Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το HDMI στο DisplayPort δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το HDMI στο DisplayPort δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εάν προσπαθείτε να συνδέσετε μια συσκευή που έχει έξοδο HDMI σε οθόνη ή οθόνη που δέχεται μόνο είσοδο DisplayPort, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη μετατροπή HDMI σε DisplayPort. Μπορεί να λάβετε μια κενή οθόνη ή να μην υπάρχει ήχος ή η σύνδεση μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το HDMI στο DisplayPort. Οι περισσότερες επιδιορθώσεις είναι εύκολες και δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις.

Διορθώστε τα καλώδια

Καλώδια 101: Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα καλώδιά σας |  Candid.Τεχνολογία

Θα πρέπει να ξεκινήσετε ελέγχοντας τα καλώδια. Μερικές φορές, τα χαλαρά καλώδια είναι η βασική αιτία του προβλήματος και τα παραβλέπουμε.

Αφαιρέστε τα καλώδια και μετά συνδέστε τα σωστά και δείτε αν λειτουργεί. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, ελέγξτε εάν το καλώδιο HDMI είναι τοποθετημένο στη σωστή θύρα.

Εάν τα τρέχοντα καλώδια δεν λειτουργούν σωστά, αλλάξτε τα το συντομότερο.

Κορυφαία 11 αξεσουάρ διαχείρισης καλωδίων

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις της οθόνης

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις οθόνης στην οθόνη σας για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το HDMI σε DisplayPort. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις πηγής εισόδου της οθόνης σας και μετά αλλάξτε την ανάλυση, τον ρυθμό ανανέωσης και την ανάλυση.

Ανάγνωση:  Μπορείτε να παίξετε COD στο Steam Deck: Breakdown Of The Methods

Εάν η οθόνη σας δεν κατάφερε να εντοπίσει αυτόματα την είσοδο HDMI, τότε θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις οθόνης της οθόνης σας και επιλέξτε Εισαγωγή. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή HDMI.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης

Τα ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης οθόνης μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ταλαιπωρία στον χρήστη. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε συνήθεια να ενημερώνετε τακτικά τα προγράμματα οδήγησης. Μεταβείτε στον ιστότοπο της μάρκας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης.

Εκτελέστε έναν κύκλο ισχύος οθόνης

Αποσυνδέστε την οθόνη σας από όλες τις πηγές εισόδου και περιμένετε μερικά λεπτά πριν τις συνδέσετε ξανά. Αυτό μπορεί να επαναφέρει τη σύνδεση και να διορθώσει τυχόν προβλήματα με τη μετατροπή HDMI σε DisplayPort.

Αλλάξτε την οθόνη

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, η αλλαγή της οθόνης είναι η μόνη επιλογή που απομένει. Αν όχι, η αλλαγή της οθόνης θα περιορίσει τουλάχιστον τη λίστα με τους πιθανούς λόγους για τους οποίους η μετατροπή HDMI σε DisplayPort δεν λειτουργεί.

Εάν όλα είναι εντάξει με τη νέα οθόνη, τότε αυτό σημαίνει ότι η παλιά ήταν κατεστραμμένη. Εάν η σύνδεση δεν λειτουργεί και με τη νέα οθόνη, τότε υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια ή τον προσαρμογέα.

Ελέγξτε για σωματικές βλάβες

Επιθεωρήστε τις θύρες και τα καλώδια HDMI και DisplayPort για τυχόν σωματικές βλάβες. Οι λυγισμένοι ή σπασμένοι πείροι μπορεί να προκαλέσουν αποτυχία της σύνδεσης. Οι ρωγμές στους συνδέσμους ή οι θύρες ή τα πλαστικά μέρη που λείπουν ή έχουν καταστραφεί είναι συχνά η αιτία για τη μη λειτουργία της μετατροπής. Ακόμη και μικρές εγκοπές και γρατσουνιές στις υποδοχές μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της σύνδεσης.

Ανάγνωση:  Το Apple Watch δεν σαρώνει προς τα πάνω: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εάν εντοπίσετε οποιαδήποτε φυσική ζημιά, αντικαταστήστε το καλώδιο ή τον προσαρμογέα. Για να αποφύγετε ζημιά, χειριστείτε τα καλώδια και τους συνδέσμους προσεκτικά και αποφύγετε να τα τραβάτε ή να τα στρίβετε. Ακολουθεί ένα άρθρο σχετικά με το πώς να αποθηκεύετε σωστά τα καλώδια σας.

Τι είναι το DisplayPort 2.1 και είναι καλύτερο από το HDMI 2.1;

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας δούμε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Γιατί δεν λειτουργεί το HDMI σε DP;

Η μετατροπή HDMI σε DisplayPort ενδέχεται να μην λειτουργήσει εάν τα καλώδια είναι κατεστραμμένα ή εάν έχετε τοποθετήσει τα καλώδια σε λάθος θύρα.

Μπορεί επίσης να μην λειτουργεί εάν δεν έχετε ενημερώσει τα προγράμματα οδήγησης ή το υλικολογισμικό εδώ και αρκετό καιρό.

Μπορώ να εκτελέσω το HDMI στο DisplayPort;

Ναι, μπορείτε να εκτελέσετε HDMI στο DisplayPort. Θα χρειαστείτε απλώς έναν προσαρμογέα μετατροπής.

HDMI vs DVI vs VGA vs Displayport