Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Blog εναντίον vlog

Αν και μόνο ένα γράμμα τα χωρίζει στο όνομα, υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός vlog, και τα δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους τόσο ως μέσο έκφρασης της δημιουργικότητας σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο μάρκετινγκ. Γι’ αυτό αφιερώσαμε χρόνο για να συγκρίνουμε το blogging και το vlogging για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για το ποιο να ακολουθήσετε ή ίσως έναν συνδυασμό και των δύο. Ας μάθουμε, έτσι;

Η σημασία του Blog έναντι του Vlog

Πριν βουτήξουμε βαθιά στις συγκρίσεις, πρέπει να κατανοήσουμε την ορολογία μας. Το blog είναι ένας ιστότοπος ή μια διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση γραπτού περιεχομένου. Η λέξη “blog” είναι μια συντομευμένη μορφή της λέξης “weblog”, η οποία προήλθε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ένα vlog, από την άλλη πλευρά, είναι ένα βίντεο blog που αναμιγνύει τις λέξεις “βίντεο” και “καταγραφή”. Αντί να μοιράζονται γραπτό περιεχόμενο, οι vlogger μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο, το οποίο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από καθημερινές ενημερώσεις έως επίκαιρες συζητήσεις και σεμινάρια. Τα βιντεολόγια έγιναν δημοφιλή στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την εμφάνιση οικονομικών ψηφιακών βιντεοκάμερων και ιστότοπων κοινής χρήσης βίντεο όπως το YouTube. Έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια καθώς τα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο έχουν γίνει πιο προσιτά και φιλικά προς τον χρήστη.

Ανάγνωση:  Ποιες εφαρμογές διαχείρισης μικρών επιχειρήσεων είναι πιο σημαντικές;

Ομοιότητες μεταξύ ιστολογίων και βιντεολόγων

Τόσο τα ιστολόγια όσο και τα vlog είναι μορφές διαδικτυακού περιεχομένου που επιτρέπουν στους δημιουργούς περιεχομένου να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους με ένα ευρύ κοινό. Και τα δύο συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο επίπεδο προσωπικού προβληματισμού, είτε για την καθημερινή ζωή, τα τρέχοντα γεγονότα ή οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο. Επιπλέον, τόσο οι αναρτήσεις ιστολογίου όσο και τα βιντεολόγια παρουσιάζονται συνήθως σε πολύ οπτική μορφή, με φωτογραφίες, βίντεο ή και τα δύο.

Τέλος, πολλοί bloggers και vloggers χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να δημιουργήσουν μια κοινότητα γύρω από το περιεχόμενό τους και να συνδεθούν με το κοινό τους μέσω σχολίων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Η διάκριση μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός vlog γίνεται επίσης λίγο πιο θολή, και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί blogger μερικές φορές χρησιμοποιούν επίσης το βίντεο ως μια μορφή μέσων για να συμπληρώσουν τη γραφή τους.

Διαφορές μεταξύ blogs και vlog

Τώρα ας δούμε αναλυτικά πού διαφέρουν τα blogs και τα vlog μεταξύ τους. Προφανώς, θα ξεκινήσουμε με τη φόρμα – ενώ η πρώτη ασχολείται με γραπτό περιεχόμενο, η δεύτερη εστιάζει στο βίντεο. Από τεχνική άποψη, τα blogs και τα vlog διατηρούνται συχνά σε διαφορετικές πλατφόρμες. Τα ιστολόγια συνήθως κοστίζουν λιγότερο για τη ρύθμιση από τα αντίστοιχα βίντεο.

Ανάγνωση:  Κορυφαίες 25 εναλλακτικές λύσεις KissCartoon για ροή Anime το 2024

Ταξιδιωτικό blog vs ταξιδιωτικό vlog

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να τεκμηριώσετε ένα ταξίδι. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να κρατούν ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο και να καταγράφουν γραπτώς τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Άλλοι προτιμούν να κάνουν vlog και να τεκμηριώνουν το ταξίδι τους με βίντεο. Αν κοιτάξουμε το travel blogging έναντι του vlogging, και τα δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Το blogging είναι φθηνότερο επειδή χρειάζεστε μόνο φορητό υπολογιστή και σύνδεση Wi-Fi, ενώ το vlogging απαιτεί πιο ακριβό εξοπλισμό όπως κάμερες και τρίποδα. Το blogging είναι επίσης πιο ευέλικτο επειδή μπορείτε να γράφετε όποτε και όπου θέλετε, ενώ το vlogging απαιτεί να κινηματογραφείτε υλικό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Στο τέλος της ημέρας, είναι αδύνατο να πούμε εάν ένα vlog έναντι ενός ιστολογίου είναι καλύτερο για έναν ταξιδιώτη και εναπόκειται στο άτομο να αποφασίσει ποια μέθοδος τεκμηρίωσης είναι κατάλληλη για αυτόν. Κάποιοι προτιμούν την ευελιξία ενός ιστολογίου, ενώ άλλοι προτιμούν τη μορφή βίντεο ενός vlog.

Blog εναντίον Vlog vs Podcast

Τα ιστολόγια, τα vlog και τα podcast είναι όλα δημοφιλείς μορφές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοιράζονται τις σκέψεις και τις ιδέες τους με ένα ευρύτερο κοινό. Ποιες είναι όμως οι κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των τριών τύπων περιεχομένου; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Ανάγνωση:  Εφαρμογή για να πληρώσετε πάρκινγκ, μπλε γραμμές και εισιτήρια με το κινητό σας

Τα ιστολόγια βασίζονται συνήθως σε κείμενο με περιστασιακή ανάμειξη εικόνας ή βίντεο. Τα βιντεολόγια, από την άλλη πλευρά, βασίζονται κυρίως σε βίντεο με ανάμεικτες περιστασιακές αναρτήσεις ιστολογίου. Και τέλος, τα podcast βασίζονται σε ήχο, αν και ορισμένα περιλαμβάνουν επίσης σημειώσεις ή παρουσιάσεις. αναρτήσεις ιστολογίου.

Κάθε περιεχόμενο έχει τα δικά του δυνατά και αδύνατα σημεία. Για παράδειγμα, όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός vlog, τα ιστολόγια δημιουργούνται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν γρήγορα, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικά οπτικά όσο τα vlog. Τα βιντεολόγια μπορεί να είναι πολύ ελκυστικά και διασκεδαστικά, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για την παραγωγή τους από τα ιστολόγια. Και τα podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε πληροφορίες και ιστορίες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα podcast πλησιάζουν σιγά σιγά τα ιστολόγια και τα vlog από άποψη δημοτικότητας, με σχεδόν το 60% των πολιτών των ΗΠΑ να δηλώνουν επί του παρόντος ότι τους αρέσει να ακούν podcast.

Blog έναντι εισοδήματος από Vlog

Στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με τη δημιουργία εσόδων από το περιεχόμενό σας, ώστε να μπορείτε να ζήσετε από το πάθος σας. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, δύο από τους πιο συνηθισμένους είναι οι χορηγίες ιστολογίου και οι διαφημίσεις vlog. Τι είναι λοιπόν πιο κερδοφόρο – ένα blog ή ένα vlog;

Ανάγνωση:  You.com εναντίον Yandex | Μάθετε ποιο είναι καλύτερο!

Γενικά, τα ιστολόγια τείνουν να είναι πιο κερδοφόρα από τα vlog, και τα ταξιδιωτικά ιστολόγια ειδικότερα είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα επειδή σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να παρακολουθούν και να διαβάζουν ταξιδιωτικό περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο του ιστολογίου μπορεί εύκολα να διανεμηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπλόγκερ μπορούν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό με το περιεχόμενό τους.

Επίσης, οι αναρτήσεις ιστολογίου τείνουν να είναι μεγαλύτερες από τα vlog, δίνοντας στους χορηγούς περισσότερες ευκαιρίες να τοποθετούν διαφημίσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα vlog έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν καλύτερη απόδοση επένδυσης από τις αναρτήσεις ιστολογίου, επειδή είναι συχνά πιο προσωπικά και ελκυστικά από το γραπτό περιεχόμενο.

Κάλυμμα

Σε τελική ανάλυση, η απόφαση να κάνετε blog έναντι vlog εξαρτάται από το τι προτιμάτε και τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας. Δεδομένου ότι και οι δύο μορφές περιεχομένου μπορεί να είναι κερδοφόρες, η επιλογή μιας θα πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητές σας και τη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ.