Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

30 διαδικτυακά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φήμης που πρέπει να γνωρίζετε

30 διαδικτυακά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φήμης που πρέπει να γνωρίζετε

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η φήμη έχει γίνει απαραίτητη για τις επιχειρήσεις. Η φήμη σχετίζεται με το πώς μια μάρκα αυτοπροσδιορίζεται και το κοινό την αντιλαμβάνεται. Συνδέεται άμεσα με τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Με όλο και περισσότερα άτομα να συνδέονται κάθε δευτερόλεπτο, η κατανόηση του ψηφιακού κόσμου και της διαδικτυακής διαχείρισης φήμης θα είναι απαραίτητη το 2022. Όταν οι πελάτες αποφασίσουν να αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν/υπηρεσία στο διαδίκτυο, θα ξεκινήσουν ερευνώντας ποιοι είναι και τι λένε οι πελάτες για το επωνυμία στο διαδίκτυο. Μια ηλεκτρονική κριτική είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τη δημιουργία εικόνας οποιασδήποτε μάρκας. Μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει οποιαδήποτε επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την κριτική πελατών στατιστική, το 92% των πελατών εμπιστεύεται τις διαδικτυακές κριτικές περισσότερο από τις προσωπικές προτάσεις. Αυτό υπογραμμίζει ξεκάθαρα τη σημασία των θετικών αξιολογήσεων και κριτικών για μια επιχείρηση ώστε να διατηρεί μια εξαιρετική διαδικτυακή φήμη. Για να απλοποιήσουμε, η διαδικτυακή φήμη μιας επωνυμίας είναι το πώς αντιλαμβάνονται οι άλλοι την επωνυμία. Εάν είστε μια επιχείρηση που προσπαθεί να αναπτυχθεί και να μάθει περισσότερα για τη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο, συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο για το 2022 για να σας κρατάμε καλά ενήμερους.

Αλλά, προτού ξεκινήσουμε με τα στατιστικά στοιχεία, ας κατανοήσουμε τη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο.

Τι είναι η Διαδικτυακή Διαχείριση Φήμης;

Η διαδικτυακή διαχείριση φήμης (ORM), επίσης γνωστή ως διαχείριση φήμης στο Διαδίκτυο ή διαχείριση ψηφιακής φήμης, περιγράφει τα μέτρα ενός οργανισμού για την παρακολούθηση, την αντιμετώπιση, την ανάλυση και τη διαμόρφωση των εντυπώσεων επωνυμίας των πελατών.

Είναι η διαδικασία ελέγχου των πληροφοριών που μπορούν να δουν οι χρήστες για την επωνυμία σας στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του ιστότοπού της και των καναλιών επικοινωνίας της και του καθαρισμού του ονόματος της επωνυμίας σε πλατφόρμες, ιστότοπους και πηγές κριτικών τρίτων.

Ένα ζωτικό στοιχείο της διαδικτυακής διαχείρισης φήμης είναι η παρακολούθηση και η αντίδραση στις αναφορές της επωνυμίας σε διάφορα ψηφιακά σημεία επαφής για την αντιμετώπιση τυχόν αρνητικών ή ψευδών σχολίων. Ανάλογα με τον τύπο του κλάδου και τη βάση πελατών, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Ιστότοποι αξιολόγησης προϊόντων
 • Ιστοσελίδες
 • Βίντεο
 • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
 • και άλλοι
Ανάγνωση:  Εξυπηρέτηση πελατών έναντι υποστήριξης πελατών: Οι διαφορές

Το ORM βοηθά τις επιχειρήσεις κυρίως ανταποκρίνονται σε αρνητικά σχόλια πελατών ή σχολιάζει στο διαδίκτυο και αντιδρά στις ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης που βάζουν ένα εμπορικό σήμα σε κακό φως. Οι τεχνικές και οι στρατηγικές της ORM διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι βρίσκουν κατάλληλο υλικό, όπως θετικές κριτικές για την επωνυμία στο διαδίκτυο.

Ο πρωταρχικός σκοπός της διαδικτυακής διαχείρισης φήμης είναι να δημιουργήσει ισορροπία, να εξουδετερώσει τις παραπλανητικές τάσεις και να κάνει την επωνυμία σας αξιόπιστη, επιτρέποντάς σας να βάλετε τα δυνατά σας μπροστά.

Τώρα που γνωρίζουμε τη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τη σημασία του ORM.

Γιατί είναι σημαντική η διαδικτυακή διαχείριση φήμης για τις επιχειρήσεις;

Παρακάτω παρατίθενται οι πέντε κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους η διαδικτυακή διαχείριση φήμης είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση:

Χτίζει την εικόνα της επωνυμίας

Μια σταθερή διαδικτυακή στρατηγική διαχείρισης φήμης μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της τέλειας εικόνας της επωνυμίας παρακολουθώντας τακτικά τις απαντήσεις σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ORM βοηθά τις εταιρείες να δημιουργήσουν την εικόνα της επωνυμίας που θέλουν.

Με διαδικτυακά εργαλεία διαχείρισης φήμηςοι επωνυμίες μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορα κανάλια, όπως τον ιστότοπο της εταιρείας τους, τα ενημερωτικά δελτία, τα ιστολόγια και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για να δημιουργήσουν και να διανείμουν περιεχόμενο για να διαδώσουν ένα θετικό συναίσθημα και την εικόνα της επωνυμίας τους.

Ενισχύστε τις πωλήσεις

Οι περισσότεροι πελάτες κάνουν online κριτικές πριν αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Το 81% των καταναλωτών παραδέχεται ότι πρώτα διάβασαν διαδικτυακές κριτικές για να δουν πώς εκτιμούσαν οι άνθρωποι το προϊόν. Ένα προϊόν/υπηρεσία οποιασδήποτε επιχείρησης με τις πιο θετικές κριτικές προσελκύει υποψήφιους πελάτες. Μια αρνητική κριτική είναι αρκετή για να αλλάξει η αντίληψη της μάρκας.

Όσο πιο θετικά αναφέρει η μάρκα, τόσο υψηλότερες είναι οι πωλήσεις. Και έτσι, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προσπαθεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές κριτικές στο διαδίκτυο.

Οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι πρωταρχικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που προσπαθεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες. Επομένως, κάθε εταιρεία πρέπει να εφαρμόσει έναν τρόπο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι διαδικτυακοί χρήστες εξαρτώνται από κριτικές άλλων πελατών, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παρακολουθούν όλα τα αρνητικά σχόλια και να διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύεται είναι ακριβές και συνεπές. Διαφορετικά, μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία των χρηστών.

Οι επωνυμίες μπορούν να το επιτύχουν αυτό αβίαστα χρησιμοποιώντας εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων όπως το HypoChat, το οποίο παρακολουθεί και σας ειδοποιεί για αναφορές από όλα τα μέρη του ιστού.

Ανάγνωση:  Seller Snap Review 2024: Είναι το καλύτερο λογισμικό Amazon Repricer;

Καλύτερη κατάταξη

Η αναζήτηση Google είναι μακράν η καλύτερη πλατφόρμα για να εμφανιστούν επωνυμίες. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες στην αναζήτηση Google, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν περνούν από την πρώτη σελίδα. Μια επιχείρηση με πιο θετικές κριτικές και ικανοποίηση πελατών τείνει να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google. Ως αποτέλεσμα, μια υψηλότερη κατάταξη οδηγεί σε αυξημένη επισκεψιμότητα πελατών, δημιουργώντας περισσότερες πωλήσεις για την επιχείρησή σας.

Οικονομικό Μάρκετινγκ

Η διαδικτυακή διαχείριση φήμης, όταν γίνεται επαγγελματικά, μπορεί να προσελκύσει θετικές προτάσεις που θα εμφανιστούν όταν οι άνθρωποι αναζητούν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια εξαιρετική και οικονομικά αποδοτική τεχνική μάρκετινγκ για την επωνυμία σας. Όσο περισσότεροι πελάτες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, τόσο υψηλότερο είναι το κέρδος της επιχείρησής σας.

30 διαδικτυακά στατιστικά διαχείρισης φήμης που πρέπει να γνωρίζετε για το 2022

Online Reputation Management Γενικά Στατιστικά

 1. Εννιά στα δέκα οι καταναλωτές διαβάζουν τις κριτικές πελατών πριν κάνουν μια αγορά.
 2. Ο έμπορος ξοδεύει τριγύρω 17% του χρόνου τους σχετικά με τη διαδικτυακή διαχείριση φήμης.
 3. Το 50% των marketers δεν μπορούν να καταβάλουν προσπάθεια για τη διαδικτυακή τους φήμη λόγω έλλειψης χρόνου.
 4. Μια επιβλητική 91,9% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η διαδικτυακή διαχείριση φήμης συνδέεται στενά με τουλάχιστον το ένα τέταρτο του μεγέθους της εταιρείας στην αγορά.
 5. Πάνω από 84% των εμπόρων πιστεύουν ότι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι ο πρωταρχικός στόχος του αποτελεσματικού μάρκετινγκ.
 6. Online Κριτικές Στατιστικά στοιχεία που επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς
 7. Κοντά σε Το 97% των επιχειρήσεων στο TripAdvisor ισχυρίζονται ότι η διαχείριση της φήμης είναι κρίσιμη για αυτούς».
 8. 70% Οι πελάτες είναι πρόθυμοι να γράψουν μια κριτική για ένα εστιατόριο που επισκέφτηκαν, εάν τους ζητήσει ένας διακομιστής ή διευθυντής εστιατορίου.
 9. Η συνολική βαθμολογία κατά την ανάγνωση κριτικών είναι σημαντική 41,4% των καταναλωτών για να επιλέξετε ένα εστιατόριο.
 10. Όταν επιλέγετε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, γύρω 69,9% των καταναλωτών θεωρήστε μια θετική διαδικτυακή φήμη ζωτικής σημασίας.
 11. Περίπου 64% των πελατών πιστεύουν ότι μια καλή φήμη μπορεί να τους παρακινήσει να αγοράσουν ένα προϊόν.

Στατιστικά θετικών κριτικών

 1. Σύμφωνα με έρευνα, οι θετικές κριτικές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιρροή της απόφασης αγοράς του περίπου 93% των καταναλωτών.
 2. 48% των καταναλωτών λένε ότι θα επισκεφτούν τον ιστότοπο μιας εταιρείας εάν έχει θετικές κριτικές. 73% των χρηστών σχηματίστε μια γνώμη αφού διαβάσετε περίπου έξι κριτικές.
 3. Οι πελάτες πιθανότατα θα ξοδέψουν 31% περισσότερα για μια μάρκα με εξαιρετικές διαδικτυακές κριτικές.
 4. Περίπου 72% των καταναλωτών λένε ότι οι θετικές κριτικές αυξάνουν την εμπιστοσύνη τους σε μια τοπική επιχείρηση.
 5. 92% των καταναλωτών λένε ότι θα αγοράσουν από μια τοπική επιχείρηση μόνο εάν έχει βαθμολογία 4 αστέρων και άνω.
 6. Μόνο μια κριτική στη σελίδα προϊόντος/υπηρεσίας σας μπορεί να κλιμακωθεί ποσοστά μετατροπής κατά 354%.
Ανάγνωση:  Οι 10 καλύτερες εταιρείες Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024

Στατιστικά αρνητικών κριτικών

 1. Το 94% των καταναλωτών πιστεύει ότι μια αρνητική κριτική στο διαδίκτυο έχει τους έπεισε να αποφύγουν μια επιχείρηση.
 2. Μετά την ανάγνωση αρνητικών κριτικών, τέσσερις στους πέντε καταναλωτές άλλαξαν γνώμη σχετικά με μια προτεινόμενη αγορά.
 3. Εάν εμφανιστούν τρία αρνητικά άρθρα κατά τη διάρκεια ενός ερωτήματος αναζήτησης, το Η πιθανότητα απώλειας πελατών αυξάνεται στο 59,2%.

Στατιστικά Google Business Online Review

 1. Πάνω από 64% των χρηστών του διαδικτύου ελέγχουν τα Εταιρικά προφίλ Google για online κριτικές πριν επισκεφτούν μια επιχείρηση.
 2. Κατά την προβολή μιας καταχώρισης Google Business, οι καταναλωτές νοιάζεσαι περισσότερο σχετικά με τις βαθμολογίες.
 3. Οι διαδικτυακές κριτικές βαραίνουν περίπου 10% για το πόσο ψηλά θα εμφανίσει η Google την επιχείρησή σας στους παράγοντες κατάταξης τοπικής αναζήτησης.
 4. Η Google είναι μόνη υπεύθυνη 58% όλων των κριτικών παγκοσμίως.

Στατιστικά επιχειρηματικής φήμης

 1. Κατά την επιλογή ενός εστιατορίου, το Gen Z και το Millennials είναι 99% πιο πιθανό να βασιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαδικτυακές κριτικές σε σχέση με το Gen X και το Boomers. – Έκθεση Word of Mouth 2018
 2. Το Facebook επηρεάζει περισσότερο από 50% των καταναλωτώναποφάσεις αγοράς.
 3. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση αγοράς του over 58% των καταναλωτών.
 4. Η διαδικτυακή φήμη μιας επωνυμίας λογοδοτεί Το 63% μιας εταιρείας αγοραία αξία.
 5. Παίρνει γύρω 40 καλές εμπειρίες πελατών για να αντιστρέψετε τη ζημιά μιας αρνητικής κριτικής.
 6. Περίπου το 88% των μικρών επιχειρήσεων παρακολουθούν ενεργά τη διαδικτυακή τους φήμη με εργαλεία διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενισχύστε τη διαδικτυακή διαχείριση φήμης με το HypoChat!

Η υγεία της φήμης σας είναι συχνά δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί με μη αυτόματο τρόπο. Εκεί αρέσει στα εργαλεία διαχείρισης φήμης HypoChat μπορώ να βοηθήσω.

HypoChat’s εκθέσεις με δυνατότητα δράσης βοηθούν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν πού βρίσκεται η φήμη τους. Οι λειτουργίες ανάλυσης συναισθήματος και έκδοσης εισιτηρίων δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να επισημαίνουν αναφορές σε επωνυμίες, να τις μετατρέπουν σε ουσιαστικές συνομιλίες και να παρέχουν μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία πελατών.

Αυτό βοηθά επίσης στην κοινωνική ακρόαση παρακολουθώντας τις ετικέτες επωνυμίας και τις αναφορές της επιχείρησής σας, τις χρήσεις hashtag και τις επώνυμες λέξεις-κλειδιά, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων όταν χρειάζεται για τη βελτίωση της διαδικτυακής φήμης της εταιρείας.

Με τον HypoChat’s Εργαλείο εισερχομένων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να ενοποιήσετε και να διαχειριστείτε όλα τα κοινωνικά μηνύματα και τις αναφορές σε μια ενιαία πλατφόρμα. Τα εισερχόμενα κοινωνικής δικτύωσης σάς παρέχουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για κάθε αναφορά, σχόλιο, ετικέτα και πολλά άλλα.

Αυτό βοηθά στην εξάσκηση της κοινωνικής ακρόασης και μην χάσετε ποτέ ένα σχόλιο, αναφορά ή μήνυμα. Είναι γεμάτο με οφέλη όπως:

 • 1-Κάντε κλικ στο Setup
 • Πλήρως προβεβλημένα Εισερχόμενα μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Σχεδιασμένο για ομάδες
 • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο
Ανάγνωση:  Πώς οι μαμάδες μπορούν να κερδίσουν και να εξοικονομήσουν χρήματα στο σπίτι

HypoChat’s Ομαδική Συνεργασία Το χαρακτηριστικό βοηθά τις επιχειρήσεις να εργάζονται στα ενοποιημένα κοινωνικά εισερχόμενα από κοινού, αναθέτοντας ερωτήματα μεταξύ των συμπαικτών για τη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας της υποστήριξης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας.

Είτε πρόκειται για ερώτημα είτε για σχόλια (αρνητικά ή θετικά), η άμεση απόκριση σε κάθε αλληλεπίδραση βελτιώνει την χρόνος απόκρισης πελατών που επηρεάζει άμεσα τη φήμη μιας μάρκας. Αναβαθμίστε το παιχνίδι υποστήριξης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το HypoChat’s Κονσέρβες απαντήσεις δυνατότητα απάντησης στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με προκαθορισμένα αποσπάσματα.

Ντέιβιντ Χούπερ

Εμπειρογνώμονας Παραγωγής

«Ο HypoChat ήταν εξαιρετικός για τη σύνδεσή μου με τους πελάτες και τους οπαδούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μου επιτρέπει να βάζω τα πάντα σε ένα μόνο «inbox» και να απαντώ εύκολα μέσω πολλών καναλιών ταυτόχρονα. Η εξυπηρέτηση πελατών και η επικοινωνία ήταν εξαιρετική και είναι κάτι που χρησιμοποιώ καθημερινά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή χρειάζεται μια καλή επιλογή εξυπηρέτησης πελατών.»

✓ Επαληθευμένη κριτική για το κυνήγι προϊόντος

HypoChat’s κανόνες αυτοματισμού συμβάλει στη βελτίωση του χρόνου απόκρισης ερωτημάτων πελατών, εξαλείφοντας τη μετεγκατάσταση μεταξύ πλατφορμών, καθώς ταξινομεί τα εισερχόμενα μηνύματα κατά περιεχόμενο, επείγοντα χαρακτήρα και τόνο.

Τελικές Λέξεις

Η φήμη της επωνυμίας σας έχει σημασία. Με τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο και τη σημασία του ORM που συζητείται σε αυτό το άρθρο, είναι σαφές ότι η διαδικτυακή φήμη είναι κρίσιμη για την επιτυχία μιας επωνυμίας.

Χωρίς τη σωστή διαχείριση της φήμης, κάτι που δεν κάνουν επί του παρόντος οι περισσότερες επιχειρήσεις, οι επωνυμίες μπορεί να χάσουν ένα σημαντικό ποσό πιθανών εσόδων με απαρατήρητες αρνητικές και χαμηλές θετικές κριτικές.

Για να διαμορφώσετε την εικόνα της επωνυμίας σας λαμβάνοντας περισσότερες θετικές κριτικές και επαίνους από τους πελάτες σας, εφαρμόστε μια αποτελεσματική διαδικτυακή στρατηγική διαχείρισης φήμης χρησιμοποιώντας τις προηγμένες δυνατότητες και εργαλεία της HypoChat και βελτιώστε τη φήμη της επωνυμίας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές δυνατότητες του HypoChat για να επιταχύνετε τις λειτουργίες διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να βελτιώσετε τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο.
Χωρίς να κοινοποιήσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, ξεκινήστε τώρα τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών!

Σχετικό άρθρο – Τα 5 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία διαχείρισης φήμης του 2022