Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά όταν είστε έτοιμοι για παρακολούθηση φαγητού το βράδυ της Παρασκευής.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λειτουργήσει ξανά το τηλεχειριστήριο DirecTV.

Το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί: Πιθανοί λόγοι

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί:

 • Παρεμπόδιση: Κάτι μπορεί να εμποδίζει το σήμα από το τηλεχειριστήριο στον δέκτη. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο δρόμο και ότι ο αισθητήρας του δέκτη και ο πομπός του τηλεχειριστηρίου είναι καθαροί.
 • Μπαταρίες: Οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο μπορεί να είναι χαμηλές ή εξαντλημένες. Δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με νέα και βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά.
 • Τρόπος: Το τηλεχειριστήριο ενδέχεται να βρίσκεται σε λάθος λειτουργία για τη συσκευή που θέλετε να ελέγξετε. Ελέγξτε τον διακόπτη λειτουργίας στο επάνω μέρος του τηλεχειριστηρίου και σύρετέ τον στο κατάλληλο σύμβολο (DIRECTV, TV, AV1 ή AUX).
 • Σύζευξη: Το τηλεχειριστήριο ενδέχεται να μην έχει αντιστοιχιστεί με τον δέκτη ή τη συσκευή που θέλετε να ελέγξετε. Δοκιμάστε να επαναφέρετε το τηλεχειριστήριο και τον δέκτη ακολουθώντας τα βήματα σε αυτόν τον ιστότοπο.
 • Υλικολογισμικό: Το υλικολογισμικό του τηλεχειριστηρίου ή του δέκτη μπορεί να είναι παλιό ή κατεστραμμένο.
Ανάγνωση:  Τι είναι η κάρτα TF; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τι κανάλι είναι το Court TV στο DirecTV;

Το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί: Πιθανές επιδιορθώσεις

Τώρα που καταλάβαμε γιατί το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί, ας κατευθυνθούμε γρήγορα στις επιδιορθώσεις.

Ελέγξτε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί είναι να ελέγξετε τις μπαταρίες. Μερικές φορές, οι μπαταρίες μπορεί να είναι χαμηλές ή εξαντλημένες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του τηλεχειριστηρίου.

Για να ελέγξετε τις μπαταρίες, πατήστε παρατεταμένα οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Αν δείτε ένα:

 • Σταθερό πράσινο φως: Οι μπαταρίες είναι δυνατές.
 • Πράσινο φως που αναβοσβήνει γρήγορα: Οι μπαταρίες είναι εντάξει, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν σύντομα.
 • Πράσινο φως που αναβοσβήνει αργά ή απουσία φωτός: Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία του τηλεχειριστηρίου σας έχει εξαντληθεί και χρειάζεστε νέες μπαταρίες.

Για να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες, αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας και τοποθετήστε δύο νέες μπαταρίες ΑΑ. Φροντίστε να ευθυγραμμίσετε σωστά τα θετικά και τα αρνητικά άκρα.

Ελέγξτε την απομακρυσμένη λειτουργία

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η λειτουργία του τηλεχειριστηρίου σας. Το τηλεχειριστήριό σας DirecTV μπορεί να ελέγχει διαφορετικές συσκευές, όπως την τηλεόραση, τον δέκτη, τη συσκευή αναπαραγωγής DVD κ.λπ. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να σύρετε το διακόπτη λειτουργίας στο επάνω μέρος του τηλεχειριστηρίου στο κατάλληλο σύμβολο.

Ανάγνωση:  Το Lenovo Tab P12 Pro έρχεται στην Ινδία: Τιμή και προδιαγραφές

Εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν ελέγχει τον δέκτη DirecTV, σύρετε το διακόπτη λειτουργίας προς τα αριστερά στο σύμβολο.

Εάν το τηλεχειριστήριό σας δεν ελέγχει άλλες συσκευές, σύρετε το διακόπτη λειτουργίας στο σύμβολο εισόδου (για παράδειγμα, TV, AV1 ή AUX).

Εάν το τηλεχειριστήριό σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί μετά την αλλαγή της λειτουργίας, ίσως χρειαστεί να προγραμματίσετε το τηλεχειριστήριό σας ώστε να λειτουργεί με τις συσκευές σας. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό στο εγχειρίδιο χρήστη ή στον ιστότοπο της DirecTV.

Η εφαρμογή Bunkr δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ελέγξτε για παρεμβολές σήματος

Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο το τηλεχειριστήριο DirecTV δεν λειτουργεί είναι ότι κάτι μπλοκάρει ή παρεμποδίζει το σήμα μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του δέκτη. Το τηλεχειριστήριο χρησιμοποιεί φως για να στείλει εντολές στον δέκτη, επομένως εάν κάτι εμποδίζει ή αντανακλά το φως, μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά λειτουργεί το τηλεχειριστήριο.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

 • Αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να εμποδίζουν το σήμα από το τηλεχειριστήριο και τον δέκτη.
 • Καθαρίστε τον πομπό του τηλεχειριστηρίου και τον αισθητήρα του δέκτη με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
 • Μειώστε τη φωτεινότητα της τηλεόρασής σας.
 • Απομακρυνθείτε από πηγές έντονου φωτός ή υπέρυθρα σήματα, όπως λαμπτήρες, παράθυρα ή άλλα τηλεχειριστήρια.
Ανάγνωση:  Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS4 στο PS4 χωρίς USB;

Επαναφέρετε το τηλεχειριστήριο και τον δέκτη σας

Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε το τηλεχειριστήριο και τον δέκτη σας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση τυχόν δυσλειτουργιών ή σφαλμάτων που μπορεί να προκαλούν δυσλειτουργία του τηλεχειριστηρίου σας.

Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Σίγαση και Επιλογή για να επαναφέρετε το τηλεχειριστήριό σας μέχρι να αναβοσβήσει δύο φορές η πράσινη λυχνία. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε 9 8 1 στο πληκτρολόγιο. Το πράσινο φως θα αναβοσβήσει τέσσερις φορές για να επιβεβαιώσει ότι το τηλεχειριστήριό σας έχει γίνει επαναφορά.

Για να επαναφέρετε τον δέκτη σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κόκκινο κουμπί στο πλάι του κουτιού για 10 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα και να περιμένετε 15 δευτερόλεπτα πριν το συνδέσετε ξανά.

Μετά την επαναφορά και των δύο συσκευών, περιμένετε λίγα λεπτά για να επανεκκινηθούν και να επανασυνδεθούν. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλεχειριστήριό σας.

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη του DirecTV

Ως τελική λύση για το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο DirecTV, θα πρέπει να επικοινωνήσετε Εξυπηρέτηση πελατών DirecTV για περαιτέρω βοήθεια. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακής συνομιλίας ή να σας στείλουν ένα τηλεχειριστήριο αντικατάστασης εάν χρειάζεται.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Steam Deck ως επιτραπέζιο υπολογιστή

Τι κανάλι είναι το Peacock στο DirecTV;