Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το χειριστήριο Oculus δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το χειριστήριο Oculus δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Τα ακουστικά Meta’s Quest είναι μερικές από τις καλύτερες συσκευές για να βιώσετε αυτόνομο VR. Ωστόσο, όσο καλοφτιαγμένα και αν είναι, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιστασιακά σφάλματα και δυσλειτουργίες κατά καιρούς.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τα χειριστήρια Oculus που δεν λειτουργούν, τους λόγους πίσω από αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τι προκαλεί τη μη λειτουργία του ελεγκτή Oculus;

Ο ελεγκτής Oculus σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί για διάφορους λόγους. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι:

  • Χαμηλές ή εξαντλημένες μπαταρίες.
  • Προβλήματα σύζευξης με τα ακουστικά.
  • Ξεπερασμένο υλικολογισμικό ελεγκτή.
  • Προβλήματα υλικού.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καταλάβετε εάν το χειριστήριο PS4 φορτίζει;

Πώς να το διορθώσετε;

Ακολουθούν πέντε διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Επανεκκινήστε το ακουστικό σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι απλά να επανεκκινήσετε τα ακουστικά σας. Απλώς κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να απενεργοποιηθεί το σετ μικροφώνου-ακουστικού. Μόλις απενεργοποιηθεί, περιμένετε ένα λεπτό πριν το ενεργοποιήσετε ξανά και τα χειριστήρια σας θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ανάγνωση:  Η Nvidia φέρνει τη σειρά RTX Ray Tracing σε φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού που ξεκινούν από 799 $

Ελέγξτε τις μπαταρίες του ελεγκτή

Οι ελεγκτές Oculus χρησιμοποιούν μια μπαταρία ΑΑ για τροφοδοσία. Σε περίπτωση που η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή, το ακουστικό σας θα σας προειδοποιήσει και τελικά, το χειριστήριο θα σταματήσει να λειτουργεί. Η αντικατάσταση της μπαταρίας στις περισσότερες περιπτώσεις θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καθαρίσετε τις επαφές της μπαταρίας στο εσωτερικό του ελεγκτή με οινόπνευμα ή μια μπατονέτα με οινόπνευμα για να απαλλαγείτε από τυχόν σκόνη ή υπολείμματα που μπορεί να παρεμποδίζουν την παροχή ρεύματος στον ελεγκτή σας.

Πώς να επανεκκινήσετε το Fitbit Luxe;

Αντικαταστήστε ξανά τον ελεγκτή

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να αντιστοιχίσετε ξανά το χειριστήριο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Oculus. Να πώς.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Oculus και πατήστε Συσκευές.
  • Επιλέξτε το ακουστικό Oculus και πατήστε Ελεγκτές.
  • Πατήστε το χειριστήριο που θέλετε να αντιστοιχίσετε ξανά και πατήστε το Κατάργηση ζεύξης ελεγκτή κουμπί.

Μόλις αποσυνδεθεί ο ελεγκτής, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το Σύζευξη νέου ελεγκτή κουμπί στην εφαρμογή ή κρατήστε πατημένο το Κουμπί Oculus + B για τον σωστό ελεγκτή ή το Κουμπί μενού + Υ για το αριστερό χειριστήριο μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει η λυχνία LED στον δακτύλιο παρακολούθησης. Το χειριστήριό σας θα πρέπει να αντιστοιχιστεί με τα ακουστικά και να λειτουργεί ως συνήθως.

Ανάγνωση:  Το AutoZone παίρνει το Apple Pay: Επεξηγούνται οι μέθοδοι πληρωμής

Επαναφέρετε τα ακουστικά

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επαναφέρετε τα ακουστικά. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι πατώντας παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και μείωσης της έντασης ήχου μέχρι να δείτε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων στα ακουστικά. Επιλέγω Εργοστάσιο επαναφορά σε αυτό το μενού, πλοηγώντας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά έντασης ήχου και πατώντας το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε.

Είναι η Εικονική Πραγματικότητα το μέλλον;  Πώς λειτουργεί, εφαρμογές και προσδοκίες

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επαναφορά του σετ μικροφώνου-ακουστικού και ρυθμίστε το ξανά. Οι ελεγκτές σας θα πρέπει τώρα να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Απευθυνθείτε στην Υποστήριξη Πελατών της Oculus

Τέλος, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απευθυνθείτε στην Υποστήριξη Πελατών της Oculus και να αποκτήσετε ένα εισιτήριο την ιστοσελίδα τους για να λάβετε εξατομικευμένες λύσεις ή να αντικαταστήσετε το χειριστήριό σας, εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει BTC στο Roblox;