Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το τηλεχειριστήριο της Sony TV δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το τηλεχειριστήριο της Sony TV δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εάν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης Sony δεν λειτουργεί, μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Ένα δυσλειτουργικό τηλεχειριστήριο μπορεί να σας εμποδίσει να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές, να ρυθμίσετε τα κουμπιά έντασης ήχου ή να αλλάξετε τα κανάλια. Αλλά προτού πανικοβληθείτε και αγοράσετε ένα νέο τηλεχειριστήριο, υπάρχουν αρκετές επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε τις αιτίες για τις οποίες το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης Sony δεν λειτουργεί και πιθανές επιδιορθώσεις του ζητήματος. Στο τέλος, θα ολοκληρώσουμε απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις που απαντώνται συχνά.

Το τηλεχειριστήριο Sony TV δεν λειτουργεί: Πιθανές αιτίες

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές αιτίες που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο της Sony TV:

  • Άδειες μπαταρίες: Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένα τηλεχειριστήριο σταματά να λειτουργεί. Εάν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο είναι εξαντλημένες ή χαμηλή, δεν θα μπορεί να μεταδώσει σήματα στην τηλεόραση.
  • Μπλοκαρισμένα σήματα: Τα τηλεχειριστήρια χρησιμοποιούν υπέρυθρα σήματα για την επικοινωνία με την τηλεόραση. Εάν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της τηλεόρασης, όπως ένα έπιπλο, κουρτίνες, τοίχος ή άλλα αντικείμενα, το σήμα μπορεί να είναι μπλοκαρισμένο.
  • Λανθασμένες ρυθμίσεις εισαγωγής: Εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει τη σωστή είσοδο, το τηλεχειριστήριο ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να ελέγξετε ένα κουτί καλωδίου, η τηλεόραση πρέπει να ρυθμιστεί στην είσοδο από το κουτί καλωδίου.
  • Ζητήματα αισθητήρα τηλεχειριστηρίου: Εάν ο αισθητήρας είναι κατεστραμμένος ή βρώμικος, δεν θα στέλνει ή δεν θα λαμβάνει σήματα.
  • Παρεμβολές από άλλες συσκευές: Εάν υπάρχουν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο δωμάτιο, ενδέχεται να παρεμποδίζουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου.
Ανάγνωση:  Mortal Kombat 1 (2024) Characters: Brief Overview Of The Fighters

Πόσο καιρό χρειάζεται για να φορτιστεί το Roomba;

Το τηλεχειριστήριο Sony TV δεν λειτουργεί: Πιθανές επιδιορθώσεις

Σε αυτήν την ενότητα, παρέχουμε ορισμένες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο της Sony TV:

Ελέγξτε τις μπαταρίες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι οι μπαταρίες. Αφαιρέστε τις μπαταρίες και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για μερικά δευτερόλεπτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολειπόμενη ισχύ στο τηλεχειριστήριο. Τώρα, τοποθετήστε τις μπαταρίες και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το τηλεχειριστήριο.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας είναι νεκρές ή κατεστραμμένες και η αγορά νέων είναι η μόνη επιλογή.

Καθαρίστε το τηλεχειριστήριο

Μερικές φορές, βρωμιά και βρωμιά εναποτίθενται στο τηλεχειριστήριο και κολλάνε το κουμπί. Για να καθαρίσετε τα κουμπιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Σκουπίστε απαλά τα κουμπιά και αφαιρέστε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα. Μετά από αυτό, φροντίστε να πατήσετε τα κουμπιά μερικές φορές, ώστε να μην έχει κολλήσει κανένα από τα κουμπιά.

Αφαιρέστε τα εμπόδια που εμποδίζουν το σήμα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα υπέρυθρα σήματα μπλοκάρονται λόγω της παρουσίας εμποδίων. Βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή του σήματος είναι καθαρή. Αφαιρέστε τα αντικείμενα από τη βάση της τηλεόρασής σας και αναδιατάξτε τα έπιπλα έτσι ώστε να μην μπλοκάρουν τα σήματα στο μέλλον.

Ανάγνωση:  Καλύτερη κατασκευή υπολογιστή gaming κάτω από 50000 INR

Ελέγξτε τον αισθητήρα υπερύθρων

Ο αισθητήρας υπερύθρων στην τηλεόρασή σας Sony μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος πίσω από το τηλεχειριστήριο που δεν λειτουργεί. Ο αισθητήρας βρίσκεται συνήθως στο κάτω κέντρο της τηλεόρασης και εάν παρεμποδίζεται, τα σήματα του τηλεχειριστηρίου ενδέχεται να μην φτάσουν στην τηλεόραση. Για να το διορθώσετε, καθαρίστε τον αισθητήρα χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο αισθητήρας υπερύθρων δεν εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως ή έντονα φώτα.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το τηλεχειριστήριό σας στέλνει τα σήματα υπερύθρων:

  • Γυρίστε την κάμερα του smartphone σας προς το τηλεχειριστήριο.
  • Τώρα, πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριο και, στη συνέχεια, κοιτάξτε το σκόπευτρο της κάμερας του τηλεφώνου μας. Εάν το τηλεχειριστήριο στέλνει τα σήματα IR, τότε θα δείτε μια λυχνία που αναβοσβήνει.

Θυμηθείτε, ορισμένα μοντέλα iPhone και άλλα smartphone δεν θα εμφανίζουν το φως υπερύθρων. Άρα, δεν είναι αξιόπιστο τεστ. Ωστόσο, αξίζει μια δοκιμή.

Επαναφέρετε την τροφοδοσία της Sony TV

Για να επανεκκινήσετε την τηλεόρασή σας Sony, απλώς αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και περιμένετε μερικά λεπτά προτού την συνδέσετε ξανά.

Για Sony Android TV, πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριό σας για δέκα δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε την τηλεόραση.

Ενημερώστε την τηλεόρασή σας Sony

Θα πρέπει να κάνετε συνήθεια να ενημερώνετε τακτικά την τηλεόρασή σας Sony αμέσως μόλις η εταιρεία κυκλοφορήσει τις ενημερώσεις. Ακολουθούν τα βήματα για να ενημερώσετε μια τηλεόραση Sony:

  • Για τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2019 ή μεταγενέστερα, πατήστε το Γρήγορες ρυθμίσεις κουμπί και μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις. Για άλλα μοντέλα, πατήστε το Σπίτι κουμπί και μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Μετά από αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Συνήθως, εξαρτάται από τη μάρκα και το μοντέλο της τηλεόρασής σας Sony, αλλά ένα γενικό μοτίβο είναι το εξής: Τηλεχειριστήριο και αξεσουάρ > Τηλεχειριστήριο > Ενημέρωση λογισμικού.

Αφαιρέστε τυχόν συνδεδεμένες συσκευές

Εάν έχετε εξωτερικές συσκευές όπως μπάρες ήχου, καλωδιακά κουτιά ή κονσόλες παιχνιδιών συνδεδεμένες στην τηλεόρασή σας Sony, μερικές φορές μπορεί να επηρεάσουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου. Αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές, εκτός από αυτήν που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, και δοκιμάστε ξανά το τηλεχειριστήριο για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Τώρα, συνδέστε τις συσκευές μία προς μία και ελέγξτε το τηλεχειριστήριο.

Ανάγνωση:  Η Samsung φέρνει το Android 12 στις συσκευές Galaxy με One UI 4

Αφαιρέστε τυχόν παρεμβολές Bluetooth

Εάν η τηλεόρασή σας Sony χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth, άλλες κοντινές συσκευές Bluetooth μπορεί να επηρεάσουν το σήμα. Για να το διορθώσετε, μετακινήστε τις άλλες συσκευές Bluetooth σε άλλο δωμάτιο ή όσο πιο μακριά μπορείτε από την τηλεόραση. Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις συσκευές ενώ χρησιμοποιείτε την τηλεόραση Sony.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της τηλεόρασης Sony

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, τότε μπορεί να είναι απαραίτητη η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της τηλεόρασης Sony. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις προτιμώμενες ρυθμίσεις σας. Πατήστε το κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων στην πίσω πλευρά της τηλεόρασής σας μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα Επαναφορά/διαγραφή. Μόλις δείτε το μήνυμα, αφήστε το κουμπί και η τηλεόραση θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Ο σύνδεσμος Mgnetu δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις ερωτήσεις που απαντούν συχνά οι χρήστες σχετικά με το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο της Sony TV.

Γιατί η τηλεόρασή μου Sony δεν ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η τηλεόρασή σας Sony δεν ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο, όπως βλάβη της μπαταρίας στο τηλεχειριστήριο, μπλοκαρισμένα σήματα υπέρυθρων, ξεπερασμένο λογισμικό, ελαττωματικές ρυθμίσεις εισόδου και παρεμβολές από άλλες συσκευές.

Ανάγνωση:  Πώς να μεταφέρετε το βιβλίο διευθύνσεων από το Android στο Android

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης Sony δεν λειτουργεί εκτός από το κουμπί λειτουργίας

Εάν τα άλλα κουμπιά λειτουργούν, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τις μπαταρίες και πατήστε το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα για να αφαιρέσετε την υπολειπόμενη ισχύ. Τοποθετήστε ξανά τις μπαταρίες και ελέγξτε εάν λειτουργούν όλα τα κουμπιά.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το τηλεχειριστήριο καθώς οι ακαθαρσίες και τα υπολείμματα εναποτίθενται στο τηλεχειριστήριο μετά από τακτική χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για τον καθαρισμό του τηλεχειριστηρίου.

Το σόναρ Steelseries δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση