Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

7 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου (Hands-On/Αποδεδειγμένες τακτικές)

Πηγή

Εξανθρωπίστε την εταιρεία σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια μοναδική προσωπικότητα επωνυμίας με την οποία μπορούν να συνδεθούν οι πελάτες σας. Το προφίλ, οι αναρτήσεις και οι αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες δημιουργούν μια προσωπικότητα επωνυμίας με την οποία το κοινό σας μπορεί ελεύθερα να αλληλεπιδράσει και να εμπιστευτεί.

Κατά τη δημιουργία της επωνυμίας σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική αίσθηση και συνεπές στυλ σε όλο το περιεχόμενό σας. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τους καλύτερους 20 τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οδηγήστε την κυκλοφορία

Το σωστό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα σας επιτρέψει να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι σύνδεσμοι στο προφίλ σας, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να συνδέσετε περισσότερα άτομα στον ιστότοπό σας και να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε αγοραστές με ένα μόνο κλικ. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε chatbot ηλεκτρονικού εμπορίου για να ενισχύσετε τα κλικ!

Πίνακας περιεχομένων

Με λειτουργίες όπως ιστορίες Instagram/Facebook και άμεσες συνομιλίες, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Βασικά, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί την επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας, κάτι που σας βοηθά να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χτίστε σχέσεις

Το αποτελεσματικό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι δυνατό με τη δικτύωση, τη λήψη σχολίων, τη διεξαγωγή συζητήσεων και την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας. Και χτίζοντας σταθερές σχέσεις με τους πελάτες σας, τους μετατρέπετε σε πιστούς υποστηρικτές. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο συγκέντρωσης κοινωνικών μέσων!

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τέτοιοι υποστηρικτές τείνουν να γίνονται σημαιοφόροι και ελεύθεροι έμποροι της επωνυμίας σας. Η χρήση ενός από τα καλύτερα εργαλεία αναφοράς κοινωνικών μέσων μπορεί επίσης να βοηθήσει!

Διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ας μπούμε σε τέσσερις βασικές περιπτώσεις χρήσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε αναγνωρισιμότητα επωνυμίας

Εάν λανσάρετε μια νέα επωνυμία, οι πιθανότητες επιτυχίας σας βασίζονται στον αριθμό των πελατών που μπορείτε να προσελκύσετε.

Και για να λέμε την αλήθεια, οι άνθρωποι θα αγοράσουν από εσάς μόνο εάν καταλάβουν τι πουλάτε και πόσο αποτελεσματικά είναι τα προϊόντα σας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

Ανάγνωση:  5 τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερες προβολές ιστορίας Instagram το 2024

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας; Η απάντηση είναι απλή: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ξεχωριστή φωνή και μια αφοσιωμένη προσέγγιση περιεχομένουη επωνυμία σας μπορεί να γίνει ορατή σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

Πώληση προϊόντων απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας απευθείας από τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα «καταστήματα», μια στρατηγική γνωστή ως κοινωνικό εμπόριο.

Χάρη στην καινοτόμο διεπαφή χρήστη και το UX, οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί από απλές ζώνες hangout σε μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να δραστηριοποιούνται ενεργά.

Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να πουλάτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες καταστήματος του Facebook, του Instagram και του Pinterest.

Πάρτε για παράδειγμα αυτήν την ανάρτηση για αγορά στο Instagram. Οι πελάτες που πατούν την ετικέτα του προϊόντος αποστέλλονται αμέσως σε έναν κατάλογο όπου μπορούν να δουν την τιμολόγηση, άλλες σχετικές πληροφορίες προϊόντος και μια επιλογή αγοράς.