Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το YouTube Marketing; Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο YouTube;

 Τι είναι το YouTube Marketing;  Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο YouTube;

Ας μιλήσουμε λίγο για το YouTube και μερικά ακόμα για το μάρκετινγκ του YouTube. Εξάλλου, όλοι έχουμε περάσει μερικές νύχτες βλέποντας ό,τι όχι – από ανόητα βίντεο με σκύλους μέχρι παλιά μουσικά βίντεο. Η πλατφόρμα έχει κερδίσει δημοτικότητα ως διασκεδαστική πλατφόρμα και οι περισσότεροι έμποροι ισχυρίζονται ότι τη χρησιμοποιούν ως μέρος της στρατηγικής και του σχεδιασμού τους.

Μπορεί να νομίζετε ότι όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά το κοινό-στόχος σας δεν βρίσκεται στην πλατφόρμα και ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες μάρκετινγκ YouTube δεν σας ωφελούν. Λοιπόν, ξανασκεφτείτε το! Η έρευνά μας μας λέει ότι το ένα τέταρτο των χρηστών του Διαδικτύου είναι στο YouTube για 10 ώρες, παρακολουθώντας βίντεο.

Υπάρχουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στην πλατφόρμα και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα σε έως και 76 γλώσσες! Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε πειστεί, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το μάρκετινγκ YouTube.

Τι είναι το YouTube Marketing;

Τι είναι το YouTube Marketing

Ας δούμε τρία τυπικά στατιστικά στοιχεία πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα:

  • Στο 59% των επαγγελματιών αρέσει περισσότερο η παρακολούθηση οπτικού περιεχομένου παρά περιεχομένου που βασίζεται σε κείμενο.
  • Ένα σταθερό 81% των Αμερικανών χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα το 2021.
  • Κάθε λεπτό ανεβαίνουν 500 ώρες οπτικού περιεχομένου στο YouTube.
Ανάγνωση:  Πώς να νικήσετε έναν όγκο που καταναλώνει ρίζα στο Genshin Impact

Γνωρίζατε ότι το YouTube ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον Ιστό σήμερα; Το παλαιού τύπου δίκτυο μάρκετινγκ YouTube συμβάλλει στην ενίσχυση του SEO και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Δεδομένου ότι το κοινό σας βρίσκεται ξεκάθαρα στην πλατφόρμα και παρακολουθεί κάτι, οι έμποροι δημιουργούν σχετικό περιεχόμενο για να καταναλώσουν οι χρήστες.

Η έννοια του μάρκετινγκ YouTube μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη στην επιφάνεια. Αλλά όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, ειδικά αν λάβετε υπόψη τη θεμελιώδη αρχή της πλατφόρμας – το YouTube συνδυάζει στρατηγικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης με περιεχόμενο βίντεο, την πιο ελκυστική μορφή περιεχομένου σήμερα.

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο YouTube;

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο YouTube

Σκοπεύετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ψηφιακές στρατηγικές σας με τη βοήθεια του μάρκετινγκ YouTube; Λοιπόν, έφτασες στο σωστό μέρος! Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε πώς!

1. Διορθώστε ένα χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης και να είστε συνεπείς με αυτό

Αυτό είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι είναι πιστοί στα εγγεγραμμένα κανάλια τους στο YouTube. Αυτοί οι πιστοί καταναλωτές αναμένουν επίσης ότι νέο και συναρπαστικό περιεχόμενο θα μεταφορτώνεται με συνέπεια σε αυτά τα κανάλια. Εάν δεν δημοσιεύετε τακτικά περιεχόμενο, είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε σε αυτήν την πλατφόρμα.

Αντίθετα, καθώς ένας νέος YouTuber που δημοσιεύει ένα βίντεο κάθε εβδομάδα και στη συνέχεια εξαφανίζεται ξαφνικά για δύο ολόκληρες εβδομάδες δεν θα σας κάνει καλό – μπορεί απλώς να χάσετε λίγους συνδρομητές στη διαδικασία. Αντίθετα, μπορείτε να δημοσιεύετε ένα ή δύο βίντεο το μήνα και να παραμένετε συνεπείς με το πρόγραμμα δημοσίευσής σας.

Ανάγνωση:  Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να έχει αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη;

2. Να είστε έτοιμοι να κάνετε εκ των προτέρων επενδύσεις για τη δημοσίευση των βίντεό σας

Ξεκινάτε το κανάλι σας και δοκιμάζετε το μάρκετινγκ στο YouTube. Ακούγεται υπέροχο, αλλά έχετε καταλάβει άλλες λεπτομέρειες; Για παράδειγμα, αναθέτετε την παραγωγή σε εξωτερικούς συνεργάτες ή έχετε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο; Θα βρεθείτε μπροστά στην κάμερα ή θα προσλάβετε κάποιον να παρουσιάσει το περιεχόμενό σας;

Ναι, πάρα πολλές ερωτήσεις και πολύ λίγος χρόνος. Ωστόσο, πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε εκ των προτέρων επενδύσεις πίσω από τα βίντεό σας. Η έρευνά μας μάς λέει ότι κοστίζει κάπου από 1300 έως 10000 δολάρια για να φτιάξετε ένα βίντεο για το YouTube.

Τα περίφημα (ή διαβόητα;) βίντεο παραγωγής μάρκετινγκ της μαφίας του YouTube κοστίζουν τριπλάσια από αυτά που αναφέραμε. Και αυτό είναι εντάξει λόγω των εσόδων που βγάζει το κανάλι έτσι κι αλλιώς.

3. Διατηρήστε τις προσδοκίες εσόδων σας λογικές για το πρώτο έτος

Αν σκοπεύετε να κερδίσετε χρήματα από το YouTube, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τις προσδοκίες σας στο ελάχιστο κατά το πρώτο έτος. Εστιάστε στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των εσόδων από το AdSense – αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους στόχους σας και να παρακολουθείτε τις προσδοκίες μάρκετινγκ του YouTube.

Δεδομένου ότι τα κανάλια YouTube λαμβάνουν το 68% των εσόδων από το AdSense από την Google αφού συγκεντρώσουν αρκετή επισκεψιμότητα για πιο σταθερή απόκτηση προβολών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμα κι αν δεν κερδίζετε αρκετά χρήματα από τα πρώτα βίντεο, μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρο μακροπρόθεσμα.

4. YouTube και μάρκετινγκ συνεργατών

Το μάρκετινγκ συνεργατών YouTube είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου μπορείτε να αποκομίσετε κέρδη επισυνάπτοντας συνδέσμους συνεργατών τόσο για προϊόντα όσο και για υπηρεσίες που προτείνετε στα βίντεό σας. Με απλά λόγια, οι σύνδεσμοι συνεργατών μπορούν να τοποθετηθούν είτε στην ενότητα περιγραφής κάτω από το βίντεο είτε μέσα σε σχολιασμούς.

Ανάγνωση:  Ένα πλαίσιο για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής λιανικής το 2024 |

Επομένως, εάν πληκτρολογούσατε “πώς να κάνετε μάρκετινγκ συνεργατών στο YouTube” στο Google αφού διαβάσατε την τελευταία παράγραφο, κατανοήστε ότι είναι παρόμοιο με συμβατικό μάρκετινγκ θυγατρικών – η μόνη διαφορά είναι η αλλαγή του μέσου. Μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε κριτικές ή προτάσεις και να επισυνάψετε τον σύνδεσμο συνεργατών στο YouTube.

Μάρκετινγκ και εργαλεία YouTube

Μάρκετινγκ και εργαλεία YouTube

Τα παρακάτω εργαλεία είναι τα πιο απαραίτητα για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ YouTube. Ελέγξτε τα τώρα!

1. VidIQ

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το VidIQ γιατί είναι καταπληκτικό εργαλείο έρευνας λέξης-κλειδιού που επιτρέπει στους χρήστες του YouTube να αναγνωρίζουν τις τάσεις στους κλάδους τους. Έτσι, αυτό το εργαλείο βοηθά τους χρήστες να καθορίσουν ποια θέματα πρέπει να καλύψουν και ποια μπορούν να παραμείνουν έξω.

2. Agorapulse

Ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Agorapulse βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν, να ανεβάζουν και να συνεργάζονται σε διάφορα είδη περιεχομένου. Λατρεύουμε τη λειτουργία παρακολούθησης εισερχομένων του Agorapulse – αυτό συμβαίνει επειδή μόλις το κανάλι σας εκραγεί, πρέπει να ελέγχετε τα εισερχόμενα που είναι γεμάτα άμεσα μηνύματα.

3. BuzzSumo

Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι μέσω συνεργασιών με άλλους δημιουργούς ή επωνυμίες στο YouTube. Εδώ έρχεται το BuzzSumo για να σας βοηθήσει να βρείτε επωνυμίες και δημιουργούς που θα είναι κατάλληλοι για συνεργασία μαζί σας. Με απλά λόγια, το BuzzSumo ανεβάζει το μάρκετινγκ του YouTube πολύ ψηλότερα και εντοπίζει επωνυμίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκταθείτε περισσότερο.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Ποια είναι τα οφέλη του YouTube Marketing;

Τα οφέλη του μάρκετινγκ YouTube είναι τα εξής:

  • Εντονη οδική κυκλοφορία.
  • Υψηλή προβολή στο Google.
  • Υψηλό ποσοστό μετατροπής.
  • Μεγάλη βιβλιοθήκη πολυμέσων.
  • Περισσότερα δεδομένα για λίστες email.
Ανάγνωση:  10 διαφορετικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα στο Διαδίκτυο

2. Είναι το YouTube Content Marketing;

Οχι τελείως. Αντίθετα, το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι σαν μια μέση λύση για το YouTube – καθώς η κύρια εστίαση της πλατφόρμας είναι να προσεγγίσει το κοινό-στόχο σας και να προωθήσει το περιεχόμενό σας με τον βέλτιστο τρόπο.

3. Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος του μάρκετινγκ YouTube;

Ο πρωταρχικός στόχος του μάρκετινγκ YouTube είναι να είναι αρκετά ορατό, ώστε το κοινό-στόχος σας να μπορεί να σας βρει στην πλατφόρμα. Το να αφήσετε ένα σημάδι στο κοινό σας, ειδικά αν είστε νέος, μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνετε τους ανθρώπους να σας θυμούνται.

συμπέρασμα

Το YouTube δεν είναι πλέον απλώς μια πλατφόρμα για να παρακολουθείτε βίντεο όταν βαριέστε, ειδικά με 2,1 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα τους αυτήν τη στιγμή. Δεν είναι περίεργο που το μάρκετινγκ του YouTube έχει αποκτήσει τόση δημοτικότητα. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να παρουσιάζουν το περιεχόμενό τους οπτικά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αρχικά, μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια συντριπτική ή εκφοβιστική πλατφόρμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να τη χρησιμοποιήσετε. Αντίθετα, αξιοποιήστε στο έπακρο τη στρατηγική μάρκετινγκ στο YouTube και απολαύστε τα οφέλη μακροπρόθεσμα. Λοιπόν, τι περιμένεις; Μεταβείτε τώρα στο YouTube και ξεκινήστε την εξερεύνηση.