Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το Tiktok Marketing; Πώς να κάνετε μάρκετινγκ Tiktok;

 Τι είναι το Tiktok Marketing;  Πώς να κάνετε μάρκετινγκ Tiktok;

Πρόσφατα, η παρουσία του TikTok έγινε ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης όλων των εποχών και ξαφνικά οι έμποροι θέλησαν να βρουν τα πάντα για το μάρκετινγκ TikTok. Η εφαρμογή γνώρισε γρήγορη ανάπτυξη το 2020, όταν οι άνθρωποι περνούσαν χρόνο στο σπίτι υπό lockdown. Επιπλέον, οι Brands ανακάλυψαν επίσης μια νέα πλατφόρμα για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους.

Η ξαφνική δημοτικότητα του TikTok οδήγησε στο να γίνει η πιο εγκατεστημένη εφαρμογή εδώ και τρία χρόνια παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, το TikTok έκανε ρεκόρ όταν έγινε η μόνη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εγκαταστάθηκε 315 εκατομμύρια φορές σε ένα μόνο τρίμηνο. Επί του παρόντος, η εφαρμογή έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το μάρκετινγκ TikTok.

Τι είναι το μάρκετινγκ TikTok;

Τι είναι το TikTok Marketing

Όταν το TikTok πρωτοκυκλοφόρησε παγκοσμίως πριν από τρία χρόνια, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια πλατφόρμα για ψηφιακούς δημιουργούς να ανεβάζουν σύντομα βίντεο και να αλληλεπιδρούν δημιουργικά με άλλους χρήστες. Σε αυτό το πλαίσιο, κατανοήστε ότι το Instagram χρειάστηκε σχεδόν έξι χρόνια για να αποκτήσει τον ίδιο αριθμό μηνιαίων αφοσιωμένων χρηστών που έκανε το TikTok στο μισό χρόνο!

Τα γραφήματα TikTok είναι τρελά, γεγονός που εξηγεί γιατί το μάρκετινγκ TikTok έχει γίνει τόσο δημοφιλές. Για παράδειγμα, ένα σταθερό 90% όλων των χρηστών του TikTok είναι στην εφαρμογή κάθε μέρα και αυτοί οι άνθρωποι περνούν σχεδόν 52 λεπτά στην πλατφόρμα, κατά μέσο όρο. Τα εντυπωσιακά στατιστικά εξηγούν επίσης τη γέννηση του «κόμβου μάρκετινγκ επιρροών TikTok».

Ανάγνωση:  Πόσες αναρτήσεις ιστολογίου ανά μήνα πρέπει να δημοσιεύετε;

Αν και η πλατφόρμα ήταν αρχικά απλώς ένας χώρος για τους χρήστες να δημιουργούν περιστασιακό περιεχόμενο, όπως αστεία βίντεο με συγχρονισμό των χειλιών, να κάνουν τάσεις και να συμμετέχουν σε κάθε είδους διασκεδαστικές προκλήσεις. Ωστόσο, επί του παρόντος, οι δημιουργοί χρησιμοποιούν τον δημοφιλή ψηφιακό χώρο για τη δημιουργία κάθε είδους περιεχομένου – από πολύπλοκα θέματα έως περιστασιακό, σχετικό περιεχόμενο, το εύρος έχει γίνει ατελείωτο.

Σχετικά με το TikTokers

Οι TikTokers είναι τα πραγματικά αστέρια σήμερα. Μπορεί να μην αναγνωρίσετε αμέσως τα ονόματα, αλλά ρωτήστε έναν 19χρονο και θα σας πουν. Τα περισσότερα από αυτά τα TikToker έχουν έρθει στο TikTok από άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram ή το YouTube. Και μερικοί από αυτούς μάλιστα παρακολούθησαν τη φήμη σχεδόν τόσο γρήγορα όσο η ίδια η πλατφόρμα.

Επιπλέον, αρκετοί παράγοντες επιρροής χρησιμοποιούν δημιουργικά το μάρκετινγκ TikTok για να αλληλεπιδράσουν με νέο κοινό. Το μάρκετινγκ Influencer του TikTok επεκτείνεται γρήγορα, ειδικά στον τρόπο ζωής, το F&B και τη φυσική κατάσταση. Επιπλέον, πιο εξέχουσες επωνυμίες όπως το Rihana’s Fenty επενδύουν ήδη σε «οίκους συνεργασίας» για τη στέγαση του TikToker μαζί για τη δημιουργία περιεχομένου από κοινού, σε ένα αισθητικό και πλούσιο υπόβαθρο.

Για παράδειγμα, ένας 16χρονος TikToker, ο Charli D’Amelio, κέρδισε τεράστιους θαυμαστές (συν 100 εκατομμύρια) σε έναν οίκο συνεργασίας που ονομάζεται Hype House τον Δεκέμβριο του 2019. Επί του παρόντος, αυτό το νεαρό TikToker τυγχάνει να είναι το TikToker με τις περισσότερες παρακολουθήσεις μεγάλες επιρροές όπως η Addison Rae και η Khaby Lame ως οπαδοί της.

Ανάγνωση:  15 Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μάρκετινγκ |

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ TikTok;

Πώς να κάνετε το μάρκετινγκ TikTok

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να εστιάζουν σε πάρα πολλές πλατφόρμες χωρίς καμία στρατηγική μάρκετινγκ. Εάν θέλετε να πετύχετε στο μάρκετινγκ TikTok, η στρατηγική σας πρέπει να είναι σταθερή. Κατανοήστε ότι αυτή η πλατφόρμα διαφέρει από τους συνηθισμένους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, η δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής μάρκετινγκ TikTok είναι ζωτικής σημασίας.

Αν δεν ξέρετε πώς να ενισχύσετε τα σχέδια μάρκετινγκ στο Tiktok, κάντε κύλιση προς τα κάτω και μάθετε πώς!

1. Δημιουργήστε ένα επώνυμο κανάλι

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε ένα επώνυμο κανάλι για την επιχείρησή σας στο TikTok. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να πειραματίζεστε με διαφορετικούς τύπους περιεχομένου που μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα χωρίς ελάχιστο ή καθόλου προϋπολογισμό. Για ό,τι αξίζει, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της πλατφόρμας, όπως byte ήχου, φίλτρα, εφέ και παρόμοια για τη βελτιστοποίηση των αναρτήσεών σας.

Κατά την υλοποίηση των σχεδίων μάρκετινγκ TikTok, πρέπει να θυμάστε ότι οι δυνατότητες για την απόκτηση ευρείας απήχησης οργανικά στην πλατφόρμα είναι τεράστιες. Ωστόσο, αυτό δεν διασφαλίζει την αποτελεσματική δέσμευση. Για να αποκτήσετε την αφοσίωση που έχει σημασία, πρέπει να δημιουργήσετε πρωτότυπο περιεχόμενο με το οποίο μπορεί να συνδεθεί το κοινό σας.

2. Συνεργασίες Influencer

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το TikTok είναι μέσω συνεργασιών με influencers. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με τη δύναμη του μάρκετινγκ επιρροής. Οι δημοφιλείς TikTokers και οι influencers έχουν τρελό αριθμό ακολούθων και ποσοστά αφοσίωσης λόγω της ικανότητάς τους να δημιουργούν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας με το οποίο μπορεί να συνδεθεί το κοινό τους.

Ανάγνωση:  Τι είναι ένα ρήμα; The Workhorse of the English Language

Αυτοί οι TikTokers κατάφεραν να σπάσουν τον αλγόριθμο αυτής της εφαρμογής και να καταλάβουν πώς να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα βέλτιστα. Μπορείτε να προσεγγίσετε αυτούς τους παράγοντες επιρροής μόνοι τους ή να ζητήσετε τη βοήθεια πρακτορείων μάρκετινγκ TikTok για να συνδεθείτε μαζί τους. Το TikTok διαθέτει επίσης έναν χώρο που ονομάζεται Creator Marketplace για τη σύνδεση επωνυμιών και επηρεαστών.

3. Ξεκινήστε το Hashtag Challenge σας

Όταν οι επιχειρήσεις επινοούν διασκεδαστικά hashtags, ειδικά κατά τη διάρκεια κάποιας περιόδου διακοπών, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενταχθούν στην τάση με τα hashtags. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμπλέξετε το κοινό-στόχο σας στην καμπάνια των διακοπών σας και να δημιουργήσετε εκπληκτικό κορυφαίο περιεχόμενο. Εμφανίζουν το περιεχόμενο των χρηστών σας στη ροή σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, όταν τα καλλυντικά EIF ξεκίνησαν την πρόκληση #eyeslipsface, η καμπάνια τους συγκέντρωσε έως και 5 δισεκατομμύρια συμμετέχοντες με πάνω από 4 δισεκατομμύρια προβολές – είναι μια από τις πιο επιτυχημένες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων χρόνων. Αυτό είναι το συναρπαστικό με το μάρκετινγκ TikTok. Τη μια μέρα δεν είσαι κανείς και την άλλη, είσαι διάσημος!

Το μέλλον του μάρκετινγκ TikTok

Στα επόμενα πέντε χρόνια, προβλέπεται ότι το TikTok θα επεκταθεί περαιτέρω για να συμπεριλάβει πιο φιλικές προς τον χρήστη λειτουργίες. Ακόμη και από την σκοπιά των επιχειρήσεων, υπάρχουν τόσες πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες για το TikTok. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα γνωρίζει ήδη επιτυχία μέσω της διαφημιστικό χαρακτηριστικό.

Το 2022, δύο άλλες δυνατότητες που αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι οι αγορές TikTok και οι μορφές βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας. Ναι, οι ομοιότητες με το Instagram είναι εντυπωσιακές, αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να ξεχάσετε ότι το TikTok αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από το Instagram. Επομένως, ως έμπορος, είναι σημαντικό να επενδύσετε τον χρόνο και την υπομονή σας στο μάρκετινγκ TikTok για να πετύχετε στην πλατφόρμα!

Ανάγνωση:  Τι πρέπει να κάνουμε χρησιμοποιώντας μια ραγισμένη οθόνη τηλεφώνου

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Ποια στρατηγική μάρκετινγκ χρησιμοποιεί η Tiktok;

Ενώ το μάρκετινγκ σε πλατφόρμες όπως το TikTok, δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι στόχοι. Τι σημασία έχουν οι βασικοί δείκτες απόδοσης, όπως οι προβολές προφίλ, η προσέγγιση χρηστών και παρόμοια πράγματα;

2. Είναι το Tiktok καλό για την προώθηση των επιχειρήσεων;

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Tik Tok για μάρκετινγκ, διαφήμιση και προώθηση των επιχειρήσεων τους τόσο οργανικά όσο και ανόργανα. Η πρόσφατη δημοτικότητα της πλατφόρμας είναι απόδειξη ότι είναι καλή για τη λειτουργία μιας επιχείρησης.

3. Γιατί το Tiktok είναι καλό για διαφήμιση;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλατφόρμα παρέχει διάφορες ευκαιρίες για προβολή διαφημίσεων κάτω από περισσότερες από μία ευκαιρίες, από επικαλύψεις έως διαφημίσεις ροών.

συμπέρασμα

Η επιτυχία του μάρκετινγκ TikTok τα τελευταία τρία χρόνια έδειξε στον κόσμο τη δύναμη αυτής της περιστασιακής πλατφόρμας. Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συρρέουν στο TikTok για τη βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας για να προσεγγίσουν νέο κοινό σε όλο τον κόσμο. Μια πλατφόρμα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να συνδεθείτε με επηρεαστές που έχουν σημασία.