Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Χρήση δωματίων επιμέρους στοιχείων στο Google Meet

Οι μικρές ομαδικές αίθουσες του Google Meet μπορούν να φέρουν επανάσταση στις εικονικές συσκέψεις σας και να προωθήσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση μεταξύ των συμμετεχόντων. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εξερευνήσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής χρήσης των αίθουσες επιλογών για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την αφοσίωση κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας συναντήσεων. Είστε έτοιμοι να μεταφέρετε τις εικονικές συναντήσεις σας στο επόμενο επίπεδο; Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τις μικρές ομαδικές αίθουσες του Google Meet για να διευκολύνετε τη συνεργασία, τη δέσμευση και την παραγωγικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων.

Οι αίθουσες επιλογών προσφέρουν μια δυναμική λειτουργία του Google Meet που επιτρέπει στους οικοδεσπότες να χωρίζουν τους συμμετέχοντες σε μικρότερες ομάδες για εστιασμένες συζητήσεις, καταιγισμό ιδεών ή συνεργασία. Είτε διεξάγετε μια εικονική άσκηση δημιουργίας ομάδας, είτε οργανώνετε ομαδικά έργα είτε προωθείτε διαδραστικά εργαστήρια, οι μικρές αίθουσες ομάδων προσφέρουν μια ευέλικτη πλατφόρμα για την προώθηση ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ρύθμιση δωματίων επιμέρους συσκέψεων στο Google Meet

Η ρύθμιση δωματίων επιμέρους συσκέψεων στο Google Meet είναι μια απλή διαδικασία:

 1. Ξεκινήστε ή εγγραφείτε σε ένα Google Meet: Για να ξεκινήσετε, ξεκινήστε μια περίοδο σύνδεσης του Google Meet ή εγγραφείτε ως οικοδεσπότης της σύσκεψης.
 2. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Breakout Rooms: Όταν βρίσκεστε σε μια σύσκεψη, αναζητήστε το κουμπί “Ενέργειες” ή “Περισσότερες επιλογές” (τρεις κουκκίδες) στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε πρόσθετες επιλογές.
 3. Επιλέξτε δωμάτια επιμέρους συσκέψεων: Επιλέξτε την επιλογή “Μικρά δωμάτια” από το μενού που εμφανίζεται. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων δωματίων μικρής ομάδας.
 4. Ρύθμιση δωματίων επιμέρους συσκέψεων: Στο παράθυρο ρυθμίσεων δωματίων μικρής ομάδας, μπορείτε να καθορίσετε τον αριθμό των δωματίων που θέλετε να δημιουργήσετε και να εκχωρήσετε συμμετέχοντες σε κάθε δωμάτιο χειροκίνητα ή αυτόματα.
 5. Προσδιορίστε τους συμμετέχοντες: Εκχωρήστε τους συμμετέχοντες σε μικρά ομαδικά δωμάτια είτε σύροντας και αποθέτοντας τα ονόματά τους στα επιθυμητά δωμάτια είτε αφήνοντας το Google Meet να τους εκχωρεί αυτόματα.
 6. Ξεκινήστε τα δωμάτια επιμέρους εκδρομών: Αφού οριστούν οι συμμετέχοντες, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη δωματίων” για να ξεκινήσετε τις συνεδρίες κοινής χρήσης. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες οδηγούνται στα δικά τους μικρά ομαδικά δωμάτια.
 7. Παρακολουθήστε και εγγραφείτε στο Breakout Rooms: Ως οικοδεσπότης συνάντησης, έχετε την επιλογή να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε μικρή αίθουσα ομάδας για να παρακολουθείτε τις συνομιλίες ή να προσφέρετε βοήθεια. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή” δίπλα στο δωμάτιο που θέλετε.
 8. Αίθουσες φινιρίσματος: Για να τερματίσετε τις περιόδους κοινής χρήσης, κάντε κλικ στο κουμπί “Τερματισμός δωματίων”. Οι συμμετέχοντες θα επανέλθουν αυτόματα στην κύρια αίθουσα συσκέψεων.
Ανάγνωση:  5 δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε έναν σαρωτή εγγράφων

Βέλτιστες πρακτικές για αίθουσες ανάπαυσης

Για να διασφαλίσετε την επιτυχία των δωματίων μικρών ομάδων στο Google Meet, εφαρμόστε τις ακόλουθες βέλτιστες πρακτικές:

 1. Σχεδιάστε μπροστά: Καθορίστε σαφείς στόχους και προσδοκίες για χώρους που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες και θα μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα.
 2. Αναθέστε ρόλους: Αναθέστε έναν Διαμεσολαβητή ή Συντονιστή σε κάθε αίθουσα μικρής ομάδας για να εξασφαλίσετε ομαλό συντονισμό και να διευκολύνετε ουσιαστικές συζητήσεις.
 3. Παροχή πόρων: Παρέχετε στους συμμετέχοντες σχετικό υλικό, πόρους ή προτροπές συζήτησης για να πυροδοτήσετε τη συζήτηση και να ενισχύσετε τη συνεργασία.
 4. Ενθαρρύνετε τη συμμετοχή: Ενθαρρύνετε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνονται ότι εκτιμώνται και ενθαρρύνονται να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις προοπτικές τους.
 5. Παρακολούθηση προόδου: Ελέγχετε τακτικά για επιμέρους συνεδρίες για να παρέχετε υποστήριξη, να επιλύσετε πιθανά ζητήματα και να βεβαιωθείτε ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι.
 6. Ανασκόπηση: Συγκαλέστε ξανά ολόκληρη την ομάδα μετά τις συνεδρίες εκκίνησης για να μοιραστείτε πληροφορίες, να συνοψίσετε βασικά συμπεράσματα και να συζητήσετε τα επόμενα βήματα.

Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των μικρών ομαδικών αιθουσών του Google Meet για να δημιουργήσετε ελκυστικές, συνεργατικές και παραγωγικές εικονικές συναντήσεις.

Ανάγνωση:  7 καλύτεροι τύποι συνδεόμενων στοιχείων & Βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία τους

Τα μικρά ομαδικά δωμάτια παρέχουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της συνεργασίας, της αφοσίωσης και της παραγωγικότητας στις συνεδρίες του Google Meet. Αξιοποιώντας αποτελεσματικά αυτό το χαρακτηριστικό και εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές, οι οικοδεσπότες μπορούν να δημιουργήσουν δυναμικές και διαδραστικές εμπειρίες συναντήσεων που οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα και ενθαρρύνουν την αίσθηση σύνδεσης μεταξύ των συμμετεχόντων. Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των μικρών ομαδικών αιθουσών στην επόμενη συνεδρία σας στο Google Meet και αυξήστε τον αντίκτυπο των εικονικών σας συναντήσεων.