Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Building A Foundation: Entry-Level Jobs in Skincare and Beyond

Building A Foundation: Entry-Level Jobs in Skincare and Beyond

Αν θέλετε να εργαστείτε στη βιομηχανία περιποίησης δέρματος και ομορφιάς, η πούδρα ή η κρέμα δεν είναι η μόνη βασική απόφαση που πρέπει να κάνετε. Όπως το μακιγιάζ σας χρειάζεται μια καλή βάση, έτσι και η καριέρα σας.

Παρακάτω, θα βρείτε τις συμβουλές που χρειάζεστε για να πετύχετε στην περιποίηση της επιδερμίδας, είτε είστε φτιάχνοντας το πρώτο σας βιογραφικό για την αισθητική ή να κάνετε μια κίνηση για να βελτιώσετε την καριέρα σας.

Ανώτατες θέσεις εργασίας και βιογραφικό αισθητικής Περιποίηση δέρματος

Οι περισσότερες σταδιοδρομίες στον τομέα της περιποίησης δέρματος ξεκινούν με ένα εγκεκριμένο από το κράτος πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Αυτό ισχύει για τις σταδιοδρομίες στην κοσμετολογία και την αισθητική. Η είσοδος στη δερματολογία – ιατρική φροντίδα του δέρματος – είναι πιο απαιτητική. Εξετάστε μια σύγκριση αυτών των μονοπατιών σταδιοδρομίας παρακάτω.

Κοσμητολόγος

Κοσμητολόγος

Οι κοσμετολόγοι ομορφαίνουν και φροντίζουν το δέρμα του προσώπου, του τριχωτού της κεφαλής και του σώματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιποιήσεις προσώπου, θεραπείες και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, εφαρμογή μακιγιάζ, styling μαλλιών, μανικιούρ, αποτρίχωση με κερί και πεντικιούρ.

Ανάγνωση:  The Future of Chauffeur Driver Jobs: Technology and Trends

Οι απαιτήσεις εκπαίδευσης κοσμετολόγου διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν αδειοδότηση μετά από ένα πρόγραμμα κατάρτισης 12 έως 18 μηνών.

Αισθητικός

Οι αισθητικοί συχνά κάνουν όλες τις εργασίες κοσμετολογίας που αναφέρονται παραπάνω, αλλά δεν σταματούν εκεί. Οι αισθητικοί παρέχουν επίσης υπηρεσίες όπως πίλινγκ δέρματος, απολέπιση, αποτρίχωση, χαρτογράφηση δέρματος, θεραπεία για ορισμένες δερματικές παθήσεις και δημιουργία εξατομικευμένων σχημάτων περιποίησης δέρματος για τους πελάτες τους.

Τα βασικά προγράμματα αισθητικής διαρκούν συνήθως 6 έως 12 μήνες, μετά τους οποίους ο μαθητής μπορεί να γίνει αδειούχος αισθητικός. Οι αισθητικοί μπορούν επίσης να λάβουν πρόσθετη εκπαίδευση και άδεια για υπηρεσίες όπως μικροδερμοαπόξεση, θεραπείες δέρματος με λέιζερ, επεκτάσεις βλεφαρίδων και μόνιμο μακιγιάζ.

Δερματολογία

Οι δερματολόγοι αναφέρουν μερικές από τις υψηλότερες βαθμολογίες ικανοποίησης από την καριέρα στην ιατρική – αλλά ο δρόμος για να γίνεις δερματολόγος είναι μακρύς. Περιλαμβάνει περίπου 12 χρόνια εκπαίδευσης και παραμονής.

Η δουλειά του δερματολόγου πηγαίνει πιο βαθιά από την απλή εμφάνιση. Αντί να εστιάζουν στην ομορφιά και τη χαλάρωση, οι δερματολόγοι αντιμετωπίζουν ιατρικές παθήσεις του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική υγεία.

Απώλειες θέσεων εργασίας στην περιποίηση του δέρματος

Ίσως αγαπάτε τη βιομηχανία περιποίησης δέρματος και αισθητικής, αλλά νιώθετε λίγο τσιγκουνιά όταν βάλετε τα χέρια σας στο πρόσωπο κάποιου άλλου ατόμου. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν πολλές θέσεις χειρός που βοηθούν τις εταιρείες περιποίησης δέρματος να ευδοκιμήσουν.

Ανάγνωση:  SEO Expert Insights: Περίληψη ειδήσεων Σεπτεμβρίου 2024

Εάν προσπαθείτε να καταλάβετε εάν η περιποίηση του δέρματος είναι η σωστή επιλογή καριέρας για εσάς, οι παρακάτω θέσεις εργασίας μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια ανεπίσημη εμπειρία εργασίας. Εργαζόμενοι σε περιβάλλον περιποίησης δέρματος, μπορείτε να δείτε τι κάνουν οι κοσμετολόγοι, οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι σε καθημερινή βάση και να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν μπείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Επιπλέον, αυτές οι θέσεις μπορεί να παρέχουν ανοδική κινητικότητα για άλλες θέσεις εργασίας εντός της εταιρείας.

Συνεργάτης Πωλήσεων

Αν σας αρέσει να μοιράζεστε τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης δέρματος, μια δουλειά ως συνεργάτης πωλήσεων μπορεί να σας ταιριάζει. Μπορείτε να επιλέξετε να εργαστείτε σε περιβάλλον λιανικής, βοηθώντας τους πελάτες να ταιριάξουν τα χρώματα του μακιγιάζ ή να δοκιμάσουν νέα προϊόντα.

Ορισμένοι συνεργάτες πωλήσεων απολαμβάνουν την ευελιξία της εξ αποστάσεως εργασίας. Εταιρείες όπως η Avon και η Mary Kay είναι γνωστές για τη στρατηγική μάρκετινγκ απευθείας πωλήσεων.

Υποδοχή/Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών

Κάθε πάροχος περιποίησης δέρματος — από σαλόνια μέχρι ιατρικά γραφεία έως καταστήματα λιανικής— απαιτεί εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών. Οι ρεσεψιονίστ είναι επιφορτισμένοι με τη λήψη πληροφοριών πελατών ή πελατών και τον προγραμματισμό ραντεβού. Οι εκπρόσωποι της εξυπηρέτησης πελατών επικοινωνούν με πελάτες και πελάτες, συχνά υποβάλλοντας ερωτήσεις, αιτήματα και παράπονα.

Οι δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών είναι εξαιρετικά μεταβιβάσιμες. Εάν έχετε εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών από διαφορετικό κλάδο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βοήθημα στον τομέα της περιποίησης δέρματος όταν κάνετε μια αλλαγή σταδιοδρομίας.

Ανάγνωση:  Γκουρού γραμματικής: Τι είναι ένα επίρρημα;

Product Influencer

Σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram, επηρεαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάστε και μιλήστε για τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που χρησιμοποιούν. Πολλοί προσφέρουν συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ, να αντιμετωπίσετε προβλήματα δέρματος και πολλά άλλα.

Μερικές φορές οι εταιρείες προσλαμβάνουν ανεξάρτητους influencers, αλλά πιο συχνά, οι influencers δημιουργούν οργανικά τους ακόλουθούς τους. Αργότερα, μπορεί να απευθυνθούν σε νέες ή ήδη αγαπημένες εταιρείες για δοκιμές προϊόντων και χορηγίες.

Η εργασία ως influencer μπορεί να βοηθήσει το επαγγελματικό σας δίκτυο να αναπτυχθεί καθώς δημιουργείτε επαφές μέσα στον κλάδο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα διαφημιστικό χαρτοφυλάκιο που μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε στο μάρκετινγκ για μια εταιρεία περιποίησης δέρματος.

Περιστασιακά, οι influencers μπορεί να προχωρήσουν τη σταδιοδρομία τους εντάσσοντας τις ομάδες σχεδιασμού προϊόντων των εταιρειών που εκπροσωπούν ή ιδρύοντας τις δικές τους μάρκες περιποίησης δέρματος. Αυτοί οι παράγοντες επιρροής συχνά παρακινούνται από ένα σημείο πόνου που τα τρέχοντα προϊόντα δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς.

Βασικά Takeaways

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσετε μια καριέρα στην περιποίηση της επιδερμίδας. Εάν ενδιαφέρεστε για τις τεχνικές και την επιστήμη της περιποίησης του δέρματος, μπορείτε να κάνετε αίτηση για να γίνετε κοσμετολόγος, αισθητικός ή δερματολόγος. Κάθε μία από αυτές τις δουλειές, με τη σειρά της, πηγαίνει λίγο πιο βαθιά στην επιστήμη της περιποίησης του δέρματος.

Ανάγνωση:  Πώς μπορείτε να βελτιώσετε το SEO σας με το Link Building;

Υπάρχουν επίσης και άλλες σταδιοδρομίες στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας. Αν είστε παθιασμένοι με τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας ως αντιπρόσωπος πωλήσεων. Αν θέλετε να κάνετε το πόδι σας και να δείτε εάν μια καριέρα στον τομέα της περιποίησης δέρματος είναι κατάλληλη για εσάς, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε ρεσεψιονίστ ή εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών για έναν κατασκευαστή περιποίησης δέρματος, κομμωτήριο, ιατρείο ή κατάστημα λιανικής.

Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το πάθος σας για τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς ως επηρεαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όποιο δρόμο κι αν επιλέξετε, μπορείτε να βάλετε τα θεμέλιά σας σήμερα!