Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το Surface Pen δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το Surface Pen δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το Surface Pen είναι ένα δημοφιλές αξεσουάρ για τις συσκευές Surface της Microsoft που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν, να κρατούν σημειώσεις και να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους. Ωστόσο, μερικές φορές το Surface Pen μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί, οδηγώντας σε διακοπή της εργασίας. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε τις πιο κοινές αιτίες και τις επιδιορθώσεις για την επίλυση του προβλήματος που δεν λειτουργεί το Surface Pen.

Το Surface Pen δεν λειτουργεί: Πιθανές αιτίες

Υπάρχουν πολλές κοινές αιτίες για τις οποίες το Surface Pen ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Προβλήματα μπαταρίας με το Surface Pen

Εάν το Surface Pen έχει χαμηλή μπαταρία, ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Επίσης, αν δεν έχετε φορτίσει το Surface Pen εδώ και αρκετό καιρό, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχει τελειώσει η μπαταρία.

Ανάγνωση:  Επεξεργασία αναρτήσεων ιστολογίου (6 εύκολα βήματα για γρήγορη δημοσίευση επαγγελματικών άρθρων) -

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μπαταρίες είναι κατεστραμμένες λόγω κακού χειρισμού από τους χρήστες. Εάν έχετε κάποιο από τα ζητήματα που αναφέραμε, θα οδηγούσε σε πρόβλημα μη λειτουργίας του Surface Pen.

Ζητήματα συμβατότητας

Δεν είναι όλα τα Surface Pens συμβατά με συσκευές Surface. Μπορείτε να ελέγξετε το Σελίδα της Microsoft εδώ για να ελέγξετε τη συμβατότητα του Surface Pen.

Ξεπερασμένοι οδηγοί

Εάν τα προγράμματα οδήγησης για το Surface Pen είναι παλιά ή λείπουν, η πένα ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Τα προγράμματα οδήγησης είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη λειτουργία οποιουδήποτε υλικού με το λογισμικό και οποιαδήποτε βλάβη στα αρχεία του προγράμματος οδήγησης μπορεί να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας της συσκευής.

Ζητήματα συνδεσιμότητας

Για να χρησιμοποιήσετε το Surface Pen, πρέπει να το συνδέσετε στη συσκευή Surface. Εάν υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση, τότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά το Surface Pen.

Προβλήματα υλικού

Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το Surface Pen ή με τη συσκευή Surface. Εάν κάποιο από τα δύο κομμάτια υλικού έχει κάποια ζημιά, θα επηρεάσει τη σύζευξη και τελικά το Surface Pen δεν θα λειτουργήσει.

Θέματα βαθμονόμησης

Εάν το Surface Pen δεν έχει βαθμονομηθεί σωστά, ενδέχεται να μην λειτουργεί με ακρίβεια. Θα χρειαστεί να βαθμονομήσετε το Surface Pen εάν είναι απαραίτητο.

Θέματα μύτης στυλό

Εάν το άκρο του Surface Pen είναι φθαρμένο ή κατεστραμμένο, θα παρατηρήσετε σημαντική καθυστέρηση κατά τη χρήση της συσκευής. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε το άκρο της πένας το συντομότερο δυνατό.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το σήμα ελέγχου καλωδίου στην οθόνη;

Πότε σας χρεώνει η Airbnb;

Το Surface Pen δεν λειτουργεί: Πιθανές επιδιορθώσεις

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις πιθανές επιδιορθώσεις στο πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Surface Pen. Οι περισσότερες επιδιορθώσεις είναι εύκολες και η επεξεργασία τους θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό.

Επανεκκινήστε τη συσκευή Surface και το στυλό σας

Η επανεκκίνηση θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Έχει λειτουργήσει για πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο. Όταν κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής, εκκαθαρίζει τη μνήμη RAM και εκκινεί ξανά το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης που προκαλούσαν τα προβλήματα έχουν πλέον εξαφανιστεί και μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία.

Εάν η επανεκκίνηση της συσκευής Surface δεν έχει αποτέλεσμα, προχωρήστε στα επόμενα βήματα.

Ελέγξτε την μπαταρία

Τα Surface Pens τροφοδοτούνται από μπαταρίες AAAA και εδώ είναι τα βήματα για να ελέγξετε τη στάθμη της μπαταρίας του Surface Pen σας:

Πώς να βαθμονομήσετε το laptop και την μπαταρία του Android;

Ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας στην ίδια την πένα

  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί γόμας στο Surface Pen σας για περίπου πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα.
  • Αναζητήστε τις λυχνίες LED στο Surface Pen σας. Εάν η λυχνία LED αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα, τότε αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία είναι χαμηλή.

Ελέγξτε το επίπεδο της μπαταρίας μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις

Στα Windows 10, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το επίπεδο μπαταρίας του Surface Pen συνδέοντάς το στη συσκευή Surface. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows και μετά μεταβείτε στο συσκευές και μετά αναζητήστε το Surface Pen στο Ποντίκι, πληκτρολόγιο και στυλό επιλογή.

Ανάγνωση:  Πώς να βάλετε κενό χώρο στο Instagram στους λεζάντες και το βιογραφικό σας

Εάν είστε χρήστης των Windows 11, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Bluetooth και συσκευές και στη συνέχεια εντοπίστε το Surface Pen.

Ελέγξτε το επίπεδο της μπαταρίας μέσω της εφαρμογής Surface

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την μπαταρία του Surface Pen μέσω της εφαρμογής Surface. Ανοίξτε την εφαρμογή και μεταβείτε στο Στυλό ενότητα για να δείτε την μπαταρία.

Οι κανόνες του Outlook δεν λειτουργούν: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ελέγξτε τη σύνδεση Bluetooth

Προέλευση του Bluetooth: WiFi vs Bluetooth.  Bluetooth 5 έναντι 4.2

Το Surface Pen συνδέεται στη συσκευή Surface μέσω Bluetooth. Εάν το Bluetooth δεν λειτουργεί σωστά λόγω προβλημάτων υλικού ή λογισμικού, τότε ούτε το Surface Pen θα λειτουργήσει.

Για να το επιλύσετε αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Συσκευές > Bluetooth και άλλες συσκευές. Βεβαιωθείτε ότι το Surface Pen είναι συνδεδεμένο. Εάν όχι, αποσυνδεθείτε και επανασυνδεθείτε ξανά και δείτε αν λειτουργεί αυτή τη φορά.

Εγκαταστήστε ενημερώσεις

Εάν δεν έχετε ενημερώσει τη συσκευή Surface ή το υλικολογισμικό Surface Pen για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τα ελέγξετε και να τα ενημερώσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Surface Pen.

Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Windows Update και μετά πατήστε το Λήψη και εγκατάσταση κουμπί.

Δείτε αυτό το άρθρο της Microsoft για να ενημερώστε το υλικολογισμικό για το Surface Pen.

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις Surface Pen

Μερικές φορές συμβαίνει να έχετε επιλέξει με μη αυτόματο τρόπο λανθασμένες ρυθμίσεις στο Surface Pen σας που ενδέχεται να μην λειτουργεί. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Surface Pen με την επικεφαλίδα to Ρυθμίσεις > Συσκευές > Στυλό και μελάνι Windows.

Μόλις είστε εδώ, προσαρμόστε την ευαισθησία πίεσης, τη λειτουργικότητα των κουμπιών και άλλες ρυθμίσεις του στυλό για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Surface Pen.

Ανάγνωση:  Τι είναι οι οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης;

Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού

Πραγματοποιήστε μια διαγνωστική δοκιμή υλικού για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα υλικού στη συσκευή Surface Pen. Οι χρήστες των Windows 10 πρέπει να κατευθυνθούν Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Αντιμετώπιση προβλημάτων > Υλικό και συσκευές για να εκτελέσετε έλεγχο υλικού.

Για τα Windows 11, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Διαγνωστικά και σχόλια > Προβολή διαγνωστικών δεδομένων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων βαθμονόμησης του Surface Pen

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Surface Pen θα πρέπει να είναι σωστά βαθμονομημένο για να λειτουργεί σωστά και ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα εάν δεν έχει βαθμονομηθεί σωστά.

Πατήστε το κουμπί Έναρξη και αναζητήστε Βαθμονόμηση. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης για το Surface Pen 2. Μεταβείτε στο Device Manager > Surface Pen. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και μετά επιλέξτε Απεγκατάσταση. Μετά από αυτό, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερωθούν αυτόματα.

Τι είναι η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας; Πώς λειτουργεί;