Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το Telegram Marketing; Πώς να κάνετε Telegram Marketing;

 Τι είναι το Telegram Marketing;  Πώς να κάνετε Telegram Marketing;

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία με τεράστιες δυνατότητες, αλλά οι έμποροι δεν περίμεναν ότι οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως οι στρατηγικές μάρκετινγκ Whatsapp ή Telegram θα πετύχουν. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ανησυχούν μόνο για ορισμένους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (όπως το LinkedIn, το Instagram και το Facebook), αλλά αυτή η προσέγγιση έχει καταστεί περιττή το 2022.

Ενώ το Instagram έχει 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Facebook έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες που επισκέπτονται την πλατφόρμα κάθε μήνα. Τότε γιατί οι έμποροι έχουν εμμονή με πλατφόρμες όπως το WhatsApp και το Telegram; Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν καταλάβει το λογισμικό μάρκετινγκ τηλεγραφημάτων, μερικές οραματιστές μάρκες χρησιμοποιούν όλες τις πλατφόρμες για συνολική ολιστική ανάπτυξη.

Αντίθετα, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιελάμβανε πλέον όλους τους κορυφαίους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, το LinkedIn, το TikTok και ακόμη περισσότερους προσανατολισμένους στα μηνύματα όπως το WhatsApp και το Telegram. Έτσι, αν το τηλεγραφικό μάρκετινγκ πάει πάνω από το κεφάλι σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και μάθετε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Telegram ως πλατφόρμα μάρκετινγκ!

Τι είναι το Telegram Marketing;

Τι είναι το Telegram Marketing

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Telegram είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων σαν το WhatsApp. Είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud που οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν σε οποιαδήποτε συσκευή – από smartphone και tablet έως επιτραπέζιους υπολογιστές, το Telegram μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συσκευές. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιράζονται μηνύματα, βίντεο, εικόνες και αρχεία – μπορούν επίσης να σχηματίσουν ομάδες για οποιονδήποτε σκοπό.

Ανάγνωση:  SEO Myth Buster

Το μάρκετινγκ Telegram αναφέρεται φυσικά στη χρήση της πλατφόρμας για σκοπούς μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε μια ομάδα τηλεγραφημάτων ψηφιακού μάρκετινγκ, τότε αυτό μετράει ως τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Telegram για σκοπούς μάρκετινγκ. Τον Απρίλιο του 2020, ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα είχε περισσότερους από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Το επόμενο infographic για την εφαρμογή που κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο ανέφερε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες εγκατέστησαν την εφαρμογή και συνδέονταν καθημερινά. Όλοι αυτοί οι αριθμοί υποδήλωναν μόνο ένα πράγμα – το μάρκετινγκ στο Telegram είχε γίνει πράγμα και οι έμποροι δεν μπορούσαν πλέον να μείνουν μακριά από το ίδιο.

Οφέλη από το Telegram Marketing

Οφέλη από το Telegram Marketing

Πριν μάθετε τις περιπλοκές του μάρκετινγκ του Telegram, η κατανόηση των πλεονεκτημάτων του είναι ζωτικής σημασίας. Τα οφέλη από τη χρήση του Telegram για μάρκετινγκ είναι τα εξής:

  1. Το Telegram επιτρέπει στις επιχειρήσεις να σχηματίσουν ένα κανάλι (μπορεί να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό) για να συμμετέχουν οι πελάτες. Σε αυτό το νήμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να μοιραστούν οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με την επωνυμία τους με τους υπάρχοντες ή δυνητικούς πελάτες τους. Έτσι, τα εργαλεία μάρκετινγκ τηλεγραφήματος βοηθούν τις επιχειρήσεις να κρατούν ενήμερους τους πελάτες τους.
  2. Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη χρήση του Telegram είναι ότι η πλατφόρμα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν απευθείας με το κοινό τους μέσω διαδραστικών ομάδων. Οι πελάτες μπορούν ακόμη και να επικοινωνούν μεταξύ τους και οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να έχουν διαχειριστές που προστίθενται στις ομάδες για πιο αποτελεσματική διαχείριση.
  3. Μια επιτυχημένη στρατηγική υποστήριξης πελατών είναι το κλειδί για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Τι καλύτερο από την υποστήριξη πελατών που μπορεί να διαρκέσει όλο το εικοσιτετράωρο κάθε μέρα; Είναι βολικό και μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα κυριολεκτικά από οποιαδήποτε συσκευή. Έτσι, ακόμα κι αν ταξιδεύετε, μπορείτε να απαντήσετε στους πελάτες με τη βοήθεια του τηλεφώνου σας.
Ανάγνωση:  Πώς να ανταλλάξετε Pokemon στον Emulator

Πώς να κάνετε Telegram Marketing;

Πώς να κάνετε Telegram Marketing

Τώρα που έχετε μια καλή ιδέα για το Telegram Marketing, το επόμενο λογικό βήμα είναι να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram για μάρκετινγκ. Έτσι, κάντε κύλιση προς τα κάτω και μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Telegram για την εφαρμογή της στρατηγικής μάρκετινγκ.

1. Θέστε κάποιους στόχους

Πριν αναπτύξετε οποιαδήποτε στρατηγική, είναι σημαντικό να θέσετε κάποιους στόχους, ειδικά στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Μόλις θέσετε ορισμένους στόχους, θα είναι εύκολο να προγραμματίσετε το περιεχόμενό σας, τα εργαλεία που χρειάζεστε και τους βασικούς δείκτες απόδοσης – αυτό κάνει τα πράγματα αρκετά χρονοβόρα για μια αλλαγή!

Με το Telegram, μπορείτε να οραματιστείτε τους ακόλουθους στόχους:

  • Για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας.
  • Για τη βελτίωση της αφοσίωσης των πελατών.
  • Για να χτίσετε μακροχρόνιες σχέσεις.
  • Για αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών.
  • Για την υποστήριξη πελατών και την αύξηση των πωλήσεων.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε μακροχρόνιες σχέσεις με το κοινό-στόχο σας, απλώς δημιουργήστε ένα ιδιωτικό κανάλι Telegram για τους πιστούς πελάτες σας και μοιραστείτε τις επερχόμενες προσφορές και τις συναρπαστικές προσφορές μαζί τους. Η H&M κάνει το ίδιο πράγμα με τα ενημερωτικά δελτία για τα «μέλη» τους.

2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Telegram

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθορισμό των στόχων και των προσδοκιών σας από την πλατφόρμα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εφαρμόζετε τη στρατηγική μάρκετινγκ του Telegram. Ενώ ξεκινάτε με τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο φόρουμ, πρέπει να θυμάστε ότι έχετε τρεις επιλογές,

Ανάγνωση:  Τι είναι το μάρκετινγκ στο Facebook; Πώς να κάνετε το Facebook Marketing;

Για παράδειγμα, οι ομάδες τηλεγραφημάτων μάρκετινγκ θυγατρικών και οι ομάδες τηλεγραφημάτων ψηφιακού μάρκετινγκ είναι αρκετά συνηθισμένες. Η δυνατότητα ομάδας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια ομάδα και να προσθέσετε έως και 200.000 μέλη. Εάν πρόκειται για μια δημόσια ομάδα, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην προβολή ομαδικών διαφημίσεων στο ιστορικό της ομάδας. Ωστόσο, εάν πρόκειται για ιδιωτική ομάδα, μπορείτε να προσθέσετε άτομα μόνο με μη αυτόματο τρόπο ή να τα προσκαλέσετε να συμμετάσχουν με έναν σύνδεσμο.

Τα κανάλια μοιάζουν πολύ με ομάδες, αλλά συνήθως δημιουργούνται για μέρες που πρέπει να μεταδώσετε ένα μήνυμα σε ένα κοινό τεράστιου μεγέθους. Η διαφορά, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ότι μόνο οι διαχειριστές μπορούν να δημοσιεύσουν σε κανάλια και κάθε μέλος του καναλιού λαμβάνει μια ειδοποίηση κάθε φορά που δημοσιεύεται κάτι.

Το καλύτερο μέρος για το μάρκετινγκ του Telegram είναι η λειτουργία chatbot. Η εφαρμογή σας δίνει ήδη τη δυνατότητα να απαντάτε σε άτομα ανά πάσα στιγμή. Αλλά σε περίπτωση που εξακολουθείτε να μην είστε σε θέση να απαντήσετε σε ερωτήματα πελατών, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε chatbots για όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε!

3. Προωθήστε τον λογαριασμό σας στο Telegram

Τέλος, χωρίς δραστηριότητες προώθησης, η στρατηγική μάρκετινγκ του Telegram είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει. Να θυμάστε ότι δεν περιμένουμε ότι το περιεχόμενό σας θα έχει καλή απόδοση επειδή κατανοήσατε τον αλγόριθμο δεν είναι το Facebook ή το Instagram. Αντίθετα, κατανοήστε ότι κάνετε μάρκετινγκ σε μια πλατφόρμα όπου έχετε άμεση πρόσβαση στους πελάτες σας. Επίσκεψη Increditools και μάθετε πώς να προωθείτε και να αυξάνετε την απήχησή σας αγοράζοντας ψήφους τηλεγραφήματος για δημοσκοπήσεις.

Μπορείτε να προωθήσετε τον λογαριασμό σας στο Telegram μέσω των παρακάτω καναλιών:

Ανάγνωση:  Πώς να μεταβείτε ζωντανά στο TikTok χωρίς 1000 ακόλουθους το 2024

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Μπορεί το Telegram να χρησιμοποιηθεί για μάρκετινγκ;

Ναι, η εφαρμογή Telegram μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτενώς τόσο για μάρκετινγκ όσο και για διαφήμιση.

2. Πώς μπορώ να προωθήσω στο Telegram;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προωθήσετε με ακρίβεια στο Telegram,

3. Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Telegram;

Το μάρκετινγκ με τηλεγράφημα δεν θα σας κοστίσει τίποτα, αλλά σε περίπτωση που η στρατηγική σας περιλαμβάνει τόσο οργανικές όσο και ανόργανες προσεγγίσεις, θα ξοδέψετε κάπου μεταξύ 0 και 1000 δολάρια στην πλατφόρμα.

συμπέρασμα

Η επιτυχία του μάρκετινγκ του Telegram σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την απλή διεπαφή χρήστη και την απόλυτη ευκολία χρήσης της εφαρμογής. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν το Telegram για τις στρατηγικές άμεσης επικοινωνίας τους. Είναι μια απλή διεπαφή χρήστη. Σήμερα, ακόμη και ένας 70χρονος μπορεί να χειριστεί το Telegram!

Τώρα που ξέρετε πού ξοδεύουν χρόνο πολλοί από τους πελάτες σας, πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία μιας σωστής στρατηγικής. Έτσι, απευθυνθείτε στο κοινό σας στο Telegram και αξιοποιήστε στο έπακρο αυτήν την καταπληκτική πλατφόρμα!