Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το MacBook Pro ενημερώθηκε με τσιπ M2 Pro και M2 Max

Το MacBook Pro ενημερώθηκε με τσιπ M2 Pro και M2 Max

Η Apple ανανέωσε τα Macbook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών για να διαθέτει τώρα τους επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το Macbook Pro 14 ιντσών ξεκινά από 1.999 $, ενώ το μοντέλο 16 ιντσών ξεκινά από 2.499 $. Και οι δύο φορητοί υπολογιστές είναι διαθέσιμοι για προπαραγγελία τη στιγμή της γραφής. Η λιανική διαθεσιμότητα και η αποστολή θα ξεκινήσει έως τις 24 Ιανουαρίου.

Οι σημαντικές αλλαγές σε αυτήν την ανανέωση είναι οι ίδιοι οι επεξεργαστές, καθώς όλα τα άλλα παραμένουν ίδια. Η μόνη άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η παρουσία του WiFi 6E και κάτι που η Apple αποκαλεί «πιο προηγμένο HDMI» που υποστηρίζει οθόνες 8K έως 60 Hz και οθόνες 4K έως 120 Hz, που σημαίνει ότι αυτά τα Macbook πιθανότατα αναβαθμίστηκαν σε HDMI 2.1.

Τα ενημερωμένα Macbook Pro διαθέτουν τους νεότερους επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max. | Πηγή: Apple

Και οι δύο νέοι επεξεργαστές βασίζονται στη διαδικασία 5nm δεύτερης γενιάς της Apple και διαθέτουν CPU 12 πυρήνων. Αυξάνουν επίσης σοβαρά τον αριθμό των τρανζίστορ από τους προκατόχους τους, με το M2 Pro να προσφέρει 20 τοις εκατό περισσότερα τρανζίστορ από το M1 Pro και το M2 Max να προσφέρει 5,7 τοις εκατό περισσότερα από το M1 Max.

Ανάγνωση:  Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων στην Κοινωνία και την Οικονομία

Ο M2 Max είναι ο ισχυρότερος από τους δύο επεξεργαστές. Ενώ ο αριθμός των πυρήνων της CPU μπορεί να είναι ο ίδιος, το M2 Pro μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 19 πυρήνες και έως 32 GB ενοποιημένης μνήμης που τρέχει στα 200 GB/. Το M2 Max υποστηρίζει έως και 38 πυρήνες GPU, έως και 96 GB ενοποιημένης μνήμης με ταχύτητα 400 GB/s και μεγαλύτερη μνήμη cache L2.

Ωστόσο, εάν οι ισχυρισμοί της Apple σχετικά με τα M2 Pro και M2 Max είναι αληθινοί, μπορείτε να περιμένετε σοβαρές βελτιώσεις στην απόδοση και την απόδοση. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το μοντέλο των 15 ιντσών έχει τη «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας ποτέ σε Mac», υποσχόμενος έως και 22 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή 15 ώρες περιήγησης στο web όταν χρησιμοποιείτε ένα M2 Pro.

Η Apple ισχυρίζεται ότι διαθέτει “προηγμένες HDMI” δυνατότητες στο νέο Macbook, το οποίο είναι πιθανό να είναι HDMI 2.1 | Πηγή: Apple

Όσον αφορά το μοντέλο των 14 ιντσών, η Apple διεκδικεί έως και 18 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και έως και 12 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο. Οι εκτιμήσεις για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ξεπέρασαν τα Macbook της προηγούμενης γενιάς κατά μία ώρα και για τα δύο μοντέλα. Και ενώ οι δοκιμές για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της Apple είναι μάλλον ιδιαίτερες, Το χείλος έχουν αναφερθεί κερδίζοντας 16 ώρες από το ενημερωμένο Macbook Pro 16 ιντσών.

Ανάγνωση:  Γιατί η αυτόματη σάρωση δεν βρίσκει κανάλια;

Εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης μια αξιοπρεπής επιλογή θύρας με υποδοχή κάρτας SDXC, τέσσερις θύρες Thunderbolt 4, θύρα HDMI πλήρους μεγέθους και υποστήριξη για φόρτιση Magsafe 3. Α, και υπάρχει ακόμα μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.

Προδιαγραφές Macbook Pro 14 ιντσών Macbook Pro 16 ιντσών
Επεξεργαστής Apple M2 Pro ή M2 Max Apple M2 Pro ή M2 Max
Μνήμη Έως 96 GB ενοποιημένη μνήμη Έως 96 GB ενοποιημένη μνήμη
Αποθήκευση Έως 8 TB SSD Έως 8 TB SSD
Απεικόνιση Υγρό Retina XDR 14,2 ιντσών
Ανάλυση 3024 x 1964
Έως 120 Hz με Προώθηση
Υγρό Retina XDR 16,2 ιντσών
Ανάλυση 3456 x 2234
Έως 120 Hz με Προώθηση
Συνδεσιμότητα WiFi 6E
Bluetooth 5.3
WiFi 6E
Bluetooth 5.3
Μπαταρία και Φόρτιση Μπαταρία 70 Whr
Γρήγορη φόρτιση έως και 96 W με USB-C
Μπαταρία 100 Whr
Γρήγορη φόρτιση έως 140 W με USB-C

Στα Νέα: Το επιδιορθωμένο σφάλμα Zoho ManageEngine απειλείται με εκμετάλλευση