Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το PS5 έρχεται με καλώδιο HDMI 2.1;

Το PS5 έρχεται με καλώδιο HDMI 2.1;

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα PS5, η γνώση του σωστού καλωδίου HDMI μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιστοιχίσετε με μια συμβατή τηλεόραση ή οθόνη. Το καλώδιο θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά μακρύ για να συνδεθεί σε μια τηλεόραση ή οθόνη κοντά. Καθώς η δημοτικότητα του PS5 παραμένει υψηλή, κάποιος θέλει πάντα να ανακαλύψει όλες τις προδιαγραφές υλικού που σχετίζονται με ένα PS5.

Σε αυτό το άρθρο, θα καταλάβουμε εάν ένα PS5 συνοδεύεται από καλώδιο HDMI και εάν υπάρχουν άλλα καλώδια που υποστηρίζει ένα PS5.

PS5 HDMI δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το καλώδιο PS5 δένει σε HDMI

Μια θύρα HDMI και ένα καλώδιο συνήθως συνοδεύουν μια κονσόλα PS5 που μεταδίδει ήχο και βίντεο από την κονσόλα στην οθόνη της τηλεόρασης ή στην οθόνη. Ένα καλώδιο High Definition Multimedia Interface (HDMI) στο PS5 έχει μήκος 1,5 μέτρα ή 5 πόδια.

Ένα καλό και πιο πρόσφατο καλώδιο HDMI είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να σας διαβεβαιώσει για μια ρευστή και ομαλή εμπειρία παιχνιδιού λόγω της γρήγορης μετάδοσης και των υψηλών ρυθμών ανανέωσης, κάτι που ένας επαγγελματίας παίκτης δεν θα συμβιβαζόταν ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για την ανάλυση.

Ανάγνωση:  Πώς βοηθά το μάρκετινγκ περιεχομένου στη δημιουργία πρωτοπόρων;

Δεδομένου ότι το PS5 είναι η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών στην αγορά σήμερα, το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείται είναι επίσης κορυφαίας ποιότητας, HDMI2.1. Ορισμένες προδιαγραφές του HDMI 2.1 δίνονται ως εξής:

Διόπτρα HDMI 2.1
Μέγιστος ρυθμός μετάδοσης (εύρος ζώνης) 48 Gbps
Μέγιστος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων 42,6 Gbps
Υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) Ναί
Ρυθμός ανανέωσης Ανάλυση 4K στα 60Hz
Ανάλυση 8Κ στα 120Hz
Ανάλυση 10K στα 120Hz
Βάθος χρώματος 16 bit

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το PS5 σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης ή καρέ. Με υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης, μπορείτε να δείτε κάθε κίνηση καθαρά και όχι τόσο θολή. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ρυθμό καρέ ανάλογα με κάθε μεμονωμένο παιχνίδι.

Εάν έχετε ήδη τηλεόραση 4K ή οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz ή υψηλότερο, μπορείτε να τη συνδέσετε στο PS5 για να παίξετε παιχνίδια. Με το HDMI 2.0, μπορείτε να έχετε ανάλυση ultra HD με ταχύτερο ρυθμό καρέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο HDMI 2.0 στο PS5 σας, το οποίο υποστηρίζει 4K στα 60 Hz fps.

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS4 στο PS4 χωρίς USB;

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις που έρχονται στο μυαλό ενός χρήστη με καλώδια HDMI:

Υπάρχουν άλλες θύρες συμβατές με HDMI 2.1;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλώδια HDMI 2.1 με θύρες HDMI 2.0 και PS5 και να παίξετε σε μια οθόνη, αλλά δεν θα λειτουργήσει με τις κορυφαίες δυνατότητές του. Απαιτείται ένα καλώδιο HDMI 2.1 για την υποστήριξη του VRR ή του Μεταβλητού Ρυθμού Ανανέωσης για μια πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Zen bootloader 3002;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλαιότερα καλώδια HDMI;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας καλώδια HDMI εάν δεν θέλετε να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση ή οθόνη ειδικά για το PS5 σας. Ωστόσο, δεν θα λάβετε τα βέλτιστα γραφικά. Ο ρυθμός καρέ δεν θα είναι ο υψηλότερος που θα μπορεί να προσφέρει το HDMI 2.1, το οποίο είναι απόλυτα συμβατό με το PS5. Εάν χρησιμοποιείτε HDMI 2.0, τότε θα μπορείτε να βλέπετε βίντεο 4K HD στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Μπορείτε να αναπληρώσετε υψηλότερο ρυθμό καρέ σε χαμηλότερη ανάλυση και τα παιχνίδια σας δεν θα καθυστερήσουν τόσο πολύ αν χρησιμοποιείτε HDMI 2.0. Οποιαδήποτε χαμηλότερη και όλες οι κορυφαίες προδιαγραφές του HDMI 2.1 θα υποβαθμιστούν και δεν θα μπορείτε να έχετε την υψηλή απόδοση παιχνιδιού που παρέχεται με το PS5.

Πώς να επανεκκινήσω το PS5;