Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

30 Εξατομίκευση ιστότοπου και συστάσεις Επιλογές λογισμικού

30 Εξατομίκευση ιστότοπου και συστάσεις Επιλογές λογισμικού

Υπηρεσίες εξατομίκευσης ιστοτόπων, προϊόντων, προσφορών και προτάσεων περιεχομένου για να βοηθήσουν τους εμπόρους λιανικής και άλλες επιχειρήσεις να εξατομικεύσουν την πρότασή τους για να καλλιεργήσουν πιθανότητες προς μετατροπές

Τα εργαλεία εξατομίκευσης ιστοτόπων που προτείνουμε σε αυτό το άρθρο σάς δίνουν τη δυνατότητα να τμηματοποιείτε τους επισκέπτες και στη συνέχεια να παραδίδετε εξατομικευμένα μηνύματα του «επόμενου καλύτερου προϊόντος» ή του «επόμενου καλύτερου περιεχομένου» εντός κοντέινερ στον ιστότοπό σας, όπως με το κλασικό Εξατομικευμένες προτάσεις Amazon (διαβάστε τη δημοσιευμένη μεθοδολογία τους από αυτή τη συναρπαστική λευκή βίβλο από το 2003).

Πίνακας περιεχομένων

Αρχικά έγραψα αυτήν την ανάρτηση το 2010, όταν υπήρχαν λιγότερες επιλογές εξατομίκευσης. Το ενημερώνω ετησίως από τότε με συστάσεις που παρέχονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – επικοινωνήστε αν έχετε κάποια πρόταση. Η τελευταία ενημέρωση περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο Προτάσεων Τεχνητής Νοημοσύνης της Google που εισήχθη τον Ιανουάριο του 2021. Ένας σοβαρός νέος ανταγωνιστής έχει εισέλθει στην αγορά για να διαταράξει τον ανταγωνισμό και ίσως να μειώσει τα τέλη για τους λιανοπωλητές.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση όπου συγκρίνουμε το πλήρες φάσμα επιλογών από δωρεάν εργαλεία εξατομίκευσης έως χαμηλού κόστους και επιχειρηματικές υπηρεσίες σε αυτές τις πέντε κατηγορίες:

 • 1. Εξατομίκευση βάσει εργαλείων Analytics
 • 2. Εξατομίκευση λιανικής
 • 3. Εξατομίκευση συστήματος διαχείρισης περιεχομένου ή εμπορίου
 • 4. Εξατομίκευση ιστοτόπων B2B ως μέρος της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ
 • 5. Βιβλιοθήκες και ενότητες κωδικών εξατομίκευσης (καλύπτει τη νέα ανακοίνωση του 2018 από την Amazon)
Ανάγνωση:  Διαφήμιση Baidu και πληρωμένη αναζήτηση [Marketing strategy]

Καθορισμός εξατομίκευσης

Οι ευκαιρίες για την εφαρμογή εξατομίκευσης είναι πλέον πολύ ευρύτερες από τις αρχικές συστάσεις προϊόντων λιανικής. Αυτός ο ορισμός της εξατομίκευσης από το βιβλίο μου διαχείρισης ψηφιακών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικού εμπορίου δείχνει τις ευκαιρίες για την εφαρμογή της εξατομίκευσης σε όλους τους τύπους επιχειρήσεων.

Η εξατομίκευση ψηφιακής εμπειρίας είναι η δυναμική προβολή προσαρμοσμένου περιεχομένου, προτάσεων προϊόντων ή προωθητικών προσφορών σε επισκέπτες ιστοτόπου ή χρήστες εφαρμογών με βάση τα χαρακτηριστικά τους και πρόθεση συμπεριφορά για την υποστήριξη των στόχων μετατροπής και μακροπρόθεσμης δέσμευσης“.

Αν και πολλοί από εμάς θα έχουμε βιώσει την εξατομίκευση μέσω συστάσεων προϊόντων λιανικής, όπως αυτές της Amazon, ο ορισμός δείχνει τη συνάφεια της εξατομίκευσης για όλους τους τύπους επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, ακόμη και εταιρείες B2B που δεν πραγματοποιούν πωλήσεις στο διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εξατομίκευση για να προτείνουν σχετικές προσφορές «επόμενο καλύτερου περιεχομένου» για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών για μια επιχείρηση και έτσι να τους τροφοδοτήσουν προς μια πώληση. Χρησιμοποιήστε τη μονάδα εξατομίκευσης του ιστότοπού μας για να μάθετε περισσότερα.

Βασική ενότητα

Εξατομίκευση Ιστού

Μέρος της εργαλειοθήκης διαχείρισης ψηφιακής εμπειρίας

Μάθετε πώς να παρέχετε πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο και εμπειρίες ιστότοπου στους πελάτες σας

Μάθε περισσότερα

Οι τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών εξατομίκευσης ιστοτόπων και προτάσεων

Κατηγορία 1. Εξατομίκευση ιστού ενσωματωμένη με web analytics

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι υπηρεσίες εξατομίκευσης ιστού, αποτελούσαν μέρος ακριβών λύσεων ανάλυσης που ήταν διαθέσιμες μόνο στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αλλά σήμερα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες κατάλληλες για μικρές επιχειρήσεις. Αυτές είναι δύο από τις πρωτότυπες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σήμερα με μια νέα μορφή και στη συνέχεια ένα εντελώς «νέο παιδί στο μπλοκ».

 • Adobe Target είναι ένας από τους πιο καθιερωμένους μηχανισμούς εξατομίκευσης που εξελίχθηκε από το αρχικό Touch Clarity το 2004 και στη συνέχεια ενσωματώθηκε στη σουίτα αναλυτικών στοιχείων Omniture ως Test and Target
 • Προτάσεις προϊόντων της IBM – Το Coremetrics Intelligent Offer χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους λιανοπωλητές για ανάλυση, αλλά από τότε που η εξαγορά από την IBM προσφέρθηκε ως ξεχωριστό προϊόν.
 • Google Optimize 360 – Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσφορά υπηρεσίας αναλυτικών στοιχείων που προστέθηκε στην τελευταία ενημέρωση σε αυτήν τη σελίδα. Το Optimize διατίθεται δωρεάν ως AB Testing σε όλους τους χρήστες GA, με ορισμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, αλλά η πλήρης έκδοση αυτής της επιλογής Εξατομίκευσης είναι διαθέσιμη μόνο σε εταιρικούς συνδρομητές προς το παρόν
 • Προτάσεις Google AI. Κυκλοφόρησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020 και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί συστάσεις λιανικής. Βασίζεται στην εμπειρία της Google από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη μηχανή αναζήτησής της. Υπάρχει ένα διαφανές πληρώστε για την τιμολόγηση χρήσης με δωρεάν δοκιμή, οι τιμές είναι από 0,27 $ για 1000 προβλέψεις για χαμηλούς όγκους. Επικεντρώνεται σε ένα σχετικά μικρό μέρος της διαδρομής του πελάτη σε σύγκριση με αυτό της Amazon AWS για λιανική το οποίο προσφέρει συστάσεις παράλληλα με την υποστήριξη για άλλες δραστηριότητες εμπορίας και εφοδιαστικής.
Ανάγνωση:  Τι είναι το Android και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας;

Κατηγορία 2. Λογισμικό εξατομίκευσης ιστοσελίδων ως υπηρεσία (SaaS) για ηλεκτρονικό εμπόριο

Η δεύτερη κατηγορία που εξετάζουμε εδώ αφορά ειδικά την αναζήτηση ηλεκτρονικού εμπορίου και το merchandising που παρέχει αυτοματοποιημένες τοποθετήσεις προϊόντων χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικά δεδομένα συμπεριφοράς (αυτοί που είδαν αυτό, είδαν και εκείνο) και προσωπικές προτάσεις (αγόρασες στο παρελθόν αυτό και μπορεί να αρέσει).

Αυτές οι επιλογές μπορούν να θεωρηθούν οι κορυφαίες υπηρεσίες εξατομίκευσης λιανικής που θα πρέπει να βρίσκονται στη μακρά λίστα σας για σύγκριση εάν αναζητάτε μια υπηρεσία που είναι ξεχωριστή από τη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου ή διαχείρισης περιεχομένου σας.

Αν ψάχνετε για μια δομημένη σύγκριση μεταξύ των υπηρεσιών εξατομίκευσης, σας προτείνω αυτό Σύγκριση χαρακτηριστικών υπηρεσιών εξατομίκευσης βάσει πίνακα από το πρακτορείο Freshegg.

Η προηγμένη ενότητα Learning Path βοηθά τα μέλη της επιχείρησης να μάθουν πώς να εφαρμόζουν τη βελτιστοποίηση μετατροπής στις δικές τους επιχειρήσεις.

Προηγμένη ενότητα

Βελτιστοποίηση μετατροπής

Μέρος της Εργαλειοθήκης στρατηγικής και σχεδιασμού ψηφιακού μάρκετινγκ

Μάθετε για τις αρχές και τις βέλτιστες πρακτικές για τη ρύθμιση μιας απλής δοκιμής AB και ενός ευρύτερου προγράμματος CRO

Ανάγνωση:  Οφέλη της νομικής μετάφρασης για επιχειρήσεις

Μάθε περισσότερα

Κατηγορία 3. Ηλεκτρονικές δυνατότητες εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες ως μέρος των συστημάτων διαχείρισης CMS ή Commerce για τον ιστότοπό σας

Σύμφωνα με το σχόλιο του Damien of Digicon, Sitecore, Kentico και η Adobe με Στόχος έχουν ενσωματωμένα εργαλεία για την εξατομίκευση του περιεχομένου με βάση διάφορους κανόνες, όπως γεωγραφική τοποθεσία, όρους αναζήτησης, παραπομπές, βαθμολογίες δυνητικού πελάτη και επίσης παρέχουν πιο προηγμένη εξατομίκευση με βάση τη συμπεριφορά και τα προφίλ των χρηστών.

Ο Episerver έχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την εξατομίκευση την οποία περιγράφουν ως “Εξατομίκευση χωρίς κανόνες: περισσότερη ευφυΐα, λιγότερη δουλειά‘. Αντί για την παραδοσιακή εξατομίκευση βάσει κανόνων που χρησιμοποιείται από πολλές από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες, εφαρμόζεται μηχανική εκμάθηση και στατιστική ανάλυση σε δεδομένα συμπεριφοράς επισκεπτών για την προσαρμογή σελίδων κατηγορίας και προϊόντων χωρίς την ανάγκη διαμόρφωσης κανόνων.

Η λύση ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα Magento διαθέτει επίσης διαθέσιμες επεκτάσεις εξατομίκευσης όπως Εξατομίκευση προϊόντος, Commerce Stack.

Κατηγορία 4. Εργαλεία εξατομίκευσης B2B, αυτοματισμού μάρκετινγκ και ιστοτόπων εκδοτών

Evergage συνιστάται ως εργαλείο που ταιριάζει καλύτερα σε αυτήν την κατηγορία που έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για την προβολή εξατομίκευσης για μάρκετινγκ περιεχομένου σε διαφορετικές τοποθετήσεις σε έναν ιστότοπο. Άλλες εναλλακτικές λύσεις για εξατομίκευση B2B ή εξατομίκευση καταναλωτή μη λιανικής είναι:

Με τον ίδιο τρόπο που τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ενσωματώνουν πλέον την εξατομίκευση, τα συστήματα αυτοματισμού μάρκετινγκ έχουν αρχίσει τώρα να περιλαμβάνουν αυτήν την επιλογή. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • HubSpot – περιλαμβάνει μια λειτουργία «Έξυπνο περιεχόμενο» για την παροχή σχετικού περιεχομένου. Εξηγούν: «Με το Έξυπνο Περιεχόμενο μπορείτε να παρέχετε περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο στο σημείο όπου βρίσκεται ένας υποψήφιος στη διαδικασία αγοράς ή περιεχόμενο που απευθύνεται σε άτομα την πρώτη φορά που επισκέπτονται. Το Έξυπνο περιεχόμενο σάς επιτρέπει να στοχεύετε περιεχόμενο με βάση οτιδήποτε γνωρίζετε για τις επαφές σας, τα οποία είναι γνωστά ως διακριτικά εξατομίκευσης». Προσφέρει επίσης εξατομίκευση παροτρύνσεων για δράση.
 • Marketo – Το Marketo έχει κανόνες για τη μετατροπή της πλειονότητας των ανώνυμων επισκεπτών σε ιστότοπο βάσει προηγούμενων αλληλεπιδράσεων με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Προσφέρει επίσης στόχευση μάρκετινγκ βασικών λογαριασμών βάσει λογαριασμού.
 • Salesforce – Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιεί τη δυνατότητα AI «Einstein» για εξατομίκευση για να προσφέρει το επόμενο καλύτερο προϊόν.
Ανάγνωση:  Εργαλεία ανάπτυξης επωνυμίας για να κερδίσετε περισσότερους πελάτες

Κατηγορία 5. Βιβλιοθήκες και ενότητες κωδικών εξατομίκευσης ιστότοπου

Στα τέλη του 2018 η Amazon έφτιαξε το δικό τους Η υπηρεσία Amazon Personalize διατίθεται δωρεάν, ως μέρος των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon. Τιμολογείται ως “Εξατομίκευση και σύσταση σε πραγματικό χρόνο για όλους”. Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, η Amazon δημιούργησε την εσωτερική της Μηχανική Εκμάθηση διαθέσιμα μαθήματα προγραμματιστών όπως και η Google. Σήμερα, τα μαθήματά τους καλύπτουν το βασικά στοιχεία της μηχανικής μάθησης και βαθιά μάθηση επίσης

Υπηρεσίες εξατομίκευσης email

Φυσικά, οι εξατομικευμένες προτάσεις δεν περιορίζονται μόνο σε ιστότοπους, όπως θα γνωρίζετε από τα ενημερωτικά δελτία της Amazon. Για να μάθετε περισσότερα, προτείνω αυτό το άρθρο που εξηγεί την εσωτερική λειτουργία του μηχανές συστάσεων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύουν τα ποσοστά κλικ κατά 50-400%. Δείχνει τι πρέπει να αναζητήσετε όταν βρίσκετε το κατάλληλο εργαλείο για την προβολή των συστάσεων στο ενημερωτικό δελτίο σας.

Ενα infographic κατά νέα συνάφεια καταδεικνύει τη συνδυασμένη αποτελεσματικότητα της προσαρμογής email και ιστού για τους πελάτες τους το 2019.

Ευχαριστούμε για όλες τις επιλογές κοινής χρήσης σχολίων στην ανάρτηση μέχρι στιγμής, μοιραστείτε άλλους που προτείνετε για τη δημιουργία αυτής της λίστας μέσω Twitter @Rival IQ. Ή, ελάτε μαζί μας ως Δωρεάν Μέλος για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις.