Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

5 βέλτιστες πρακτικές για την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών

5 βέλτιστες πρακτικές για την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών

Αφοσίωση χρήστη ή αφοσίωση πελατών, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους παρακολούθησης της ανάπτυξης και των μετατροπών της επιχείρησής σας. Ωστόσο, οι αφοσιωμένοι χρήστες δεν εμφανίζονται σε μια νύχτα. Πρέπει να καλλιεργήσετε ένα διαρκές και ουσιαστικό ταξίδι χρήστη χρησιμοποιώντας τη φωνή, το περιεχόμενο και την αποστολή της επωνυμίας σας. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία Η αφοσίωση των χρηστών είναι απαραίτητη για τις επωνυμίες για να χτίσουν πίστη και εξουσία στη θέση τους.

Με μια δυναμική και στρατηγική μέθοδο αφοσίωσης πελατών, μπορείτε να βελτιώσετε κάθε σύνδεση, να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των χρηστών, να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους και να αντικατοπτρίσετε τη μοναδικότητά τους με τα προϊόντα σας.

Οι στρατηγικές αφοσίωσης χρηστών σάς επιτρέπουν να αναγνωρίζετε τους πελάτες ως άτομα, όχι απλώς ως ένα εικονίδιο σε μια οθόνη ή ένα αναγνωριστικό παρακολούθησης και τελικά δημιουργήστε μια πιστή βάση πελατών που επιστρέφουν στην επωνυμία σας και την προτείνουν σε άλλους.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι η αφοσίωση χρήστη, πώς μια καλή στρατηγική αφοσίωσης βοηθά την επιχείρησή σας και τις βέλτιστες πρακτικές για τη βελτίωση των ποσοστών αφοσίωσης.

Τι είναι το User Engagement

Χρήστης σύμπλεξη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ψηφιακού μάρκετινγκ και βασίζεται στις αλληλεπιδράσεις των πελατών σε διάφορα κανάλια, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έως τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για τα εμπορικά σήματα, εξυπηρετεί iαύξηση πίστη πελατών και βελτιώστε την ενοποιημένη εμπειρία πελάτη. Για τους χρήστες, αυτή η δέσμευση είναι ασταθής. Μπορεί να βελτιώνεται και να μειώνεται με κάθε αλληλεπίδραση.

Ωστόσο, ο αμετάβλητος στόχος της αφοσίωσης των χρηστών είναι ο ίδιος για όλες τις επιχειρήσεις: να συνεχίσουν να επιστρέφουν οι χρήστες στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Με άλλα λόγια, Η αφοσίωση των χρηστών στοχεύει στη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων και διασφαλίζει ικανοποίηση των πελατών, έτσι επιστρέφουν για περισσότερα όταν πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους.

Αν και αυτή η δέσμευση μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός σύνδεσης, Οι περισσότερες εταιρείες ορίζουν ένα ιδανικό ταξίδι πελάτη μέσω των διαδικτυακών τους καναλιών λόγω της διευρυνόμενης φύσης της διαδικτυακής παρουσίας του κοινού-στόχου τους.

Η αφοσίωση των χρηστών είναι ένας πολύ καλός τρόπος δημιουργήστε μια συναισθηματική σύνδεση με τον πελάτη και το εμπορικό σήμα και περιλαμβάνει πολλά οφέλη. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς η καλή αφοσίωση των χρηστών επηρεάζει την επιχείρησή σας.

Η αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης σημαντικό μέρος της αφοσίωσης των χρηστών. Πρέπει να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε την αφοσίωση του περιεχομένου σας ως επιχείρηση. Αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που χρειάζεστε. Κατεβάστε το δωρεάν τώρα!

Γιατί έχει σημασία η αφοσίωση των χρηστών

Θέλετε η επωνυμία σας να βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου το κοινό-στόχο σας είναι να προσφέρει άμεση βοήθεια όποτε τη χρειάζεται. Ωστόσο, Το να είσαι πανταχού παρών σε όλες τις πλατφόρμες μπορεί να είναι εξουθενωτικό παρά την ύπαρξη μιας ομάδας πελατώνκαι μπορεί να καταλήξετε να εξαπλωθείτε πολύ και να αποτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Στρατηγικές αφοσίωσης χρηστών αφαιρέστε την πίεση από την ομάδα σας και απλοποιήστε τη διαδραστική διαδικασία χωρίς να χάσετε αυτή την ιδιαίτερη ανθρώπινη επαφή. Αυτές οι στρατηγικές εισάγουν αξία πέρα ​​από το εύρος του προϊόντος σας και τις διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με σχετικό περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο για τα ενδιαφέροντά τους, τα σημεία πόνου και την πρόθεση αναζήτησης.

Ανάγνωση:  [Brand Analysis] Στρατηγική μάρκετινγκ του Zoom: Το περιεχόμενο με επίκεντρο τους θαυμαστές είναι το κλειδί για να έχετε μια ελκυστική κοινωνική κοινότητα

Δείτε τι κάνει μια αποτελεσματική στρατηγική αφοσίωσης χρηστών για την επιχείρησή σας:

Ενθάρρυνση του μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα

Η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και δεν μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε χιλιάδες πιστούς πελάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος σας, αντιμετώπιση και απάντηση σε ερωτήσεις πελατών, επιβίβαση δυνητικούς πελάτες με απρόσκοπτη δοκιμαστική εμπειρία και δημιουργία εμπνευσμένου περιεχομένου μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή εμπιστοσύνη και μετατρέψτε τους τακτικούς πελάτες σε ικανοποιημένους πελάτες.

Η ικανοποιητική εμπειρία χρήστη οδηγεί σε ευχαριστημένους πελάτες και οι ευχαριστημένοι πελάτες σημαίνουν ανάπτυξη. Για να το θέσουμε από μια διαφορετική οπτική γωνία, εφόσον προσφέρετε αξία και προσαρμόζετε την επιχείρησή σας σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των χρηστών, αυτοί οι χρήστες θα προτείνουν οικειοθελώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας online και offline στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Αυτό ονομάζεται μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα.

Αφοσίωση

Ίσως η πιο σημαντική επίδραση της αφοσίωσης των χρηστών στην επωνυμία σας είναι αφοσίωση. Η πίστη των πελατών είναι ο καλύτερος δείκτης αυτού Η εταιρεία σας προσφέρει ό,τι υπόσχεται και προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεπερνώντας την κατάταξη των ανταγωνιστών σας.

Εκπαιδεύοντας τους πελάτες σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν τις δυνατότητές σας, δημιουργώντας περιεχόμενο γύρω από τα ενδιαφέροντά τους, αντιμετωπίζοντας τις αντιρρήσεις τους επισημαίνοντας τα οφέλη σας… Αυτοί οι παράγοντες πείστε τους ανθρώπους για την εξουσία σας και παρατείνετε τη μέση διάρκεια ζωής του πελάτη γιατί θα συνεχίσετε να παρέχετε αξία, έτσι θα αλληλεπιδρούν περισσότερο με την επωνυμία σας και θα επαναλαμβάνουν τις συναλλαγές τους.

Καλύτερη γνώση της βάσης πελατών σας

Ίσως να είστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των σημερινών πελατών που έχει η εταιρεία σας. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί δεν μεταφράζονται σε πληροφορίες για τους πελάτες σας τις περισσότερες φορές. Στρατηγικές δέσμευσης πελατών υποστηρίξτε τις ενέργειές σας με οξυδερκή δεδομένα σχετικά με τους υπάρχοντες και τους υποψήφιους πελάτες σας.

Μια αποτελεσματική στρατηγική αφοσίωσης των χρηστών αυξάνει τον αριθμό των σημείων επαφής μεταξύ εσάς και των χρηστών και βελτιώνει τη διατήρηση των πελατών. Οι στρατηγικές δέσμευσης πελατών αναπτύσσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ υιοθετώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση, ώστε να γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα προβλήματα και τα ενδιαφέροντα των πελατών σας.

Αυτή η γνώση σας επιτρέπει δημιουργήστε εξατομικευμένο και διαδραστικό περιεχόμενοt, όπως δημοσκοπήσεις, κουίζ ή βίντεο, ώστε να μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι με τα μοτίβα συμπεριφοράς τους και να προσφέρετε μια εξαιρετική συνολική εμπειρία πελατών.

Ενισχύστε τη βιώσιμη ανάπτυξη

Όταν χτίζετε σχέσεις πελατών με μια στρατηγική αφοσίωσης χρηστών αντί για εκπτώσεις και δωρεάν, αυτές οι συνδέσεις γίνονται πιο αξέχαστες και ανθεκτικές επειδή παραμένουν για να αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας, όχι για να αποκτήσουν γρήγορη και βραχύβια αξίαη. Η επένδυση σε μια αποτελεσματική στρατηγική αφοσίωσης πελατών καλωσορίζει ενεργούς υποστηρικτές και αφοσιωμένους πελάτες, έτσι η εταιρεία σας θα αναπτυχθεί πολύ πιο εύκολα γιατί θα συνεχίσουν να επιστρέφουν για την εμπειρία.

Αφού δημιουργήσετε μια ισχυρή στρατηγική αφοσίωσης πελατών, θα είναι πιο εύκολο επεκτείνετε τη βάση πελατών σας και διατηρήστε τους πελάτες σε καλύτερη κλίμακα. Επιπλέον, θα κατανοήσετε καλύτερα ποια οφέλη προσελκύουν περισσότερο τους χρήστες και θα τονίσετε αυτές τις πτυχές της επιχείρησής σας.

Πώς μπορείτε λοιπόν να σχεδιάσετε την τέλεια στρατηγική εμπειρία χρήστη;

Ακολουθούν τρία βήματα που θα σας βοηθήσουν:

3 βήματα για να δημιουργήσετε μια καλύτερη στρατηγική εμπειρίας χρήστη

Μπορεί να χάσετε τις ευκαιρίες να συνδεθείτε με το κοινό σας και να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σχέση χωρίς στρατηγική αφοσίωσης των χρηστών. Αν και δεν υπάρχει μέθοδος που να λειτουργεί για κάθε επιχείρηση ή κάθε εξειδικευμένη θέση, μια ολιστική προσέγγιση ενσυναίσθησης, επικοινωνίας και σαφήνειας αποτελούν τη βάση για τις περισσότερες πελατοκεντρικές δραστηριότητες.

Ακολουθούν τρία βασικά βήματα για τη δημιουργία αποτελεσματικών στρατηγικών εμπειρίας χρήστη:

1- Έρευνα και Θέστε Στόχους

Ενώ ο καθορισμός στόχων για την εταιρεία σας ενθαρρύνεται σχεδόν από όλους, ο καθορισμός εφικτό και μετρήσιμο οι στόχοι συνήθως επισκιάζονται. Ο δρόμος προς την επιτυχία ξεκινά με τους SMART στόχους. Πρώτη πρόταση από τον George T. Duran το 1981, Οι στόχοι SMART αναφέρονται σε συγκεκριμένους, μετρήσιμους, εκχωρήσιμους, ρεαλιστικούς και χρονικούς στόχους.

Ανάγνωση:  Δωρεάν VPN: κατάταξη και χαρακτηριστικά των δωρεάν δικτύων VPN

Τι σημαίνει αυτό για τη στρατηγική εμπειρίας χρήστη σας;

Αρχίστε να σκέφτεστε γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται μια καλύτερη μέθοδο εμπειρίας χρήστη. Γράψτε έναν σαφή οδικό χάρτη: Τι σημαίνει δέσμευση για την επιχείρησή σας; Ποιες πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσετε για τη συλλογή δεδομένων; Πώς θα ερμηνεύσετε αυτά τα δεδομένα προς όφελος αυτής της μεθόδου; Πόσο καιρό θα δοκιμάσετε τη στρατηγική σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις και συλλέγοντας δεδομένα από πελάτες μέσω έρευνες και άλλα κανάλια θα σας δώσουν μια σαφή κατεύθυνση και προοπτική πριν ξεκινήσετε τις καμπάνιες σας και διατηρήστε τις εντός του προϋπολογισμού, του χρονικού πλαισίου και της θέσης σας.

2- Αναλύστε

Μόλις συλλέξετε αρκετά δεδομένα από διαφορετικά κανάλια και προσδιορίσετε τι είδους δέσμευση συμβαίνει στην επιχείρησή σας, είναι καιρός να τα αναλύσετε χρησιμοποιώντας καθαρή βαθμολογία προωθητή (NPS), βαθμολογία ικανοποίησης πελατών (CSAT), πωλήσεις και βαθμολογία προσπάθειας πελάτη.

3- Επαναλάβετε και προσαρμόστε

Αφού αναλύσετε δεδομένα, είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Προσαρμόστε τις μεθόδους σας καθώς ανακαλύπτετε νέα ευρήματα και να εκτελούν τακτικές αναλύσεις για τη λήψη ενημερωμένων μετρήσεων.

5 βέλτιστες πρακτικές για την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών

Η στρατηγική αφοσίωσης πελατών θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις διαδρομές των χρηστών: Θα πρέπει να λειτουργεί ως λύση all-in-one για την εκ νέου ανάκτηση των αποδεσμευμένων πελατών και την ευθυγράμμιση με τα ενδιαφέροντά τους. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κοινές ανησυχίες, να παρέχετε πολύτιμο περιεχόμενο που θα αυξήσει τον αριθμό των αφοσιωμένων χρηστών, να εξετάσετε πού βρίσκονται οι πελάτες-στόχοι σας και να προσαρμόσετε το περιεχόμενο σύμφωνα με το επίπεδο συνειδητοποίησής τους για να αυξήσετε το ποσοστό αφοσίωσης σας.

1- Ενισχύστε τη φωνή της επωνυμίας σας και μοιραστείτε την ιστορία σας

Τι κάνει μια μάρκα αξέχαστη; Σίγουρα, δεν είναι οι εκπτωτικές πωλήσεις ή τα εκπτωτικά κουπόνια τους. Είναι η ιστορία και η φωνή τους.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αισθάνονται σαν άλλος αριθμός ή όνομα χρήστη σε εταιρείες. Απαιτούν ειλικρίνεια και οι ιστορίες είναι ο τέλειος τρόπος για να δείξετε «την ανθρώπινη πλευρά» της εταιρείας σας. Η ενίσχυση της φωνής της επωνυμίας σας σας διαφοροποιεί από άλλες εταιρείες, και οι ιστορίες βοηθούν στη διάδοση του μηνύματος της επωνυμίας σας στους ανθρώπους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το επίκεντρο όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας επωνυμίας με προσωπικότητα. Η ενσωμάτωση της δέσμευσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη στρατηγική σας διευκολύνει τη δημιουργία μιας πελατοκεντρικής προσέγγισης. Σκεφτείτε και εκφράστε τους αγώνες, τις απογοητεύσεις και τις επιθυμίες των πελατών σας και σχηματίστε μια ιστορία με επίκεντρο τις εμπειρίες τους, αποδεικνύοντας τελικά την εμπειρία σας. Χρησιμοποιήστε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τους ενθαρρύνετε να είναι αυθεντικοί, ώστε να πιστεύουν στην εταιρεία σας.

2- Δημιουργήστε εξατομικευμένο περιεχόμενο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι άνθρωποι το βρίσκουν πιο εύκολο συνδεθείτε με επωνυμίες που τους αντιμετωπίζουν σαν πραγματικά άτομα αντί για ανώνυμους αριθμούς ή πηγές δημιουργίας μετρητών. Επομένως, παρέχοντας το καλύτερη εξατομικευμένη εμπειρία που αναγνωρίζει τη μοναδικότητα των χρηστών είναι σημαντική.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να διασφαλίσετε μια τέτοια σύνδεση είναι μέσω δημιουργία εξατομικευμένου περιεχομένου. Οι γενικές, αντιγραφικές εμπειρίες είναι καταδικασμένες να ξεχαστούν, όπως και η επωνυμία που σχετίζεται με την εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, το να ακούτε το κοινό σας και να επιμελείτε μια προσωπική εμπειρία πελάτη το δείχνουν αυτό Η επωνυμία σας ακούει ενεργά και είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών. Δεν χρειάζεστε πολύπλοκο λογισμικό για να επιτύχετε εξατομίκευση. Στην πραγματικότητα, το να ρωτάς απλά πώς μπορείς να βοηθήσεις είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Μπορείτε επίσης να στείλτε κουίζ στους πελάτες σας για να μάθετε περισσότερα για τις προτιμήσεις τους ή ενσωματώστε μια φόρμα για να συμπληρώσετε τα προφίλ χρηστών τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να προτείνετε προϊόντα και υπηρεσίες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, αλλά να θυμάστε ότι μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να κάνουν αυτές τις δραστηριότητες, επομένως μην είστε πολύ πιεστικοί.

3- Γνωρίστε τους πελάτες σας όπου κι αν βρίσκονται

Ένα σημαντικό μέρος της αφοσίωσης των χρηστών συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε το σωστά κανάλια με το σωστό περιεχόμενο. Δεν έχει νόημα να φωνάζεις την επιτυχία και την ποιότητα της επωνυμίας σου στο Facebook, αν το κοινό σου είναι στο Twitter (αν είναι καθόλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Πρέπει λοιπόν τοποθετήστε το περιεχόμενό σας εκεί που θα το δουν οι πελάτες σας.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το Shopify Collabs;

Είναι ο πελάτης-στόχος σας ήδη στον ιστότοπό σας και έτοιμος να κάνει μια αγορά; Τέλεια, τότε τους παρουσιάστε στην υπηρεσία σας με έναν πλούσιο συμφραζόμενη εμπειρία ενσωμάτωσης που θα καλύψει άμεσα τις ανάγκες τους με εξατομικευμένο timing.

Μήπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καραδοκούν να δουν πώς αλληλεπιδρούν οι εταιρείες με τους πελάτες τους πριν λάβουν μια απόφαση; Ή έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ζητήσουν βοήθεια; Στη συνέχεια, το περιεχόμενό σας πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα “Συχνές ερωτήσεις (FAQ)” και πρέπει να οργανώσετε το δικό σας εισερχόμενα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει τους υποψήφιους πελάτες εγκαίρως.

Για παράδειγμα, τα ενοποιημένα εισερχόμενα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του HypoChat είναι ένα εργαλείο all-in-one που σας επιτρέπει να χειρίζεστε ερωτήματα χρηστών σε πολλούς λογαριασμούς και κανάλια με ένα μόνο κλικ. Εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια και αυξάνει την αποτελεσματικότητα, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν ότι αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα της επωνυμίας σας.

Μπορείτε να βρείτε τις προηγούμενες συνομιλίες με πελάτες και μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας απλές λέξεις-κλειδιά, ελαχιστοποιήστε το μπρος-πίσω μεταξύ των ομάδων με δυνατότητα συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο και αυτοματοποιήστε αιτήματα με βάση το συναίσθημα και τις λέξεις-κλειδιά τους.

Επιπλέον, αυτό το εργαλείο μπορεί να παρακολουθεί την απόδοση της υποστήριξης πελατών σας για να γνωρίζει ποιες προσπάθειες μεταφράζονται με επιτυχία για τους χρήστες σας.

Εν ολίγοις, η στρατηγική αφοσίωσης των χρηστών σας θα πρέπει να εξετάζει πού και πότε θα συναντήσετε πελάτες και απαντήστε στα αιτήματά τους ανάλογα με τα κανάλια με τα οποία αλληλεπιδράτε μαζί τους. Εκτός από τις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις μεθόδους αφοσίωσης εκτός σύνδεσης: Κωδικοί QR σε δημόσιους χώρους αποτελούν ένα καλό παράδειγμα που συνδυάζει τον online και τον offline κόσμο, ενώ τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε λεωφόρους που έχουν πολλή κίνηση είναι πιο παραδοσιακό μονοπάτι.

4- Συλλέξτε σχόλια

Ένας άλλος ισχυρός τρόπος για να αυξήσετε το ποσοστό αφοσίωσης των χρηστών είναι με συλλογή σχολίων. Οι έρευνες πελατών παρέχουν εξαιρετικές πληροφορίες για τομείς που μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει, αλλά απαιτούν βελτίωση ή βοηθούν στην επισήμανση ενοτήτων με καλή απόδοση για να αυξηθεί ο αριθμός των νέων αποκτήσεων πελατών.

Σημειώστε πώς συγκρίνουν την εταιρεία σας με τους ανταγωνιστές και διευκολύνουν τους πελάτες να υποβάλουν σχόλια. Αναγνωρίστε τα αρνητικά σχόλια πελατών που συναντάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα φόρουμ ή μέσω email και χρησιμοποιήστε την ευκαιρία να κερδίσετε την αφοσίωση των πελατών και να βελτιώσετε την επωνυμία σας, ώστε οι μελλοντικές σας συναντήσεις με τον πελάτη να είναι πιο ομαλά.

5- Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία για να βελτιώσετε την αφοσίωση

Καταφεύγοντας στην απαραίτητη τεχνολογία και εργαλεία για να Η οργάνωση και η αυτοματοποίηση της στρατηγικής αφοσίωσης των χρηστών σας βοηθά στη μεγιστοποίηση του επιπέδου σύνδεσης με τους πελάτες σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία για τους χρήστες, αποβάλλοντας παράλληλα το βάρος από τους ώμους της ομάδας πωλήσεών σας, αυτοματοποιώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες. Τα σωστά εργαλεία και η τεχνολογία συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της εξατομίκευσης του περιεχομένου σας και στην αύξηση της ανάπτυξης.

3 Χρήσιμα εργαλεία αφοσίωσης χρηστών

1- Customer Churn Tools

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα εργαλεία απόκλισης πελατών βοηθούν κατανοήστε γιατί οι πελάτες εγκαταλείπουν την εταιρεία σας. Η αυξανόμενη απόκλιση μπορεί να είναι ανησυχητική για οποιαδήποτε επιχείρηση ή εξειδικευμένη θέση, επομένως είναι καλύτερο να παρακολουθείτε στενά το ποσοστό απόρριψής σας για να κατανοήσετε γιατί οι πελάτες αποδεσμεύονται από την επωνυμία σας.

Εργαλεία απόρριψης πελατών που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Κέρδος Λοιπόν
  • HotJar
  • ChurnBuster

2- Εργαλεία Έρευνας

Τα εργαλεία έρευνας είναι επίσης εξαιρετικά για την παρακολούθηση της αφοσίωσης των χρηστών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να εντοπίστε τους λόγους πίσω καρδάρα και να σας δώσει μια εικόνα για το πώς να βελτιώσετε τη δέσμευση και την επικοινωνία σας με τους πελάτες και τοποθετήστε καλύτερα το προϊόν σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνειδητοποιήσουν πλήρως την αξία του.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT 4 δωρεάν

Η άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας για σχόλια ενθαρρύνει την ενεργητική ακρόαση μπορείτε να βελτιώσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας με βάση τις ανάγκες των πελατών. Ο καθαρός δείκτης προώθησης (NPS) είναι η λύση των περισσότερων επιχειρήσεων για την αξιολόγηση της επιχείρησής τους. Με την έρευνα για προωθητές του UserGuiding, μπορείτε να μετρήσετε εάν οι υπάρχοντες πελάτες είναι πρόθυμοι να συστήσουν την επιχείρησή σας στους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους τους.

Παρόλο που το NPS δεν επαρκεί για την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών από μόνο του, σε συνδυασμό με μια έρευνα προωθητή, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω ερωτήσεις στους πελάτες για να ικανοποιήσετε καλύτερα τα αιτήματά τους.

Εργαλεία έρευνας που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

3- Social Listening Tools

Η κοινωνική ακρόαση εστιάζει σε κάθε είδους συνομιλίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας και να τους παρέχετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, πρέπει να γνωρίζετε τα καυτά θέματα στη θέση σας, τους ανταγωνιστές, άλλα προϊόντα και ζητήματα υποστήριξης. Η κοινωνική ακρόαση οδηγεί την αφοσίωση των χρηστών ένα βήμα παραπέρα: Αντί να εξαρτάται αποκλειστικά από αριθμούς, υπογραμμίζει το συναίσθημα πίσω από λέξεις και συνομιλίες.

Μόλις βουτήξετε στον ρόλο του κουνελιού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί γρήγορα να γίνει συντριπτικός. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που πρέπει να παρακολουθείτε και πολλοί πελάτες που πρέπει να βοηθήσετε. Η αποπροσανατολισμένη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γίνεται εύκολα θέμα βιωσιμότητας, και ως έμπορος ή ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις σχέσεις με τους πελάτες.

Η κοινωνική ακρόαση βοηθά δείτε τους πελάτες από μια νέα οπτική γωνία, βελτιώνει τη συνολική επικοινωνία και δημιουργεί διάφορες αναφορές σχετικά με τις δεξιώσεις της επωνυμίας σας. Το εργαλείο κοινωνικής ακρόασης της HypoChat φέρνει πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το WhatsApp, το Youtube, το LinkedIn και το Instagram, μειώνοντας τον χρόνο που ανταποκρίνεστε στους πελάτες σας.

Λαμβάνοντας υπ ‘όψιν ότι ο χρόνος είναι χρήμα, γεφύρωση το χάσμα μεταξύ των πελατών και της επωνυμίας σας είναι ζωτικής σημασίας.

Το HypoChat διατηρεί τα εισερχόμενα όλων των καναλιών κοινωνικών μέσων σε έναν πίνακα ελέγχου, εξαλείφει πιθανά προβλήματα επικοινωνίας και βελτιώνει την παραγωγικότητά σας. Υπάρχουν δύο επιλογές μηνιαίας τιμολόγησης που ξεκινούν από 20 $ ανά μήνα και έως και πέντε κανάλια και μπορείτε να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για να δείτε τις δυνατότητές του.

Εργαλεία κοινωνικής ακρόασης που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • HypoChat
  • Hootsuite
  • Sprout Social

Τελικές Λέξεις

Η αφοσίωση των χρηστών περιλαμβάνει τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών για να παρέχετε μια εμπειρία επιβράβευσης για τους πελάτες σας και να προθερμάνετε τους πελάτες-στόχους για την επωνυμία σας.

Η επιμέλεια εξατομικευμένου περιεχομένου, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της εταιρείας σας και των χρηστών με τη φωνή και την ιστορία σας, η συλλογή σχολίων, η εμφάνιση στα μέρη όπου βρίσκονται οι πελάτες σας και η χρήση των απαραίτητων εργαλείων και τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επιτυχημένης στρατηγικής αφοσίωσης χρηστών .

Η δέσμευση πελατών σχετίζεται με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Καθώς αυξάνετε την επένδυσή σας στην αύξηση των ποσοστών αφοσίωσης, θα δείτε υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας από τις ομάδες σας και θα βελτιστοποιήσετε τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών σε διάφορα κανάλια.

Επισκέπτης Βιογραφικό συγγραφέα: Η Ayşenur είναι συγγραφέας δημιουργικού περιεχομένου στο UserGuiding. Της αρέσει να γράφει για το SaaS, τα προϊόντα και την ανάπτυξη για το Ιστολόγιο UserGuiding. Εκτός δουλειάς, μπορείς να τη βρεις να διαβάζει ένα γοτθικό μυθιστόρημα ή να κάνει σταυρόλεξα στο δωμάτιό της γιατί οι λέξεις είναι το παν για εκείνη.

Σχετικό άρθρο – Engagement στα Social Media: The Ultimate Guide

Η επιχείρησή σας χρειάζεται μια σταθερή στρατηγική αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πετύχει. Αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές και κόλπα, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για εργαλεία. Διαβάστε περισσότερα τώρα!