Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το τηλεχειριστήριο Nvidia Shield δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο Nvidia Shield δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές συσκευές ροής εκεί έξω, ωστόσο, η Shield TV της Nvidia συχνά ξεχωρίζει για τη μοναδική εμφάνιση και τη λειτουργικότητά της. Τούτου λεχθέντος, όση προσπάθεια έχει καταβάλει η Nvidia στο Shield για να το κάνει μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποια περιστασιακά σφάλματα και δυσλειτουργίες κατά καιρούς.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το τηλεχειριστήριο Nvidia Shield που δεν λειτουργεί, τις αιτίες του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τι προκαλεί αυτό το σφάλμα;

Το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των παρακάτω.

  • Χαμηλό επίπεδο μπαταρίας τηλεχειριστηρίου.
  • Ο απομακρυσμένος αισθητήρας υπερύθρων είναι φραγμένος.
  • Το τηλεχειριστήριο είναι εκτός εμβέλειας.
  • Προβλήματα σύζευξης με το Nvidia Shield.

Διαβάστε επίσης: Κωδικός σφάλματος Nvidia GeForce Experience 0x0001: 4 διορθώσεις

Πώς να το διορθώσετε;

Ακολουθούν επτά διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε.

Ελέγξτε για μπλοκαρισμένο σήμα

Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης χρησιμοποιούν σήματα υπερύθρων που απαιτούν μια καθαρή οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής που λειτουργεί. Αν υπάρχει κάτι σαν τοίχος ή ένα έπιπλο ανάμεσα στην τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο, το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει. Ελέγξτε αν υπάρχουν εμπόδια στο ενδιάμεσο και ότι βρίσκεστε στο προτεινόμενο εύρος του τηλεχειριστηρίου. Εάν είστε πολύ μακριά, ούτε το τηλεχειριστήριο θα λειτουργήσει.

Ανάγνωση:  8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε να χτίζετε ένα εμπορικό σήμα το συντομότερο δυνατόν

Ελέγξτε την ισχύ

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε εάν η τηλεόρασή σας τροφοδοτείται ή όχι. Εάν δεν υπάρχει ρεύμα στην πρίζα, είναι προφανές ότι η τηλεόραση δεν θα ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από τις επιδιορθώσεις που επιχειρήσετε. Δοκιμάστε επίσης να συνδέσετε την τηλεόραση σε άλλη πρίζα για να λύσετε το πρόβλημα.

Πώς να βαθμονομήσετε το laptop και την μπαταρία του Android;

Επιπλέον, εάν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας είναι εξαντλημένες ή δεν έχουν αρκετή φόρτιση για να λειτουργήσει σωστά το τηλεχειριστήριο, μπορεί να χάσει τη σύζευξη με την τηλεόραση και να σταματήσει να λειτουργεί. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες με μια καινούργια ζευγάρια και δείτε αν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο.

Τα εβδομαδιαία συμβόλαια Darktide δεν λειτουργούν: Γρήγορη επιδιόρθωση

Σπασμένο τηλεκοντρόλ

Υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα το πρόβλημα να προκαλείται από ένα σπασμένο ή κολλημένο κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Οποιαδήποτε άλλη φυσική βλάβη στο τηλεχειριστήριο (από υγρά για παράδειγμα) μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλώς να παραγγείλετε ένα άλλο τηλεχειριστήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το τηλεχειριστήριο και να φροντίζετε να καθαρίζετε τακτικά.

Ελέγξτε για ενημερώσεις του Shield TV

Η ενημέρωση του Shield TV στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη ενημέρωση μπορεί επίσης συχνά να διορθώσει τέτοια προβλήματα. Να πώς.

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις καρτέλα και κάντε κλικ Συσκευή.

Βήμα 2: Κάντε κλικ Σχετικά με

Βήμα 3: Τέλος, κάντε κλικ Αναβάθμιση συστήματος για να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο εάν υπάρχει ενημέρωση και να εγκαταστήσετε μια αμέσως εάν είναι διαθέσιμη.

Ανάγνωση:  Το τηλεχειριστήριο της Sony TV δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του τηλεχειριστηρίου σας.

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις καρτέλα και κάντε κλικ Τηλεχειριστήριο & αξεσουάρ.

Βήμα 2: Κάντε κλικ Αξεσουάρ ασπίδας.

Βήμα 3: Κάντε κλικ Τηλεχειριστήριο ασπίδας.

Βήμα 4: Τέλος, κάντε κλικ Ενημέρωση υλικολογισμικού για να ελέγξετε και να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης που είναι διαθέσιμη για το τηλεχειριστήριό σας.

Επανεκκινήστε την τηλεόρασή σας μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση και το σφάλμα θα πρέπει να έχει φύγει ήδη.

Η επανασχεδίαση του Midnight Sun δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Αντιστοιχίστε ξανά το τηλεχειριστήριό σας

Τα προβλήματα σύζευξης μεταξύ του Nvidia Shield και του τηλεχειριστηρίου του μπορεί επίσης να προκαλέσουν διακοπή λειτουργίας του τηλεχειριστηρίου. Δείτε πώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τις δύο συσκευές.

Αρχικά, πρέπει να καταργήσουμε τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις καρτέλα και κάντε κλικ Τηλεχειριστήριο & αξεσουάρ.

Βήμα 2: Κάντε κλικ Αξεσουάρ ασπίδας.

Βήμα 3: Κάντε κλικ Ξεχάστε όλα τα αξεσουάρ για να καταργήσετε τη σύζευξη του τηλεχειριστηρίου σας.

Μόλις γίνει αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Επιλέγω κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας στο κέντρο του D-pad μέχρι να αναβοσβήνει ένα πράσινο ή μπλε φως στο τηλεχειριστήριό σας, ανάλογα με το μοντέλο. Περιμένετε λίγο και οι οδηγίες σύζευξης θα εμφανιστούν στην οθόνη. Από εκεί, ακολουθήστε για να αντιστοιχίσετε ξανά το τηλεχειριστήριό σας με το Shield και το πρόβλημά σας θα πρέπει να ανήκει στο παρελθόν.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα «Το Facebook συνεχίζει να σταματά» στο τηλέφωνο

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Shield

Η ύπαρξη πολύ μεγάλης προσωρινής μνήμης στο Shield σας μπορεί να κάνει τη συσκευή να μην ανταποκρίνεται και να προκαλέσει καθυστερήσεις που μπορεί να κάνουν να φαίνεται ότι το τηλεχειριστήριό σας δεν λειτουργεί. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Bluetooth στο Shield σας.

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς το Ρυθμίσεις καρτέλα και κάντε κλικ Εφαρμογές.

Βήμα 2: Επιλέγω Εφαρμογές συστήματος.

Βήμα 3: Κάντε κλικ Bluetooth και επιλέξτε Force Stop.

Βήμα 4: Τέλος, κάντε κλικ Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων για να καθαρίσετε όλη τη μνήμη.

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και δοκιμάστε να αντιστοιχίσετε ξανά το τηλεχειριστήριο τώρα

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεχειριστηρίου

Τέλος, αν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεχειριστηρίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το Πίσω και Επιλέγω τα κουμπιά μαζί για 15 δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει η ενδεικτική λυχνία LED στο τηλεχειριστήριο. Λάβετε υπόψη ότι μετά από αυτό θα πρέπει να επανατοποθετήσετε το τηλεχειριστήριο, αλλά αυτό θα λύσει το πρόβλημά σας.

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα κατά την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης Nvidia: Γρήγορη επιδιόρθωση