Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή Acer δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή Acer δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα του πληκτρολογίου φορητού υπολογιστή Acer που δεν λειτουργεί, είστε στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικές πιθανές αιτίες και λύσεις για το πρόβλημά του. Στο τέλος, θα δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για να αποτρέψουμε να συμβεί στο μέλλον.

Πιθανές αιτίες μη λειτουργίας του πληκτρολογίου φορητού υπολογιστή Acer

Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές αιτίες δυσλειτουργίας του πληκτρολογίου φορητού υπολογιστή Acer:

  • Βλάβη υλικού: Εάν έχετε χυθεί υγρό, σας πέσει ο φορητός υπολογιστής σας ή έχετε χτυπήσει το πληκτρολόγιο με ένα σκληρό αντικείμενο, μπορεί να έχετε καταστρέψει το πληκτρολόγιο ή τη σύνδεσή του με τη μητρική πλακέτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας ορισμένων πλήκτρων ή ολόκληρου του πληκτρολογίου.
  • Προβλήματα λογισμικού: Ωρες ωρες. το πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου ή το ίδιο το λειτουργικό σύστημα δυσλειτουργεί και προκαλεί τη μη σωστή λειτουργία του πληκτρολογίου. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν ιούς, κακόβουλο λογισμικό, κατεστραμμένα αρχεία, παλιά προγράμματα οδήγησης ή μη συμβατές ρυθμίσεις.
  • Κλείδωμα πληκτρολογίου: Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές Acer διαθέτουν ένα πλήκτρο λειτουργίας (Fn) που μπορεί να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το πληκτρολόγιο. Εάν πατήσατε κατά λάθος αυτό το πλήκτρο, το πληκτρολόγιο δεν θα λειτουργήσει.
  • Εξωτερικές συσκευές: Εάν έχετε συνδέσει ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο, ποντίκι ή άλλη συσκευή USB στον φορητό υπολογιστή σας, ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και να το κάνουν να σταματήσει να λειτουργεί.
Ανάγνωση:  Η Lenovo ανακοινώνει το Legion Y90, ένα τηλέφωνο παιχνιδιών με ενσωματωμένο SSD

: Πώς να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο σε φορητό υπολογιστή Dell;

Πιθανές λύσεις για το πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή Acer που δεν λειτουργεί

Τώρα που καταλάβαμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες το πληκτρολόγιο Acer δεν λειτουργεί, ας κατευθυνθούμε γρήγορα στις διορθώσεις.

Ακολουθούν ορισμένες πιθανές λύσεις στο πρόβλημα:

Επιθεωρήστε το υλικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιθεωρήσετε το πληκτρολόγιο για τυχόν ορατά σημάδια ζημιάς, όπως ρωγμές, χαλαρά πλήκτρα ή κολλημένα πλήκτρα.

Εάν βρείτε κάποιο, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το πληκτρολόγιο ή να το μεταφέρετε σε έναν επαγγελματία για επισκευή. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε το καλώδιο του πληκτρολογίου από τη μητρική πλακέτα, εάν αισθάνεστε άνετα με το άνοιγμα του φορητού υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να διορθώσει τυχόν προβλήματα σύνδεσης.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου

Ένα παλιό ή ελαττωματικό πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του πληκτρολογίου Acer. Επομένως, πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών και, στη συνέχεια, αναπτύξτε το Πληκτρολόγια επιλογή.
  • Κάντε δεξί κλικ στο Τυπικό πληκτρολόγιο PS/2 και μετά επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Voot Source 7000;

Απενεργοποιήστε τα πλήκτρα φίλτρου

Τα πλήκτρα φίλτρου είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας που μπορεί να προκαλέσει ακούσια προβλήματα με το πληκτρολόγιο. Απενεργοποιήστε τα κλειδιά φίλτρου μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις Ευκολίας πρόσβασης στα Windows.

Ανάγνωση:  AMOLED εναντίον OLED: Ποιο είναι καλύτερο;

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα κλειδιά φίλτρου:

Βήμα 1: Αναζήτηση πλήκτρων φίλτρου στη γραμμή αναζήτησης του μενού έναρξης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πλήκτρα φίλτρου. Ή, πηγαίνετε στο Μενού Έναρξη > Ρυθμίσεις/Πίνακας Ελέγχου > Προσβασιμότητα> Πληκτρολόγιο > Πλήκτρα φίλτρου.

Βήμα 2: Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Συντόμευση πληκτρολογίου για πλήκτρα φίλτρου.

Ξεκλειδώστε το πληκτρολόγιο

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή Acer είναι να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε κλειδώσει το πληκτρολόγιο με το πλήκτρο Fn, μπορείτε να προσπαθήσετε να το ξεκλειδώσετε πατώντας Fn + F6 (ή άλλο πλήκτρο που έχει ένα εικονίδιο κλειδώματος πάνω του). Αυτό μπορεί να αποκαταστήσει την κανονική λειτουργία του πληκτρολογίου.

Αποσυνδέστε τις εξωτερικές συσκευές

Εάν έχετε συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές στον φορητό υπολογιστή σας, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι ή μονάδα USB, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις αποσυνδέσετε και να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα. Μερικές φορές, αυτές οι συσκευές μπορεί να έρχονται σε διένεξη με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και να αναγκάσουν τη λειτουργία του.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο

Μπορεί να συμβεί το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή Acer να μην έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχουν συσσωρευτεί σκόνη και υπολείμματα σε αυτό, επηρεάζοντας έτσι τη λειτουργικότητά του. Επομένως, ο καθαρισμός του πληκτρολογίου θα πρέπει να είναι στη λίστα σας.

Ανάγνωση:  Είναι το Stopwatt απάτη;

Πρώτα, κλείστε τον φορητό υπολογιστή σας και μετά αναποδογυρίστε τον. Μετά από αυτό, αφαιρέστε τις βίδες και καθαρίστε απαλά το φορητό υπολογιστή με μια βούρτσα. Μην χρησιμοποιείτε κανένα καθαριστικό.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις πληκτρολογίου Apple Watch;