή την κριτική του Edureka είναι, ποια είναι τα διαθέσιμα μαθήματα στην πλατφόρμα;

Η απλούστερη απάντηση είναι, σχεδόν όλα, αρκεί να σχετίζονται με τον κλάδο της πληροφορικής. Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις αλλά όχι πολλές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επάνω γραμμή καθώς και την επιλογή “Εξερεύνηση κατά κατηγορίες” για να λάβετε μια γεύση από όλα όσα είναι διαθέσιμα.

Ανάγνωση:  AI στην εξυπηρέτηση πελατών: φέρνει επανάσταση στον τρόπο σύνδεσης των επιχειρήσεων με τους πελάτες
Κατάλογος μαθημάτων Edureka

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μαθήματα που προσφέρονται είναι:

 • Μεγάλα δεδομένα
 • Επιστημονικά δεδομένα
 • Cloud Computing
 • Κυβερνασφάλεια
 • Επιστημονικά δεδομένα
 • Dev Ops
 • Δοκιμή λογισμικού
 • Βάσεις δεδομένων
 • Τεχνητή νοημοσύνη
 • Προγραμματισμός και Πλαίσια κ.λπ.

Ανακεφαλαίωση ηχογραφήσεων και μαθημάτων

Επομένως, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που χάσατε το προγραμματισμένο μάθημά σας. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, στην πραγματικότητα δεν χάνετε το μάθημα με το Edureka.

Έχει μια εφεδρική επιλογή που σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε την ηχογραφημένη συνεδρία της τάξης αργότερα, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε στιγμές που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Δεν ενδιαφέρεστε για ηχογραφημένες συνεδρίες; Στη συνέχεια, ο Edureka σας προσαρμόζει σε μια άλλη παρτίδα για το ίδιο μάθημα, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε το ζωντανό μάθημα αργότερα.

Υποστήριξη δια βίου

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα φτερά στο καπάκι αυτής της κριτικής Edureka. Η πλατφόρμα σας βοηθά όχι μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά για πάντα.

Επίσης, εάν ένα μάθημα ενημερώνεται με την πάροδο του χρόνου και έχετε εγγραφεί στο μάθημα παλαιότερα, το Edureka σάς επιτρέπει να παρακολουθήσετε το ενημερωμένο μάθημα δωρεάν!

Τοποθέτηση Εργασίας

Ο τελικός στόχος για σχεδόν όλους όσους ακολουθούν οποιοδήποτε μάθημα στον πλανήτη, είναι να καταλήξουν σε μια δουλειά, έτσι δεν είναι; Ή μήπως να πάρετε μια προαγωγή;

Η Edureka έχει μερικές ενδιαφέρουσες πολιτικές τοποθέτησης εργασίας. Ορισμένα μαθήματα προσφέρουν ασφαλείς συνεντεύξεις (π.χ. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη & Μηχανική Μάθηση).

Στην πραγματικότητα, η πιστοποίηση είναι επίσης μερικές φορές από φυσικά, offline, αναγνωρισμένα από την κυβέρνηση ινστιτούτα όπως το NIT Warangal (στην περίπτωση του μαθήματος PG in AI και ML) και αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί με σχεδόν καμία άλλη παρόμοια πλατφόρμα!

Πιστοποίηση Edureka

Μια άλλη βοήθεια για την τοποθέτηση εργασίας περιλαμβάνει το ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας βιογραφικών με προσχεδιασμένα πρότυπα.

Στη συνέχεια, καθοδηγούν επίσης τους μαθητές με τις προετοιμασίες για συνεντεύξεις, και παρέχουν ακόμη και προσομοιώσεις!

Τιμολογιακές πολιτικές και τρόποι πληρωμής

Κάθε μάθημα έχει διαφορετικό σχέδιο τιμολόγησης (προφανώς). Η τιμή για κάθε πρόγραμμα εμφανίζεται στη σελίδα του μαθήματος.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα σχέδια μπορούν να αγοραστούν με μια επιλογή EMI που και πάλι δεν είναι κάτι που έχω δει με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.

Ανάγνωση:  Πλήρης οδηγός How To Trade Crude Oil (2024)

Αν και η αγορά του μαθήματος εκ των προτέρων προσφέρει στους χρήστες εκπτώσεις έως και 10.000 INR στις περισσότερες περιπτώσεις επίσης!

Ορισμένα προγράμματα και μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρουν επίσης υποτροφίες. Οποιοσδήποτε δικαιούται να υποβάλει αίτηση για τις δοκιμές υποτροφίας, εάν και εφόσον εγκριθεί, μπορεί να επωφεληθεί από εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50% επί της συνολικής τιμής του μαθήματος.

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, δέχονται αρκετές από αυτές, όπως:

 • Χρεωστικές κάρτες
 • UPI
 • Πιστωτικές κάρτες
 • Internet Banking
 • PayPal

Cloud Lab

Ένα από τα τελευταία σημαντικά χαρακτηριστικά που θα κάλυπτα σε αυτήν την κριτική του Edureka είναι το Cloud Lab. Είναι ένα χρονικά περιορισμένο περιβάλλον που παρέχεται στους μαθητές.

Εδώ οι μαθητές μπορούν να εξασκήσουν τις νέες τους δεξιότητες με μια πρακτική προσέγγιση χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν πολλά άλλα λογισμικά και εικονικές μηχανές στα συστήματά τους.

Τελειώνοντας την κριτική Edureka

Έτσι, αυτό ήταν το μόνο που έπρεπε να βάλω για αυτήν την κριτική Edureka. Προσπάθησα να καλύψω την προσέγγιση της Edureka απέναντι στους φοιτητές, τη διαφάνειά της, την ποιότητα της σχολής, τις διαβεβαιώσεις τοποθέτησης και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά.

Μερικά άλλα αναφερόμενα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το φόρουμ του, όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους μαθητές και μέλη, όπως εσείς, η ομάδα υποστήριξης 24Χ7, καθώς και οι πραγματικές περιπτωσιολογικές μελέτες.

Έψαξα επίσης στο Διαδίκτυο σχετικά με το τι έλεγαν άλλοι για την πλατφόρμα, οι περισσότερες από τις κριτικές στο Quora ήταν είτε 4 είτε 5 αστέρων.

Ορισμένοι μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα επανασύνδεσης με προηγούμενους καθηγητές και με την υποστήριξη, ωστόσο οι κριτικές ήταν κυρίως επαινετικά τραγούδια.

Κατώτατη γραμμή, μπορεί να είναι ή να μην είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, αλλά σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αλλά hey, μην αφήσετε τις απόψεις μου να θολώσουν την κρίση σας, ρίξτε τα δύο σεντ σας σε αυτήν την κριτική Edureka καθώς και στην πλατφόρμα γενικά.