Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Χρησιμοποιείτε λογισμικό παρακολούθησης χρόνου; – Να γιατί πρέπει

 Χρησιμοποιείτε λογισμικό παρακολούθησης χρόνου;  – Να γιατί πρέπει

Όταν το καταλάβετε, η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από το άθροισμα του αριθμού των ωρών που ξοδεύετε μη νεκροί. Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο πεπερασμένους πόρους μας. Δεν θα ήταν ωραίο να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς περνάτε κάθε ώρα της ημέρας σας; Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να παρακολουθείτε πώς περνάτε τις ώρες σας.

1. Μάθετε πού πηγαίνει ο χρόνος σας

Η διαχείριση του χρόνου είναι όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λάθος όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες συνήθειες. Για να κάνετε οτιδήποτε μέρος της ρουτίνας σας, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσετε ποιο μέρος της ρουτίνας σας θα θυσιάσετε για να ασχοληθείτε με τη νέα σας συνήθεια.

Είναι δύσκολο να τα πετύχεις όλα αυτά αν έχεις μόνο μια αόριστη ιδέα για το πού περνάει ο χρόνος σου κάθε μέρα. Τα καλά νέα είναι ότι δεδομένου ότι αυτές τις μέρες περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας μπροστά σε οθόνες, χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό παρακολούθησης χρόνου στον υπολογιστή σας και το τηλέφωνό σας θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τον τρόπο που περνάτε αυτόματα το χρόνο σας.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε DVD στα Windows 10: Οι 3 καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής DVD

Η παρακολούθηση του χρόνου που περνάτε μακριά από τις συσκευές σας είναι λίγο πιο δύσκολη. Μπορείτε να το κάνετε εισάγοντας χειροκίνητα πόσο χρόνο αφιερώσατε σε κάθε εργασία μόλις επιστρέψετε στο σπίτι ή χρησιμοποιώντας διαφορετικές λύσεις σε ένα smartwatch.

Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που συγχρονίζονται με το GPS σας για να παρακολουθείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να συνενώσετε πόσο χρόνο περάσατε στην τράπεζα ή στο παντοπωλείο στο τέλος της ημέρας.

2. Απαλλαγείτε από τη σπατάλη χρόνου

Ένα από τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης του χρόνου είναι ότι σας βοηθά να παρακολουθείτε πώς χάνεται. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι αφιερώνετε συνολικά 3 ώρες κάθε μέρα απλώς ελέγχοντας τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό ή κακό. Αλλά θα μπορούσατε να αποφασίσετε, για παράδειγμα, να αφιερώσετε απλώς 90 λεπτά στο τέλος της ημέρας για να παρακολουθήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί να το κάνετε με σύντομες και ρηχές εκρήξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Παρακολουθήστε την επιτυχία σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενεργοποιήσετε μια θετική ανατροφοδότηση στην καθημερινότητά σας είναι να παρακολουθείτε στενά τις επιτυχίες σας. Αν αποφασίσετε να καθίσετε και να μελετήσετε μέχρι να τελειώσετε ένα κεφάλαιο, για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε πολύ πεσμένοι με τον εαυτό σας εάν τα παρατήσετε πριν από το τέλος.

Ανάγνωση:  4 τρόποι για να βελτιώσετε το βήμα των πωλήσεών σας

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα παρακολούθησης χρόνου μπορεί να αποκαλύψει ότι έχετε ήδη περάσει 2 ώρες αγωνιζόμενος με το κεφάλαιο που έχετε στη διάθεσή σας. Και ότι όλα τα προηγούμενα κεφάλαια έγιναν σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε μια φαινομενική ήττα σε νίκη — ναι, δεν μπορούσατε να ολοκληρώσετε, αλλά αυτό συνέβη επειδή το κεφάλαιο ήταν πολύ πιο δύσκολο από το συνηθισμένο. Δεν οφειλόταν σε τεμπελιά.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει και στην επαγγελματική σας ζωή. Εάν εργάζεστε από το σπίτι, η παρακολούθηση του χρόνου σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε εργάζεστε πολύ ή πολύ λίγο οποιαδήποτε μέρα, κάτι που σας βοηθά να διατηρείτε ισορροπημένη τη ρουτίνα σας.

Εάν το αφεντικό σας παραπονιέται ότι η απόδοσή σας έχει μειωθεί από τότε που αλλάξατε να εργάζεστε από το σπίτι, μπορείτε να του προτείνετε να χρησιμοποιήσει ένα λογισμικό ώρας και παρουσίας να σε παρακολουθεί. Αυτό θα τους δώσει οριστική απόδειξη ότι δεν έχετε χαλαρώσει.