Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το πληκτρολόγιο Chromebook δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το πληκτρολόγιο Chromebook δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Τα Chromebook διακρίνονται ως μινιμαλιστικά και γρήγορα ανταποκρινόμενα στους χρήστες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς τους βασίζεται στον ιστό. Τούτου λεχθέντος, τα Chromebook μπορεί ακόμα να έχουν μερικά σφάλματα ή δυσλειτουργίες από καιρό σε καιρό. Καθώς οι περισσότερες από τις λειτουργίες του είναι online, η γνώση των σφαλμάτων του Chromebook μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα. Επομένως, εάν το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας Chromebook δεν λειτουργεί, φροντίστε να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας σχολαστικά και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τις επιδιορθώσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρούμε διάφορες επιδιορθώσεις για το πώς να κάνετε ξανά λειτουργικό το πληκτρολόγιο του Chromebook σας.

Ενεργοποιήστε το πληκτρολόγιο οθόνης για βοήθεια κατά τη διόρθωση

Ενώ προσπαθείτε να διορθώσετε τα προβλήματά σας με το φυσικό πληκτρολόγιο του Chromebook σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο οθόνης για να σας βοηθήσει. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε δωρεάν το OnlyFans: 3 κόλπα που ίσως δεν ξέρατε...

Βήμα 1: Παω σε Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Προσιτότητα.

Βήμα 2: Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Πληκτρολόγιο και εισαγωγή κειμένου. Κάντε κλικ στον διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο Πληκτρολόγιο οθόνης.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία υπαγόρευσης όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να υπαγορεύσετε οδηγίες.

Ακολουθούν επτά τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο Chromebook.

Πώς να επανεκκινήσετε ένα Chromebook όταν είναι παγωμένο;

Επανεκκινήστε και επαναφέρετε το Chromebook

Η επανεκκίνηση του Chromebook σας μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τυχόν δυσλειτουργίες. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας στο πληκτρολόγιό σας και το Chromebook θα κλείσει. Τώρα πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Για να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά του Chromebook σας, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και το πλήκτρο ανανέωσης (τέταρτο κουμπί από πάνω αριστερά) ταυτόχρονα για να πραγματοποιήσετε μια επαναφορά μέσω σκληρού δίσκου. Αφήστε το κουμπί ανανέωσης αφού ανοίξει το Chromebook. Αυτό θα διαγράψει τυχόν περιττή κρυφή μνήμη.

Απενεργοποιήστε τα πλήκτρα λειτουργιών

Προφανώς, υπάρχει μια ρύθμιση στο Chromebook που μπορεί να αντιμετωπίζει τα πλήκτρα της επάνω σειράς ως πλήκτρα λειτουργιών εάν είναι ενεργοποιημένα και λόγω αυτού, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουμπιά για λειτουργίες όπως ο έλεγχος φωτεινότητας, έντασης ήχου, ανανέωσης, στιγμιότυπου οθόνης και άλλα παρόμοια κουμπιά για την αρχική τους λειτουργία. Εάν αυτή η λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί, τότε η επάνω σειρά του πληκτρολογίου σας Chromebook χρησιμοποιείται ως πλήκτρα λειτουργιών. Για να απενεργοποιήσετε το ίδιο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ανάγνωση:  Πώς να επαναφέρετε το iPhone χωρίς κωδικό πρόσβασης - 2024

Βήμα 1: Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις και μετά κάντε κλικ στο Συσκευή.

Βήμα 2: Από τη λίστα που δίνεται, κάντε κλικ στο Πληκτρολόγιο και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Αντιμετωπίστε τα πλήκτρα της επάνω σειράς ως πλήκτρα λειτουργιών

Ελέγξτε ορισμένα κλειδιά

Στην ίδια επιλογή όπως παραπάνω, κάτω από το Πληκτρολόγιο στο Συσκευή επιλογή που είναι μέσα Ρυθμίσεις, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία αναζήτησης, Ctrl, Alt, Escape και Backspace. Εάν κάποιο από αυτά τα πλήκτρα δεν λειτουργεί, τότε η εναλλαγή τους πρέπει να είναι απενεργοποιημένη. Μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε εάν δεν είναι λειτουργικά.

Αλλαγή μεθόδου εισαγωγής

Εάν η γλώσσα του πληκτρολογίου σας είναι διαφορετική από την προφορική ή τη μητρική σας γλώσσα, τότε μπορεί να οδηγήσει σε λέξεις ακατανόητες για εσάς. Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα εισαγωγής στο πληκτρολόγιο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους κάτω από την Προσβασιμότητα.

Βήμα 2: Ψάχνω Γλώσσα και εισροές και αλλάξτε τη γλώσσα σας εάν έχει επιλεγεί λάθος γλώσσα, επιλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην τοποθεσία σας.

Εναλλαγή λογαριασμών

Με την εναλλαγή του λογαριασμού σας σε άλλη ή σε λειτουργία επισκέπτη, μπορείτε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα με το πληκτρολόγιό σας σχετίζεται με τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας περιήγηση στη λειτουργία Επισκέπτης, η οποία δεν απαιτεί διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Ανάγνωση:  Φήμες για το Galaxy Z Fold 6: Πιθανή κυκλοφορία τον Ιούλιο του 2024, Προδιαγραφές

Αφού αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας, μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία επισκέπτη στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σύνδεσής σας. Εάν το πληκτρολόγιό σας λειτουργεί άψογα στη λειτουργία επισκέπτη, τότε ίσως χρειαστεί να διαγράψετε τον λογαριασμό χρήστη στο Chromebook και να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Powerwash το Chromebook σας

Powerwashing είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν θέλετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Chromebook σας. Όλα τα αρχεία σας θα διαγραφούν και οι αποθηκευμένοι λογαριασμοί σας θα διαγραφούν για να ανανεωθεί η συσκευή σας στην αρχική της κατάσταση. Είναι επωφελές για εσάς, το powerwash θα αφαιρέσει τυχόν προβλήματα λογισμικού, καθώς και εναπομείναντα σφάλματα.

Μπορείτε να εκτελέσετε ένα powerwash ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται ως εξής:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Chrombook κάνοντας κλικ στο μενού ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, στο εικονίδιο με το γρανάζι που συμβολίζει Ρυθμίσεις.

Πώς να αλλάξετε την ώρα στο Chromebook;

Βήμα 2: Κάνε κλικ στο Προχωρημένος επιλογή που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία στις συγκεκριμένες επιλογές.

Πώς να αλλάξετε την ώρα στο Chromebook;

Βήμα 3: Από την επιλογή που εμφανίζεται στο Advanced, κάντε κλικ στο Προσιτότητα. Τώρα κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί μπροστά από το Powerwash επιλογή.

Το Chromebook δεν ενεργοποιείται: 9 Διορθώσεις

Απενεργοποιήστε τα Sticky Keys και ενεργοποιήστε την αυτόματη επανάληψη

Τα κολλώδη πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, όταν είναι ενεργοποιημένα, εμποδίζουν τη χρήση των συντομεύσεων πληκτρολογίου, δηλαδή το πάτημα περισσότερων από δύο πλήκτρων ταυτόχρονα. Μπορείτε να βρείτε τα αυτοκόλλητα πλήκτρα εναλλαγής Προσιτότητακάτω από κλικ στο Πληκτρολόγιο και εισαγωγή κειμένου Ρυθμίσεις.

Ανάγνωση:  Τι να επιλέξετε για το σπίτι σας: Γαλλική εσωτερική πόρτα ή συρόμενη εσωτερική πόρτα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την αυτόματη επανάληψη, η οποία σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε έναν χαρακτήρα επανειλημμένα όταν πατάτε σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Μπορείτε να βρείτε ρυθμίσεις αυτόματης επανάληψης στο Συσκευήκάτω από Πληκτρολόγιο.

Γιατί το Chromebook μου είναι τόσο αργό;