Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι σημαίνει «δεν λήφθηκε απόκριση εύρους – t3 time-out»;

Τι σημαίνει «δεν λήφθηκε απόκριση εύρους – t3 time-out»;

Η σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ειδικά αν είστε μέσω WiFi ή ethernet, είναι απολύτως απαραίτητο αυτές τις μέρες. Ενώ οι περισσότεροι ISP παρέχουν σταθερή σύνδεση πιο συχνά, τα προβλήματα μπορεί να εμφανίζονται κατά διαστήματα είτε στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε είτε από το τέλος του ISP σας.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στα μόντεμ Xfinity που δείχνουν το σφάλμα «δεν λήφθηκε απόκριση εύρους – χρονικό όριο t3», τις αιτίες του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά προβλήματα. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους περιλαμβάνουν:

  • Χρήση πάρα πολλών διαχωριστών.
  • Προβλήματα δρομολογητή.
  • Κατεστραμμένα καλώδια.
  • Αδύναμα σήματα (ή έλλειψη ενισχυτή διαδρομής προώθησης και επιστροφής)

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο δρομολογητής Xfinity μου αναβοσβήνει πορτοκαλί; 6 Διορθώσεις

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες έξι επιδιορθώσεις.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Η επανεκκίνηση συσκευών Διαδικτύου μπορεί να διορθώσει φαινομενικά τυχαία προβλήματα που προκαλούν προβλήματα συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προβλημάτων χρονικού ορίου. Απλώς απενεργοποιήστε το δρομολογητή (και το μόντεμ) και περιμένετε μερικά λεπτά πριν το ενεργοποιήσετε ξανά.

Ανάγνωση:  Θα μπορούσατε να γίνετε ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του OnlyFans; Τι χρειάζεστε για να πετύχετε

Ελέγξτε τα καλώδια

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν ο διαχωριστής, το εισερχόμενο καλώδιο WAN και τυχόν άλλες εισερχόμενες συνδέσεις στο δρομολογητή σας είναι άθικτα. Η τακτική φθορά μπορεί να βλάψει το καλώδιο που μεταφέρει σήματα WAN στο δρομολογητή σας, προκαλώντας προβλήματα στο διαδίκτυο.

Εάν δείτε οποιαδήποτε ζημιά σε τυχόν εισερχόμενες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων τυχόν περικοπών και σπασίματος, απευθυνθείτε στον ISP σας για υποστήριξη και ζητήστε τους να διορθώσουν τα καλώδια.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η γρήγορη περιαγωγή στο Orbi;

Ελέγξτε τον διαχωριστή

Το Xfinity συνήθως εγκαθιστά έναν διαχωριστή μαζί με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο που «διαχωρίζει» τη σύνδεση σε WiFi, τηλεόραση και τηλέφωνο. Εάν υπάρχει πρόβλημα με αυτόν τον διαχωριστή, μπορεί να επηρεάσει τα εισερχόμενα σήματα Διαδικτύου στο δρομολογητή σας.

Ελέγξτε εάν ο διαχωριστής λειτουργεί σωστά και τώρα παρουσιάζει σημάδια ελαττωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης και της μηχανικής βλάβης. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πάρα πολλούς διαχωριστές ή προσαρμογείς, καθώς μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του σήματος.

Ελέγξτε για διακοπές

Διακοπές από το άκρο του ISP σας μπορεί επίσης να προκαλέσουν πορτοκαλί φώτα στο δρομολογητή σας. Ελέγξτε το Σελίδα διακοπής της υπηρεσίας Xfinity για να δείτε εάν η περιοχή σας αντιμετωπίζει προβλήματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Xfinity για να μάθετε πόσο καιρό θα χρειαστεί για την επανέναρξη των υπηρεσιών.

Ανάγνωση:  Pixel 5a εναντίον Pixel 4a

Σφάλμα υλικού στο δρομολογητή ή στο μόντεμ

Εάν ένα εξάρτημα στο εσωτερικό του δρομολογητή ή του μόντεμ σας αποτύχει και δεν λειτουργεί πλέον, δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να πετάξει σφάλματα χρονικού ορίου. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιβεβαιώσετε είναι είτε να ελέγξετε την εφαρμογή Xfinity, η οποία θα σας πει την ακριβή αιτία του προβλήματος είτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Xfinity για να ρίξετε μια ματιά στο δρομολογητή ή το μόντεμ.

Χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο κατάταξης (Ιούλιος)

Τέλος, αν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, θα πρέπει να απευθυνθείτε Υποστήριξη Xfinity και ζητήστε τους είτε να σας βοηθήσουν εξ αποστάσεως είτε να στείλουν έναν τεχνικό στο σπίτι σας για να διαγνώσει και να διορθώσει το πρόβλημα. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα το πρόβλημα να παραμένει πράγματι στον δρομολογητή σας και μια αντικατάσταση από τον ISP θα μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η δέσμη ενεργειών για επανεκκίνηση του διακομιστή πολυμέσων Plex;