Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Το κλειδί Esc δεν λειτουργεί σε Mac: Γρήγορη επιδιόρθωση

Το κλειδί Esc δεν λειτουργεί σε Mac: Γρήγορη επιδιόρθωση

Οι Mac είναι γνωστοί για το υλικό υψηλής ποιότητας και το λογισμικό ομαλής λειτουργίας τους και είναι μερικοί από τους πιο ισχυρούς υπολογιστές καταναλωτικής ποιότητας στον πλανήτη. Ωστόσο, όσο καλά και αν είναι, κατά καιρούς αντιμετωπίζουν σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το κλειδί Esc που δεν λειτουργεί σε Mac, τους λόγους του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Γιατί το κλειδί Esc δεν λειτουργεί;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το κλειδί Esc ή οποιοδήποτε άλλο κλειδί μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί ασυνήθιστα. Μερικές κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Προβλήματα υλικού στο πληκτρολόγιο.
  • Μια διαδικασία κρατά πατημένο το πλήκτρο Esc.
  • Ξεπερασμένη έκδοση macOS.

Διαβάστε επίσης: Η οθόνη αφής Apple iPad δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Πώς να το διορθώσετε;

Ακολουθούν έξι διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας

Η επανεκκίνηση μπορεί να είναι ένα κλισέ αυτήν τη στιγμή, αλλά μπορεί να διορθώσει φαινομενικά τυχαία προβλήματα σε υλικό και λειτουργικά συστήματα. Εάν ένα κλειδί δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Mac σας για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το σφάλμα.

Ανάγνωση:  Miracast: τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο προσβασιμότητας

Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε το πλήκτρο Esc, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο προσβασιμότητας προς το παρόν. Μπορεί να ξεκινήσει μεταβαίνοντας στο Επιλογές συστήματος ακολουθούμενη από Προσιτότητα και θα δείτε την επιλογή πληκτρολογίου κάτω από το Μοτέρ Ενότητα.

Αυτό ανοίγει ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη σας. Λάβετε επίσης υπόψη ότι εάν το πλήκτρο Esc λειτουργεί στο πληκτρολόγιο προσβασιμότητας, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το φυσικό πλήκτρο Esc στο πληκτρολόγιό σας.

Απενεργοποιήστε το Siri

Μερικές φορές το Siri μπορεί να κρατήσει τα πλήκτρα συστήματος στο πληκτρολόγιό σας. Δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε για να δείτε αν απελευθερώνει το κλειδί Esc σας.

Βήμα 1: Ανοιξε Επιλογές συστήματος και επιλέξτε Siri.

Βήμα 2: Καταργήστε την επιλογή του Ενεργοποιήστε το Ask Siri επιλογή.

Τώρα ελέγξτε αν το κλειδί Esc λειτουργεί ή όχι. Εάν είναι, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε ξανά το Siri για να δείτε αν λειτουργεί το κλειδί.

Η υπαγόρευση iPhone δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ενημέρωση macOS

Μερικές φορές, το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί λόγω μιας ελαττωματικής ενημέρωσης macOS. Ελέγξτε για να δείτε εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση και αν δεν είστε, ενημερώστε για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημά σας.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία του συστήματός σας, ακολουθούμενο από το Aγια αυτό Μακ.

Ανάγνωση:  Κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σύστημα πρόσβασης πόρτας
Γιατί ο ανεμιστήρας μου Macbook Air είναι τόσο δυνατός;  5 γρήγορες επιδιορθώσεις

Βήμα 2: Κάντε κλικ Αναβάθμιση λογισμικού.

Γιατί ο ανεμιστήρας μου Macbook Air είναι τόσο δυνατός;  5 γρήγορες επιδιορθώσεις

Βήμα 3: Κάντε κλικ Ενημέρωση τώρα.

Γιατί ο ανεμιστήρας μου Macbook Air είναι τόσο δυνατός;  5 γρήγορες επιδιορθώσεις

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, το macOS θα τις εγκαταστήσει και θα τις εφαρμόσει αυτόματα. Τώρα δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Mac σας για να δείτε αν το σφάλμα παραμένει.

Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία για να δείτε αν το κλειδί λειτουργεί. Αυτό μπορεί να αποκλείσει τυχόν προβλήματα λογισμικού που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε στο λειτουργικό σας σύστημα που εμποδίζουν τη λειτουργία του κλειδιού Esc.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο Shift μόλις γίνει επανεκκίνηση του Mac σας και συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης. Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να δείτε Ασφαλής μπότα στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

Επισκευάστε το Mac σας

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, το πιθανότερο είναι ότι το κλειδί Esc σας έχει σπάσει και πρέπει να πάρετε το Mac σας για επισκευή. Μπορείς να βρεις Οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών της Apple στον ιστότοπο υποστήριξής τους.

Διαβάστε επίσης: Φόρτιση τηλεφώνου αλλά το CarPlay δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση