Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το Twitter Marketing; Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο Twitter;

 Τι είναι το Twitter Marketing; Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο Twitter;

Η πρόσφατη δημοτικότητα του μάρκετινγκ Twitter έχει να κάνει πολύ με την άνοδο της πλατφόρμας ως ισχυρού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης – από τη δημοφιλή κουλτούρα μέχρι την παγκόσμια πολιτική, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην μπορείτε να βρείτε στο Twitter! Έτσι, ήταν μόνο θέμα χρόνου να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να αναρωτιούνται πώς να χρησιμοποιούν το Twitter για σκοπούς μάρκετινγκ.

Το καλύτερο μέρος της χρήσης του Twitter από την οπτική γωνία ενός πελάτη είναι το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται μεγάλες επωνυμίες όπως η Nike ή η Uber σε ερωτήματα και ακόμη και παράπονα. Αυτό είναι απόδειξη ότι αυτές οι μεγάλες μάρκες θεωρούν το Twitter ως μια ισχυρή πλατφόρμα που μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει την εικόνα της επωνυμίας οποιασδήποτε επιχείρησης.

Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη είναι οι αναξιοποίητες δυνατότητες της πλατφόρμας. Σε τελική ανάλυση, μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ στο Twitter μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες και στο συνολικό ποσοστό αφοσίωσης για την επιχείρησή σας. Έτσι, εάν δεν είστε σίγουροι για τα πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ στο Twitter, κάντε κύλιση προς τα κάτω και αλλάξτε γνώμη!

Τι είναι το Twitter Marketing;

Τι είναι το Twitter Marketing

Αν σας λέγαμε ότι υπήρχε τρόπος να προσεγγίσετε χιλιάδες ανθρώπους και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους μέσω ενός δωρεάν ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης; Ακούγεται συναρπαστικό και όταν επιλέγετε να διαθέσετε κάποιο εξαιρετικό περιεχόμενο στο Twitter, μπορεί απλώς να χτυπήσετε το μάτι και να γίνετε viral!

Ανάγνωση:  Γιατί το PS4 μου συνεχίζει να αποσυνδέεται από το WiFi;

Οι επιτυχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ Twitter ασχολούνται με τη δημιουργία σχεδίων δημιουργίας και διανομής περιεχομένου στην πλατφόρμα. Ο σκοπός? Το μάρκετινγκ στο Twitter μπορεί να βοηθήσει τις επωνυμίες να προσελκύσουν νέους οπαδούς ή πιθανούς πελάτες, να βελτιώσουν τις μετατροπές, να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τελικά να επεκτείνουν τις πωλήσεις. Ωστόσο, πρέπει να αναρωτιέστε τι είναι μοναδικό σε αυτήν την πλατφόρμα πριν τη χρησιμοποιήσετε για μάρκετινγκ!

Ας μάθουμε τι κάνει το Twitter μοναδικό ως πλατφόρμα μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Τι κάνει το Twitter μοναδικό;

Το μάρκετινγκ στο Twitter έχει γίνει τόσο δημοφιλές, χάρη στις μοναδικές δυνατότητες χρήσης της πλατφόρμας για το μάρκετινγκ των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Οι μοναδικές πτυχές του Twitter είναι οι εξής:

 • Πρώτον, η πλατφόρμα παρέχεται χωρίς κανένα κόστος για τους χρήστες να κάνουν tweet και να συμβαδίζουν με τον κόσμο. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει επίσης μια παράξενη συνήθεια να επεκτείνει την εμβέλειά σας, και αυτό οργανικά.
 • Δεύτερον, το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν και να μοιράζονται επώνυμο περιεχόμενο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι επωνυμίες και οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν γρήγορη υποστήριξη πελατών – οι γρήγορες απαντήσεις από τις ομάδες υποστήριξης πελατών συμβάλλουν πάντα σε μεγάλο βαθμό με τους πελάτες μιας επωνυμίας.
 • Ένα άλλο μοναδικό στοιχείο σχετικά με τη χρήση του μάρκετινγκ Twitter είναι ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ως μέσο μηχανής αναζήτησης – μπορείτε να κάνετε επαρκή έρευνα για τον ανταγωνισμό, αναλύοντας το περιεχόμενό τους στη διαδικασία. Επίσης, οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να αναζητήσουν την επιχείρησή σας.
 • Δεν υπάρχει πλατφόρμα όπως το Twitter για την εκκίνηση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες και των ποσοστών αφοσίωσης στη διαδικασία. Οι επωνυμίες μπορούν επίσης να μοιράζονται τα τελευταία νέα της εταιρείας και να επικοινωνούν απευθείας με το κοινό-στόχο τους.
Ανάγνωση:  Πώς να προωθήσετε μια κατασκευαστική εταιρεία |

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο Twitter;

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο Twitter

Σε αντίθεση με το μάρκετινγκ στο Facebook ή το μάρκετινγκ Instagram, το μάρκετινγκ στο Twitter εξαρτάται περισσότερο από το πόσο χρόνο ξοδεύετε στην πλατφόρμα ή από το πόσο συχνά δημοσιεύετε. Για παράδειγμα, η ανάρτηση μία φορά την ημέρα στο Twitter δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Αντίθετα, η δημοσίευση σχετικών tweet και το παιχνίδι με το χιούμορ λειτουργούν καλύτερα για το Twitter.

Το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Twitter για μάρκετινγκ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Μόλις μάθετε πώς λειτουργεί η πλατφόρμα, θα βρείτε τον εαυτό σας να σχεδιάζει δημιουργικές στρατηγικές μάρκετινγκ για να γίνει viral στο Twitter! Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Twitter για επιχειρηματικό μάρκετινγκ!

Βήμα 1: Προσαρμογή και επωνυμία του προφίλ σας

Οποιαδήποτε επιχείρηση θα ήθελε οι άνθρωποι να αναγνωρίζουν τον λογαριασμό τους στο Twitter. Αλλά πώς θα αναγνωρίσουν οι άνθρωποι την επιχείρησή σας με τον λογαριασμό σας, εάν δεν προσαρμόσετε και δεν προσαρμόσετε το προφίλ σας; Έτσι, οι εταιρείες πρέπει να προσαρμόσουν το προφίλ τους με το λογότυπό τους, τις χρωματικές παλέτες της επωνυμίας τους και παρόμοιες αναγνωρίσιμες λεπτομέρειες.

Ευτυχώς, το Twitter παρέχει περισσότερους από έναν χώρους στους χρήστες για να προσαρμόσουν τους λογαριασμούς τους.

 • Λαβή Twitter
 • Επί κεφαλής
 • Εμφάνιση εικόνας
 • Bio
 • Γενέθλια
 • Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Βήμα 2: Δημιουργήστε λίστες Twitter

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του μάρκετινγκ Twitter είναι η δημιουργία λιστών Twitter. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια λίστα Twitter είναι μια ομάδα λογαριασμών οργανωμένων και διαχωρισμένων σε διαφορετικές κατηγορίες – μια εξαιρετική δυνατότητα για επωνυμίες που ακολουθούν συγκεκριμένους λογαριασμούς Twitter, καθώς οι χρήστες θα βλέπουν μόνο tweets ανά λογαριασμούς στις λίστες τους.

Ανάγνωση:  Πώς η ανάπτυξη ιστότοπου SaaS μπορεί να ενισχύσει τη στρατηγική επωνυμίας σας

Μπορείτε εύκολα να διαχωρίσετε λογαριασμούς σε κατηγορίες όπως το κοινό-στόχο, ο ανταγωνισμός και παρόμοια. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν τη δραστηριότητα αυτών των λογαριασμών όποτε τους βολεύει. Αυτή η δυνατότητα του Twitter βοηθά τις επωνυμίες να παραμένουν οργανωμένες και να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους, ειδικά για αυτήν την επιχείρηση με πολλούς πελάτες.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε λειτουργίες όπως το Twitter Moments

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι στιγμές του Twitter αναφέρονται σε tweets για οποιοδήποτε μοναδικό γεγονός ή θέμα – ως επωνυμία στην αγορά, μπορείτε να δημιουργήσετε την ενότητα σας Στιγμές στο Twitter που μπορούν να δουν οι ακόλουθοί σας. Επίσης, μπορείτε να το πάρετε αυτό ένα βήμα πιο ψηλά και να οργανώσετε τις στιγμές σας σε ομάδες για να προωθήσετε τις εκδηλώσεις και τις επιχειρηματικές σας καμπάνιες χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό για επιτυχημένο μάρκετινγκ στο Twitter είναι απλώς η φιλοξενία μιας συνομιλίας για την αλληλεπίδραση με τους οπαδούς σας και η ανάπτυξη μιας κοινότητας για την επωνυμία σας. Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε μια συνομιλία στο Twitter, πρέπει να επιλέξετε το θέμα, να διορθώσετε την ώρα και την ημερομηνία, να δημιουργήσετε ένα hashtag και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε το Twitter για διαφημίσεις και ενισχύστε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου

Γιατί να μην επενδύσετε λίγο σε πληρωμένες διαφημίσεις όταν μπορείτε να προσεγγίσετε εκατομμύρια χωρίς κόστος; Η προσέγγιση χρηστών θα είναι αρκετή για να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να ενισχύσει τις μετατροπές στη διαδικασία. Εάν επενδύετε στην προβολή πληρωμένων διαφημίσεων, η χρήση των υπηρεσιών μάρκετινγκ του Twitter μπορεί να αποδειχθεί επωφελής.

Έτσι, για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια δύο τύπων περιεχομένου επί πληρωμή στο Twitter. Αυτοί είναι,

 • Tweet που προωθούνται (λειτουργεί καλύτερα για την καθημερινή εκτέλεση καμπανιών).
 • Διαφημίσεις στο Twitter (Λειτουργεί καλύτερα για επωνυμίες που χρησιμοποιούν διάφορους τύπους tweets για την επίτευξη ενός επιχειρηματικού στόχου).
Ανάγνωση:  Η Google επιστρέφει στο cloud gaming με τρία gaming Chromebook

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Πώς χρησιμοποιείται το Twitter για μάρκετινγκ;

Το μάρκετινγκ στο Twitter βοηθά τις επιχειρήσεις να διευρύνουν το κοινό τους, να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Οι επωνυμίες μπορούν επίσης να πλασάρουν τους λογαριασμούς τους για να κερδίσουν οπαδούς ή μεμονωμένα tweet για να βελτιώσουν απλώς τα ποσοστά αφοσίωσης και την προβολή οποιωνδήποτε εκτελούμενων καμπανιών.

2. Ποια είναι η στρατηγική του Twitter;

Ο CFO του Twitter είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι στόχος της εταιρείας είναι να διπλασιάσει τα έσοδα τα επόμενα δύο χρόνια. Κοιτάζοντας την ανάπτυξη του Twitter τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αυτό δεν ακούγεται ως ανέφικτο κατόρθωμα.

3. Πώς προωθείτε ένα προϊόν στο Twitter;

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε ένα προϊόν στο Twitter – να ανεβάσετε περιεχόμενο, να δημοσιεύσετε στιγμές στο Twitter, να ενθαρρύνετε τις αλληλεπιδράσεις των οπαδών – η λίστα μπορεί να συνεχιστεί. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι όλες ευέλικτα εργαλεία για να βρίσκετε πάντα κάτι νέο!

Συνοψίζοντας: Tweets του μέλλοντος;

Η δημοτικότητα του μάρκετινγκ στο Twitter έχει δείξει ότι οι επωνυμίες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη δημιουργία σχετικών tweets για τη βελτίωση της απόδοσής τους. Οπότε το ερώτημα είναι, σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο που βρίσκεται σε επιθετική μετάβαση, τα tweets θα κυριαρχήσουν στο μέλλον ή το Facebook (Meta) θα αποκτήσει τελικά το φόρουμ όπως ακριβώς έκανε και με το Instagram και το WhatsApp!