Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το Ethernet δεν λειτουργεί αλλά το WiFi είναι: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το Ethernet δεν λειτουργεί αλλά το WiFi είναι: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ακόμη και με την πρόοδο της τεχνολογίας WiFi, το ethernet παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ειδικά όταν χρειάζεστε μια σταθερή σύνδεση με χαμηλή καθυστέρηση. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να συναντήσετε μια περίεργη κατάσταση όπου το ethernet δεν λειτουργεί αλλά το WiFi.

Για να σας βγάλουμε από αυτήν την κατάσταση, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα επιδιορθώσεων. Το ethernet δεν λειτουργεί, αλλά το πρόβλημα WiFi μπορεί να προκληθεί λόγω χαλαρής σύνδεσης στη θύρα, προσωρινών προβλημάτων δικτύωσης, ξεπερασμένου υλικολογισμικού ή λανθασμένων ρυθμίσεων. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να εργαστείτε σε κάθε σημείο που αναφέραμε παρακάτω για να φτάσετε στη βασική αιτία του προβλήματος.

Ελέγξτε το καλώδιο Ethernet και τη σύνδεση

Αρχικά, πρέπει να ελέγξετε ότι το καλώδιο Ethernet δεν είναι ελαττωματικό. Εάν έχετε άλλο καλώδιο Ethernet, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο Ethernet είναι σωστά συνδεδεμένο τόσο στο δρομολογητή όσο και στον υπολογιστή σας.

Επιπλέον, επιβεβαιώστε ότι το καλώδιο Ethernet έχει εισαχθεί στη σωστή θύρα Ethernet και όχι σε αυτήν όπου συνδέετε το μόντεμ στο δρομολογητή. Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, είναι καλύτερο να το αλλάξετε για να αποφύγετε περαιτέρω ταλαιπωρία.

Ανάγνωση:  Βασικά εργαλεία στα οποία οι νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν

Ενεργοποιήστε τον δρομολογητή και το μόντεμ σας

Κύκλος ισχύος σημαίνει επανεκκίνηση των συσκευών. Αν και τα βήματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή σας, τα γενικά βήματα παραμένουν τα ίδια.

 • Αποσυνδέστε το δρομολογητή και το μόντεμ από την πηγή. Αφαιρέστε τις μπαταρίες από το μόντεμ.
 • Περιμένετε ένα λεπτό και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις μπαταρίες στο μόντεμ και συνδέστε και τις δύο συσκευές ξανά στην πηγή τροφοδοσίας.
 • Ενεργοποιήστε την πηγή τροφοδοσίας και περιμένετε να ενεργοποιηθούν πλήρως ο δρομολογητής και το μόντεμ. Ελέγξτε τη λυχνία κατάστασης και στις δύο συσκευές για να πάρετε μια ιδέα για το αν είναι αναμμένες ή όχι.
 • Προσπαθήστε να συνδέσετε ξανά τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη σύνδεση Ethernet.

Ελέγξτε την κατάσταση δικτύου στις Ρυθμίσεις

Στα Windows, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση δικτύου στις ρυθμίσεις για να μετρήσετε την κατάσταση σύνδεσης. Εδώ είναι τα βήματα:

Βήμα 1: Αναζήτηση Ρυθμίσεις και μετά πηγαίνετε στο Δίκτυο και διαδίκτυο επιλογή που υπάρχει στο αριστερό μενού.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Ethernet για να δείτε την κατάσταση.

Αν όλα είναι καλά τότε θα δείτε το Συνδεδεμένος κατάσταση κάτω από την επιλογή Ethernet. Εάν υπάρχει σφάλμα, θα δείτε επιλογές όπως π.χ Απαιτείται δράση. Ίσως θελήσετε να αλλάξετε το καλώδιο Ethernet εάν δείτε τέτοιες επιλογές.

Ανάγνωση:  Πώς να καταλάβετε εάν το Roomba φορτίζει;

Εκτελέστε εντολές δικτύου

Με τις εντολές δικτύου στα Windows, μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά από λειτουργίες, όπως μη αυτόματη επαναφορά της στοίβας TCP/IP, έκπλυση του DNS και ανανέωση της διεύθυνσης IP. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών πληκτρολογώντας cmd στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, επιλέγοντας την εφαρμογή Γραμμή εντολών.

Ακολουθούν οι εντολές που πρέπει να εισαγάγετε με την ίδια σειρά που παραθέτουμε:

 • επαναφορά netsh winsock
 • netsh int επαναφορά ip
 • ipconfig /release
 • ipconfig / ανανέωση
 • ipconfig /flushdns

Μετά από κάθε εντολή πατήστε Enter. Όταν τελειώσετε, κλείστε τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Ενημέρωση ή απεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης

Μερικές φορές η ενημέρωση ή η απεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Βήμα 1: Τύπος Διαχειριστή της συσκευής στο Αναζήτηση γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + R και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε devmgmt.msc.

Βήμα 2: Κάνε κλικ στο Προσαρμογείς δικτύου καρτέλα για να το αναπτύξετε και, στη συνέχεια, εντοπίστε τον προσαρμογέα δικτύου Ethernet.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και ενημερώστε ή απεγκαταστήστε το όσο σας βολεύει.

Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του προγράμματος οδήγησης είτε κατεβάζοντας το από τον ιστότοπο του κατασκευαστή είτε κατεβάζοντας το πρόγραμμα οδήγησης σε διαφορετικό υπολογιστή και στη συνέχεια αποθηκεύοντάς το σε μια μονάδα USB.

Αλλάξτε τη διεύθυνση MAC

Μια διεύθυνση MAC είναι η μοναδική αναγνώριση της συσκευής που τη διαφοροποιεί από άλλες συσκευές στο δίκτυο. Το Ethernet μπορεί να διακοπεί εάν η διεύθυνση MAC δεν είναι αναγνωρισμένη. Ακολουθούν τα βήματα για να αλλάξετε τη διεύθυνση MAC:

Ανάγνωση:  WoW The War Within: Rogue

Βήμα 1: Τύπος Windows Key + R και πληκτρολογήστε cmd. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε cmd στη γραμμή αναζήτησης.

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows; Μέσω γραμμής εντολών και ρυθμίσεων

Βήμα 2: Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε ipconfig /all

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows; Μέσω γραμμής εντολών και ρυθμίσεων

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τη διεύθυνση MAC σας καθώς και άλλες πληροφορίες δικτύου. Αφού σημειώσετε τη διεύθυνση MAC, τώρα είναι ώρα να αλλάξετε τη διεύθυνση.

 • Παω σε Διαχείριση Συσκευών > Προσαρμογείς δικτύου.
 • Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες.
 • μεταβείτε στο Προχωρημένος καρτέλα και μετά επιλέξτε Διεύθυνση δικτύου από το μενού. Εισαγάγετε τη διεύθυνση MAC που έχετε δει στη γραμμή εντολών.

Ελπίζουμε ότι ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα επιλύσετε επιτυχώς το Ethernet που δεν λειτουργεί ενώ το πρόβλημα WiFi λειτουργεί.

Κορυφαίοι 7 προσαρμογείς USB σε Ethernet