Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

3 βασικοί παράγοντες που αυξάνουν το κόστος ανάπτυξης προσαρμοσμένων εφαρμογών για κινητά

3 βασικοί παράγοντες που αυξάνουν το κόστος ανάπτυξης προσαρμοσμένων εφαρμογών για κινητά

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, το πιθανότερο είναι ότι θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά για αυτήν. Παρά όλα αυτά, ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά μπορεί να είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση σήμερα, καθώς οι πελάτες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα smartphone τους από ποτέ.

Ενώ πολλές εταιρείες μπορεί να σκέφτονται να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για κινητά για την επιχείρησή τους, μόνο λίγες το καταφέρνουν ποτέ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό, με τους κύριους να είναι το υψηλό κόστος ανάπτυξης και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που ενέχονται στη δημιουργία εφαρμογών.

Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά μπορεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση, ειδικά αν γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες εφαρμογές μόλις και μετά βίας ξεφτίζουν. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατασκευή μιας εφαρμογής για κινητά, αλλά δεν είστε σίγουροι για το κόστος, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση αναλύοντας τις κύριες πτυχές της ανάπτυξη εφαρμογών ως προς το τι θα σου κοστίσουν.

Λάβετε υπόψη ότι η ανάπτυξη εφαρμογών είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλές διαφορετικές μεταβλητές και προκλήσεις. Το κόστος ανάπτυξης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ μερικών χιλιάδων δολαρίων έως ακόμη και άνω των εκατό χιλιάδων δολαρίων, όλα ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής για κινητά που θέλετε. Τούτου λεχθέντος, μπορούμε να προσπαθήσουμε να εξαγάγουμε γενικές τάσεις και συμπεράσματα με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα για να μας παράσχουμε ένα χονδρικό εκτιμώμενο κόστος για τη δημιουργία μιας μέσης εφαρμογής για κινητά.

Πρωτεύοντες παράγοντες που αυξάνουν το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών

1. Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο (κυρίως) λειτουργικά συστήματα διαθέσιμα για τη δημιουργία εφαρμογών. Android και iOS. Σύμφωνα με α Έκθεση Statista, το Android κατέχει περίπου το 87% της παγκόσμιας αγοράς εφαρμογών ενώ το iOS περίπου το 13%. Ενώ το Android κατέχει σημαντικά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, το κατάστημα εφαρμογών της Apple παράγει σημαντικά περισσότερα έσοδα, περίπου 64 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο πέρυσι.

Ανάγνωση:  Η απόδοση επένδυσης (ROI) της ασφάλειας: Πώς αποδίδει το λογισμικό στο χώρο εργασίας μακροπρόθεσμα

Εδώ θα χρειαστεί να κάνετε μια κρίσιμη επιλογή, δηλαδή ποια πλατφόρμα για κινητά να επιλέξετε; Πρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή Android ή μια εφαρμογή iOS;

Εταιρείες που εμπλέκονται με ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά στις ΗΠΑ και η Ευρώπη στοχεύουν πρωτίστως τους χρήστες της Apple, ενώ αυτές που εστιάζουν στην Ασία, την Αυστραλία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές στοχεύουν στο Android.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, το θέλεις δημιουργήστε μια εφαρμογή και για τις δύο πλατφόρμες, και οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν ακριβώς αυτό. Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν τρεις τρόποι ανάπτυξης εφαρμογών για αυτά τα λειτουργικά συστήματα και ποικίλλουν τόσο ως προς τη λειτουργικότητα που προσφέρουν όσο και ως προς το κόστος ανάπτυξής τους.

Εγγενής έναντι υβριδικών έναντι εφαρμογών Ιστού

Από τη δέσμη, οι εφαρμογές ιστού είναι οι πιο εύκολες στη δημιουργία. Ορισμένοι καθαρολόγοι δεν θα τις θεωρούσαν καν εφαρμογές με τη στενή έννοια, και αυτό συμβαίνει επειδή, στον πυρήνα, οι εφαρμογές ιστού είναι ουσιαστικά απλώς ιστότοποι βελτιστοποιημένοι για το κινητό σας τηλέφωνο. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μέσω του προγράμματος περιήγησής σας και επομένως είναι πολύ περιορισμένα όσον αφορά την εμπειρία και τη λειτουργικότητα που προσφέρουν στο τραπέζι. Ωστόσο, άμεση συνέπεια της απλότητάς τους είναι το χαμηλό κόστος ανάπτυξής τους.

Αυτό μας αφήνει με Native και Hybrid εφαρμογές. Οι εγγενείς εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κάθε πλατφόρμα στην «εγγενή» γλώσσα προγραμματισμού της πλατφόρμας. Αυτές είναι σταθερές εφαρμογές που αξιοποιούν το υλικό του τηλεφώνου και προσφέρουν μια ομαλή εμπειρία χρήστη. Ως μειονέκτημα, ωστόσο, οι εγγενείς εφαρμογές πρέπει να αναπτυχθούν χωριστά και για τις δύο πλατφόρμες, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το κόστος ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά, οι υβριδικές εφαρμογές είναι χτισμένες σε μια ενιαία υποδομή πολλαπλών πλατφορμών που τις καθιστά συμβατές με τις μεγάλες πλατφόρμες. Ωστόσο, περιορίζει τη λειτουργικότητα και την εμπειρία τους σε κάποιο βαθμό. Όπως θα μαντέψατε, η δημιουργία μιας υβριδικής εφαρμογής για πολλαπλές εφαρμογές αποδεικνύεται φθηνότερη από τη δημιουργία ξεχωριστών εγγενών εφαρμογών σε συνδυασμό.

Ανάγνωση:  Ανεβάστε την καριέρα σας: Πώς η πιστοποίηση CCNA μπορεί να μεταμορφώσει το επαγγελματικό σας ταξίδι

Τελικά, η επιλογή μεταξύ λειτουργικών συστημάτων και του στυλ ανάπτυξής σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το επιχειρηματικό σας μοντέλο, το δημογραφικό στόχο και το επίπεδο συμβατότητας υλικού που αναζητάτε με τη συσκευή του χρήστη. Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της εφαρμογής σας και θα επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό ανάπτυξής σας.

2. Πολυπλοκότητα εφαρμογής

Ο πιο κρίσιμος από τους παράγοντες για την επιτυχία της εφαρμογής σας για κινητά και το κόστος ανάπτυξής της είναι το βασικό περιεχόμενο της εφαρμογής, η λειτουργικότητά της. Οι εξαιρετικά περίπλοκες, λειτουργικά φορτωμένες εφαρμογές κοστίζουν πολύ περισσότερο από τις απλούστερες. Επομένως, ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής που ευθυγραμμίζεται τέλεια με τους επιχειρηματικούς σας στόχους και επιτυγχάνει τα απαιτούμενα αποτελέσματα με ελάχιστη λειτουργικότητα είναι πολύ σημαντικός.

Οι απλούστερες λειτουργίες, όπως η σύνδεση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα προφίλ χρηστών, οι πίνακες ελέγχου και οι επιλογές αναζήτησης είναι πραγματικά τα βασικά και συχνά φθηνά στην ανάπτυξη με μέσο όρο περίπου πέντε έως δέκα χιλιάδες δολάρια. Πολύπλοκες λειτουργίες όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι ενσωματώσεις πληρωμών, η ροή ήχου/βίντεο, η υποδομή αλληλεπίδρασης με τον χρήστη, η ροή δραστηριοτήτων κ.λπ., είναι πολύ πιο περίπλοκα και ακριβά στην εφαρμογή τους. Αυτά μπορεί να σας κοστίσουν από 10.000 $ και άνω, ανάλογα με την κλίμακα και την πολυπλοκότητα της εφαρμογής σας.

3. Σχεδίαση εφαρμογών

Η επόμενη σημαντική και συχνά παραβλέπεται πτυχή της ανάπτυξης εφαρμογών είναι ο σχεδιασμός της. Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να κόβετε τις γωνίες όταν σχεδιάζετε την εφαρμογή σας, αλλά η ελκυστική σχεδίαση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όσον αφορά την αφοσίωση και τη διατήρηση των χρηστών.

Ανάγνωση:  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Samsung Galaxy A13

Η σχεδίαση της εφαρμογής σας περιλαμβάνει πολλές πτυχές, όπως γραφικά, λογότυπο, επωνυμία κ.λπ. Ωστόσο, μπορεί τελικά να χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες: UX και UI. Οι δαπάνες UX μιας εφαρμογής δαπανώνται συνήθως σε στοιχεία όπως το wireframing, ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής της εφαρμογής κ.λπ., ενώ οι δαπάνες διεπαφής χρήστη δαπανώνται για την επωνυμία, τη σχεδίαση διεπαφής κ.λπ.

Σύμφωνα με α Έκθεση Goodfirms, κατά μέσο όρο, οι εταιρείες ξόδεψαν περίπου $2.340 έως $5.200 για το σχεδιασμό UX μιας εφαρμογής και περίπου $2.600 έως $6.500 για το σχεδιασμό διεπαφής χρήστη. Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι πολύ υψηλότεροι για έργα προηγμένης τεχνολογίας, αλλά χρησιμεύουν ως μια αξιοπρεπής εκτίμηση για τις περισσότερες εφαρμογές.

Πρόσθετο κόστος ανάπτυξης εφαρμογών που πρέπει να προσέξετε

Και πάλι, το κόστος ανάπτυξης μιας εφαρμογής δεν εξαρτάται απλώς από την πλατφόρμα για την οποία δημιουργείτε και τη λειτουργικότητα που σκοπεύετε να προσθέσετε.

Παράγοντες όπως που χτίζει την εφαρμογή και πώς σκοπεύετε να το προωθήσετε μπαίνουν επίσης στο παιχνίδι.

Ομάδα Ανάπτυξης: Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη της εφαρμογής σας για κινητά, θα μπορούσατε είτε να προσλάβετε εσωτερικούς προγραμματιστές είτε να προσλάβετε μια ομάδα offshore. Η εσωτερική ανάπτυξη σάς επιτρέπει περισσότερο έλεγχο του έργου, αλλά είναι σημαντικά πιο ακριβή. Εάν τυχαίνει να διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, η εξωτερική ανάθεση μιας ομάδας έργου, ειδικά από αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά στην Ινδία, είναι ιδιαίτερα περιζήτητα στις σημερινές αγορές λόγω των φθηνότερων τιμών τους (περίπου 7.000 $ για απλούστερες εφαρμογές έως 30.000 $ για προηγμένες) και της εμπειρίας τους. Για όσους επιθυμούν να αναθέσουν σε τρίτους την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, η Goodfirms έχει επιμεληθεί μια λίστα με κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βρουν την τέλεια λύση για όλες τις ανάγκες ανάπτυξης εφαρμογών τους.

Μάρκετινγκ και Συντήρηση: Μπορεί να έχετε δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή για κινητά, αλλά χωρίς να τραβήξετε αρκετή προσοχή σε αυτήν, σπάνια θα δείτε επιτυχία. Οι περισσότερες εταιρείες πρέπει να διαθέσουν έναν σημαντικό προϋπολογισμό για μάρκετινγκ και προώθηση. Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες μπορούν να ξοδέψουν οπουδήποτε μεταξύ 1.000 και 5.000 $ το μήνα για μάρκετινγκ.

Ανάγνωση:  Πώς θα μοιάζει το Engineering Design στο εγγύς μέλλον;

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι οι εταιρείες δεν μπορούν απλώς να δημιουργήσουν εφαρμογές και να τις ξεχάσουν. Αμέτρητες ενημερώσεις, διορθώσεις σφαλμάτων και νέες λειτουργίες πρέπει να κυκλοφορήσουν εγκαίρως για να επιτραπεί στην εφαρμογή σας να αναπτυχθεί και να πουλήσει. Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες μπορούν να αναμένουν να ξοδεύουν περίπου το 15% έως το 20% του συνολικού κόστους ανάπτυξής τους κάθε χρόνο για τη συντήρηση εφαρμογών.

συμπέρασμα

Ένα εκατομμύριο πράγματα πάνε στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά και, επομένως, ένα εκατομμύριο μικρό κόστος μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα. Μια εφαρμογή μπορεί να σας κοστίσει οπουδήποτε από μερικές χιλιάδες έως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την ανάπτυξη, την εκκίνηση και την κλίμακα.

Εξαρτάται από την πλατφόρμα και τον τύπο της εφαρμογής που προσπαθείτε να αναπτύξετε, καθώς και από την πολυπλοκότητα, τη σχεδίαση και την επεκτασιμότητα της. Οι ομάδες ανάπτυξης που επιλέγετε να απασχολήσετε επηρεάζουν επίσης σημαντικά το τελικό κόστος της ανάπτυξης της εφαρμογής σας.

Γνωρίζοντας τι χρειάζεστε από την εφαρμογή σας, έχοντας ένα σαφές όραμα για τη σχεδιαστική φιλοσοφία και τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε, θα σας βοηθήσει πολύ να αποφασίσετε για τον προϋπολογισμό για την εφαρμογή σας για κινητά. Η πρόσληψη της κατάλληλης ομάδας, η αποφυγή περιττών λειτουργιών και η εστίαση στη σταδιακή ανάπτυξη της εφαρμογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε κάθε βήμα της ανάπτυξής σας.