Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

5 τρόποι για να δημιουργήσετε επιχειρηματικούς δυνητικούς πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

5 τρόποι για να δημιουργήσετε επιχειρηματικούς δυνητικούς πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Όταν έχετε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή ακόμα και μια επιχείρηση που έχει μια πρόσοψη, θα πρέπει να έχετε μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο για τη δημοσίευση ιστολογίων, βιντεολόγων και άλλων τμημάτων πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή σας, αλλά και για τη δημιουργία αξιόπιστων επιχειρηματικών πελατών.

Η δημιουργία επιχειρηματικών δυνητικών πελατών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια αποτελεσματική επιλογή για εταιρείες όλων των μεγεθών. Με δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στις επιχειρήσεις ένα τεράστιο κοινό για να συνδεθούν με πιθανούς πελάτες και να δημιουργήσουν νέους πελάτες.

Τούτου λεχθέντος, από πού ακριβώς ξεκινάτε; Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε επιχειρηματικούς πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καθορίστε το κοινό-στόχο σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία επιχειρηματικών δυνητικών πελατών μέσω των social media είναι να ορίσετε το κοινό-στόχο σας. Γνωρίζοντας ποιοι είναι οι πιθανοί πελάτες σας, τι χρειάζονται και πού περνούν το χρόνο τους στο διαδίκτυο, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γραπτό και οπτικό περιεχόμενο που τους έχει απήχηση και τους ελκύει. Στη συνέχεια, πρέπει να παρακολουθήσετε αυτές τις απαγωγές για να κρατήσετε την μπάλα να κυλήσει, και θα μπορούσατε προσλάβετε έναν ρυθμιστή ραντεβού εξωτερικά ποιος μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

Ανάγνωση:  Πώς να ελέγξετε τα αρχεία καταγραφής και το ιστορικό συνομιλιών Twitch

Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο

Το κλειδί για να γίνει επιτυχημένη κάθε επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου που το κοινό-στόχο σας θα βρει χρήσιμο και ελκυστικό. Μοιράζοντας χρήσιμες συμβουλές, νέα του κλάδου και άλλες σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να καθιερωθείτε ως πρόσωπο για τον κλάδο σας, χτίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη με τους πιθανούς πελάτες σας.

Βελτιστοποιήστε τα προφίλ σας

Βεβαιωθείτε ότι τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βελτιστοποιημένα για τη δημιουργία δυνητικών πελατών. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε σαφή, συνοπτική γλώσσα στο βιογραφικό σας, συμπεριλαμβανομένης της παρότρυνσης για δράση (CTA) στις αναρτήσεις σας, και να διευκολύνετε τα άτομα να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Χρησιμοποιήστε την επί πληρωμή διαφήμιση

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, μπορεί να αξίζει να μπείτε σε κάποια πληρωμένη διαφήμιση. Η πληρωμένη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας επιχειρηματικών δυνητικών πελατών. Στοχεύοντας τις διαφημίσεις της επιχείρησής σας σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και συμπεριφορές, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα πολύ σχετικό κοινό και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, το οποίο ελπίζουμε ότι θα τους μετατρέψει σε πελάτες.

Αλληλεπιδράστε με τους ακολούθους σας

Η αλληλεπίδραση με τους ακολούθους σας είναι το κλειδί για την οικοδόμηση σχέσεων και τη δημιουργία επιχειρηματικών πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιδιώξτε να απαντάτε άμεσα σε σχόλια και μηνύματα και να κάνετε ερωτήσεις για να ενθαρρύνετε τη δέσμευση και τη συζήτηση.

Ανάγνωση:  Η διαχείριση χρονοδιαγράμματος είναι το κλειδί για τους κτηματομεσίτες

Εκτελέστε διαγωνισμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε buzz και να προσελκύσετε νέους οπαδούς που ελπίζουμε να μετατραπούν σε δυνητικούς πελάτες για την επιχείρησή σας. Προσφέροντας ένα βραβείο ή κίνητρο για συμμετοχή, μπορείτε να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να μοιραστούν το περιεχόμενό σας και να αλληλεπιδράσουν με την επωνυμία σας.

Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε hashtags, καθώς μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία επιχειρηματικών πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας σχετικά hashtags στις αναρτήσεις και τα ιστολόγιά σας, θα αυξήσετε την προβολή και θα προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

Παρακολουθήστε τα Analytics σας

Παρακολούθησή σας αναλύσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την επιτυχία των προσπαθειών σας για τη δημιουργία κορυφαίων και να λαμβάνετε αποφάσεις που υποστηρίζονται από δεδομένα για να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο και είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο τόσες πολλές εταιρείες επιλέγουν μια εξωτερική πηγή για να επιβλέπει τη στρατηγική τους στα social media, καθώς και να κλείσουν τα ραντεβού τους.