Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το τηλεχειριστήριο Chromecast δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο Chromecast δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Χάρη στα δίκτυα WiFi που καλύπτουν πλέον τα περισσότερα σπίτια, οι τοπικές συσκευές ροής όπως το Chromecast της Google, μπορούν να κάνουν την κοινή χρήση οθόνης και τον κατοπτρισμό μεταξύ συσκευών εξαιρετικά εύκολη. Ωστόσο, όσο καλά κατασκευασμένο κι αν είναι το Chromecast, δεν είναι τέλειο και κατά καιρούς αντιμετωπίζει σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το τηλεχειριστήριο Chromecast που δεν λειτουργεί, τις αιτίες πίσω από αυτό και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε το δίκτυο WiFi του Chromecast;

Τι προκαλεί αυτό το σφάλμα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το τηλεχειριστήριό σας Chromecast ενδέχεται να μην λειτουργεί. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Χαμηλή ή καθόλου ισχύς μπαταρίας.
  • Προβλήματα υλικού με το τηλεχειριστήριο.
  • Προβλήματα σύζευξης με το Chromecast.

Πώς να το διορθώσετε;

Ακολουθούν έξι διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ελέγξτε τις μπαταρίες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις μπαταρίες σας. Εάν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας έχουν εξαντληθεί ή δεν έχουν αρκετή φόρτιση για να λειτουργήσει σωστά το τηλεχειριστήριο, μπορεί να χάσει τη σύζευξη με την τηλεόραση και να σταματήσει να λειτουργεί. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες με μια καινούργια ζευγάρια και δείτε αν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο.

Ανάγνωση:  Sentent AI: Είμαστε ακόμα εκεί;

Ελέγξτε για μπλοκαρισμένο σήμα

Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης χρησιμοποιούν σήματα υπερύθρων που απαιτούν μια καθαρή οπτική επαφή μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της συσκευής που λειτουργεί. Αν υπάρχει κάτι σαν τοίχος ή ένα έπιπλο ανάμεσα στην τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο, το τηλεχειριστήριο δεν θα λειτουργήσει. Ελέγξτε αν υπάρχουν εμπόδια στο ενδιάμεσο και ότι βρίσκεστε στο προτεινόμενο εύρος του τηλεχειριστηρίου. Εάν είστε πολύ μακριά, ούτε το τηλεχειριστήριο θα λειτουργήσει.

Σπασμένο τηλεκοντρόλ

Υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα το πρόβλημα να προκαλείται από ένα σπασμένο ή κολλημένο κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Οποιαδήποτε άλλη φυσική βλάβη στο τηλεχειριστήριο (από υγρά για παράδειγμα) μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλώς να παραγγείλετε ένα άλλο τηλεχειριστήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το τηλεχειριστήριο και να φροντίζετε να καθαρίζετε τακτικά.

Επανεκκινήστε την τηλεόραση

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη. δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση της τηλεόρασής σας μία φορά. Η επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει φαινομενικά τυχαία προβλήματα με την τηλεόρασή σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τα τηλεχειριστήρια και τα προβλήματα σύζευξης. Η αποσύνδεση της τηλεόρασης από την πρίζα και η επανασύνδεσή της μπορεί επίσης να επιλύσει το πρόβλημα.

Αντιστοιχίστε ξανά το τηλεχειριστήριο

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αντιστοιχίσετε ξανά το τηλεχειριστήριο με το Chromecast εάν δεν λειτουργεί όπως αναμένεται. Να πώς.

Ανάγνωση:  Πώς να κερδίσετε το Pokemon Scarlet & Violet του Drayton

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί στο πίσω μέρος του Chromecast για να το θέσετε σε λειτουργία σύζευξης.

Βήμα 2: Στο τηλεχειριστήριο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πίσω και Σπίτι κουμπιά μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει η λυχνία LED στο κάτω μέρος.

Βήμα 3: Τώρα πατήστε το Σπίτι κουμπί και το τηλεχειριστήριο θα πρέπει να αντιστοιχιστεί με το Chromecast σας.

Επαναφέρετε το Chromecast σας

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επαναφέρετε το Chromecast σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς στο πίσω μέρος του Chromecast έως ότου το LED κατάστασης γίνει λευκό. Δώστε λίγο χρόνο στη συσκευή για να επαναφερθεί και μόλις είναι έτοιμη, ρυθμίστε ξανά το Chromecast και αντιστοιχίστε το τηλεχειριστήριο για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Roku vs Firestick vs Chromecast: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;