Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Φόρτιση τηλεφώνου αλλά το CarPlay δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Φόρτιση τηλεφώνου αλλά το CarPlay δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου δεν είναι ολοκληρωμένα χωρίς το τηλέφωνό σας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Carplay της Apple άλλαξε το παιχνίδι όσον αφορά τη βελτίωση της οδηγικής σας εμπειρίας. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα, έχει επίσης τις δικές του ελλείψεις και κατά καιρούς αντιμετωπίζει σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας, αλλά το Carplay δεν λειτουργεί στο αυτοκίνητό σας, τους λόγους πίσω από αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τι προκαλεί αυτό το σφάλμα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, όπως

 • Το καλώδιο δεν υποστηρίζει μεταφορά δεδομένων
 • Ζητήματα συνδεσιμότητας Bluetooth
 • Ζητήματα συμβατότητας αυτοκινήτου
 • Ξεπερασμένη έκδοση iOS

Διαβάστε επίσης: Το Android Auto χρησιμοποιεί δεδομένα; Πώς λειτουργεί;

Πώς να το διορθώσετε;

Εδώ είναι 10 διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε το iPhone σας για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Η επανεκκίνηση της συσκευής σας μπορεί να λύσει πολλά φαινομενικά τυχαία προβλήματα που θα ήταν δύσκολο να εντοπιστούν.

Ανάγνωση:  Αποκαλύφθηκαν το OnePlus Nord CE 2 Lite 5G και το Nord Buds: Τιμή, προδιαγραφές, ημερομηνία κυκλοφορίας

Εναλλακτικά, συνιστάται επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης και κάντε το ίδιο με το κουμπί μείωσης της έντασης. Μετά από αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί ένα λογότυπο της Apple στην οθόνη. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να αφήσετε το πλευρικό κουμπί όταν εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης στην οθόνη.

Επανεκκινήστε το Carplay

Ένα άλλο γρήγορο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν προχωρήσετε σε πιο εμπεριστατωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων είναι να επανεκκινήσετε γρήγορα το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας ή σε ορισμένες περιπτώσεις το ίδιο το αυτοκίνητο για να δείτε εάν αυτό επιλύει τυχόν προβλήματα στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Ενεργοποιήστε το CarPlay

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι εάν το Carplay είναι ενεργοποιημένο ή όχι στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Να πώς.

 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Γενικός.
 • Παρακέντηση CarPlay.

Το τηλέφωνό σας θα προσπαθήσει τώρα να αναζητήσει το αυτοκίνητό σας. Πατήστε το αυτοκίνητό σας όταν εμφανιστεί για να το συνδυάσετε με το Carplay.

Ελέγξτε τη συμβατότητα του αυτοκινήτου

Δεν υποστηρίζονται όλα τα συστήματα infotainment αυτοκινήτου από την Carplay. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Carplay με το αυτοκίνητό σας, ανεξάρτητα από το αν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει Carplay ή όχι. Μπορείτε συνήθως να το αναζητήσετε με βάση τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας ή να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο χρήσης.

Ανάγνωση:  16 λαμπρές ιδέες ιστολογίου για το ημερολόγιο περιεχομένου του 2024

Ελέγξτε το καλώδιο σας

Εάν χρησιμοποιείτε Carplay μέσω USB, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο σας υποστηρίζει μεταφορά δεδομένων. Ορισμένα φθηνότερα καλώδια διατίθενται μόνο με καλώδια τροφοδοσίας και δεν υποστηρίζουν μεταφορά δεδομένων, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη λειτουργία του Carplay, αλλά θα φορτίσει το τηλέφωνό σας μια χαρά. Δοκιμάστε να αλλάξετε το καλώδιο με ένα άλλο για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί μια μπαταρία Ring;

Ελέγξτε τη σύνδεση Bluetooth και Διαδικτύου

Ελέγξτε εάν η συσκευή σας έχει ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ισχύ και ταχύτητα σήματος. Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή κάλυψη δικτύου και ότι είναι όντως ενεργοποιημένη. Είναι επίσης σημαντικό το τηλέφωνό σας να έχει σταθερή σύνδεση Bluetooth, επομένως βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και αντιστοιχισμένο με το αυτοκίνητό σας.

Καταργήστε τους περιορισμούς CarPlay

Οι περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου του iPhone μπορεί μερικές φορές να εμποδίσουν την εκτέλεση εφαρμογών. Βεβαιωθείτε ότι δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί για το Carplay.

Όταν χρησιμοποιείτε το Carplay μέσω Bluetooth

Γιατί το Facetime μου δεν λειτουργεί; | Candid.Τεχνολογία
 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και πατήστε Χρόνος οθόνης.
 • Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου.
 • Κατευθυνθείτε προς Επιτρεπόμενες εφαρμογές.
 • Βεβαιωθείτε ότι το Carplay είναι ενεργοποιημένο.
Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε εύκολα τον λογαριασμό iFunny το 2024

Όταν χρησιμοποιείτε το Carplay μέσω USB

Εάν χρησιμοποιείτε το Carplay μέσω USB, βεβαιωθείτε ότι τα αξεσουάρ USB είναι ενεργοποιημένα στο iPhone σας. Να πώς.

 • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPhone και μεταβείτε στο Face ID και κωδικός πρόσβασης.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν σας ζητηθεί και κάτω Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένο, επιτρέπω Αξεσουάρ USB.

Να επιτρέπεται το CarPlay όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη

Τα iPhone μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε εφαρμογές όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Εάν αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν για το Carplay, μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

 • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικός.
 • Παρακέντηση Carplay και επιλέξτε το αυτοκίνητό σας.
 • Παρακέντηση Να επιτρέπεται το CarPlay ενώ είναι κλειδωμένο να χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια.

Το Carplay θα πρέπει να λειτουργεί όπως αναμένεται τώρα.

Ενεργοποιήστε τις φωνητικές εντολές Siri

Παρόλο που το Carplay μπορεί να λειτουργήσει σωστά, οι φωνητικές εντολές Siri δεν θα λειτουργήσουν παρά μόνο εάν είναι ενεργοποιημένες. Να πώς.

 • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Siri και Αναζήτηση.
 • Κάτω από Ρωτήστε τη Siri, ενεργοποιήστε το Ακούστε το “Hey Siri”, πατήστε το πλευρικό κουμπί για το Siri και Να επιτρέπεται το Siri όταν είναι κλειδωμένο επιλογές.
Ανάγνωση:  Πώς να συνδέσετε το iPhone στο Chromecast χωρίς WiFi

Η Siri θα πρέπει να αρχίσει να συνεργάζεται με την Carplay όπως αναμενόταν τώρα.

Ενημερώστε την έκδοση iOS

Ένας άλλος πιθανός λόγος για αυτό το σφάλμα θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα στο iOS. Τις περισσότερες φορές, οι προγραμματιστές το συνειδητοποιούν γρήγορα και κυκλοφορούν ενημερώσεις κώδικα ή επακόλουθες ενημερώσεις για να διορθώσουν τέτοια προβλήματα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση iOS στο τηλέφωνό σας.

Γιατί το iMessage δεν λειτουργεί; | Candid.Τεχνολογία
 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και πατήστε Γενικός.
 • Πατήστε Αναβάθμιση λογισμικού.
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη διαθέσιμη ενημέρωση. Εάν όχι, ενημερώστε αμέσως τη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: Πότε σας χρεώνει η Amazon;