Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το Subwoofer; Σε τι διαφέρει από τα γούφερ και τα ηχεία;

 Τι είναι το Subwoofer;  Σε τι διαφέρει από τα γούφερ και τα ηχεία;

Για τους περισσότερους από εμάς, τα ηχητικά συστήματα περιλαμβάνουν απλώς ηχεία. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να σας λείπει είναι οι ήχοι χαμηλής συχνότητας που θα λάβετε εάν προσθέσετε ένα υπογούφερ στη ρύθμιση σας.

Τι είναι όμως ένα subwoofer; Σε τι διαφέρει από τα γούφερ και τα ηχεία και χρειάζεται πραγματικά να αποκτήσετε ένα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε ένα ηχείο Bluetooth πιο δυνατό;

Το υπογούφερ είναι ένα εξειδικευμένο ηχείο που παρέχει χαμηλές συχνότητες, συνήθως στην περιοχή 20-200 Hz που δεν μπορεί να προσφέρει μια συνηθισμένη ρύθμιση ήχου δύο καναλιών ή ακόμα και surround.

Οι χαμηλές συχνότητες που προέρχονται από όργανα όπως τα ντραμς, οι κιθάρες μπάσο, τα όργανα ή ακόμα και τα ηχητικά εφέ όπως οι εκρήξεις δεν μπορούν να αναπαραχθούν από κανονικά ηχεία, όσο καλά κι αν είναι, γιατί απλά δεν είναι ικανά να καλύψουν τόσο μεγάλο εύρος συχνοτήτων.

Τα κορυφαία 11 ηχεία Bluetooth κάτω από 5000 INR στην Ινδία

Ενώ μπορεί (ή μπορεί να μην) λαμβάνετε μπάσα από την τοποθέτηση των ηχείων σας σε μια ακουστική επιφάνεια όπως ένα ράφι ή τη χρήση επιδαπέδιων ηχείων, ένα υπογούφερ κάνει το επιπλέον βήμα και σας κάνει να αισθάνεστε τον ήχο ή τα μπάσα, μιλώντας πιο συγκεκριμένα.

Ανάγνωση:  Η μάχη μεταξύ Bard, Bing και ChatGPT – Ποιος θα είναι ο νικητής;

Εάν ακούτε μουσική με μπάσο, όπως EDM ή χιπ χοπ χωρίς υπογούφερ στο σύστημά σας, αφήνετε πολλά στο τραπέζι επειδή δεν έχετε υπογούφερ. Αν θέλετε ποιότητα στούντιο, ωστόσο, θα πρέπει να πάρετε στα χέρια σας ένα υπογούφερ με πιστοποίηση THX.

Υπογούφερ με κατέβασμα έναντι μπροστινής βολής

Υπάρχουν επίσης δύο κύριοι τύποι υπογούφερ, συγκεκριμένα

  • Κατάρρευση υπογούφερ.
  • Υπογούφερ εμπρός πυροδότησης.

Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο, και ειλικρινά, η επιλογή εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και την τοποθέτηση του δευτερεύοντος. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι ένα υπογούφερ λειτουργεί καλύτερα όταν δεν τραβάει την προσοχή και συνδυάζεται άψογα με τα ηχεία σας.

Πόσα υπογούφερ χρειάζεστε;

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, ένα μεγάλο υπογούφερ μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ωστόσο, εάν επεκτείνεστε ή έχετε το σύστημά σας κατανεμημένο σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή, η λήψη ενός δεύτερου ή ακόμα και ενός τρίτου θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη κατανομή των μπάσων σε όλο το δωμάτιο.

Για μεγαλύτερες ρυθμίσεις, ένα υπογούφερ μπορεί να δυσκολέψει τη διακύμανση της απόκρισης των μπάσων σε σχέση με το σημείο που βρίσκεστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόκτηση ενός δεύτερου sub μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εμπειρία. Αν όμως ξεκινάτε, σκεφτείτε να αγοράσετε τουλάχιστον ένα.

Ανάγνωση:  Σειρά Otterbox Symmetry vs Commuter

Πού να τοποθετήσετε τα υπογούφερ σας;

Η τοποθέτηση του υπογούφερ σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοσή του. Τώρα, επειδή όλα τα δωμάτια είναι κατασκευασμένα διαφορετικά, δεν υπάρχει σταθερό σημείο από μόνο του όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το υπογούφερ σας. Θα μπορούσατε να το τοποθετήσετε σχεδόν οπουδήποτε, αλλά εάν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με φτωχή ακουστική, το δευτερεύον σας δεν θα μπορεί να κάνει πολλά.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να βάλετε το sub σας στο πάτωμα κάτω από ένα γραφείο θα ολοκληρώσει τη δουλειά. Ωστόσο, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό, ίσως χρειαστεί να κάνετε ορισμένες ακουστικές βελτιώσεις στον χώρο σας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης ακουστικών πάνελ, διαχυτών ή ακόμα και παγίδων μπάσων.

Διαβάστε επίσης: Fitbit Versa 3 vs Fitbit Charge 3: Ποιο είναι το καλύτερο στοίχημα;

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τα ηχεία. Εξάλλου, υπάρχουν παντού, από το τηλέφωνό σας μέχρι το smartwatch σας. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ηχεία δεν είναι σε θέση να καταγράψουν τόσο μεγάλο εύρος συχνοτήτων.

Αν και αυτό κάνει τα ηχεία ιδανικά για ακρόαση σχεδόν οτιδήποτε, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι ήχοι βρίσκονται στο εύρος συχνοτήτων ενός ηχείου, οι χαμηλότερες συχνότητες ή τα μπάσα είναι πολύ χαμηλά για να τα παράγει ένα ηχείο τόσο αποτελεσματικά όσο ένα υπογούφερ.

Ανάγνωση:  Η Google σκοτώνει την έκδοση Glass Enterprise. Η υποστήριξη λήγει τον Σεπτέμβριο

Αυτή η διαφορά στο εύρος συχνοτήτων σημαίνει ότι το σύστημά σας δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς κανένα από τα δύο. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα υπογούφερ, το μόνο που θα έχετε είναι τα μπάσα. αν χρησιμοποιείτε μόνο ηχεία, θα έχετε τα πάντα εκτός από τα μπάσα.

Μιλώντας για γούφερ, είναι βασικά πιο δυνατά ηχεία. Λειτουργούν με την ίδια αρχή που κάνει ένας ομιλητής. είναι απλώς βελτιστοποιημένα για χαμηλότερο εύρος συχνοτήτων και, στις περισσότερες περιπτώσεις, γενικά σας βοηθούν να δώσετε μπάσα.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, ένα γούφερ είναι ένα εξειδικευμένο ηχείο βελτιστοποιημένο για ήχους χαμηλής συχνότητας. Από την άλλη πλευρά, ένα υπογούφερ είναι ένα εξειδικευμένο ηχείο που λειτουργεί σε ακόμη στενότερο εύρος συχνοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Audio Renderer;