Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το WhatsApp Marketing; Πώς να κάνετε WhatsApp Marketing;

 Τι είναι το WhatsApp Marketing;  Πώς να κάνετε WhatsApp Marketing;

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσεται συνεχώς, με νεότερες μορφές να εμφανίζονται κάθε δεύτερο μήνα και προς έκπληξη των ειδικών του κλάδου, το μάρκετινγκ WhatsApp εμφανίστηκε ξαφνικά στο μπλοκ. Αν και πλατφόρμες όπως το Facebook με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες είναι μια κοινή επιλογή για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, οι εταιρείες έχουν σπάνια εξερευνήσει τις δυνατότητες του WhatsApp.

Γνωρίζατε ότι το WhatsApp έχει περισσότερους χρήστες από το σύνολο των χρηστών στο Instagram και στο LinkedIn; Αυτό που ξεχνούν να λάβουν υπόψη οι περισσότερες εταιρείες μάρκετινγκ είναι οι αναξιοποίητες δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας που βασίζεται σε κείμενο. Σκέψου το. Ακόμη και άνθρωποι που ορκίζονται στην απουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν WhatsApp στα τηλέφωνά τους.

Όποιος έχει smartphone βρίσκεται στην πλατφόρμα και το χρησιμοποιεί καθημερινά για διευκόλυνσή του. Ωστόσο, πέρασε λίγος καιρός πριν οι έμποροι συνειδητοποιήσουν την αναξιοποίητη ικανότητα του φόρουμ. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε λεπτομερώς για το μάρκετινγκ WhatsApp και πώς να εκτελέσετε μια εκπληκτική στρατηγική μάρκετινγκ στην πλατφόρμα. Επιπροσθέτως, ενσωμάτωση του WhatsApp Business API στη στρατηγική μάρκετινγκ σας μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την προσέγγιση και την αφοσίωση των πελατών σας

Τι είναι το WhatsApp Marketing;

Τι είναι το WhatsApp Marketing

Δημιουργήθηκε το 2009 από δύο πρώην μέλη του Yahoo, το WhatsApp σχεδιάστηκε για να κάνει την επικοινωνία άνετη και προσβάσιμη. Λοιπόν, η Apple έκανε το ίδιο για τα I-phone της, αλλά δεν έχουν όλοι I-phone – το WhatsApp έλυσε αυτό το πρόβλημα και έκανε την επικοινωνία πραγματικά προσβάσιμη από όλους.

Ανάγνωση:  Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά υψηλής πρόθεσης & Πώς να τα χρησιμοποιήσετε στο SEO

Το μάρκετινγκ WhatsApp ήταν μια μορφή μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης του οποίου η ανακάλυψη και η μετέπειτα επιτυχία ήταν αναπόφευκτη. Από την κυκλοφορία της, η πλατφόρμα ήταν η πιο γρήγορη για να συγκεντρώσει περισσότερους από 400 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Ως αποτέλεσμα, ήταν μόνο θέμα χρόνου να αποκτήσει το Facebook την πλατφόρμα, δημιουργώντας το λογισμικό μάρκετινγκ WhatsApp.

Το Facebook πλήρωσε σχεδόν 20 φορές τα χρήματα που πλήρωσε για το Instagram είναι απόδειξη της σημασίας του WhatsApp ως πλατφόρμα μάρκετινγκ. Διαφορετικά, γιατί το Facebook να επενδύει τόσο πολύ στο μάρκετινγκ WhatsApp; Επιπλέον, το WhatsApp έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες την τελευταία δεκαετία.

Επί του παρόντος, εκτός από μηνύματα κειμένου, μπορείτε επίσης να στείλετε τους ακόλουθους τύπους περιεχομένου στο WhatsApp,

  1. Φωνητικές σημειώσεις
  2. Τοποθεσία
  3. Έγγραφα Word και PDF
  4. Εικόνες, βίντεο και ήχους
  5. GIF
  6. Φωνητικές και βιντεοκλήσεις

Πώς να κάνετε WhatsApp Marketing;

Πώς να κάνετε το WhatsApp Marketing

Τώρα που έχετε μια δίκαιη ιδέα για το τι είναι το μάρκετινγκ WhatsApp, το επόμενο λογικό βήμα είναι να καταλάβετε πώς να εφαρμόσετε το μάρκετινγκ WhatsApp. Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα αγοράς μας δείχνει ότι όταν συνδυάζετε τα μηνύματα Facebook και WhatsApp, αξιοποιείτε τεχνικά το 79% της συνολικής αγοράς ανταλλαγής μηνυμάτων.

Αυτός είναι αρκετός λόγος για μάρκετινγκ στο WhatsApp. Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε!

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή WhatsApp Business

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή στο smartphone σας. Η επιχειρηματική εφαρμογή έχει όλα τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά του αρχικού WhatsApp που προορίζονται για προσωπικές επικοινωνίες και μερικές νέες προσθήκες. Τα νέα χαρακτηριστικά που προορίζονται για την ενίσχυση σας Η στρατηγική μάρκετινγκ WhatsApp έχει ως εξής:

Ανάγνωση:  Οφέλη από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για δικηγόρους

Με τη βοήθεια της λειτουργίας Προφίλ στο WhatsApp για επιχειρήσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε τον επαγγελματικό λογαριασμό της επωνυμίας σας. Η λειτουργία του επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν άλλα στοιχεία στον λογαριασμό σας, όπως τη διεύθυνση, το αναγνωριστικό email και το βιογραφικό σας.

Το WhatsApp for Business επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν ένα μήνυμα για να χαιρετίζουν υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες – αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας στους πελάτες και να τους ενημερώσετε για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και πότε θα είστε διαθέσιμοι για συνομιλία.

Το WhatsApp for Business επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη λειτουργία στατιστικών για να αναλύσουν πόσα μηνύματα στάλθηκαν και, από αυτά, πόσα παραδόθηκαν. Αυτή η δυνατότητα βοηθά επίσης τους χρήστες να μάθουν πόσα μηνύματα δεν άνοιξαν.

Η εξοικονόμηση χρόνου είναι ουσιαστική για κάθε επιχείρηση και το WhatsApp σάς επιτρέπει ακριβώς να το κάνετε αυτό μέσω της λειτουργίας γρήγορων απαντήσεων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μηνύματα που στέλνετε συχνά, όπως “Ευχαριστούμε για τις αγορές σας από εμάς και να εξοικονομήσετε χρόνο στη διαδικασία”.

Οι ετικέτες μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε τις διαφορετικές συνομιλίες σας. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν ετικέτες για μάρκετινγκ μιας συνομιλίας με έναν νέο πελάτη, “Νέος πελάτης” ή να παρακολουθούν παραγγελίες επισημαίνοντας “Λήφθηκαν”. Εάν απαιτείται, η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τις ετικέτες.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, ειδικά για οποιαδήποτε επιχείρηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική μάρκετινγκ WhatsApp. Το WhatsApp για επιχειρήσεις επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν μηνύματα για περιόδους μη διαθεσιμότητας σας. Άλλωστε, κάποια επικοινωνία είναι καλύτερη από καμία, ειδικά όταν σε πλησιάζει ένας νέος πελάτης και είσαι μακριά.

Ανάγνωση:  Ανεβάστε την καριέρα σας: Πώς η πιστοποίηση CCNA μπορεί να μεταμορφώσει το επαγγελματικό σας ταξίδι

Βελτιστοποιήστε τη χρήση όλων των δυνατοτήτων του WhatsApp

Βελτιστοποιήστε τη χρήση όλων των δυνατοτήτων του WhatsApp

Για να εφαρμόσετε μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ WhatsApp, πρέπει να εστιάσετε στη βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας. Με τον όρο βέλτιστη χρήση, εννοούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες για τη δημιουργία του αρχικού buzz. Όταν επιλέγετε το μάρκετινγκ με το WhatsApp ως προτεραιότητα, το να ξεχάσετε να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας δεν θα σας δώσει ικανοποιητικά τελικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, οι μάρκες μπορούν να επωφεληθούν από Λειτουργία κατάστασης του WhatsApp, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν την κατάστασή τους που εξαφανίζεται μετά από 24 ώρες. Επιπλέον, παρόμοια με τη λειτουργία ιστορίας Instagram και Facebook, η ενσωμάτωση του WhatsApp με το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εκ νέου την κατάστασή τους στο WhatsApp στις ιστορίες τους στο Facebook.

Επίσης, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα πληρωμής του WhatsApp, η οποία είναι συνδεδεμένη στο UPI. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε την πληρωμή σας και να στέλνετε-λαμβάνετε χρήματα από πελάτες χωρίς καμία ταλαιπωρία. Επιπλέον, η κοινή χρήση της τοποθεσίας του καταστήματος ή του γραφείου σας μέσω WhatsApp είναι μια δυνατότητα, καθώς μπορείτε να μοιραστείτε τόσο την τοποθεσία Google της επωνυμίας σας όσο και τη ζωντανή τοποθεσία σας, κάτι που είναι εξαιρετικό!

Συχνές Ερωτήσεις (FQAs):

1. Επιτρέπει το WhatsApp το μάρκετινγκ;

Το WhatsApp έχει επίσης αναδειχθεί ως εργαλείο μάρκετινγκ σε μια εκπληκτική εξέλιξη των γεγονότων, καθώς η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν άμεσα με υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον να διαδίδουν διαφημιστικά μηνύματα και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίαςs μέσω άμεσης επικοινωνίας.

2. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την καμπάνια WhatsApp;

Οι περισσότεροι έμποροι δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες χρήσης του WhatsApp για μάρκετινγκ. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την εκτέλεση επιτυχημένων καμπανιών μέσω της δυνατότητας άμεσης επικοινωνίας, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες στους πελάτες να χτίσουν την πίστη τους στις επωνυμίες τους στη διαδικασία.

Ανάγνωση:  Τι κάνει τα Acrylic Signs ένα εξαιρετικό εργαλείο προώθησης επιχειρήσεων;

3. Τι είναι το σχέδιο μάρκετινγκ WhatsApp;

Το καλύτερο πράγμα για το WhatsApp Marketinσολ είναι ότι παραμένει απαλλαγμένο από διαφημίσεις. Έτσι, ενώ χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, οι χρήστες πρέπει να κατανοήσουν ότι για να δημιουργήσουν μια σχετική βάση δεδομένων πελατών με αριθμούς επικοινωνίας, οι χρήστες πρέπει να προσφέρουν στο κοινό τους οτιδήποτε πολύτιμο σε αντάλλαγμα – μπορεί να είναι μια έκπτωση ή μια προσφορά, αλλά πρέπει να παρέχει κάποιου είδους αξία .

συμπέρασμα

Η επιτυχία του μάρκετινγκ WhatsApp μέσω της πλατφόρμας έχει να κάνει πολύ με την απόλυτη απλότητα των πλατφορμών. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν το WhatsApp ως κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας είναι λόγω της εξαιρετικά εύκολης διεπαφής χρήστη. Σήμερα, ακόμη και ένας 85χρονος μπορεί να χειριστεί το WhatsApp χωρίς την τεχνολογική βοήθεια του εγγονιού του.

Τώρα που ξέρετε πού ξοδεύει χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια στρατηγική για το ίδιο. Έτσι, απευθυνθείτε στους πελάτες σας στο WhatsApp και αξιοποιήστε στο έπακρο αυτήν την καταπληκτική πλατφόρμα. Σε τελική ανάλυση, ως επωνυμία στην αγορά, ο στόχος σας πρέπει να είναι να μάθετε πού ξοδεύουν περισσότερο χρόνο οι πιθανοί πελάτες σας.