Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ψηφιακός μετασχηματισμός στον τραπεζικό τομέα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και προγράμματα οδήγησης

Ψηφιακός μετασχηματισμός στον τραπεζικό τομέα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και προγράμματα οδήγησης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι παιχνιδάκι. Ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα στη σύγχρονη αγορά για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών. Ας συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ψηφιοποίησης, τους παράγοντες που οδηγούν την πρόοδο και τις τεχνολογίες που θα σας φανούν χρήσιμες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τραπεζικής ψηφιοποίησης

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τραπεζικοί οργανισμοί ψηφιοποιούνται ενεργά.

 • Το κόστος των λειτουργιών μειώνεται καθώς αυξάνεται η αποδοτικότητα της εργασίας λόγω της αυτοματοποίησης της διαδικασίας.
 • Η ικανοποίηση των πελατών αυξάνεται καθώς αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσω διαδικτυακών και φορητών πλατφορμών, καθώς και ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες.
 • Οι τράπεζες μπορούν να βρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
 • Το ευρύτερο κοινό γίνεται προσβάσιμο μέσω ψηφιακών πλατφορμών, επιτρέποντας στις τράπεζες να καλύπτουν απομακρυσμένες ή υποεξυπηρετούμενες περιοχές.

Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα.

 • Εξάρτηση από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 • Ευπάθεια σε επιθέσεις χάκερ που απαιτούν σοβαρά μέτρα ασφαλείας.
 • Κόστος υλοποίησης.

Τι ωθεί την ψηφιοποίηση στον τραπεζικό τομέα

Ακολουθούν πέντε κύριοι παράγοντες που ωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Προσδοκίες πελατών

Η άνεση και η εξατομίκευση έχουν γίνει απολύτως απαραίτητο σε κάθε τομέα. Είναι σημαντικό να βελτιώνετε συνεχώς την εμπειρία του πελάτη για να παραμείνετε σχετικοί και ανταγωνιστικοί. Για παράδειγμα, δημιουργήστε εφαρμογές για κινητές συσκευές, chatbots, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές κ.λπ.

Ανάγνωση:  KickAss Torrents (KAT): πώς να αποκτήσετε πρόσβαση, πώς λειτουργεί και εναλλακτικές λύσεις

Ενίσχυση αποτελεσματικότητας

Θέλετε να αυτοματοποιήσετε τον δανεισμό ή την ανταλλαγή νομισμάτων; Αυτό είναι δυνατό με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Θα βοηθήσουν στην εξάλειψη των εργασιών ρουτίνας και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας. Θα μειώσετε επίσης τον αριθμό των σφαλμάτων.

Ανταγωνισμός

Οι παραδοσιακές τράπεζες αισθάνονται πραγματική απειλή από τους νέους fintech εταιρείες που προσφέρουν ευέλικτους όρους και χαμηλές τιμές. Για να τα ανταγωνιστούμε, είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε τα ίδια καινοτόμα εργαλεία. Μερικές φορές, με τη βοήθεια της ίδιας τεχνολογίας startups.

Πληροφορίες από δεδομένα πελατών

Θέλετε να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς και των αναγκών των πελατών; Η συλλογή ψηφιακών συνόλων δεδομένων και η αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων για ανάλυση θα βοηθήσει σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείτε εξατομικευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ και προσφέρετε τις πιο σχετικές υπηρεσίες.

Κανονισμοί

Ως τράπεζα, αντιμετωπίζετε σήμερα κανόνες προστασίας δεδομένων (όπως ο GDPR) και άλλα ρυθμιστικά πρότυπα. Για τη συμμόρφωση με τους νομικούς κανονισμούς και την αύξηση της διαφάνειας, η επένδυση σε τεχνολογίες που απλοποιούν αυτές τις διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας.

Τεχνολογίες προς χρήση

Ποιες τεχνολογίες αλλάζουν την παραδοσιακή τραπεζική;

 • Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες και εξατομικεύστε την εμπειρία του πελάτη με καινοτόμα εργαλεία. Προσδιορίστε πρότυπα και τάσεις για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.
 • Μεγάλα δεδομένα. Η ανάλυση δεδομένων βοηθά τις τράπεζες να ανακαλύψουν πολύτιμες πληροφορίες και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, εντοπισμός απάτηςαναπτύξτε νέα προϊόντα ή βρείτε σημεία συμφόρησης.
 • Blockchain. Αυτή η τεχνολογία σάς επιτρέπει να μειώσετε τις προμήθειες και τα λάθη καθώς και να αποτρέψετε την απάτη. Χρησιμοποιήστε έξυπνα συμβόλαια που εκτελούνται αυτόματα και πραγματοποιήστε διεθνείς συναλλαγές.
 • Ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών (RPA). Η έγκριση πίστωσης, η γνώση των διαδικασιών των πελατών σας, η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και δεκάδες άλλες λειτουργίες μπορεί να είναι πολύ ευκολότερες με το RPA.
 • Open banking API. Η ανοιχτή τραπεζική παρέχει σε τρίτους παρόχους χρηματοοικονομικών λύσεων πρόσβαση στα δεδομένα πελατών. Αυτό απαιτεί τη συμφωνία των μερών και τη συμμόρφωση με το PSD2 και άλλους κανονισμούς.
Ανάγνωση:  Το καλύτερο λογισμικό ανάλυσης περιεχομένου για την ανάλυση της απόδοσης σε πολλά κανάλια

Θέλετε να μεταμορφώσετε την τραπεζική σας επιχείρηση με το S-PRO; Επικοινωνήστε μαζί μας για διαβούλευση.