Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την προετοιμασία του προϋπολογισμού μάρκετινγκ για το 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την προετοιμασία του προϋπολογισμού μάρκετινγκ για το 2022

Κάθε εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μάρκετινγκ. Ωστόσο, για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι τα χρήματά τους.

Ως αποτέλεσμα, έχουν μια ετήσια τελετουργία προετοιμασίας προϋπολογισμού μάρκετινγκ. Φροντίστε να έχετε κατά νου τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ ενώ εργάζεστε για τα οικονομικά της εταιρείας.

Σε αυτό το σημείο, οι αντίπαλοί σας είναι πιθανό να αποφασίσουν πόσα χρήματα θα ξοδέψουν επίσης. Όσον αφορά το μάρκετινγκ το 2022, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πώς θα ξοδέψετε σωστά τα χρήματά σας.

Ένας προϋπολογισμός μάρκετινγκ, από την άλλη πλευρά, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό χρηματικό ποσό. Το να μάθετε πώς να κατανέμετε τη σωστή ποσότητα χρημάτων στους σωστούς συνεργάτες θα είναι επωφελές. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πού να βάλετε τα χρήματά σας για να έχετε τη μεγαλύτερη απόδοση στις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού μάρκετινγκ, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολος. Όταν πρόκειται να αναπτύξουν τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ από τις δαπάνες του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το CMO Survey, η πλειοψηφία των οργανισμών κάνει ακριβώς αυτό.

Για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιο μάρκετινγκ, είναι διαθέσιμο ένα γραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ. Αλλά επιπλέον, πώς μπορείτε, ως έμπορος, να αποφασίσετε για την καλύτερη πηγή χρηματοδότησης για την εταιρεία σας;

Δεν είστε μόνοι αν είστε μπερδεμένοι όσον αφορά τον καθορισμό του προϋπολογισμού μάρκετινγκ. Αυτό, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμεύσει ως ο βασικός σας πόρος για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού μάρκετινγκ για το 2022.

Ορισμός Προϋπολογισμού Μάρκετινγκ

Ο προϋπολογισμός για το μάρκετινγκ είναι ο ίδιος με τον προγραμματισμό για το μάρκετινγκ από την άποψη των χρημάτων. Εκτιμώμενο κόστος για τη διαφήμιση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ένας προϋπολογισμός μάρκετινγκ, από την άλλη πλευρά, προσδιορίζει πόσα χρήματα θα διατεθούν σε κάθε δραστηριότητα μάρκετινγκ.

Ανάγνωση:  Τα συμπλέγματα λέξεων-κλειδιών αξίζουν τη δουλειά (Δείτε γιατί...και πώς) -

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ της εταιρείας σας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων σχέσεων και της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ποιο είναι το μεγάλο θέμα με την τήρηση ενός προϋπολογισμού; Κάθε εταιρεία χρειάζεται έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ αφού επηρεάζει κάθε πτυχή του οργανισμού. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι σημαντικό να έχετε έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ:

  • Οι αποτυχίες στο μάρκετινγκ μπορεί να αποδοθούν στην έλλειψη καλά σχεδιασμένου προϋπολογισμού.
  • Ο σκοπός ενός προϋπολογισμού μάρκετινγκ είναι να χρησιμεύσει ως οδηγός που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε στην κορυφή των προβλεπόμενων και πραγματικών εξόδων μάρκετινγκ.
  • Με αυτό, μπορείτε να μετατοπίσετε τις προωθητικές σας προσπάθειες από μεθόδους υψηλού κόστους σε χαμηλού κόστους.
  • Το να έχετε έναν καλά καθορισμένο προϋπολογισμό καθιστά πολύ πιο εύκολο να θέσετε εφικτούς αλλά λογικούς στόχους για την εταιρεία σας.

Πώς αποφασίζουν οι εταιρείες για τις δαπάνες μάρκετινγκ;

Οι οικονομικοί στόχοι μιας εταιρείας τίθενται με διάφορους τρόπους. Η διαδικασία επηρεάζεται από μια ποικιλία στοιχείων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσδιορίσετε τον κατάλληλο προϋπολογισμό μάρκετινγκ.

Το 7 έως 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας δαπανάται συνήθως για μάρκετινγκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε.

Οι περισσότεροι οργανισμοί επενδύουν το μισό ή περισσότερο από τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ στο ψηφιακό μάρκετινγκ λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς του. Ορισμένες εταιρείες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αφιερώσουν μόνο το ένα τρίτο των πόρων τους στο μάρκετινγκ Διαδικτύου.

Δεν έχει σημασία όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε. Ο προϋπολογισμός σας πρέπει να προβλέπει τυχόν απρόβλεπτες περιστάσεις. Εάν έχετε εφαρμόσει μια στρατηγική ασφάλειας, μπορείτε να ανταποκριθείτε σε απροσδόκητα περιστατικά και ευκαιρίες. Το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε στο μάρκετινγκ μπορεί να επηρεαστεί από διάφορα πράγματα.

Σκέψεις για έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ

Ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ καθορίζεται από μερικές βασικές πτυχές, όπως και κάθε άλλη στρατηγική. Για να αποφασίσετε πόσα χρήματα θα ξοδέψετε στο μάρκετινγκ, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

Οικονομική θέση: Το πόσα χρήματα φέρνει η επιχείρηση και πόσα ξοδεύει επηρεάζει τον προϋπολογισμό. Εάν βρίσκεται σε ευνοϊκή τοποθεσία, θα μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ. Μάλιστα, εάν η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, θα προβεί σε μειώσεις κόστους.

Ανάγνωση:  Αναβαθμίστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με παπούτσια & Πρότυπα ιστότοπου για αθλητικά παπούτσια

Ανταγωνιστική Συμπεριφορά: Κάθε επιχείρηση πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τους ανταγωνιστές της προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς. Η ανταπόκριση σε ανταγωνιστές που σκέφτονται να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ μπορεί να είναι απαραίτητη για έναν επιχειρηματικό ανταγωνιστή.

Τιμή και ζήτηση: Όπως σε κάθε αγορά, το κόστος και η ζήτηση για υπηρεσίες μάρκετινγκ επηρεάζουν το ένα το άλλο. Ως αποτέλεσμα, τα έξοδα μάρκετινγκ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο σχέδιο δαπανών σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Marketing Finance;

Μετά το 2020/2021, οι προβλέψεις και ο σχεδιασμός έχουν γίνει πιο περίπλοκοι. Λόγω της πανδημίας COVID-19, η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να αλλάζει.

Ωστόσο, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ που να ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά και στους στόχους ανάπτυξης των πελατών σας;

Κάντε μια στρατηγική

Η ανάπτυξη ενός σχεδίου είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας. Η επιτυχία κάθε εταιρείας εξαρτάται από την ικανότητά της να σχεδιάζει αποτελεσματικά τις δραστηριότητές της. Πριν ξεκινήσετε τον προϋπολογισμό, θα πρέπει να έχετε εφαρμόσει αυτές τις δύο στρατηγικές.

Είναι ένας οδικός χάρτης που περιγράφει τους στόχους της εταιρείας και τα βήματα που απαιτούνται για την επίτευξή τους. Η επιχειρηματική στρατηγική σας θα σας βοηθήσει να προβλέψετε το μελλοντικό κόστος. Σας βοηθά στη λήψη οικονομικών αποφάσεων.

Για παράδειγμα, αν κοιτάξετε τη στρατηγική της εταιρείας σας, εμφανίζεται το ψηφιακό μάρκετινγκ; Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι και οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι σας; Κάθε πτυχή των λειτουργιών της εταιρείας σας καθοδηγείται από τη στρατηγική της επιχείρησής σας.

Ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ σας

Είναι ένα έγγραφο που περιγράφει τη στρατηγική μάρκετινγκ ενός οργανισμού. Περιγράφει τη στρατηγική για την προσέλκυση νέων πελατών και την αλληλεπίδραση με υπάρχοντες. Για την επίτευξη ενός δεδομένου στόχου, μια στρατηγική μάρκετινγκ θα περιγράφει τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Καθορίζονται επίσης τα κανάλια μάρκετινγκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Ως αποτέλεσμα, μια στρατηγική μάρκετινγκ ξεκαθαρίζει κάθε σύγχυση στον προϋπολογισμό. Θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το ποσό που θα χρειαστεί να πληρώσετε μόλις αποφασίσετε τι θα αγοράσετε.

Ανάγνωση:  6 καλύτερες επεκτάσεις YouTube Chrome για ενίσχυση της παραγωγικότητας | KWork

Είναι σημαντικό να έχετε έναν σαφή προϋπολογισμό για την επιχείρησή σας και το σχέδιο μάρκετινγκ. Το να πάτε ένα ταξίδι χωρίς προορισμό είναι κακή ιδέα. Οι στόχοι μάρκετινγκ μπορεί να περιλαμβάνουν την αύξηση των πωλήσεων, την απόκτηση νέων πελατών ή την προώθηση της επωνυμίας σας.

Μόλις καθορίσετε τους στόχους μάρκετινγκ και τον προϋπολογισμό σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να συλλέγετε ιδέες. Για να καθορίσετε τα τέλη, πρέπει να δείτε τη μεγάλη εικόνα.

Οι καλά καθορισμένοι στόχοι αποτελούν τη βάση κάθε επιτυχημένου σχεδίου μάρκετινγκ. Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, αν δεν ξέρεις σε τι στοχεύεις, είναι δύσκολο.

Οι στόχοι σας θα πρέπει επομένως να είναι ΕΞΥΠΝΟΙ, ειδικά αν σκοπεύετε να τους χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε ένα οικονομικό σχέδιο:

  • Ειδικός
  • Μετρητός
  • Εφικτός
  • Σχετικό
  • Εγκαιρος

Μπορείτε να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας μάρκετινγκ και να ορίσετε έναν κατάλληλο προϋπολογισμό για κάθε ένα από τα επιθυμητά αποτελέσματά σας, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους με μετρήσιμες συνέπειες.

Είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε και να αναφέρετε την επιτυχία σας όταν ορίζετε μετρήσιμους στόχους και μπορείτε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας με την πάροδο του χρόνου για να υποστηρίζετε καλύτερα τις μεθόδους που λειτουργούν καλύτερα για την επιχείρησή σας.

Αναλύστε τις δαπάνες του προηγούμενου έτους

Για να προσδιορίσετε αν θα εργάζεστε από την αρχή ή με τον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, ανατρέξτε στα προηγούμενα χρόνια. Για να ξεκινήσετε, δείτε το σχέδιο δαπανών του περασμένου έτους. Στη συνέχεια, προσδιορίστε τι λειτουργεί και τι όχι. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε αρχείο με τα απρόβλεπτα έξοδα της περασμένης χρονιάς.

Ο νέος προϋπολογισμός σας θα μπορεί να τους φιλοξενήσει. Ή, τουλάχιστον, να είστε σε επιφυλακή για χρεώσεις πανομοιότυπες με τις δικές σας που μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Η μεγιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσης μάρκετινγκ είναι ο απώτερος στόχος.

Σκεφτείτε πόσα χρήματα επενδύετε στο μάρκετινγκ και πόσα χρήματα παράγει η εταιρεία σας, προτού λάβετε μια απόφαση. Ρίξτε μια ματιά στη διαφήμιση που εκτελέσατε σε περιόδους υψηλών και χαμηλών πωλήσεων, για παράδειγμα.

Αυτό το στάδιο θα σας δείξει ποιες διαφημίσεις ήταν επιτυχημένες και πόσα χρήματα θα χρειαστεί να ξοδέψετε σε παρόμοιες διαφημίσεις στο μέλλον.

Ανάγνωση:  Πώς να επαναφέρετε το Firestick και το Firestick Remote; Καλύτερος οδηγός 2024

Ερευνα

Πρέπει να εκτελέσετε κάποια μελέτη προϋπολογισμού προκειμένου να συγκεντρώσετε έναν αξιοπρεπή προϋπολογισμό μάρκετινγκ. Κατά την ανάπτυξη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου σημαντικούς παράγοντες της αγοράς και του κλάδου.

Ο προϋπολογισμός σας θα επηρεαστεί εάν διεξάγετε έρευνα για τον ανταγωνισμό σας. Επενδύστε τα χρήματά σας με τρόπο που να αξιοποιεί τις αδυναμίες των αντιπάλων σας, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στα δικά σας δυνατά σημεία.

Συνήθη λάθη στον προϋπολογισμό μάρκετινγκ που πρέπει να αποφευχθούν

Είναι δύσκολο να προβλέψετε ακριβώς πόσα χρήματα θα ξοδέψετε στον προϋπολογισμό μάρκετινγκ κατά τη διάρκεια ενός έτους. Ακόμα κι όμως, η αποφυγή αυτών των φασαριών θα σας βοηθήσει να κάνετε τον σωστό υπολογισμό.

Δεν επιτυγχάνετε τους στόχους μάρκετινγκ σας

Δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στο μάρκετινγκ για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Οι δαπάνες πρέπει να βασίζονται σε ένα σαφές και καλά καθορισμένο σχέδιο. Η κερδοσκοπία αποκλείεται και η προετοιμασία είναι διαθέσιμη. Αποφασίστε πρώτα τι θέλετε να πετύχετε και, στη συνέχεια, συνεργαστείτε με επαγγελματίες για να καταλάβετε πόσο θα κοστίσει για να φτάσετε εκεί.

Μη διεξαγωγή κατάλληλης αξιολόγησης και τροποποίησης

Καθορίστε ένα μηνιαίο και τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα για τη μέτρηση της απόδοσης της επένδυσής σας. Το χρονοδιάγραμμα πρέπει να περιέχει στιγμές κατά τις οποίες μπορείτε να υπολογίσετε τους προϋπολογισμούς σας, όπως οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

Το να ανακαλύψετε έως το έτος 2022 ότι οι διαφημίσεις σας στο Instagram δεν αποδίδουν τα υποσχόμενα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου εφικτό. Διατηρήστε αρχείο των δαπανών σας. Σε περίπτωση που μια μέθοδος δεν δημιουργεί αρκετή απόδοση επένδυσης (ROI), μην φοβάστε να μεταβείτε σε διαφορετική. Δεν υπάρχει ποτέ μια κακή στιγμή για να αλλάξετε τα πράγματα.