Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το τηλεχειριστήριο Fios δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο Fios δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Πολλοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών προσφέρουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες όπως internet ή τηλεόραση. Η Verizon, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ προσφέρει μια υπηρεσία τηλεόρασης που ονομάζεται Fios, η οποία συνοδεύεται από δικό της αποκωδικοποιητή ροής και τηλεχειριστήριο. Τώρα, ενώ αυτές οι υπηρεσίες συνήθως λειτουργούν καλά, το περιστασιακό σφάλμα ή σφάλμα δεν είναι κάτι καινούργιο.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τα τηλεχειριστήρια Fios που δεν λειτουργούν, τους λόγους για τους οποίους και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το τηλεχειριστήριο Fios ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται. Μερικοί συνήθεις λόγοι περιλαμβάνουν.

  • Χαμηλές ή εξαντλημένες μπαταρίες.
  • Προβλήματα σύζευξης με τον αποκωδικοποιητή.
  • Το τηλεχειριστήριο είναι εκτός εμβέλειας.
  • Παρεμβολές από άλλες συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι τα μέσα VZ; Πώς να το βρείτε στο τηλέφωνο;

Ακολουθούν έξι διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δοκιμάστε να αλλάξετε την μπαταρία

Ίσως ο πιο δημοφιλής λόγος για τον οποίο τα τηλεχειριστήρια αρχίζουν να δυσλειτουργούν είναι ότι τα επίπεδα της μπαταρίας τους πέφτουν πολύ χαμηλά. Αυτό ισχύει τόσο για επαναφορτιζόμενα τηλεχειριστήρια όσο και για τηλεχειριστήρια που λειτουργούν με μπαταρία.

Ανάγνωση:  Top 7 φορητά ψυγεία αυτοκινήτου
Πώς να βαθμονομήσετε το laptop και την μπαταρία του Android;

Επομένως, εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν ανταποκρίνεται ή καθυστερεί πολύ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να φορτίσετε το τηλεχειριστήριο ή να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες, ανάλογα με το είδος του τηλεχειριστηρίου που έχετε.

Ελέγξτε για μπλοκαρισμένο σήμα

Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης χρησιμοποιούν σήματα υπερύθρων που απαιτούν μια καθαρή οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής που λειτουργεί. Αν υπάρχει κάτι σαν τοίχος ή ένα έπιπλο ανάμεσα στην τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο, το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει. Ελέγξτε αν υπάρχουν εμπόδια στο ενδιάμεσο και ότι βρίσκεστε στο προτεινόμενο εύρος του τηλεχειριστηρίου. Εάν είστε πολύ μακριά, ούτε το τηλεχειριστήριο θα λειτουργήσει.

Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας

Η ενεργοποίηση της τηλεόρασής σας μπορεί επίσης να διορθώσει προβλήματα σύνδεσης μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της τηλεόρασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε την τηλεόρασή σας, να την αποσυνδέσετε από τον τοίχο για 50 δευτερόλεπτα και μετά να την συνδέσετε ξανά. Μόλις συνδεθεί, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στην τηλεόραση για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα εξαντλήσει τυχόν υπολειπόμενη φόρτιση από την τηλεόραση και θα την επαναφέρει ομαλά στη διαδικασία. Κάντε επανεκκίνηση της τηλεόρασης τώρα και ελέγξτε αν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο.

Διαβάστε επίσης: Πιστοποίηση Microsoft Azure AZ900 και πώς να το σπάσετε;

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Home Assistant με την Alexa

Ελέγξτε τις συνδέσεις

Τώρα είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τυχόν συνδέσεις προς και από τον αποκωδικοποιητή σας. Ελέγξτε εάν λαμβάνει την απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει σωστά και εάν τυχόν εισερχόμενο σήμα ή εξερχόμενες συνδέσεις HDMI λειτουργούν σωστά. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά σε καλώδια, αντικαταστήστε τα και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στη θέση τους πριν προσπαθήσετε ξανά.

Προβλήματα ζεύξης

Τα προβλήματα σύζευξης με τον αποκωδικοποιητή είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το τηλεχειριστήριό σας μπορεί να δυσλειτουργήσει. Με βάση το ακριβές μοντέλο του τηλεχειριστηρίου σας, η διαδικασία σύζευξης μπορεί να είναι διαφορετική.

Για το τηλεχειριστήριο φωνητικής τηλεόρασης Fios

Στρέψτε το τηλεχειριστήριο προς την τηλεόραση με την οποία θέλετε να πραγματοποιήσετε σύζευξη και πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά αναπαραγωγής/παύσης και «O» ταυτόχρονα μέχρι η λυχνία στο τηλεχειριστήριο να αναβοσβήσει μπλε.

Μόλις η λυχνία σταματήσει να αναβοσβήνει, το τηλεχειριστήριό σας έχει αντιστοιχιστεί και είναι έτοιμο για χρήση. Θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα τυχόν τηλεοράσεις και συστήματα ήχου που είναι συνδεδεμένα στον αποκωδικοποιητή.

Για τηλεχειριστήρια P265

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά OK και FiOS TV ταυτόχρονα μέχρι η λυχνία του τηλεχειριστηρίου να αναβοσβήσει δύο φορές με κόκκινο χρώμα και να παραμείνει κόκκινη.

Βήμα 2: Πατήστε και αφήστε το κουμπί Αναπαραγωγή/Παύση μέχρι το τηλεχειριστήριο να βρει τον σωστό κωδικό και να κλείσει την τηλεόραση.

Ανάγνωση:  Τι είναι το DisplayPort 2.1 και είναι καλύτερο από το HDMI 2.1;

Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί TV Power μέχρι να ενεργοποιηθεί η τηλεόρασή σας και, στη συνέχεια, πατήστε OK για αποθήκευση.

Για τηλεχειριστήρια P283 Big Button και Phillips RC1445302

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σύζευξης, σημειώστε τον τριψήφιο κωδικό τηλεόρασης στην τηλεόρασή σας.

Βήμα 1: Πατήστε τα κουμπιά OK και 0 ταυτόχρονα μέχρι η λυχνία του τηλεχειριστηρίου να αναβοσβήσει δύο φορές με κόκκινο χρώμα και να παραμείνει κόκκινη.

Βήμα 2: Εισαγάγετε τον τριψήφιο κωδικό τηλεόρασης.

Βήμα 3: Πατήστε και αφήστε το κουμπί Κάτω Κανάλι μία φορά κάθε δευτερόλεπτο μέχρι να σβήσει η τηλεόραση,

Βήμα 4: Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση και πατήστε OK για αποθήκευση.

Για Motorola 800 Remote

Βήμα 1: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο TV για έξι δευτερόλεπτα.

Βήμα 2: Πατήστε το κουμπί λειτουργίας. Το κουμπί της συσκευής θα πρέπει να αναβοσβήνει τρεις φορές πριν απενεργοποιηθεί.

Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί Πάνω μία φορά κάθε δευτερόλεπτο μέχρι να σβήσει η τηλεόραση.

Βήμα 4: Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση και πατήστε OK για αποθήκευση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τηλεχειριστήρια Fios TV και τις διαδικασίες σύζευξής τους, επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα.

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Verizon

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να απευθυνθείτε στην υποστήριξη πελατών της Verizon και να τους ζητήσετε να επιλύσουν το πρόβλημα είτε εξ αποστάσεως είτε στέλνοντας έναν εξειδικευμένο τεχνικό στο σπίτι σας. Ο πάροχος υπηρεσιών θα μπορεί να επισημάνει το ακριβές σφάλμα που προκαλεί το πρόβλημα και είτε θα επισκευάσει είτε θα αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικά εξαρτήματα.

Ανάγνωση:  Η εφαρμογή Nest δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Διαβάστε επίσης: Γιατί το τηλεχειριστήριο Firestick μου αναβοσβήνει κίτρινο;