Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το touchpad δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το touchpad δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, τότε γνωρίζετε ότι η επιφάνεια αφής είναι μια από τις βασικές λειτουργίες οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή που σας επιτρέπει να πλοηγείστε στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεστε άλλο ποντίκι. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως το touchpad που δεν λειτουργεί σωστά στον φορητό υπολογιστή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους το touchpad δεν λειτουργεί όπως αναμένεται και πώς να το διορθώσετε.

Το touchpad δεν λειτουργεί: Πιθανοί λόγοι

Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους η επιφάνεια αφής δεν λειτουργεί σωστά:

 • Απενεργοποιημένη επιφάνεια αφής: Μερικές φορές η επιφάνεια αφής μπορεί να απενεργοποιηθεί κατά λάθος ή να απενεργοποιηθεί από μια συντόμευση πληκτρολογίου.
 • Απαρχαιωμένοι ή χαμένοι οδηγοί: Τα παλιά προγράμματα οδήγησης της επιφάνειας αφής ή που λείπουν μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία.
 • Σωματική βλάβη: Οποιαδήποτε φυσική ζημιά στην επιφάνεια αφής ή στη γύρω περιοχή μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας της.
 • Κακόβουλο λογισμικό ή ιός: Το κακόβουλο λογισμικό και οι ιοί μπορεί μερικές φορές να παρεμβαίνουν στα προγράμματα οδήγησης της επιφάνειας αφής στο σύστημα.
 • Ζητήματα ενημέρωσης των Windows: Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η επιφάνεια αφής σταμάτησε να λειτουργεί μετά από μια ενημέρωση.
 • Θέματα υλικού: ΙΕσωτερικά προβλήματα υλικού ενδέχεται να προκαλέσουν τη μη βέλτιστη λειτουργία της επιφάνειας αφής.
 • Ρυθμίσεις BIOS/UEFI: Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις ή οι παλιές ρυθμίσεις στο BIOS/UEFI μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην επιφάνεια αφής.
Ανάγνωση:  MuseNet εναντίον Jukebox | Μάθετε τις διαφορές και τις ομοιότητες το 2024!!

Το ποντίκι δεν θα μετακινηθεί στη δεύτερη οθόνη: 3 Διορθώσεις

Το touchpad δεν λειτουργεί: Πιθανές επιδιορθώσεις

Όχι ότι έχουμε κατανοήσει τις πιθανές αιτίες για τις οποίες η επιφάνεια αφής δεν λειτουργεί, αφήστε μας να βουτήξουμε στις επιδιορθώσεις, ώστε να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιφάνεια αφής.

Κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή σας

Μερικές φορές, μια απλή λύση είναι η καλύτερη λύση. Κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή σας και δείτε αν λειτουργεί. Πολλοί χρήστες ορκίζονται σε αυτήν τη μέθοδο, η οποία μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό, καθώς η επανεκκίνηση ξεπλένει τη μνήμη RAM σας και διαγράφει πολλά μικρά σφάλματα. Οπότε, δοκιμάστε το και δείτε αν λειτουργεί.

Ελέγξτε εάν η επιφάνεια αφής είναι ενεργοποιημένη

Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, μπορεί να συμβεί να έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος την επιφάνεια αφής. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές παρέχουν αυτή τη λειτουργία όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πλήκτρων από το πληκτρολόγιο. Αν και ο συνδυασμός διαφέρει από μάρκα σε μάρκα, συνήθως, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής πατώντας το πλήκτρο λειτουργίας (Fn) και άλλα πλήκτρα λειτουργιών στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του φορητού υπολογιστή σας για να μάθετε ακριβώς πώς να ενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της επιφάνειας αφής

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης της επιφάνειας αφής μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη λειτουργικότητα της επιφάνειας αφής. Για να ενημερώσετε τις μονάδες της επιφάνειας αφής, μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για την επιφάνεια αφής του υπολογιστή σας.

Ανάγνωση:  Έχει το Pixel 7 υποδοχή κάρτας SD;

Ή, θα μπορούσατε να πάτε στο Διαχειριστή της συσκευής και μετά κάντε δεξί κλικ Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης και μετά επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης για να επιτρέψετε στα Windows να αναζητήσουν το πρόγραμμα οδήγησης στο διαδίκτυο.

Επαναφέρετε τις ενημερώσεις

Η τακτική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και των προγραμμάτων οδήγησης της συσκευής σας είναι μια καλή συνήθεια, αλλά μερικές φορές προκαλεί επίσης πολλά προβλήματα. Εάν ενημερώσατε πρόσφατα τα προγράμματα οδήγησης και ξαφνικά η επιφάνεια αφής του φορητού υπολογιστή σας σταμάτησε να λειτουργεί, τότε ίσως θέλετε να επαναφέρετε τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό.

μεταβείτε στο Διαχειριστή της συσκευής και μετά κάντε διπλό κλικ Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης. Τώρα, πηγαίνετε στο Οδηγός καρτέλα στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, επιλέξτε Roll Back Driver.

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής στο BIOS/UEFI

Η διαμόρφωση των ρυθμίσεων της επιφάνειας αφής στο BIOS/UEFI των Windows ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον φορητό υπολογιστή ή τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά γενικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Κάντε επανεκκίνηση του φορητού υπολογιστή σας και εισαγάγετε το BIOS/UEFI πατώντας το σχετικό πλήκτρο κατά την εκκίνηση. Αυτό το κλειδί ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή, αλλά συνήθως είναι F2, F12 ή DEL.
 • Ψάξτε για το Προχωρημένος ή Διαμόρφωση συσκευής καρτέλα και μεταβείτε στο Εσωτερική συσκευή κατάδειξης ή Touchpad επιλογή.
 • Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια αφής είναι ενεργοποιημένη. Εάν είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το και αποθηκεύστε τις αλλαγές.
 • Προσαρμόστε άλλες ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα ευαισθησίας ή οι επιλογές ταινίας.
Ανάγνωση:  Τοπ 7 ασύρματα ποντίκια κάτω από 1000 στην Ινδία

Αφαιρέστε το εξωτερικό ποντίκι ή ενεργοποιήστε την επιφάνεια αφής να λειτουργεί με το ποντίκι

Τα Windows και τα Mac προσφέρουν ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες όταν συνδέετε ένα ποντίκι στον φορητό υπολογιστή, απενεργοποιεί αυτόματα την επιφάνεια αφής. Στα Windows, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Bluetooth και Συσκευές > Touchpad. Στη συνέχεια επιλέξτε το πλαίσιο που αντιστοιχεί Αφήστε το Touchpad ενεργοποιημένο όταν είναι συνδεδεμένο ένα ποντίκι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αφαιρέσετε το εξωτερικό ποντίκι και να δείτε αν λειτουργεί το touchpad.

Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη αφής στα Chromebook;

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Πώς μπορώ να διορθώσω το touchpad που δεν ανταποκρίνεται;

Για να διορθώσετε την επιφάνεια αφής που δεν αποκρίνεται, ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης, αφαιρέστε το εξωτερικό ποντίκι, επανεκκινήστε τον φορητό υπολογιστή σας και ελέγξτε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής στο BIOS/UEFI.

Ποιο πλήκτρο λειτουργίας απενεργοποιεί την επιφάνεια αφής;

Το πλήκτρο λειτουργίας για την απενεργοποίηση της επιφάνειας αφής εξαρτάται από τη μάρκα του φορητού υπολογιστή που διαθέτετε. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του φορητού υπολογιστή για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επιφάνεια αφής Chromebook δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση