Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

6 τρόποι για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών

6 τρόποι για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών

Ένας από τους περισσότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία των εμπορικών σημάτων είναι η αφοσίωση των πελατών. Οι πιστοί πελάτες είναι η βάση μιας επιχείρησης για να διατηρήσει το μέλλον της. Επομένως, η βελτίωση της αφοσίωσης των πελατών έχει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Λοιπόν, ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αφοσίωση των πελατών και πώς μπορείτε να την αυξήσετε;

Τι είναι η πίστη πελατών;

Η πίστη πελατών είναι μια μέτρηση της τακτικής συνεργασίας των πελατών με μια επιχείρηση. Η αφοσίωση των πελατών μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά πωλήσεων. Σύμφωνα με η έρευνα, οι πιστοί πελάτες ξοδεύουν 67% περισσότερα από τους προσωρινούς. Ως εκ τούτου, η διατήρηση πελατών είναι μια ολοένα και πιο σημαντική μέτρηση, καθώς τα έσοδα που παράγονται από πιστούς πελάτες είναι υψηλότερα.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την αφοσίωση των πελατών;

Οι απαιτήσεις της νέας εποχής επηρεάζουν και τις ανάγκες των πελατών. Σύμφωνα με αυτό, οι προσδοκίες των πελατών αναπτύσσονται παράλληλα με αυτό. Ειδικά όταν ληφθεί υπόψη η περίοδος πριν και μετά την πανδημία, είναι σαφές ότι τα στοιχεία που επηρεάζουν την αφοσίωση των πελατών έχουν αλλάξει αρκετά. Σύμφωνα με η μελέτη Παράγοντες που επηρεάζουν την Πιστότητα Πελατών 2022, οι χαμηλές τιμές, η ευκολία αγοράς και η θετική εμπειρία επηρεάζουν σημαντικά την αφοσίωση των πελατών. Επιπλέον, το να κάνετε τους πελάτες να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν και να απαντήσετε αμέσως στις ερωτήσεις τους επηρεάζει επίσης την πίστη των πελατών.

Ανάγνωση:  Συμβουλές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για μικρές επιχειρήσεις

Πώς μπορείτε να αυξήσετε την αφοσίωση και την ικανοποίηση των πελατών;

Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να διατηρήσουν 50% των πελατών τους κάθε πέντε χρόνια. Επομένως, η διασφάλιση πιστών πελατών απαιτεί τόσο προσπάθεια όσο και την απόκτηση νέων πελατών. Επιπλέον, δεδομένου ότι η απόκτηση νέων πελατών είναι 20 φορές πιο ακριβό Η αφοσίωση των πελατών έχει σημασία από τη διατήρηση των υπαρχόντων. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα μονοπάτια για να αυξήσετε την πίστη και την ικανοποίηση των πελατών σας:

Δώστε προσοχή στην Εξυπηρέτηση Πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών για πιστούς πελάτες αποτελεί βασική προτεραιότητα. Οι πελάτες αξιολογούν τις επιχειρήσεις θετικά ή αρνητικά ανάλογα με το ενδιαφέρον και την υποστήριξη των εκπροσώπων. Σε αυτό το σημείο, οι ομάδες υποστήριξής σας θα πρέπει να παρέχουν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των πελατών.

Ως επιχείρηση, ακόμα κι αν είστε μία από τις αναπτυσσόμενες εταιρείες, πρέπει να παρέχετε αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών. 73% των πελατών που λαμβάνουν καλή εξυπηρέτηση πελατών φαίνεται να έχουν καλύτερο εισόδημα. Από την άλλη, σύμφωνα με η έρευνατο 71% των πελατών τερματίζουν τη συνεργασία τους με επιχειρήσεις λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών.

Μια καλή ομάδα πελατών πρέπει να είναι προσβάσιμη και ένας πάροχος γρήγορης λύσης. Ο σωστά διαχειριζόμενος χρόνος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και τα σχόλια γρήγορα και αποτελεσματικά. Η έρευνα υποδηλώνει ότι πολλοί πελάτες αναμένουν απάντηση σε 30 λεπτά στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Επιβραβεύστε τους πελάτες σας

Η επιβράβευση των πελατών είναι εξίσου σημαντική με την επιβράβευση της επιχείρησής σας. Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερους πιστούς πελάτες ανταμείβοντας τους πελάτες σας. Θα είναι το πιο σημαντικό κέρδος για την επιχείρησή σας. Οι πιστοί πελάτες προσελκύουν το κοινό-στόχο σας αυξάνοντας το ποσοστό διατήρησης πελατών. Μπορείτε να προωθήσετε την αφοσίωσή σας με προγράμματα επιβράβευσης. Για να αυξήσετε τα ποσοστά αγοράς των πελατών σας, μπορείτε να προσφέρετε επιλογές όπως σύστημα συλλογής πόντων, δώρα κουπονιών, εκπτώσεις και επώνυμα δώρα. Τέτοια προγράμματα ενισχύουν περισσότερο τον δεσμό πελάτη-μάρκας.

Ανάγνωση:  Διασφάλιση της επιτυχίας: Ο βασικός οδηγός για την αγορά πιστοποιητικών SSL για επιχειρήσεις

Εξασφάλιση αποτελεσματικής επικοινωνίας

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ένας από τους ζωτικούς παράγοντες για την ύπαρξη μιας πιστής πελατειακής βάσης. Μπορείτε να βοηθήσετε τους νέους πελάτες σας να γίνουν τακτικοί με υπηρεσίες όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος, διαδικτυακά ρομπότ υποστήριξης, ιστολόγια με μοναδικές συμβουλές και οδηγούς για το πώς μπορούν να επωφεληθούν από την επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πελατών σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας συμβάλλει στις απόπειρες αγοράς τους από 131%. Επιπλέον, τα αστεία σε ειδικές περιστάσεις όπως τα γενέθλια μπορούν να βελτιώσουν την αφοσίωση. Επομένως, εάν παρέχετε αποτελεσματική επικοινωνία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών σας, θα διασφαλίσετε ότι η σχέση που έχετε δημιουργήσει είναι μόνιμη.

Βεβαιωθείτε ότι εμπιστεύονται

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών είναι να αποδείξετε ότι είστε αξιόπιστη επωνυμία. Οι μαρτυρίες από τους πελάτες σας μπορούν να σας βοηθήσουν εδώ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες, ενώ μετατρέπετε τους υπάρχοντες πελάτες σας σε πιστούς. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αυξήσουν τις αγορές τους βλέποντας θετικές εμπειρίες άλλων. Με συνεργασίες διασημοτήτων ή επιρροών, μπορείτε να δημιουργήσετε πιστούς πελάτες που θα εμπιστεύονται την επιχείρησή σας.

Δώστε προσοχή στα σχόλια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την αφοσίωση των πελατών σας, θα πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε και να κατανοείτε τους πελάτες. Γνωρίζοντας τι σκέφτονται και μιλούν οι πελάτες για τις υπηρεσίες σας, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προγράμματα αφοσίωσης που ενισχύουν τις στρατηγικές σας. Επομένως, η ανατροφοδότηση είναι απαραίτητη. Μπορείτε να στείλετε έρευνες μέσω email για να ακούσετε τις συστάσεις και τα παράπονά τους, ακρόαση μέσω κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε τι σκέφτονται, αναλυτικά στοιχεία ιστότοπου για να βρείτε τις προτιμήσεις και τα σημεία πόνου τους και αναδυόμενες έρευνες για να διευκολύνετε τους πελάτες να απαντήσουν.

Κάντε το καλύτερό σας (όχι μόνο αυτό που αναμένεται)

Η αναρρίχηση πάνω από τις προσδοκίες των πελατών μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμους δεσμούς μεταξύ των πελατών και της επωνυμίας σας ενισχύοντας την επικοινωνία. Για παράδειγμα, η παροχή λεπτομερών πληροφοριών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, η επιτάχυνση της απόδοσης των υπηρεσιών σας και τα σχόλια στους πελάτες σας την ίδια ημέρα μπορεί να σας ξεπεράσουν τις προσδοκίες των πελατών. Αυτές οι βελτιώσεις εξαπλώνονται στο κοινό-στόχο και σας επιτρέπουν να κάνετε καλή εντύπωση. Έτσι, μπορείτε να διατηρήσετε μόνιμες σχέσεις με τους υπάρχοντες και πιθανούς πελάτες σας.

Ανάγνωση:  Σύνδεση στο Microsoft Office 365 – Οδηγός βήμα προς βήμα

Οι καλύτερες επιχειρήσεις σε προγράμματα αφοσίωσης πελατών

Τα προγράμματα αφοσίωσης πελατών είναι οι ανταμοιβές που προσφέρουν οι εταιρείες στους πελάτες που αγοράζουν τακτικά. Αυτό το πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους πελάτες να γίνουν πιστοί προσπαθεί να αυξήσει την αφοσίωση με πρακτικές όπως πρώιμη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες, κουπόνια, εκπτωτικούς κωδικούς και δωρεάν προϊόντα. Παρακάτω, θα βρείτε τις καλύτερες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν προγράμματα επιβράβευσης.

Starbucks

Τα Starbucks είναι μια από τις γιγάντιες μάρκες καφέ. Ξεχωρίζει με τα πιστά προγράμματα υποστήριξης πελατών. Κάτω από “Starbucks Rewards», οι πελάτες μπορούν να έχουν δωρεάν ποτά ή φαγητό αφού συλλέξουν αστέρια για κάθε αγορά. Οι πελάτες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή και να γίνουν μέλη για να έχουν αστέρια Starbucks. Με αυτήν την εφαρμογή, το Starbucks αυξάνει τον αριθμό των μελών του και την αφοσίωση των υπαρχόντων πελατών του στην επωνυμία.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητα, η απόδοση εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Starbucks είναι υποδειγματική για τις επιχειρήσεις. Διαβάστε περισσότερα τώρα!

Amazon Prime

Το Amazon είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους και αξιόπιστους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έγινε έτσι, ένας από αυτούς τους λόγους είναι η αποτελεσματική δέσμευσή του. Η Amazon αυξάνει την πίστη των πελατών της παρέχοντας ευκαιρίες στους πελάτες της μέσω του Amazon Prime. Το πρόγραμμα αφοσίωσης της Amazon περιλαμβάνει πρακτικές όπως ημέρες συμφωνίας και Prime Video ή δωρεάν αποστολή 2 ημερών για μέλη με υψηλές αγορές.

Sephora

Η Sephora στοχεύει στη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων με τους πελάτες μέσω «The Beauty Insider” πρόγραμμα πίστης. Η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος είναι δωρεάν και έχει διάφορα πλεονεκτήματα σε κάθε τρία επίπεδα του. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό αγοράς για το Beauty Insider, ενώ το VIB απαιτεί 350 $ ετησίως και το Rouge 1000 $ ετησίως. Επιπλέον, στο “Rewards Bazaar” της εφαρμογής Sephora, μπορείτε να δείτε και να εξαργυρώσετε τους πόντους που συγκεντρώθηκαν με αγορασμένα προϊόντα.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 7, 8.1, 10

Πώς σας βοηθά το HypoChat να βελτιώσετε την αφοσίωση των πελατών σας;

Το HypoChat είναι ένα εργαλείο διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σας βοηθά να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας ή το κοινό-στόχο σας. Το HypoChat σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις σχέσεις με τους πελάτες σας μέσω ενός ενοποιημένου κοινωνικού εισερχομένου. Μπορείτε να φτάσετε και να απαντήσετε σε όλα τα μηνύματά σας σε έναν μόνο πίνακα ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απαντήσετε σε θετικά ή αρνητικά μηνύματα αμέσως και να αποτρέψετε την εμφάνιση προβληματικών σημείων.

Μια καλή ομάδα πελατών είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της αφοσίωσης των πελατών. Το HypoChat αυξάνει την αφοσίωση των πελατών συμβάλλοντας στη μείωση των χρόνων απόκρισης με λειτουργίες όπως οι κονσέρβες απαντήσεις.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις μοναδικές δυνατότητες διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να καλύψετε τις ανάγκες της ομάδας πελατών σας μέσω του HypoChat. Αν θέλετε να ανακαλύψετε τις πολυάριθμες δυνατότητες του HypoChat που βοηθούν στην αφοσίωση των πελατών, ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών σήμερα!

Σχετικό άρθρο – Πώς να ενισχύσετε τη διατήρηση πελατών χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να βελτιώσετε τη διατήρηση των πελατών χρησιμοποιώντας μόνο αποτελεσματικά τα social media; Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες. Διαβάστε περισσότερα τώρα!