Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το Instagram ειδοποιεί τους χρήστες όταν κάνετε στιγμιότυπο από τις ιστορίες τους;

Με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά, οι ιστορίες του Instagram είναι αναμφισβήτητα το πιο πρωτοποριακό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας. Ενώ μέρος της απήχησης των ιστοριών Insta έγκειται στον εφήμερο χαρακτήρα τους, η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης θα μπορούσε να το σώσει για τους επόμενους. Αυτό έχει πυροδοτήσει το ερώτημα, ειδοποιεί το Instagram όταν στιγματίζετε μια ιστορία;

Εάν είστε από τους ανθρώπους που έχουν αναρωτηθεί για αυτό, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Μείνετε συντονισμένοι!

Το Instagram εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν στιγμιότυπο οθόνης κάτι;

Ας ξεκινήσουμε με μια πιο γενική ερώτηση — υπάρχει κάποιος τύπος σελίδας ή περιεχομένου στο Instagram που μπορείτε να κάνετε λήψη οθόνης χωρίς να ανησυχείτε ότι το άλλο άτομο θα ειδοποιηθεί; Με απλά λόγια, ναι, ισχύει.

Εάν τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της δημόσιας σελίδας ή της φωτογραφίας προφίλ κάποιου, για παράδειγμα, δεν θα ειδοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει αν τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας συνηθισμένης ανάρτησης στη ροή σας. Και στις δύο περιπτώσεις, το περιεχόμενο είναι ήδη δημόσιο και η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης δεν κοινοποιεί νέες πληροφορίες σχετικά με το άτομο, ούτε παραβιάζει το απόρρητό του.

Το ίδιο ισχύει και για τις ιστορίες. Εάν τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της ιστορίας κάποιου στο Instagram, δεν θα ειδοποιηθεί. Η μόνη φορά που θα γνωρίζουν είναι αν τους προσθέσετε ετικέτα στη δική σας ιστορία και χρησιμοποιήσετε την εικόνα ή αν τους στείλετε ένα άμεσο μήνυμα με το στιγμιότυπο οθόνης. Προχωρήστε λοιπόν και κάντε λήψη οθόνης! Απλώς να ξέρετε ότι το άτομο του οποίου την ιστορία κοιτάζετε θα μπορεί να πει αν έχετε κοιτάξει πολύ την ιστορία του.

Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι είναι περίεργοι για το αν υπάρχει κάποιου είδους ειδοποίηση στιγμιότυπου οθόνης Instagram όταν κάποιος καταγράφει τα προσωπικά του μηνύματα.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι επίσης απλή — όχι, δεν είναι. Για αρχή, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο τύποι προσωπικών μηνυμάτων στο Instagram — εξαφανιζόμενα και συνηθισμένα. Δεν έχει σημασία αν στιγμιότυπο οθόνης μιας φωτογραφίας που εξαφανίζεται, για παράδειγμα, επειδή ο αποστολέας δεν πρόκειται να ειδοποιηθεί.

Το Instagram ειδοποιεί όταν κάνετε στιγμιότυπο οθόνης μιας ιστορίας στενού φίλου;

Όχι, το Instagram δεν στέλνει ειδοποίηση όταν τραβάτε screenshot την ιστορία ενός στενού φίλου. Αυτό συμβαίνει επειδή η εφαρμογή θεωρεί τους στενούς φίλους ως άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε συχνά και με τα οποία είναι πιο πιθανό να μοιραστείτε προσωπικές στιγμές. Ως εκ τούτου, δεν θέλει να διαταράξει τη στενή σχέση στέλνοντας ειδοποιήσεις για φαινομενικά αβλαβείς ενέργειες, όπως η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης μιας ιστορίας IG.

Ανάγνωση:  Επτά συμβουλές για το πώς να φτιάξετε έναν επιτυχημένο ιστότοπο

Το Instagram ειδοποιεί όταν κάνετε στιγμιότυπο οθόνης σε έναν υπολογιστή;

Όχι, το Instagram δεν εμφανίζει ειδοποίηση όταν στιγμιότυπο οθόνης μιας ιστορίας σε υπολογιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιστορίες του Instagram έχουν σχεδιαστεί για να είναι εφήμερες, που σημαίνει ότι εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. Επομένως, η λήψη ενός στιγμιότυπου μιας ιστορίας δεν θεωρείται ότι παραβιάζει οποιονδήποτε από τους όρους χρήσης του Instagram. Εάν ανησυχείτε μήπως κάποιος γνωρίζει ότι έχετε τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης στην ιστορία του, μπορείτε πάντα να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της ιστορίας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

συμπέρασμα

Λοιπόν, το Instagram ειδοποιεί όταν τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – το Instagram δεν ειδοποιεί τους χρήστες εάν κάποιος τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης της ιστορίας του.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να δημοσιεύετε ευαίσθητες πληροφορίες – όπως και οτιδήποτε άλλο στο διαδίκτυο, να είστε πάντα προσεκτικοί όταν μοιράζεστε προσωπικά δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.